Ingatlan
Ingatlan Ha Budapesten szeretne lakást venni, akkor van egy jó hírünk 
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 12:58
Csökkentek a fővárosi lakásárak.
Ingatlan Orbán Viktornak sikerült: nálunk drágult a legjobban a lakásépítés az EU-ban 
Mester Nándor | 2023. december 1. 05:46
Az Eurostat most kijött és a 2010-2022 közötti időre vonatkozó adatai szerint minden tagállamot messze megelőzve kell többet fizetni itthon az építkezésért. Az inflációban és a lakásdrágulásban „ezüstérmesek” lettünk, a GDP-hez mért lakásberuházások terén viszont a középmezőnyben vagyunk.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ötmillió forintos négyzetméterárú lakások Budán 
Mester Nándor | 2023. november 29. 18:56
Eddig sem voltak olcsók és a jövőben tovább drágulhatnak az új építésű lakások Buda nagy presztízsű körzeteiben. Nem térünk ki a XI. kerületre, az önálló fejezet, inkább az I., a II. és a XII. kerület új építésű kínálatát és az értékeket nézzük át. Jelenleg ötmillió forintot alulról súroló négyzetméterárral is találkozunk - derül ki sorozatunk mostani részéből. 
Ingatlan Itt vannak a CSOK Plusz részletszabályai 
Privátbankár.hu | 2023. november 24. 09:07
Az új lakástámogatási programban a kamat nem fix 3, hanem maximum 3 százalék lesz, a támogatott hitel indulóköltségeit is 300 ezer forintban maximálnák. A meglévő ingatlant a továbbköltözőknek nem kell eladni, de a következő otthonuk értéke magasabb kell, hogy legyen a jelenleginél. A korábbi CSOK igénylők is élhetnek a lehetőségéggel, ha a korábban igényelt kamattámogatott hitelt és a vállalt, de még meg nem született gyermekre jutó CSOK-ot visszafizették.
Ingatlan Tényleg jön a fordulat jövőre a lakáspiacon? 
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 13:51
Átfogó elemzést közölt az MBH Bank Elemzési Centruma a hazai ingatlanpiacról, amely a hazai ingatlanpiac szinte teljes vertikumát lefedő, átfogó összegzése.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Befektetővonzó belvárosi lakások Budapesten 
Mester Nándor | 2023. november 22. 19:19
Jól jött az árkorrekció a budapesti forgalomnak, de az egyes kerületekben nagyon eltérő értékek jellemzőek. A belvárosi kerületek túlnyomó részében enyhébb volt az árcsökkenés, mint például a külső pestiekben, illetve az egyik külső budai övezetben. A belvárosba visszatértek a befektetők, akik növekvő kínálatból válogathatnak, de akármit ők sem vesznek meg, előnyben vannak a felújított, berendezett, alacsony üzemeltetési költségű társasházi lakások – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Alig költöttek idén üzleti ingatlanokra a befektetők 
Privátbankár.hu | 2023. november 20. 15:05
Sovány vigasz, hogy Nyugat-Európában és Lengyelországban is nagyobb visszaesés volt.
Ingatlan Lenyomná az olcsó szállások piacát az EU 
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 15:45
A megregulázott Booking vagy az Airbnb által így fenntartható lehetne a városok élhetősége, mivel már nagyon elfajult a helyzet.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Elérték az eget, de visszafordultak a lakásárak Veszprémben 
Mester Nándor | 2023. november 15. 19:03
A királynék városa sem volt kivétel, ott is jelentősen nőttek a lakásárak 2018 és 2022 között. Mondhatni, elérték az eget. Talán ezt jelzi, hogy idén már nem emelkedtek tovább, sőt, inkább stagnáltak vagy nagyon enyhén csökkentek is. Hosszabb távon feltétlenül értéknövelő az időközben befejezett több infrastrukturális beruházás, de a lakásállomány megújulása Veszprémben is nagyon lelassult és nagyobb tempóra legkorábban a jövő év második felétől lehet számítani - derül ki ingatlanpiaci sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Az FBI nemsokára „felrobbanthat” egy egész negyedet 
Mester Nándor | 2023. november 12. 18:25
Elkopott a mostani központja, újat építenek a világ legnagyobb nyomozószervezetének. Ám a vezetői és Virginia állam egyes politikusai szeretnék felülvizsgáltatni ezt a kormányzati döntést. A kiválasztott Maryland állam irányítói viszont örülnek, szerintük robbanásszerű fejlődést hozhat az óriásberuházás, további cégek és szolgáltatások fognak odatelepülni, egy egész negyed teljesen megújulhat. 
Ingatlan Kimaxolt CSOK Plusz-szal nagyobb új lakást vehetünk, főleg vidéken  
Privátbankár.hu | 2023. november 12. 09:52
Budapesten viszont nem nézelődhetünk a legjobb helyeken, mert ott nem elég a 70-80 millió forint. Egyes vidéki városokban sikerrel járhatunk és még közepes házakra is futhatja. 
Ingatlan 3 ezer lakás épül jelenleg a Balaton partján 
Privátbankár.hu | 2023. november 9. 15:23
Siófok az új építésű lakást vásárlók kedvence a Balaton-parton, derült ki az Otthon Centrum felméréséből: az árak jellemzően a fővárosit idézik, de a legdrágább tóparti projektben már 3.1 millió forintot kérnek egy négyzetméterért.
Ingatlan Jó hír érkezett a budapesti ingatlankeresőknek 
Privátbankár.hu | 2023. november 9. 14:45
Bár országos szinten alig változott az eladásra kínált használt és új lakások ára októberben az egy évvel korábbihoz képest, Budapesten és a nyugat-dunántúli régióban jelentősebb módosulás volt - derül ki az ingatlan.com októberi lakásárindexéből, ami hosszú és rövid távon is bemutatja az eladó lakóingatlanok árának változását országos és regionális szinten.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lasszóval kell fogni a vevőt Győrben és Sopronban is 
Mester Nándor | 2023. november 8. 18:47
Két nyugati városunkban egyszerre van jelen a fejlődés és masszív átrendeződés, köszönhetően az ipari cégek miatti „odavándorlóknak” és főleg Sopron esetében az Ausztriába ingázóknak. Közös bennük, hogy ugyanúgy lefékeztek az új beruházások, mint sok helyütt az országban, a forgalom is nagyon lelassult, viszont a bérleti piac eltérő sebességgel halad – derül ki sorozatunk újabb részéből. 
Ingatlan Romokban az európai építőipar 
Privátbankár.hu | 2023. november 7. 16:22
Októberben immár a tizennyolcadik egymást követő hónapban csökkent az építőipar teljesítménye az euróövezetben.
Ingatlan Nagy feladatot kapott Lázár János 
Privátbankár.hu | 2023. november 6. 08:30
A jelentősen visszaesett lakásépítésekbe kellene életet lehelnie.
Ingatlan Itt az év kérdése az irodapiacon: visszaadni területet vagy albérletbe adni?  
Mester Nándor | 2023. november 3. 05:41
Teljesen át kell gondolni az irodahasználatot. De nem csupán a home office térnyerése miatt. Bérlőként számolni kell az idő előtti fölmondás költségeivel, bár ha új helyre költözik egy cég, akár jobban is járhat, ha ott kedvezőbbek és rugalmasabbak a feltételek. A nem használt terület egy részét albérletbe is adhatják, ott az átalakítást viszont vélhetően át kell vállalni, ami sok bérlő vállalatot visszatarthat az albérleti tranzakciótól. 
Ingatlan Baj van, Amerika! Dobra verték az Oscar-gála helyszínét is  
Mester Nándor | 2023. november 2. 15:13
Állítólag negyedével olcsóbban veheti meg valaki, mint amennyiért meghirdették.
Ingatlan Nem is gondolná, mennyi hazai lakás kerül külföldiek tulajdonába! 
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 09:51
A végleges adatok szerint 14 százalékkal csökkent tavaly a lakáspiaci forgalom, ám a külföldiek több magyarországi lakóingatlant vásároltak.  Összesen 8 ezer lakás került külföldiekhez, ami 10 százalékkal meghaladja a járvány előtti, 2018-ban elért rekordot. A magyar piacon 6 százalékos a külföldi vevők részesedése, azaz minden tizenhetedik ingatlan hozzájuk került. Főként német, szlovák és kínai állampolgárok vásároltak lakást Magyarországon, a németországi vevők száma több mint 60 százalékkal nőtt.
Ingatlan CSOK Plusz: 10 milliókat kaphat ingyen, aki sok gyereket szül  
Privátbankár.hu | 2023. október 26. 13:01
Továbbra is tervezhetnek – ráadásul a támogatásokat együtt kihasználva immár akár önerő nélkül is – a városban családot alapítani akaró fiatalok. Az első ránézésre hiperkedvező CSOK Plusz induláskor összességében nem kedvezőbb, mint a jelenleg még elérhető megoldás, ám a második és harmadik gyermekek megszületésével ez változik.
Ingatlan Mutatjuk, kik járhatnak jól a CSOK Plusszal 
Privátbankár.hu | 2023. október 26. 12:31
A szerdán bejelentett új lakástámogatási program a Babaváró logikáját követi. A gyermeket vállaló házaspárok első lakásának megvásárlásánál érvényes maximum 80 millió forintos, míg a családbővülés miatt nagyobb lakásba költözésre vonatkozó 150 millió forintos értékhatár széles választékot jelent majd a jogosultaknak.
Ingatlan 60 millió forintot is érhet a kormány rendkívüli bejelentése 
Privátbankár.hu | 2023. október 26. 11:30
A szerdai esti Kormányinfón jelentették be a január elsejétől induló CSOK Pluszt.
Ingatlan Növelte a CSOK-hitelek méretét a kormány 
Privátbankár.hu | 2023. október 25. 18:56
Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be a részleteket az esti kormányinfón.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Felértékelődött városi garázsok 
Mester Nándor | 2023. október 25. 18:40
Kis pénz, kis haszon - mondhatjuk a garázsokról. De biztos – tehetjük hozzá. Főleg azért, mert nem túl nagy a kínálat és az autósok elég nagy része sok pénzt képes megadni azért, hogy fedél alá tegye járművét. Másfél éve ráadásul a társasházak mélygarázsában lévő gépkocsibeállót már külön eljárást mellőzve, önálló ingatlanként el is lehet adni vagy kiadni, ami forgalomképessé teszi ezt a speciális ingatlantípust – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Az MNB bekapcsolta a vészvillogót az ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2023. október 25. 16:27
Fokozódó kockázatokra hívta fel a figyelmet a jegybank az üzleti célú ingatlanoknál.
Ingatlan Már több mint 40 ezer ukrán vett lakást Lengyelországban 
Mester Nándor | 2023. október 25. 05:41
A háború kezdete óta több hullámban hatalmas ukrán tömeg érkezett Lengyelországba. Ennek örülhetett sok százezer olyan lengyel lakástulajdonos, aki kiadja az ingatlanát. Hol, és milyen otthonokat keresnek az ukránok és keresletük miatt mennyire mentek fel a lakásbérleti díjak? Erről kérdeztük Marcin Jańczukot, a Duna House cégcsoporthoz tartozó Metrohouse lengyel ingatlanközvetítő cég marketing és pr vezetőjét.
Ingatlan Megint dráguló pályán a lakásárak Európa legtöbb országában 
Mester Nándor | 2023. október 24. 13:13
Vége a két negyedéven át tartó csökkenésnek Európában, a lakásárak a második negyedévben megint nőttek az előző negyedévhez képest, miközben a bérleti díjak 0,7 százalékkal emelkedtek. 
Ingatlan Ne dobjuk ki az irodaházakat! Jók lesznek lakásnak 
Mester Nándor | 2023. október 22. 18:47
Az Egyesült Államok több városában is egymás után indulnak úgynevezett konverziós programok, amik során rosszul működő irodaházakat lakásokká alakítanak. Többnyire bérlakások lesznek ezekből a kereskedelmi ingatlanokból, de egyik-másik helyen apartmanhotelek is létesülnek vagy apartmanházak kerülnek ily módon a piacra.
Ingatlan Mit vesznek most a sok pénzre vágyók? Nem lottószelvényt, mert az lutri - A hét videója  
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. október 20. 18:44
Esnek az állampapírhozamok, ha van megtakarítás, érdemes kicsit átcsoportosítani. Kézenfekvő az ingatlan, de nem mindegy, melyik területe. Bérbeadásra most már lehet lakást venni itthon és akár Csehországban vagy Nyugat.-Európában is. De miért viszi külföldre egyre több magyar nagyvállalkozó a pénzét és főleg mit vesznek ott, ami sok pénzt hozhat? Erről beszélt A hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője. 
Ingatlan Számolatlanul öntik a raktárakat a magyar piacra 
Mester Nándor | 2023. október 20. 15:01
Meg is lett a következménye, nagyon felszökött a kihasználatlanság. Főleg Budapest környékén zajlanak nagyobb beruházások, de feljövőben van Debrecen, Kecskemét és Miskolc is.
Ingatlan Kisebb önerő, de több hitel kellhet majd az ifjaknak az első hajlékhoz 
Privátbankár.hu | 2023. október 20. 10:47
Jövőre várhatóan a mostani 20 százalékkal szemben már 10 százalékos önerővel is vehetnek lakáshitel segítségével lakást az első hajlékot tervező fiatalok. A körükben népszerű, garzonlakások átlagára Budapesten 34,8 millió, a vármegyeszékhelyeken pedig 9,6-29,9 millió forintos volt. Egy 20 éves futamidejű, 10-30 milliós lakáshitel havi törlesztője például most 80-250 ezer forint a legkedvezőbb konstrukcióknál.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Sztár lehetne a könnyűszerkezetes ház, de még nem az 
Mester Nándor | 2023. október 18. 17:42
Sokkal nagyobb karriert futhatna be az egyik alternatív megoldással készülő családi ház típus, a könnyűszerkezetes. De egyelőre nem ez a helyzet, részben az ismerethiány miatt is sok az előítéletes vélemény, amik a közösségi platformokon terjedve sokakat eltántorítanak ettől a típustól. Az értékük ugyanakkor inkább felfelé tart, semmint lefelé – derül ki sorozatunk újabb részéből. 
Ingatlan Külföldre viszik a pénzüket a nagy magyar befektetők 
Mester Nándor | 2023. október 17. 16:42
Legalábbis a kereskedelmi ingatlanpiacon érdekeltek jelentős része.
Ingatlan Ezért vonzódhatnak a magyar milliárdosok Olaszországhoz 
Mester Nándor | 2023. október 13. 05:56
Hosszú távon kiváló pénzt lehet keresni az olasz ingatlanpiacon is. Lakást, hotelt és bevásárlóközpontot is érdemes venni. A demográfiai mutatók is lakásbefektetésekre ösztönöznek. Nyilván ezért figyelt fel a helyi lehetőségekre néhány magyar cég és magánember is. No meg azért, mert egyes településeken magyar áron vagy olcsóbban is vehetnek lakást vagy házat. A hitelezés ugyan drágult ott is, de nem annyira, mint Magyarországon és eleve jóval alacsonyabb kamatokkal kell számolni, mint nálunk - derül ki a Privátbankár Európai Lakásmonitor című sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aranyárú panelek Budán 
Mester Nándor | 2023. október 11. 19:21
Még mindig sok ezer fiatalnak csakis panel lehet az első lakása, ezt tudják megfizetni. Sovány vigasz, hogy a tavalyi nagyon magas árak az ország felében már kissé csökkentek. De nem úgy Budán, ahol rekordokat döntenek, főleg azért, mert a befektetői kereslet továbbra is elég izmos – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Íme, a kamatplafont alkalmazó bankok listája 
Privátbankár.hu | 2023. október 9. 06:41
Fontos információk azoknak, akik most tervezik lakáshitel felvételét.
Ingatlan Katy Perry után neveznének el egy nyugdíjasokat védő törvényt 
Kollár Dóra | 2023. október 8. 14:34
Katy Perryről nevezhetnek el egy új ingatlantörvényt, és ennek az énekesnő biztosan nem fog örülni.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakások az elfeledett Kaposváron 
Mester Nándor | 2023. október 4. 18:45
Kaposvárt gyakorlatilag elkerülik a nagy befektetések, amik néhány más megyeszékhelynél megdobják a lakások iránti keresletet. Új társasházi projekt gyakorlatilag nincs Somogyország központjában, viszont a kicsi vagy közepes, jó minőségű használt otthonokra felfigyelnek a befektetők is. Sok tulajdonos örömére fel is küzdötték így az árakat - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Óriási meglepetés érte az ingatlanvásárlókat 
Privátbankár.hu | 2023. október 4. 10:11
Az idei második negyedévben az inflációtól jóval elmaradva, csak 2,8 százalékos áremelkedés volt a hazai lakáspiacon az előző évhez képest.
Ingatlan Igyekezzen, ha nem akar lemaradni erről az állami pénzről! 
Privátbankár.hu | 2023. október 4. 09:19
Lendületet adhatnak a lakás- és lakáshitelpiacnak azok, akik még idén szeretnék kihasználni az úgynevezett nagyvárosi CSOK állami támogatást, amely 2024-től a jelenlegi formájában már biztosan nem lesz elérhető. Van néhány banánhéj azonban, amin a sürgető határidő miatt könnyen el lehet csúszni, ezekkel kapcsolatos tudnivalókat gyűjtötte össze most a money.hu.  
Ingatlan Sok magyarnak még messzebbre került az amerikai álom 
Mester Nándor | 2023. szeptember 28. 05:46
Az amerikai álom fontos része az önálló lakás, de még inkább a családi ház. Letelepedő honfitársaink többsége ezt nem engedheti meg magának, legalábbis évekig nem, ha csak nincs már induláskor helyi viszonylatban is magas fizetése. A túlnyomó többségnek marad az albérlet. A kivándorlókat váró európai viszonyok után most a tengerentúli helyzetet is bemutatjuk. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Családi ház Pest észak-keleti részén 
Mester Nándor | 2023. szeptember 27. 18:44
Az észak-keleti peremkerületek (XV., XVI., XVII. kerület) nem egyenletesen fejlődtek az elmúlt évtizedekben. Annyi közös bennük, hogy zömmel családi házi övezetek ezek, lazább beépítéssel, bár egyes helyeken megjelentek a lakóparkoknak nevezett nagyobb társasházi projektek, amik egyesek szerint rontják az élhetőséget. Vannak lakótelepek is, de létezésük inkább kiemeli a környező családi házak előnyeit, semmit ártana a piac egészének. Az árak itt is megugrottak, de még elviselhető tartományban vannak - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Élénkülést hozott a lakáspiacra a CSOK-határidő 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:33
Jelentősen nőtt az eladó lakások iránti kereslet a nagyvárosokban, Budapesten például 27 százalékkal, a megyei jogú városokban pedig 18 százalékkal. A támogatott konstrukciókra is nagyobb a kereslet. 
Ingatlan Így alakultak a lakásárak 2023-ban: Mire számíthatunk, ha ingatlant szeretnénk venni? 
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 21. 08:54
Valószínűleg mindenki tisztában van azzal, hogy az elmúlt években a lakásárak jelentősen megemelkedtek, ez a trend pedig az idei évben is folytatódott. Laikusként nem könnyű belekezdeni új otthonunk keresésébe, hiszen költségvetésünk általában korlátozott, a lakásárakat pedig számos tényező befolyásolhatja, melyeket nem ismerünk teljeskörűen. Az alábbiakban azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik a közeljövőben szeretnének ingatlant vásárolni.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Új és használt lakások Szombathelyen 
Mester Nándor | 2023. szeptember 20. 18:34
A nyugati határszél sokat fejlődött az elmúlt évtizedben, Szombathely mégis azzal küzd, hogy kicsi az új társasházi lakások kínálata. Az eladó családi házak állapota vegyes, csak a műszakilag a top kategóriába tartozók tudták megtartani árukat, a nem korszerűek eladói kénytelenek voltak nagyobbat engedni az árból, mint gondolták – derül ki sorozatunk mostani részéből.  
Ingatlan Három új irodaközpontot nyit nálunk az IWG 
Mester Nándor | 2023. szeptember 19. 13:48
Budapest mellett Debrecenben és Szentendrén is megjelenik a Regus márkájú szolgáltatott irodakoncepciójával.
Ingatlan Ikonikus irodaházat vett az Erste 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 08:47
A Váci út és a Dózsa György út sarkán.
Ingatlan Elszabadultak a lakásárak: Kolozsvár már nyugat-európai városokkal is felveszi a versenyt 
Buksza blog | 2023. szeptember 15. 15:49
A kolozsvári lakások négyzetméterára elszállt, magasabbak a bukarestieknél, de a debereceni, győri, de még a torinói szintet is meghaladják egy friss elemzés szerint. Az ottani fizetések azonban alacsonyak. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG