<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Varufakisz
Makro / Külgazdaság Hírnevéhez méltó tervei voltak a bumfordi ex-pénzügyérnek
Fellegi Tamás | 2015. július 31. 14:15
A hét elején napvilágot láttak a leszerepelt görög pénzügyminiszter és szélsőséges párttársainak tervei a drachma bevezetésének kissé durva módjáról. A tervek létezését Ciprasz miniszterelnök is elismerte, bár ő feltehetően diszkrétebb módszerekre gondolt, igaz, orosz segítséggel.
Makro / Külgazdaság Bulgáriában jutnak pénzhez a görögök
Privátbankár.hu | 2015. július 29. 13:52
A tőkekorlátozásokra máris élelmesen reagálnak mind a görög polgárok, mind a vállalkozások, melyek működésképtelenek pénz hiányában.
Makro / Külgazdaság Károg még a bumfordi ex-pénzügyér
Privátbankár.hu | 2015. július 18. 17:31
A tárgyalások során faragatlan stílusáról elhíresült görög ex-pénzügyminiszter, Varufakisz a tető alá hozott megállapodást ócsárolja.
Makro / Külgazdaság Varufakisz akár a svéd himnuszt is énekelhette volna
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 08:06
Ugyanaz lett volna az eredmény az eurócsoporttal szemben. A volt görög pénzügyminiszter teljesen mindegy volt, milyen érveket használt.
Makro / Külgazdaság Megvan, ki lehet Varufakisz utódja
Privátbankár.hu | 2015. július 6. 09:56
A megosztó görög pénzügyminiszter távozik, kompromisszumképesebb utód kerülhet a helyére.
Részvény / Deviza / Áru Amerika az égben, Kína a mélyben, Norbi felbukkant!
Fellegi Tamás | 2015. június 19. 10:40
Mozgalmas hetünk van, természetesen a görög válság körül forog minden. Közeleg, amiben kevesen hittek: a Grexit. Amerika azonban fütyül az egészre és csúcsra mentek a tőzsdék, így aztán Európában is megunták a rettegést a befektetők és felrántották az indexeket. A BÉT viszont nem tért magához, Kína pedig összeomlott.
Makro / Külgazdaság A görögök szerint azért mennek csődbe, mert túl sok kölcsönt kaptak
Privátbankár.hu | 2015. június 15. 12:10
Görögország nem még több pénzt kér hitelezőitől, hanem az adósság egy részének elengedését és a törlesztés átütemezését - mondta a görög pénzügyminiszter.
Részvény / Deviza / Áru Párizs és Frankfurt zuhan, bye-bye BTel
Privátbankár.hu | 2015. május 29. 17:20
Napközben zuhanni kezdett a német és a francia tőzsdeindex, itthon a Molt adták, az áramszolgáltatókat vették. Könnyes búcsú a botránycégtől.
Makro / Külgazdaság A gyógymód rosszabb, mint a betegség? Fojtogatnak a hitelezők
Privátbankár.hu | 2015. május 26. 11:40
Görögország elkötelezett a gazdaság liberalizációja, a nyugdíjrendszer megújítása mellett - írta Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter egy olasz napilap vélemény rovatában.
Makro / Külgazdaság Vérszemet kapott Ukrajna: Varufakisz módjára tárgyal a hitelezőkkel
Fellegi Tamás | 2015. május 14. 06:08
Ukrajna tárgyalásokat folytat 23 milliárd dolláros adósságának átütemezéséről, de kedden csúnyán beszólt a hitelezők bizottságának. Megállapodás nélkül Ukrajna ugyanúgy fizetésképtelenné válik június végén, mint Görögország, csak neki nem sok vesztenivalója van: se eurója, se jóléte nincs, ellenben a görögökkel.
Részvény / Deviza / Áru Dőreség volt görög rendezésben bízni, menekülnek a befektetők
Fellegi Tamás | 2015. május 12. 10:12
Tegnap újabb Eurogroup találkozó volt, de semmi esély nem volt a megállapodásra. A piac azonban mindig reménykedik (pedig már 4 hónapja mutatja a görög kormány a foga fehérjét), így most elszomorodtak és Amerikában, Európában egyaránt kiszórják részvényeiket. Csak Kína menetel, és persze az olaj stabil.
Makro / Külgazdaság Félreállították a bumfordi pénzügyminisztert, akár megegyezés is lehet
Fellegi Tamás | 2015. április 29. 06:37
Múlt pénteken nyilvánvalóvá vált, hogy zsákutcába jutottak a görögök és hitelezőik tárgyalásai, miután a görög oldal nem teljesítette ígéreteit, ráadásul Varufakisz pénzügyminiszter lehetetlenül viselkedett. Az idő most már tényleg szorít, gyorsan elő kell húznia valamit a kalapból Ciprasz miniszterelnöknek.
Makro / Külgazdaság Ha nem engednek a görögök, lehet, hogy az Európai Unióból is kiesnek
Fellegi Tamás | 2015. április 24. 12:19
Kezdi meghozni gyümölcsét a hitelezők, mindenekelőtt az EU keménykedése a görögökkel. Letelik ma is egy határidő, és ma sem bólintanak rá a mentőcsomag folytatására, miután a görögök nem adták be a megfelelő reformtervet. Ciprasz és Varufakisz már látják, hogy nekik kell engedniük, különben kipottyannak nemcsak az eurózónából, de akár az EU-ból is.
Makro / Külgazdaság Szorul a hurok: Putyintól sem kapnak pénzt a görögök
Fellegi Tamás | 2015. április 10. 08:17
Feleslegesnek bizonyultak azok az aggodalmak, hogy Oroszország kisegíti a görögöket mély pénzügyi válságukból, és így magához édesgeti őket, rést ütve az EU és a NATO pajzsán. Pénz továbbra is csak nemzetközi szervezetektől jöhet, senki más nem állja a méretes számlát.
Makro / Külgazdaság A görög miniszterelnök folytatja a pávatáncot
Privátbankár.hu | 2015. március 16. 15:25
Ma újra nyilatkozott Ciprasz, és közölte, hogy nem fog semmilyen megszorító programot folytatni. Szavai közt azért ott van a lehetőség, hogy esetleg mégis.
Makro / Külgazdaság Mégis kibotlanak a görögök az eurózónából?
Fellegi Tamás | 2015. március 9. 15:06
Ciprasz görög miniszterelnök interjút adott a der Spiegelnek, miközben a görög kormány újabb reformtervet kellett, hogy benyújtson Brüsszelnek. Az előző elég gyengére sikerült, az európai türelem megint fogytán. Új kifejezést is találtak a valutaunió esetleges görög elhagyására: Graccident, vagyis „görög baleset”, magyarán kibotlás.
Makro / Külgazdaság A görög kormány egy béna kacsa
Privátbankár.hu | 2015. március 8. 14:08
Azt mondják a görögök, nem kell nekik újabb mentőcsomag, közben Brüsszelben súlyos kritikákat fogalmaztak meg a kormánnyal szemben.
Makro / Külgazdaság Csak elrántotta a kormányt a görög kormány
Fellegi Tamás | 2015. február 23. 11:06
Péntek este nem tehetett mást a görög kormány, minthogy engedett a hetek óta játszott orosz rulettben. Európa nyilvánvalóvá tette, hogy nincs komoly engedmény, a görög kassza pedig kiürült.
Makro / Külgazdaság Satuban a görögök, itt a fordulat: beadják a derekukat!
Fellegi Tamás | 2015. február 18. 10:30
A Reuters szerint Németország bekeményített: nem hagyja, hogy az EKB bármilyen címen is további pénzeket utaljon a görög bankoknak. A görögök most reagáltak is: kérik az eddigi program meghosszabbítását.
Makro / Külgazdaság Görög tárgyalások: orosz rulett után pávatánc
Fellegi Tamás | 2015. február 17. 13:00
Az eurózóna pénzügyminisztereinek hétfői éjszakába nyúló maratoni tárgyalása sem hozta meg a görög megállapodást. Mindkét fél kitartó, az idő is fogy, de mintha felsejlene a megegyezés szándéka görög oldalról.
Részvény / Deviza / Áru Most már egész Európa berezelt a görög csődtől. Rettegjünk mi is?
Fellegi Tamás | 2015. február 10. 06:10
Az új görög vezetők folytatják az ámokfutást, mondhatni az orosz rulettet. Úgy látszik, tényleg inkább a koszovói életszínvonalat szánják népüknek, minthogy hajlandóak legyenek bármilyen ésszerű kompromisszumra.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG