BUX
35 350.67
+0.86%
+300.00
OTP
9 770.00
+0.51%
+50.00
MOL
2 004.00
+0.20%
+4.00
RICHTER
6 880.00
+1.78%
+120.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Ingatlan
Ingatlan Társasház-boom: hol és mennyiért épül a legtöbb lakás Budapesten?
Privátbankár.hu | 2019. május 27. 15:10
Tavasszal sem lankadt az építési láz, sőt, tovább emelkedett az új lakásátadások száma. Ám van, ahol tucatszámra nőnek ki a sokemeletes lakóházak, de bizony van sok városrész még Budapesten is, ahol lényegében egyetlen új, soklakásos társasház sem épül – derül ki az Otthontérkép Csoport friss, saját adatain alapuló kutatásából. Mely városrészekre, mely kerületrészekre koncentrálódott a legtöbb társasházi lakásépítés?
Ingatlan Még nincs vége: Európához képest is drágák a magyar lakások
Privátbankár.hu | 2019. május 22. 20:30
A hazai ingatlanpiaci őrületet mostanra már senkinek sem kell bemutatni, még azok is találkoztak az időnként brutális lakás- és házárakkal, akik nem adták mostanában vásárlásra a fejüket. Ebből a szempontból mostani cikkünk sem kecsegtet sok jóval, hiszen az Eurostat statisztikája alapján egyelőre nem igazán látszik a hazai ingatlanpiacon tapasztalt félelmetes áremelkedés vége.
Ingatlan Lassan kezdődik a harc a diákok és a munkavállalók között az albérletekért
Privátbankár.hu | 2019. május 21. 16:00
Pár hét múlva az egyetemisták miatt felpörög az egyetemvárosok albérletpiaca, ahol jelentősen nőtt a kereslet az idén. A kínálat azonban nem tartott lépést a fokozódó kereslettel. Egy friss elemzés most azt nézte meg, hogy milyen helyzetből indul a szezon.
Ingatlan A nyári otthonvásárlás előnyei
Privátbankár.hu | 2019. május 18. 11:53
Otthont keresel, de még nem találtad meg az igazit? Akkor érdemes kihasználnod a nyári időszakot, amikor kevésbé pörög a piac. Míg mások a vakációt tervezik, addig megéri a hirdetéseket böngészned, mert igazán előnyös ajánlatokra bukkanhatsz.
Ingatlan Elköltöztetik az Országos Széchényi Könyvtárat a Várból
Privátbankár.hu | 2019. május 14. 16:48
Az I. kerületből a IX. kerületi Kilián-laktanyába viszik a könyvtárat.
Ingatlan Nem Budapesten épül a legtöbb lakás az országban – akkor hol?
Privátbankár.hu | 2019. május 12. 17:50
A lista élén egészen meglepő települések is találhatóak, az előkelő ötödik helyet Balatonlelle, míg a hatodikat Biatorbágy szerezte meg.
Ingatlan Kimondta a GVH: megtévesztő az Ingatlan.com szlogenje
Privátbankár.hu | 2019. május 6. 13:22
Bírságot nem szabtak ki az ingatlanközvetítőre.
Ingatlan Maradnak a kiakasztó árak a magyar lakáspiacon, de a távolban már látszik a fordulat
Privátbankár.hu | 2019. május 6. 13:10
Megérkeztek az első negyedéves hazai lakásépítési adatok a Központi Statisztikai Hivataltól. Ebben az időszakban 3661 új lakás épült, 7,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban, viszont a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9639 volt, 2,1 százalékkal kevesebb, mint 2018 azonos időszakában.
Ingatlan Még jó befektetés a lakáskiadás: hol lehet a legtöbbet kaszálni?
Privátbankár.hu | 2019. május 3. 14:50
Bár a lakáskiadással járó hozam csökkenőben van, még mindig jó befektetésnek mondható. A lakásdrágulás miatt azonban a befektetőknek legalább 10-20 millióra van szükségük a piacra lépéshez. Az országon belül jelentősek az eltérések.
Ingatlan Lakást bérelni vagy venni éri meg jobban? Kiszámolták
Privátbankár.hu | 2019. május 2. 16:40
Mindkét lehetőségnek van előnye és hátránya.
Ingatlan Már a garázsokat is aranyárban mérik Budapesten
Privátbankár.hu | 2019. április 29. 15:46
Négy év alatt 13 százalékkal több autó lett a fővárosban, ezzel párhuzamosan egyre többen érdeklődnek a garázsok iránt, a kereslet az idén csúcsot döntött. Az eladó budapesti garázsok átlagára éves szinten 36 százalékkal 4,1 millió forintra nőtt, ami a négy évvel korábbi átlag kétszerese.
Ingatlan Nagyot dobhatnak az ingatlanok árain ezek a városfejlesztések
Privátbankár.hu | 2019. április 28. 12:54
A Budapesti Mobilitási Tervben vázolt fejlesztések közül nem egy nagy hatással lehet a főváros ingatlanpiacára is. Ahol megújulnak a közterek, vagy kényelmesebbé válik a tömegközlekedés, ott a kereslet is megnőhet az ingatlanok iránt. Az elképzelések közül az OTP Ingatlanpont most több, már elfogadott és az elkövetkezendő években elinduló fejlesztés várható piaci hatásait vette górcső alá.
Ingatlan Már érezni a lakáspiacon a csok-bővítést
Privátbankár.hu | 2019. április 28. 09:28
Jelentős lökést adtak az országos lakáspiacnak az állami lakástámogatási program, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) új elemeiről szóló idei bejelentések – írja egy friss elemzés, amely azt vizsgálta, hogyan változott az eladó lakások kínálata és a kereslet, miután ismertté vált, milyen elemekkel bővül a rendszer.
Ingatlan Óriási lakáspiaci árrobbanás jöhet a meghosszabbított budapesti metró mellett
Privátbankár.hu | 2019. április 27. 14:37
Az általánosan tapasztalt áremelkedésen túl akár 30-50 százalékkal is emelkedhetnek néhány év alatt az új metróvonalak mentén található ingatlanok árai – derül ki az Otthon Centrum legújabb felméréséből. A közelmúltban bejelentett Budapesti Mobilitási Terv 2030 többek között az M1 és M3 metróvonalak meghosszabbítására vonatkozó terveket is tartalmazza.
Ingatlan Szakadék a lakásárakban: meddig kell spórolni és mire elég az állami támogatás?
Privátbankár.hu | 2019. április 23. 16:58
Több mint kétszer annyi ideig kell dolgoznia egy budapesti fiatalnak ahhoz, hogy fizetéséből lakást vegyen, mint egy észak-magyarországinak. Az ingatlanárak jelentős regionális különbségei miatt a fővárosban az állami támogatások egy új lakás értékének harmadát, egy községben majdnem a kétharmadát is kitehetik egy háromgyermekes családnál.
Ingatlan Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben
Privátbankár.hu | 2019. április 21. 16:15
Túlzás nélkül lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette legfrissebb elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált lakóingatlanok - lakások, házak és nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.
Ingatlan A legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel tavaly
Privátbankár.hu | 2019. április 19. 09:21
Tavaly tizedével nőtt a lakáshitel-állomány, a felvett lakáshitelek összege pedig harmadával, a legtöbb hitelt használt lakásokra vették fel.
Ingatlan Óriástölgyeket ajánlottak fel a Notre-Dame újjáépítéséhez
Privátbankár.hu | 2019. április 17. 11:46
Ezerháromszáz normandiai tölgyet ajánlott fel a Groupama biztosító, Franciaország harmadik legnagyobb magán erdőtulajdonosa.
Ingatlan Nyomul az állam az irodabérleti piacon
Csabai Károly | 2019. április 15. 17:01
Alapvetően ennek tudható be, hogy a budapesti modern irodák átlagos kihasználatlansági rátája 2018 végére rekordmélységűre, 7,3 százalékosra esett – állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése.
Ingatlan Dupla annyit ér egy panellakás, mint korábban – óriásit kaszálhatnak az eladók
Privátbankár.hu | 2019. április 14. 15:36
2019 elején sem állt meg a hazai ingatlanpiac. Magas tranzakciószámok, erős kereslet, továbbra is pörgő újépítésű szegmens jellemezte az elmúlt három hónapot. Az újépítésű ingatlant keresők már 4 fővárosi kerületben is milliós négyzetméterár feletti értékekkel találkozhatnak.
Ingatlan 5 százalékos kamat Magyarországon, de mi lesz az ingatlanárakkal?
Fellegi Tamás | 2019. április 13. 20:01
Az utóbbi időben gyorsan emelkednek a lakosság által elérhető kockázatmentes hozamok az állampapírok emelkedő kamatának köszönhetően, immár lényegében elértük az 5 százalékot. Ez már lassan versenyképes lesz az ingatlankiadással elérhető hozammal, lehet hogy emiatt fog kipukkadni az ingatlanpiaci lufi?
Ingatlan 350 millió forint egy átlagos lakásért, kitalálod, hol?
Privátbankár.hu | 2019. április 13. 18:04
Az utóbbi évek hegymenete után igencsak elszálltak a hazai, különösen a fővárosi ingatlanárak, na meg a bérleti díjak is. De vajon mi a helyzet a világban, hol drágább és hol olcsóbb a piac? Ezt tette közzé a CBRE ingatlanközvetítő cég.
Ingatlan Lassan véget érhet az őrültek háza a magyarországi lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2019. április 12. 13:31
Ismételten frissítette az Eurostat a lakásárak drágulásáról szóló statisztikáját, több mint másfél év után 2018 negyedik negyedévében csak minimálisan emelkedtek tovább a magyar árak. Igaz, a hazai ingatlanpiacon tapasztalt áremelkedés így is elképesztő, 2015-től és 2018 végéig mintegy 35,4 százalékos.
Ingatlan Ideje felkészülni: ismét indul a harc a legjobb albérletekért
Privátbankár.hu | 2019. április 11. 20:31
Idén az ELTE, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem vezeti a legnépszerűbb egyetemek listáját. Az intézmények környékén villámgyorsan kiadják a legjobb albérleteket, így aki biztos a dolgában, jobban teszi, ha már a júliusi ponthatár kihirdetés előtt alaposan szétnéz a piacon. Az OTP Ingatlanpont ezért feltérképezte az öt legnépszerűbb egyetem környékének albérlet- és ingatlanpiacát.
Ingatlan Jönnek a tavaszi viharok – te leellenőrizted már, mekkora kárt okozott a tél?
Privátbankár.hu | 2019. április 7. 20:20
A tavasz beköszöntével nemcsak a jó időre, de a hirtelen érkező heves viharokra, felhőszakadásokra is fel kell készülnünk, hamarosan elkezdődik a már hagyományosnak mondható „viharszezon”. A jó időt kihasználva ellenőrizzük le, hogy a téli mínuszok nem okoztak-e kárt az ingatlanban, nem sérült-e a tetőszerkezet vagy néhány cserép.
Ingatlan A vevőket nem érdekli az áremelkedés – veszik a lakásokat, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2019. április 5. 20:10
Komoly élénkülés látható a lakáspiacon: az első negyedévben országosan 58 százalékkal nőtt az egy eladó lakóingatlanra jutó érdeklődések száma. A legnagyobb keresletnövekedés Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében volt. Tavaly az utolsó negyedévben a használt lakások ára éves szinten átlagosan majdnem 10 százalékkal nőtt.
Ingatlan Újabb napelem parkot építenek – ezúttal ennél a településnél
Privátbankár.hu | 2019. április 4. 13:06
Kisbér határában építkezhet az MVM Csoport.
Ingatlan Fizetések és lakásárak: ennyire szakadt szét az ország
Privátbankár.hu | 2019. április 2. 20:31
Bár a lakásárak és nettó fizetésekben jelentős különbségek vannak az országon belül, az elmúlt évek változásait részletesen megnézve még érdekesebb eltérések láthatók. A nettó átlagfizetések Jász-Nagykun-Szolnok megyében nőttek legjobban, ezzel szemben itt volt a legalacsonyabb lakásdrágulás 2014-hez képest.
Ingatlan Kiküldték a leveleket: vajon hányan vásárolják vissza az ingatlanokat?
Privátbankár.hu | 2019. április 1. 15:08
Minden érintetthez megérkezett a Nemzeti Eszközkezelő levele.
Ingatlan Méregdrága budapesti telkek – egyre jobban elszállnak az árak a fővárosban
Privátbankár.hu | 2019. március 31. 16:00
Akár nyolcszor magasabb áron is elkelhet egy Budapesten meghirdetett telek egy kisvárosban lévőhöz képest – derül ki az Otthon Centrum legújabb elemzéséből. A tavalyi évben a fővárosban regisztrált 20 és 40 ezer forint közötti átlagos négyzetméterárral szemben a kisvárosok piacán megszokott volt az 5 ezer forint alatti fajlagos ár.
Ingatlan Erre telik, ha megnyered ma a főnyereményt
Privátbankár.hu | 2019. március 30. 08:10
A 3,6 milliárd forintos lottónyereményből komplett budapesti társasházat vagy Baranya megyei kastélyt lehetne venni és még maradna 300 millió forint. Az összeg elég arra is, hogy egy-egy településen az összes eladó ingatlant megvegye a nyertes: a Balaton melletti Szántódon 35 ingatlanért kellene 2,8 milliárdot adni vagy a badacsonytomaji 82 épületért 3,2 milliárdot.
Ingatlan Használt vagy új lakás: melyik éri meg jobban?
Privátbankár.hu | 2019. március 28. 15:31
A lakáskeresők néhol már azzal szembesülhetnek, hogy a használt lakások árai megközelítették az újépítésűekét, annak ellenére, hogy például a főváros egészét tekintve átlagosan másfélszer kell többet fizetni egy új lakás négyzetméteréért. A hirdetések azonban néha csalókák: amíg az egyikbe azonnal lehet költözni, addig a másikra talán még évekig kell várni.
Ingatlan Megszavazták: eladják a Bálnát az államnak
Privátbankár.hu | 2019. március 27. 11:27
Eladja a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot az államnak a fővárosi önkormányzat.
Ingatlan Teljesen megújul a Libegő a Normafán
Valkai Nikoletta | 2019. március 25. 20:30
Évek óta a tervek között szerepel a Zugligeti Libegő felújítása. Most úgy tűnik, még az idén megkezdődnek a közel 50 éves felvonó felújítási munkálatai. A beruházás közel 4 milliárd forintba kerül, a megújult, négyüléses, kerékpár szállítására is alkalmas felvonót 2021-től vehetik birtokukba a kirándulók.
Ingatlan Orbánék családvédő hitele a lakásoknál - mennyi pluszpénzzel számolhat, aki most vásárolna?
Privátbankár.hu | 2019. március 24. 10:07
A gyermekvállalást tervező családok a feltételek teljesítése esetén akár több 10 millió forintos összeget fordíthatnak lakásvásárlásra a család- és lakástámogatási rendszer új megoldásainak köszönhetően - derül ki az ingatlan.com a részletes támogatási szabályok megjelenése apropóján készített elemzéséből.
Ingatlan A boldogságnak ára van - mélyen a zsebébe kell annak nyúlni, aki ezekbe a városokba költözne
Privátbankár.hu | 2019. március 22. 20:20
A 2019-es Boldogságtérkép kutatás szerint Győr lett a legboldogabb nagyváros, míg a megyeszékhelyek közül Tatabánya viselheti a megtisztelő címet. Az Otthon Centrum most megnézte, hogy van-e összefüggés a városokban élők boldogságérzete és a helyi ingatlanpiac alakulása között.
Ingatlan Nyaralókra vadásznak a magyarok - jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vásárolna
Privátbankár.hu | 2019. március 21. 20:31
Tavasszal hagyományosan felélénkül a kereslet az üdülők, vízparti lakások iránt, a vásárlók már a nyaralás gondolatával böngésznek az eladó ingatlanok között. A nagy kedvenc Balaton és Velencei-tó mellett az utóbbi időben a Tisza-tó is egyre népszerűbb.
Ingatlan Lakásárak a Duna-part mentén: mélyen a zsebbe kell nyúlni
Privátbankár.hu | 2019. március 14. 20:10
Annak ellenére, hogy Budapestet kettészeli a Duna, valódi vízparti ingatlanokból nincs bő kínálat.
Ingatlan Olcsó családi házról álmodsz? Megvan, mi lehet a megoldás
Privátbankár.hu | 2019. március 10. 10:01
Sokaknak a családi ház vásárlásának gondolatára elsőként az agglomerációs települések, esetleg a falvak jutnak eszébe. A budapestiek fejében megfordulhatnak a budai, nagypresztízsű kerületek is, ám a II. vagy XII. kerület frekventáltabb részein a nyolcszázezer forintot meghaladó négyzetméterár sem ritka. Aki mégis családi házba vágyik, de nem szeretne százmillió forint felett költeni, vagy mindennap órákat ingázni, annak sem reménytelen a helyzete. Az OTP Ingatlanpont ezért adott néhány tippet ahhoz, hogy hol érdemes házat keresni.
Ingatlan Családi háza van? Most érdemes eladni
Privátbankár.hu | 2019. március 9. 18:14
A kibővített családi otthonteremtési kedvezmény és a kedvező piaci környezet kiváló lehetőséget kínál a családi házak értékesítésére. A legjobban azok járnak, akik Sopronban, Székesfehérváron vagy Debrecenben rendelkeznek ingatlannal, mivel ezekben a városokban sorban 258, 251 és 240 ezer forintot ért egy családi ház négyzetmétere tavaly.
Ingatlan Jól jártak azok, akik 1-2 évvel ezelőtt a tervezőasztalról vettek lakást
Privátbankár.hu | 2019. március 3. 16:10
Az elmúlt öt évben kiadott építési engedélyek alapján épült lakások jelentős részét még 5 százalékos áfával értékesíthetik a beruházók 2023 végéig, ezért a következő pár évben évente legalább 20 ezer lakás épülhet. Akik 2 évvel ezelőtt leelőlegeztek egy-egy idén átadandó új lakást, azok 28 százalékkal olcsóbban juthattak hozzá.
Ingatlan Drágább lehet a lakás a családi háznál: hol, mit érdemes venni?
Privátbankár.hu | 2019. február 28. 17:15
A magyarok lakásvásárlási szokásai elsősorban élethelyzetük megváltozásához igazodnak. Azt gondolhatnánk, hogy a család bővülésével párhuzamosan válhat legégetőbbé a négyzetméterek növelése, azonban még azok számára sem biztos, hogy ez csak családi ház vásárlásával vagy építésével oldható meg, akik ezt megengedhetik maguknak.
Ingatlan Nyaralót venne? Ennyire kell kinyitni a pénztárcát
Privátbankár.hu | 2019. február 26. 17:10
Idén is folytatódik a nyaralóingatlanok piacának bővülése: a legnagyobb kereslet továbbra is a Balaton környékére irányul, ahol nem ritka a Budapesten már megszokott egymillió forintos négyzetméterár sem a vízparti, új építésű lakások piacán. Érdemes azonban még a szezon kezdete előtt megvenni álmaink nyaralóját, mivel a strandok nyitásával növekedésnek indulnak az ingatlanárak is. A szezon mellett a lokáció is jelentősen befolyásolja az árakat, így akár 30-50 százalékot is spórolhat az, aki lemond a vízparti elhelyezkedésről és hajlandó a fővárostól távolabb utazni.
Ingatlan Építőipari boom vidéken: hol ugrottak meg a lakásárak?
Privátbankár.hu | 2019. február 25. 16:31
Jobban emelkedtek a lakásárak 2014 és 2018 között azokon a megyeszékhelyeken, ahol nagyobb volumenű iroda-, ipariingatlan- és oktatási beruházások készültek el – derült ki a Takarék Index elemzőinek vizsgálatából. A legjobban, átlagosan 115 százalékkal, Tatabányán drágultak a lakóingatlanok, míg Salgótarjánban csak kevesebb mint 27 százalékkal.
Ingatlan Budapest szégyenfoltjai: ezeket az épületeket fáj a legjobban nézni
Privátbankár.hu | 2019. február 20. 10:36
Budapest top 10 építészeti szégyenfoltját keresték.
Ingatlan Egymillió forint négyzetméterenként - lakáspiaci árrobbanás közeleg
Privátbankár.hu | 2019. február 17. 12:50
Tavaly összesen 8400 új társasházi ingatlant adtak el a fővárosban, amely – ha néhány százzal is, de – elmarad az egy évvel korábbi számtól. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérkép legfrissebb adatai szerint idén tetőzhet a lakásátadások száma, miközben egyre több területen kell megbarátkozni az egymilliós négyzetméterárakkal.
Ingatlan Történelmi rekordot ért el a hazai építőipar
Privátbankár.hu | 2019. február 16. 12:45
Történelmi rekordot ért el az építőipar 2018-ban, mivel az építőipari teljesítmény értéke még sosem haladta meg a 3000 milliárd forintot az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint.
Ingatlan Rekordértékű fejlesztéssel hódítanánk meg az ingatlankiállítások csúcsát
Privátbankár.hu | 2019. február 13. 08:08
Több mint 4 milliárd eurónyi innovációt viszünk ki a Cannes-i MIPIM-re.
hírlevél