Valkó Dávid
Ingatlan Milyen ingatlanra futja ma 60 millió forintból? 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 13. 11:05
50-60 millió forintért már egyaránt válogathatunk jó állapotú ingatlanok között Budapest külvárosában vagy a vidéki nagyvárosok belső részeiben, de akár a Balatonra is költözhetünk. Az OTP Ingatlanpont legújabb sorozatának második részében megvizsgálta, milyen lehetőségekkel számolhat valaki, ha 60 millió forintért szeretne magának ingatlant.
Ingatlan Kettészakadt az ország: ordító különbségek vannak az ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2017. április 1. 11:21
Dübörög az építkezési láz, a statisztika pedig azt mutatja: 2016-ban közel 2500-al több új ingatlant adtak át, mint a megelőző évben. Az új ingatlanok piacának felfutását mi sem jelzi jobban, mint a kiadott építési engedélyek 2,5-szeres növekedése 2015-höz képest. Az országos adatok mögött azonban nagy régiós eltérések vannak, nem csak a lakásárak, hanem az építkezési kedv tekintetében is.
Ingatlan Most jön csak az igazi őrület az új lakások piacán  
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 14:44
Ugrásszerű növekedésre számítanak a szakértők.
Ingatlan Drága a parkolás? Vegyél garázst, és add ki - itt a lista az árakról 
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 11:08
Egyre több helyen várja parkolóautomata a fővárosba ingázó autósokat - aki tud alternatívát kínálni, nagyot kaszálhat. A garázs és a parkolóhely lehet az idei év egyik slágere az ingatlanpiacon a befektetési célú vásárlók körében, egy jó vétellel évi 7-8 százalékos hozam is elérhető.
Ingatlan A fővárosban van telke? Akár nyolcat is kaphat érte cserébe vidéken 
Privátbankár.hu | 2013. december 6. 11:32
Minden negyedik telek Győr-Moson-Sopron és Pest megyében cserélt gazdát Magyarországon az elmúlt másfél évben – derül ki az OTP Jelzálogbank frissen megjelent, családi ház építésre alkalmas földterületek forgalmát elemző Telek Értéktérképéből. Az árak között hatalmasak a különbségek.
Ingatlan Két házat egy átlagos lakásért? Mutatjuk a legolcsóbb megyéket 
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 18:00
Tízből négy lakóingatlant Budapesten adtak el az elmúlt másfél évben, lakásból csaknem minden második a fővárosban kelt el, míg a családi házak eladása tekintetében Pest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megye vezeti a ranglistát.
Ingatlan Van, ahol még a cigi is többe kerül, mint a telek négyzetmétere 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 30. 10:05
Tegyük fel, hogy valaki leszokik a cigiről, és a cigi árát félreteszi. Napi egy dobozzal számolva, akár egy év alatt is összehozhat egy 500 négyzetméteres építési telket. Persze nem a fővárosban, de nem is olyan nagyon messze.
Ingatlan Nem mindegy, hol akar lakást eladni - mutatjuk a népszerű helyeket 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 13. 10:21
Vidéken nem történt nagy változás, de a fővárosban már borult az eddigi sorrend. Az ingatlanpiac helyzetét jól jelzi, hogy a megyék több mint felében nagyon lassan cserélnek gazdát az ingatlanok, ráadásul az ország keleti részében van a legtöbb olyan megye, ahol sokáig kell várni a vevőre.
Ingatlan Öt éve nem volt annyi eladatlan lakás, mint most 
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 11:27
Másfél éve nem adnak el havonta 140-nél több új lakást Budapesten. 2010 óta drasztikus a zsugorodás. Idén talán megállhat.
Ingatlan Gazdálkodna? Megmutatjuk, hol vehet olcsón földet 
Privátbankár.hu | 2013. május 23. 10:41
Van, ahol már 233 ezer forintért is lehet szántóföldet venni, viszont egyes régiókban ennek több mint hétszeresét is elkérhetik. Átlagosan 620 ezer forint felett volt az ár hektáronként, ami több mint tíz százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.
Ingatlan Budapesti újlakás-piac: rányomta bélyegét az eladásokra az idei áfa-emelés 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 13:30
Részben a januári áfa-emelés hatására másfél évvel ezelőtti szintre esett vissza a budapesti újlakás-eladások száma az első félévében. Szinte biztosra vehető, hogy idén tovább csökken az értékesítési céllal társasházakban átadott lakások száma
Ingatlan Halogatott tranzakciók éleszthetik fel az ingatlanpiacot  
Privátbankár.hu | 2012. július 1. 10:04
A magyar ingatlanpiac halmozódó, lakással nem fedezett látens kereslete 100-150 ezer elmaradt tranzakció lehet, ennek kedvezőbb környezetben előbb-utóbb el kell érnie egy olyan szintet, amely elindítja a piacot - mondta Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci vezető elemzője. Az elmaradás okának leginkább a gazdasági bizonytalanságot tüntetik fel a szakértők, amely miatt a lakásra szoruló ember nem mer eladósodni, illetve a bankok sem aktívak a hitelezésben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG