3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sokféle és sok helyről származó hús, például hal, tőkehús, darált hús, pulykahús kerül a polcokra, ezért mindig vigyázzunk, hogy ellenőrzött helyről származó húst vásároljunk. A tőkehús minőségét meghatározza az állattartás mikéntje, a tartás körülményei és a minőség-ellenőrzés, valamint a higiénia.

Karácsony előtt a legtöbb háztartásban a háziasszonyok többfogásos menüvel készülnek, igyekeznek minden családtag kedvencét megsütni, megfőzni. Az áruházak, élelmiszerboltok is készülnek a növekvő keresletre, ilyenkor gyakran ellenőrizetlen helyről származó húsáru is a polcokra kerülhet.

Óvjuk saját és családunk egészségét azzal, hogy ellenőrzött helyről származó, jó minőségű húst választunk. A kiváló alapanyag érezhetően pozitívan befolyásolja a termék élvezeti értékét, így a megfelelő tárolással és elkészítéssel, sokkal finomabb lesz az étel - közölte a Privátbankárral a Bonafarm Zrt.

„Elsősorban a takarmányozás, a higiénia és az állatok tartása határozza meg a tőkehús minőségét, amelynek alapja a stabil genetikai- és állat-egészségügyi hátterű tenyészállomány.” – mondta Katona Gergely a Bonafarm húsmestere.

Állattal csak a telepen találkozhatnak a dolgozók

Az újmajori telep szigorú Állategészségügyi Szabályzattal rendelkezik, amely részletesen tartalmazza a telep személy- és jármű forgalomra vonatkozó követelményeit. A legbelső zónába – az állatokhoz közvetlenül - bejutni sem egyszerű, a telepre jövet mindenkinek kötelező zuhanyoznia, hajat mosnia, majd telepi ruhába átöltöznie -közölte Katona Gergely.

A Bonafarm Mezőgazdaság újmajori sertéstelepe – amely 1400 koca számára biztosít helyet - kiemelten magas állat-egészségügyi státusszal rendelkezik. A szigorú szabályozás célja, hogy a hét legjelentősebb „nagy gazdasági kárt okozó” sertésbetegségtől a telep mentes maradjon, így garantálva, hogy a malacok egészségesek legyenek. A szigorú követelmények például azt is meghatározzák, hogy az állatorvos csak az újmajori telepet látogathatja (azaz magán állatorvosi szolgáltatást nem végezhet), a fertőzési lehetőségek elkerülése érdekében. Ugyanezen ok miatt a dolgozók még otthon sem tarthatnak háziállatot.

A társaság tájékoztatása szerint a gyógyszerfelhasználásuk, a megfelelő védelemnek köszönhetően jóval a magyar átlag alatti, és annak is nagy része a megelőzést és a kedvező állat-egészségügyi státusz további fenntartását szolgálja.

A malacok szeretnek relaxálni

Katona Gergely szerint a modern technikai megoldások, a korszerű eszközök az állatok megfelelő életkörülményeit szolgálják. A szakember szerint fontos az is, hogy az állatokat ne bántalmazzák, fontos ugyanis az állatokat érő stressz csökkentése.

A stressz-mentes környezet elengedhetetlen része a megfelelő fekvőfelület, a tisztaság és kellő mennyiségű és minőségű takarmány és víz biztosítása. A malac és a koca hőmérsékleti igényei eltérnek, míg a koca a hűvösebb (20 fokot), a kismalacok a melegebb klímát (jellemzően 30 fok körülit) kedvelik. Mindezt a termek hőmérsékletének szabályozásával, továbbá egyedi fűtéssel lehet biztosítani.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Fogyasztóvédelem Nike helyett Mike? Magyar találmány nehezíti a hamisítók életét
Privátbankár.hu | 2015. március 3. 13:58
A világon eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát, egy olyan biztonsági címkét fejlesztettek itthon, amellyel az eredetiség kétség nélkül azonosítható.
Fogyasztóvédelem Rákos betegeknek ígértek gyógyító hatásokat - bírságolt a GVH
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 15:34
A Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 25 millió forintja bánja a jogszerűtlen reklámokat, és a Versenyhivatal a további jogsértéstől is eltiltotta a céget. Frissítés: bíróságon támadja meg a döntést a cég.
Fogyasztóvédelem Egyre több magyar autós dönt úgy, hogy nem fizet kevesebbet a tankolásért
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 12:44
Az elmúlt egy évben szépen esett az üzemanyagok ára, egyre többen döntenek úgy, hogy mégsem akarnak (sokkal) kevesebbet fizetni: inkább drágább benzint és gázolajat tankolnak.
Fogyasztóvédelem Igyon tejet nyugodtan – nem ért el hozzánk a mérgező
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 07:37
Nem jutott külföldre abból az osztrák tejből, amely a megengedett mértéknél nagyobb arányban tartalmaz hexaklórbenzol vegyületet - jelentette az APA osztrák hírügynökség.
Fogyasztóvédelem Vigyázz, mit veszel meg - szabálytalanságok a kuponosoknál
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 11:33
Összesen egy oldalnál nem talált szabálytalanságokat a Fogyasztóvédelem a vizsgált tizenkilencből.
Fogyasztóvédelem Visszaszorulóban az uzsorázás?
Privátbankár.hu | 2014. október 6. 08:00
A Büntető Törvénykönyv szigorúbb szabályai úgy fest megállították a terjedő uzsorát - a komolyabb fenyegetés okán legalábbis az indult eljárások száma visszaesett.
Fogyasztóvédelem Volt képük hozzá - az év legfurcsább GVH bírsága
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 1. 15:47
Világméretű összeesküvésben Magyarországon is kartelleztek a képcsőgyártók - a GVH ugyanakkor csak az egy évtizeddel korábbi összebeszélésért tudott büntetni - egyetlen céget, amely nem súgott, illetve elérhető a hatóságnak, mert például még nem számolták fel a 10 év alatt, mint más kartellezőket. Az Európai Bizottság még vizsgálódik.
Fogyasztóvédelem Ne a kigyúrt behajtó legyen a jelkép - új szabályokat akarnak a követeléskezelők
Privátbankár.hu | 2014. július 1. 11:30
Ideje lenne egységes követeléskezelési törvényt alkotni - véli a követeléskezelők szakmai szervezete, a Makisz. A rendezett piacon hangsúlyos fogyasztóvédelmi figyelem mellett javulhatna a fizetési morál - a Makisz tagok az általuk elért adósnál jóval hatékonyabban tudnak fizetési megállapodásokat kötni, részletfizetésről, engedményekről megállapodni.
Fogyasztóvédelem Hányszor hallgattak le minket? - számok legalább lesznek
Privátbankár.hu | 2014. június 7. 12:15
A Vodafone már megtette, a Deutsche Telekom pedig a közeljövőben nyilvánosságra hozza, hány esetben kellett a hatóságoknak adatot szolgáltatniuk előfizetőikről. A magyar lehallgatási számok nem lesznek teljesek: a nemzetbiztonsági okból történő lehallgatások adatait nem hozhatják nyilvánosságra a szolgáltatók.
Fogyasztóvédelem Ilyen is van! A korrupció akadályozza a "rezsicsökkentést"
Privátbankár.hu | 2014. június 6. 13:49
Romániában csaláson kapták az egyik legnagyobb áramszolgáltatót, amelynek ugyanakkor nem volt ínyére, hogy 6 százalékos árcsökkentéssel kellett volna visszatéríteni a jogtalanul kiszámlázott tételeket - megkente tehát az ottani energiahivatal helyettes vezetőjét.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG