Ingatlan
Ingatlan Most szólunk: nagyon fog fájni az albérlet - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. július 14. 18:39
Brutális árakkal kell szembesülnie a diákoknak és a dolgozó felnőtteknek is. Budapesten érdemes a metróvonalak külső állomásainál próbálkozni. Van-e egyáltalán remény, hogy csökkennek majd a bérleti díjak? Hogyan gondolkodnak a befektetők és mennyire vannak most nyeregben? Ezeket beszélte meg a héten Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Családi ház kis zalai faluban 
Mester Nándor | 2023. július 12. 18:14
Már most érdemes nézegetni az ötezer főnél kisebb zalai falvakat, mert januártól akár 15 millió forintos falusi csok is ütheti a markát annak aki bevállal három gyermeket és valamelyik ottani kis településen szeretne házat venni és felújítani. Sorozatunkban most a zalai árakat és adottságokat mutatjuk be, kitérve az új építésű lakásokra is. 
Ingatlan Kellemetlen meglepetéseket is elrejtett a kormány a CSOK módosításaiban 
Privátbankár.hu | 2023. július 12. 08:21
Azt már tudni lehetett, hogy csak a kistelepüléseken marad a kedvezmény, de van szigorítás, ami csak a rendeletből derült ki.
Ingatlan Magyaroknak is kedves a spanyolországi lakásárak alakulása 
Mester Nándor | 2023. július 10. 18:16
A külföldi vásárlók, köztük a magyarok is jól jártak, ha a 2008-2009-es válság után közvetlenül vettek lakást valamelyik tengerparti településen. Az akkor nyomott árak azóta folyamatosan emelkedtek, méghozzá az európai átlagot meghaladó mértékben. Európai lakáspiaci sorozatunk újabb darabjaként megmutatjuk, hogyan néz ki 2023 nyarán ez a pénzügyi válság idején bezuhant, majd azóta sikeresen talpra állt, és ma már jól teljesítő piac.
Ingatlan Ha Ön 30 év körüli hölgy, ezt érdemes megfontolnia! 
Privátbankár.hu | 2023. július 10. 08:44
Akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a babaváró támogatás segítségével szeretnének lakóingatlant venni, azoknak érdemes sietniük.
Ingatlan Már drágulnak az albérletek, de a java még csak most jön 
Privátbankár.hu | 2023. július 8. 12:55
Nem jó hír ez azoknak, akik mostanában költöznének.
Ingatlan Érthetetlen, hogy a magyar milliárdosok miért nem vesznek jó villákat Olaszországban  
Mester Nándor | 2023. július 6. 18:12
Olaszországban viszonylag gyorsan helyreállt a lakáspiac a járvány után, erősebb, bár igencsak magas átlagéletkorú a kínálat és a gazdasági lassulás miatt ott is visszaesett a kereslet, mindez fékezte az áremelkedést. Lehet, hogy most érdemes beszállni. Az európai lakáspiacot bemutató körképünkben most az itáliai változásokat és a várható fejleményeket vesszük sorra.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Étterem Budapesten 
Mester Nándor | 2023. július 5. 19:21
Több ismert vendéglátóipari egység is bedobta a törölközőt az elmúlt két–három évben. Néhányat csak nyomott áron lehetett eladni, ha egyáltalán jött érdeklődő, sok másikat még most is kínálnak. Sorozatunk újabb részében azt vizsgáljuk meg, hogy milyen üzleti környezetben kell fontos döntést hoznia a tulajdonosnak és mik határozzák meg egy ilyen speciális ingatlan értékét. 
Ingatlan Némi kivárás után éledezik a lakáspiac 
Privátbankár.hu | 2023. július 5. 14:01
A tavalyi második negyedéves, csúcsnak számító 25 százalékos éves nominális áremelkedés 2023 első negyedévére 8,6 százalékra mérséklődött a lakáspiacon a KSH friss adatai szerint. Reál értelemben, az inflációt is figyelembe véve már tavaly megindult az árcsökkenés a piacon, amely idén tovább gyorsul. Ezzel együtt az ingatlantulajdonosok nem panaszkodhatnak, hiszen a mostani lassulást megelőzően 2015 óta több mint két és félszeresére nőttek a lakásárak - derül ki az Ingatlannet.hu gyorselemzéséből.
Ingatlan Már vidékre sem lehet menekülni az elszálló albérletárak elől? 
Privátbankár.hu | 2023. július 3. 15:01
Mindenhol egyre jobban drágulnak a bérlakások.
Ingatlan Hasít az ingatlanpiacon a zöld szerződés: aki kimarad, lemarad 
PR | 2023. július 3. 11:02
Ma már nem kérdés, hogy a fenntarthatósági lépések a pozitív környezeti hatásokon és a morális elveken túl gazdasági előnyhöz juttatják a piaci szereplőket. A CPI Hungary az irodapiacon elsőként ismertette meg bérlőit egy új együttműködési lehetőséggel. Lényege, hogy bérbeadó és bérlő együtt vállalnak felelősséget a környezetre gyakorolt negatív hatásuk csökkentéséért, a közösen felállított környezetvédelmi céljaik megvalósításáért.
Ingatlan Fordulat a lakáspiacon, különösen Hajdú-Biharban örülhetnek 
Privátbankár.hu | 2023. július 3. 10:11
Tovább nőtt az eladó lakások és házak kínálata júniusban.
Ingatlan Ennyivel olcsóbb Budapestnél a falusi csokos agglomeráció 
Privátbankár.hu | 2023. július 2. 08:40
Átalakítja és élénkülést hozhat a Budapest-környéki kertes házak piacára is a lakástámogatási rendszer módosítása. Az idén a sima csokra jogosultak pörgethetik a piacot, jövőre pedig már a falusi csokos településeken jöhet komolyabb élénkülés. Mindez pedig a lakáshitelek iránti igényt is növelheti, hiszen a lakóingatlan-vásárlók nagyjából fele kölcsön segítségével veszi otthonát.  Az árak már most nagyon nagy szórást mutatnak. Miközben a budapesti kertes házak átlagára 175 millió forint, a Pest vármegyében lévőket 99 millió forintos áron kínálják eladásra. A falusi csokos Pest vármegyei településeken ugyanakkor átlagosan már 50 millió forint alatt lehet egy saját udvarral rendelkező ingatlanunk. 
Ingatlan Ezúttal egy szállodás világcég épít újabb betonszörnyet a Balatonnál 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 16:51
A generálkivitelező VEMÉV-SZER Kft. szakembereinek munkájával már javában zajlik a Le Méridien BalaPort Lake Balaton hotel főépületétől keletre, illetve nyugatra elhelyezkedő BalaPort Residence apartmanházainak kivitelezése a balatonfüredi Zákonyi Ferenc utcában.
Ingatlan Így alakítsd át a kis lakásodat stílusosan! 
Márkázott tartalom | 2023. június 30. 15:20
Stílusos kis lakásra vágysz? Megmutatjuk, hogyan alakítsd át az otthonodat egyszerűen és olcsón. Olvasd el cikkünket, és inspirálódj!
Ingatlan Az oroszok ingatlanokat vásárolnak fel a rommá lőtt Mariupolban 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 14:02
Az oroszok ingatlanokat vásárolnak fel a megszállt ukrajnai Mariupol kikötővárosban, több mint egy évvel azután, hogy Moszkva könyörtelen ostroma miatt a város nagyrészt romokban hever.
Ingatlan Lakáshorror Budapesten: megvan, hol emelkedtek a legdurvábban az árak 
Privátbankár.hu | 2023. június 29. 10:37
Dinamikus áremelkedési versenyt vívtak a lakáspiacon a főváros kerületei az elmúlt tíz évben.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Családi ház Szentendrén 
Mester Nándor | 2023. június 28. 19:23
Kicsit csökkentek az árak a Dunakanyar kedves városkájában, de azért még mindig magasak, egyes körzeteiben budai árakkal találkozunk. Az odaköltözés lelassult, a Budapestre való bejutás ideje és körülményei befolyásolják az életüket ott elképzelők ingatlannal kapcsolatos döntéseit. Sorozatunk újabb részében a friss árakról és egyes fejlesztésekről vagy azok hiányáról is írunk.
Ingatlan A családtámogatási rendszer megváltoztatása ilyen hatással lesz az online ingatlanpiacra 
Privátbankár.hu | 2023. június 27. 10:56
Drasztikus változások zajlanak a lakáspiacon: tavalyhoz képest csökkent a kereslet, és a drágulás is megállt, jövőre pedig megváltozik a lakástámogatási rendszer is. Ezért az ingatlan.com új programot hirdetett, és összegyűjtik a munkatársak által ellenőrzött ingatlanközvetítőket, hogy mindazok figyelmébe ajánlják őket, akiknek profi szakmai segítségre van szükségük.
Ingatlan Még mélyebbre zuhanhat a lakáspiac a kormány miatt 
Privátbankár.hu | 2023. június 26. 17:37
Sok tízezer városlakó esett el az önerőtől a csok kinyírása miatt.
Ingatlan Bazi nagy lakóparkokat nem csak a NER tud építeni – új lakáspiaci sorozatot indítunk 
Mester Nándor | 2023. június 25. 11:59
Új sorozatot indítunk, bemutatjuk néhány fontos nyugat-európai ország 2023-as lakáspiacát. Elsőként Írország kerül terítékre, ahol szintén súlyos gond a lakhatás és a beruházók csak mostanában jutottak el odáig, hogy merjenek nagyot álmodni. Dublinban és a második számú városban, Corkban is megjelent egy-egy óriás projekt. De a lakhatás ettől még százezreknek nem megoldott és az árak is még mindig az egekben vannak a szigetországban. Helyszíni beszámoló Írországból.
Ingatlan Fellendítheti a lakáspiacot a babaváró és a csok átalakítása 
Privátbankár.hu | 2023. június 23. 08:04
A csokos támogatások és a babaváró hitel átalakítása miatt a jogosultak egy része még idén extra keresletet hozhat a lakáspiacra.
Ingatlan Elveszi a kormány a csokot a városi emberektől  
Privátbankár.hu | 2023. június 22. 14:20
Édeskevés, amit a kormány változtat a lakástámogatásoknál. Kicsit jól járnak a falusiak, a városiak lemondhatnak a csokról.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Használt téglalakás a VIII. kerületben   
Mester Nándor | 2023. június 21. 19:17
A sok új beruházás felfelé húzza a használt lakások árát is Józsefvárosban. De a lerobbant ingatlanokat itt sem lehet sikerrel eladni. Az újszerű vagy a felújított lakásokat keresik a legtöbben, a vételár harmadát-felét általában hitelből fedezik. Sorozatunk mostani részében megmutatjuk, milyen árakkal találkozik az, aki venni szeretne és mire számíthat az, aki eladna.
Ingatlan Újból hasítanak az üzleti szállodák - Amerikában 
Mester Nándor | 2023. június 21. 15:33
Csaknem visszatért a járvány előtti forgalom, megint bővülhetnek a láncok az Egyesült Államok legtöbb városában. A finanszírozó bankok és egyes ágazati szakértők ugyanakkor figyelmeztetnek: az alapkamat további várható emelkedése megdrágítja a projekteket, s hiába a visszatérő forgalom, az új beruházásokat biztosan későbbre fogják halasztani.
Ingatlan Mindenkinek jó a zöld forradalom az ingatlanpiacon  
Mester Nándor | 2023. június 17. 15:19
A fejlesztő, az üzemeltető és a minősítési szakértő is azt sürgette, hogy a jelenlegi épületállomány megújítására összpontosítsanak a piaci szereplők és az állam is a szabályozási oldalról. 
Ingatlan Meddig kell várni, hogy nyomott áron vehessünk lakást? 
Mester Nándor | 2023. június 15. 15:59
A korszerűtlen lakások értékcsökkenése gyorsabb lehet az év második felében, mint tavaly. De még nem jött el a mélypont, késő ősszel, de inkább télen vagy kora tavasszal már lehet. Addig a kamatok is lejjebb mehetnek, de a hitelből vásárlás még akkor is költséges lesz.
Ingatlan Mennyi ér az ingatlanom? Lakások és házak Kecskeméten 
Mester Nándor | 2023. június 14. 19:11
Stagnáló, némely városrészekben enyhén romló lakáshelyzet tapasztalható Kecskeméten. Ugyanakkor az ipari üzemek tovább bővülnek, ami eltolva, de kissé javíthat a lakóingatlanok keresletén. Sorozatunk mostani darabjában a történetét a járműiparral szorosan összefont középváros piacán jellemző értékeket mutatjuk be.
Ingatlan Több millió magyarnak még évekig csak álom az új lakás - Klasszis podcast 
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. június 11. 15:24
Mekkora esélye van ma Magyarországon egy fiatal családnak új lakást venni? Mekkora önerő kell és hogyan lehet ezt előteremteni? A beruházók tényleg ingyen adják a gépesített konyhát és a parkolóhelyet? És mi van, ha nem venni, hanem építeni szeretnénk? S ha mind erre nincs pénzünk, mennyiért bérelhetünk és meddig? Ezekre válaszol a Klasszis podcast új adásában Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője és Csabai Károly főszerkesztő. 
Ingatlan Állítólag életjelek vannak a nyaralópiacon 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:29
Egyelőre csak érdeklődőkről van szó, tranzakciók csak elvétve vannak.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Új kétszobás lakás a XI. kerületben   
Mester Nándor | 2023. június 7. 19:16
Nagyon feljött a XI. kerület egésze a népszerűségi listán. A nagy kereslet nyomán az elmúlt 3-4 évben több ezer új otthon épült és még a csőben van további legalább 4-5 ezer lakás, főleg a Kopaszi-gáttól délre eső övezetben, a Duna mentén. Sorozatunk újabb darabjában felvillantjuk, hogy mennyit kérnek ezen a vidéken egy új építésű, jobbára lakóparkinak nevezett, valójában társasházi lakásért. Mellbevágó árakra kell felkészülni, amelyeket az is diktál, hogy sok a befektetési célú vásárló.   
Ingatlan Leleplezték a Corvint 
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 18:43
Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló lekerült az épületről.
Ingatlan Nagykanizsa kapott 22 lakást a hadseregtől 
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 14:53
A Magyar Honvédség átszervezése után az 1990-es években megszűntek Nagykanizsán a katonai alakulatok. A hivatásos állomány elköltözött, így számos szolgálati lakás maradt üresen.
Ingatlan Olyan történt a budapesti irodapiacon, ami nagyon ritka manapság 
Mester Nándor | 2023. június 6. 14:41
Elkészült a Corvin sétány utolsó épület komplexumának első része.
Ingatlan Szinte hihetetlen, mennyivel drágultak a lakásépítés árai 
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 07:58
Tavaly 23 százalékkal nőtt a fajlagos lakásépítési költség 2021-hez képest: egy négyzetméter új lakás megvalósítása már nettó 531 ezer forintba került. Négy év alatt több mint duplájára drágult a kivitelezés. A vezetékes gázzal ellátott új lakások részaránya egyre csökken.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Bérbe adható kétszobás lakás Szegeden 
Mester Nándor | 2023. május 31. 19:14
Kitartó áremelkedés jellemezte Szeged ingatlanpiacát az elmúlt években. Három év alatt csaknem kétszeresére, közel 40 millió forintra nőtt a lakásvásárláshoz szükséges összeg, amivel a Budapesten kívüli nagyvárosok között immár az élmezőnybe került a Tisza-parti város. Sorozatunkban most egy  jól bérbe adható, belvárosi vagy ahhoz közeli lakás értékét vizsgáljuk meg.
Ingatlan Egyre fontosabb, hogy "mennyit fogyaszt" a piacra dobott ingatlan 
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 13:29
Változnak a lakások energiatanúsítványára vonatkozó szabályok novembertől, az ingatlan.com. szerint a vevőknek továbbra is érdemes a dokumentum tartalmát beíratni az adásvételi szerződésbe, a Duna House pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a változó vevői igényekre reagálva már a hirdetési folyamat előtt érdemes elkészíttetni a tanúsítványt.
Ingatlan Nézze meg a top 10+2 magyar irodát és irigykedjen! 
Mester Nándor | 2023. május 28. 05:40
A munkaadó mindenhol a tenyerén hordozza a dolgozóit.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Háromszobás téglalakás Pécsett 
Mester Nándor | 2023. május 24. 19:36
A baranyai nagyvárosban is megugrottak az árak, sokan keresik a megfizethető és általában újszerű otthonokat, amikre szinte már nem is kell költeni. A kínálat ott is növekedett, de a hitelpiac visszaesett. Sorozatunkban most nézzük, mit kínálnak, mit lehet venni és mennyiért!  
Ingatlan Eltüntettek egy darab Balaton-partot 
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 17:59
Természetkárosítás miatt ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett a zánkai önkormányzat, miután a napokban munkagépekkel eltüntették egy 180 négyezetméternyi alapterületű parti vízállását, tómederré változtatva azt.
Ingatlan Ilyen árakra számítson, ha most szeretne ingatlant bérelni vagy venni 
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 11:13
Az albérletpiacon áprilisban folytatódott a drágulás: országos szinten 0,7 százalékkal, a fővárosban pedig 1,7 százalékkal nőttek az átlagos bérleti díjak márciushoz képest. Május közepén a fővárosi kínálati piacon 225 ezer forint volt az átlagos havi lakbér. A legdrágább vármegyeszékhelyek között van Veszprém, Szombathely, Tatabánya, Székesfehérvár és Debrecen 175-150 ezer forintos átlagos bérleti díjjal.
Ingatlan Meglepő dolog derült ki az ingatlan-adásvételekről 
Privátbankár.hu | 2023. május 22. 11:23
Az ingatlanvásárlások mintegy negyede befektetési céllal valósul meg.
Ingatlan Végre: megjött a várva várt fordulat a lakáspiacon! 
Privátbankár.hu | 2023. május 22. 10:55
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint csökken a túlárazottság.
Ingatlan Most Amerikából üzentek Orbán Viktornak 
Mester Nándor | 2023. május 20. 16:17
Működik egy sajátos megoldás a hajléktalansághoz közel kerülőknek, ami tetszik az ingatlanbefektetőknek is.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Zártkert a Dunántúlon 
Mester Nándor | 2023. május 17. 19:07
Egyes üdülőövezetekben zártkerti körzetek alakultak ki az utóbbi években. Ezek értékét is rengeteg tényező befolyásolja. Sorozatunkban most ezeket vesszük sorra. 
Ingatlan Ezekből az épületekből rengeteg német tűnt el nyomtalanul 
Privátbankár.hu | 2023. május 15. 14:32
Ennyire megtetszett az otthoni munkavégzés.
Ingatlan Jó hír lottózóknak: Floridában vehet menő házat, ha most ötöse lesz 
Mester Nándor | 2023. május 13. 14:11
Csodaszép helyen vannak és mind medencések.
Ingatlan Átadták a Panattoni első magyarországi raktárközpontját 
Privátbankár.hu | 2023. május 12. 16:50
Törökbálinton építkezett a páneurópai ingatlanfejlesztő, Gyálon lesz a második központja.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG