Ingatlan
Ingatlan Ingatlanfelújítás uniós pénzből? Ilyen programokról maradnak le a magyarok 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 14. 10:13
Spanyolország 140 milliárd eurót kap az EU Helyreállítási Alapjából, ebből jónéhány milliárdot városrészek átfogó felújítására és az épületek – otthonok, irodák és közintézmények – energiahatékonyságának javítására fordítanak.
Ingatlan Nézze meg, milyen lakást keresnek most a csokosok! 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 10. 08:59
Alig négy hónapja marad a csokra jogosult családoknak arra, hogy nagyvárosi lakóingatlanba költözzenek a támogatás segítségével. Az ingatlan.com oldalán elérhető Hitelintéző adatai alapján idén a csokos érdeklődéseken belül 50 százalék jutott a lakásokra és ugyanennyi a házakra, míg tavaly a lakások aránya még csak 35 százalékos volt. A legnépszerűbb célpont Budapest a csokos vevők körében, az érdeklődések 44 százaléka fővárosi lakásra irányul. Utána következik Pest és Hajdú-Bihar vármegye 17 és 11 százalékkal. A csokos érdeklődések 94 százalékánál hitelre is szükség van a tervezett költözéshez.
Ingatlan Sztárok birtokai: templomtól a 27 szintes toronyházig 
Elek Lenke | 2023. szeptember 9. 18:10
Ha valaki milliárdos, nyilvánvalóan nem egy kunyhóban lakik, lásd hazai példáinkat. Amerikában már az ötvenes évek Hollywoodjában kötelező volt a medencés luxuspalota, és nemcsak az Oscar szobrocska tulajdonosai számára. A sztárság kötelező velejárója ma is a hatalmas birtok.
Ingatlan Helsinkiben venne lakást vagy inkább Vaunatun? 
Elek Lenke | 2023. szeptember 9. 15:10
Ha elege van Novoszibirszkból, Szentpétervárból, vagy éppen a moszkvai felhőkarcolók látványából, elköltözhet külföldre. Óriási lehetőségekkel kecsegtetnek ugyanis az orosz ingatlanügynökök és útlevél kereskedők.
Ingatlan Az ingatlanvásárlás plusz költségei 2023-ban 
Márkázott tartalom | 2023. szeptember 9. 10:01
Az ingatlanvásárlásnak - tetszik vagy sem - vannak plusz költségei. Olyan kiadások, amelyekkel neked is célszerű kalkulálni, pláne, ha eleve szűkösek a lehetőségeid. Miért? Mert így elkerülheted a likviditási gondokkal járó kellemetlen helyzeteket.
Ingatlan Mutatjuk, mennyiért vehet most lakást Budapesten 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 7. 11:03
A fővárosban a kertes házak átlagos négyzetméterára 818 ezer forint volt szeptember elején, a paneleké 780 ezer forintnál járt, a téglaépítésűeket pedig 1,03 millió forint jellemezte.
Ingatlan Lakáshitel: mire elég a fiatalok fizetése? 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 4. 08:50
Az ingatlan.com és a money.hu megvizsgálta, hogy jelenleg milyen lehetőségeik vannak az aktuális átlagos négyzetméterárak mellett azoknak a 20-29 éves fiataloknak, akik garzonlakást szeretnének venni.
Ingatlan Vegyenek olasz kastélyokat! Míg a NER rá nem ugrik a lehetőségre 
Mester Nándor | 2023. szeptember 2. 17:11
Nem lehet mindig csak lakásokat vagy házakat nézegetni Olaszországban, amikor annyi kastély vagy váracska is van. Nem turista látványosságok ezek, legalábbis nem mindegyik. Jó pár ott kelleti magát az internetes hirdetési oldalakon. Mindjárt 200 ilyen van most eladósorban. Némelyik a NER radarján is ott lehet.
Ingatlan Most akkor mennyivel lesznek olcsóbbak a lakások? A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. szeptember 1. 18:59
Az év végéig tovább csökkennek a lakásárak. Főleg a korszerűtlen és túl nagy méretű családi házaknál lehet akár 30 százalékot is alkudni. Pár ezren így meggondolhatják magukat és mégis vásárolni fognak, akár panelt is, mert az még mindig kifizethető. De jön-e ehhez olcsóbb banki hitel? És mi lesz azokkal, akiknek csak a méregdrága albérlet jut? Ezeket boncolgatja Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, a Privátbankár ingatlanpiaci szakértője.
Ingatlan Már csak a legeltökéltebbek hirdetnek ingatlant, Budapest viszont kivétel 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 1. 10:23
Stagnál a kereslet, csak az hirdet, akinek nagyon muszáj, megjelentek a csokos vevők - körkép az ingatlanpiacról.
Ingatlan Jelentősen csökkent a Duna House eredménye és árbevétele 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 1. 06:59
Nem alakult jól az idei második negyedév a cégcsoportnak.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aranyárú belvárosi téglalakások Budapesten 
Mester Nándor | 2023. augusztus 30. 18:47
Nem állt meg az árak emelkedése a pesti belvárosban, az előző félévhez képest átlagosan 7 százalékkal magasabb négyzetméterárat kell fizetnie annak, aki a bérbeadás szempontjából frekventált belvárosi területeken szeretne ingatlant vásárolni. A külföldi vásárlók a nagyobb távon gyengülő pályán lévő forintból is előnyt kovácsolnak, főleg, ha például az olcsóbbá vált VII. kerületben keresgélnek, ahol már szabad szemmel is érzékelhető árcsökkenés van - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Pezsgő bonthat, aki Budapesten keres albérletet 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 28. 10:26
Augusztus végén megtorpant a fővárosban kiadó lakások drágulása.
Ingatlan Magyar kivándorlóknak: Stockholm talán szebb, mint Göteborg, de magasabb is a lakbér 
Mester Nándor | 2023. augusztus 28. 05:49
A svéd lakáspiacra már megérkezett a tél, a lehűlés igen látványos. Ez egyelőre csak az új beruházásokra vonatkozik, a használt otthonok forgalmára és a lakásbérletekre kevésbé. Ott ugyanis épp a saját tulajdonú lakások magas ára miatt egyre több a bérlőjelölt. Ebből pedig az következik, hogy a bérleti díjak egyáltalán nem csökkennek, aminek egyáltalán nem örül az az egyre több magyar sem, aki kiköltözött a skandináv országba – derül ki az európai lakáspiacot bemutató sorozatunk legfrissebb összeállításából.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Gödön is betett az áraknak az akkugyár 
Mester Nándor | 2023. augusztus 23. 18:53
Nincs hosszú tömött sor manapság Gödön, hogy lakást vagy házat vegyen valaki. Sovány vigasz a helyi érintetteknek, hogy országos jelenségről van szó a gazdaság látványos visszaesése miatt. Őket azonban nyomja valami, ami nem mindenütt van jelen: az akkugyár és az ehhez kapcsolódó felfokozott hangulat. Nem lesz egyszerű innen feljönni. Még évekig tarthat.
Ingatlan Keleten még bombázzák a házakat, Nyugaton és Kijevben már veszik a lakásokat 
Mester Nándor | 2023. augusztus 23. 15:52
A háború ellenére életjeleket mutat a lakáspiac Ukrajnában. A kedvezményes hitelhez jutó csoportok főleg használt otthonokat vásárolnak. Az új beruházások azonban csak mostanában indulnak.
Ingatlan Még lejjebb mennek a lakásárak ősszel 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 21. 17:23
Csak az fog eladni, akinek nagyon kell a pénz, ezért hajlandó lesz engedni is az árból.
Ingatlan Egymillió forinthoz közeli lakásárak ott, ahol kevesen gondolták volna  
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 20. 10:15
Ferencváros lakáspiaca is egyre drágább, az új építésű lakások ára közelíti, egyes mini körzetekben már meg is haladja az egymillió forintot. Ezáltal a jó állapotú használt otthonokat is viszonylag magas áron lehet meghirdetni. Kérdés, vevők lesznek-e az érdeklődők ezekre az árakra?
Ingatlan Csődvédelmet kért Amerikában a kínai ingatlanos óriáscég 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 18. 15:42
Egyezkedni akar a hitelezőivel.
Ingatlan Magyar kivándorlóknak: ne akarjon Amszterdamban lakni, ha spórolni szeretne 
Mester Nándor | 2023. augusztus 18. 05:49
Hollandia soha sem volt olcsó. A lakásárak és a bérleti díjak is folyton az élmezőnyben tartották az országot. Ebben nincs változás. A lakáshiány viszont egyre aggasztóbb és a sok kormányváltás sem segíti egyik szektort sem. A még mindig erős bevándorlási hullám és a demográfiai változások miatt növekszik a háztartások száma, miközben terület már csak aranyáron vásárolható új beruházáshoz. Európai lakáspiaci sorozatunkat most a magyar kivándorlók által is előre sorolt ország viszonyainak bemutatásával folytatjuk. 
Ingatlan Válasz az örök kérdésre: felújítsam a lakást eladás előtt, vagy inkább ne? 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 17. 07:55
Jelentős eltérés van a felújítandó és a korszerű, energiatakarékos fűtéssel rendelkező felújított lakóingatlanok ára között a kínálati piacon - aki eladásban gondolkodik, annak érdemes lehet időben dönteni a felújításról. Ehhez a bankoktól is olcsóbban kaphatnak lakáshitelt. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az akkugyárakkal elárasztott Debrecenben 
Mester Nándor | 2023. augusztus 16. 18:17
Még nem csökken a használt lakások ára a cívisvárosban, de nem tesz jót a megítélésüknek, hogy szinte hetente jön új akkumulátorgyári bejelentés vagy olyan hír, hogy egy leendő beszállítójuk fog odatelepülni. Az új lakások négyzetméterára már 2021-ben meghaladta az egymillió forintot és azóta csak nőtt. Sorozatunk új részében az eladók és a vevők is találhatnak új információkat.  
Ingatlan Érdemes alkudni, sokkal "olcsóbb" lehet a lakáshitel 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 13. 13:00
A jelenlegi piacon a családi házaknál és lakásoknál 10 százalék körüli árengedményt érhetnek el az elsőként meghirdetett árhoz képest a potenciális vásárlók. Vagyis egy 60 milliós lakásnál akár 6 millió, egy 80 millió forintra tartott ház esetében pedig 8 millió forint maradhat a zsebükben. Ennek eredményeként sokkal "olcsóbb" lehet a lakáshitel. 
Ingatlan Közel a pánikgombhoz: bajban a globális ingatlantanácsadó cégek 
Mester Nándor | 2023. augusztus 12. 18:10
Még rosszabb idők jöhetnek a világ vezető ingatlan ügynökségeire, ha a Fed az év végén nem kezdi el csökkenteni a központi kamatlábat. Mindenesetre már most is erős költségcsökkentések vannak életben a legtöbb nagy szereplőnél.
Ingatlan Csőd felé rohan a WeWork, a világ legnagyobb co-working vállalata 
Mester Nándor | 2023. augusztus 10. 11:15
Lassan az ingatlanok eladása és a költségcsökkentés sem lesz elég a fennmaradáshoz.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A botrányos akkufeldolgozó miatt hírhedt Szigetszentmiklóson 
Mester Nándor | 2023. augusztus 9. 18:03
Az akkufeldolgozó üzem a lehető legrosszabbat tette a 40 ezres várossal: ráirányította a potenciális lakásvásárlók figyelmét a kockázatokra, az eladókat meg magyarázkodásra kényszerítette. Pedig az elmúlt években a fővárosból elköltözők és a más országrészekből odaköltözők kedvelt helye lett a város, de több társához hasonlóan nem tudott lépést tartani ezzel az infrastruktúra, márpedig ez jelentősen befolyásolja az ingatlanok értékét. 
Ingatlan Drámai adat jött a lakáspiacról 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 9. 12:44
Budapesten a legsúlyosabb a helyzet, de vidéken sem sokkal jobb.
Ingatlan Falnak mentek a lakásárak az egyetemi városokban 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 9. 09:46
Megállt az áremelkedés, de nem olcsók a lakások. Megéri venni bérlés helyett? Egy kis kompromisszummal mindenképp.
Ingatlan Dánia az új célpont a magyar kivándorlóknak, de ott is drága az albérlet 
Mester Nándor | 2023. augusztus 9. 05:33
Egyre több 26-40 év közötti magyar választja új hazának a kis skandináv országot. Főleg a szolgáltató ágazatokban dolgoznak, de tudunk mérnökökről és tanárokról is, akik az angollal jól elboldogulnak, hiszen a helyiek közül is sokan beszélik. A lakhatás azonban nem olcsó, még a hozzánk képest magas jövedelmekhez képest sem – derül ki európai lakáspiaci sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan A vidéki városokban már jön a fordulat? 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 7. 13:33
Ugyan az összes ingatlantípus esetében magasabb az idei átlagár a tavalyinál, de az Otthon Centrum országos mérése szerint a megyei jogú városokban az emelkedés üteme érezhetően mérséklődött.
Ingatlan Az ingatlan megvéd az inflációtól? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 6. 05:57
Inflációs világunkban nagy kérdés, mi véd a pénzromlástól. Német közgazdászok világszerte jelentős ingatlanár-emelkedést jósolnak. Ez azonban régiónként eltérő lehet, Kelet-Európában például átlag feletti. Országokon, régiókon, sőt még a városokon belül is nagy különbségek alakulhatnak ki.
Ingatlan Meglepő dolog derült ki a vidéki ingatlanokról 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 3. 10:11
Az első negyedévben a vidéki városok átlagos nominális drágulása meghaladta a budapestiekét.
Ingatlan London külső is drágább, mint Manchester vagy Birmingham 
Mester Nándor | 2023. augusztus 3. 05:49
A csillagokat súrolják a brit lakásárak és a bérleti díjak is az európai élmezőnyben vannak. A lakosságnak – köztük a szigetországba kivándorolt több százezer magyarnak is – további gond, hogy a növekvő hitelkamatok miatt még drágábbá vált vásárlás sokaknak nem opció. Még többen kényszerülnek albérletre, így a megtámasztott kereslet is inkább felfelé nyomja a bérleti díjakat – derül ki európai lakáspiaci sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakás és ház Siófokon 
Mester Nándor | 2023. augusztus 2. 19:37
Sorozatunkban félévvel ezelőtt foglalkoztunk legutoljára a dél-balatoni ingatlanárakkal. Azóta nőtt a kínálat, csökkent a kereslet és stagnálásba fordultak az árak. Most kiemelten a siófoki viszonyokat mutatjuk be, az adatok és az árakat befolyásoló hírek és szempontok hasznosak lehetnek eladónak és vevőnek egyaránt.
Ingatlan Az életkorral nő a rezsitudatosság - Vásárlói motivációkutatást végzett az Atenor Hungary 
PR | 2023. augusztus 2. 10:06
Alacsony fenntartási költségek, jó adottságú környék és zöld környezet jellemzi leginkább az ideális otthont – mutat rá egy friss kutatás, amely a lakásvásárlók megváltozott döntési szempontjait térképezte fel. A vevői motivációk változása is jelzi, hogy folyamatosan erősödhet a kereslet a korszerű új építésű lakások iránt. Legtudatosabbak az 55 év felettiek.
Ingatlan Beszakadtak a lakáseladások, infláció alatti az árak emelkedése 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 15:05
Harmadával kevesebb lakást adtak el 2023 első három hónapjában, mint egy évvel korábban.  Az áremelkedés üteme lelassult, a drágulás bőven infláció alatti. A családi házak ára mindenhol csökkent 2022-höz képest.
Ingatlan Kiköltözne Ausztriába? Itt vannak a friss albérletárak! 
Mester Nándor | 2023. augusztus 1. 05:35
A hosszútávra tervező honfitársainkat magas lakásárak várják nyugati szomszédunkban. Ott is lelassultak a beruházások, drágult a kivitelezés és az energia, kisebb az új építésű kínálat. Tartományonként azonban lehetnek nagyobb eltérések is és például nem a Bécset övező környék a legdrágább még lakásbérlet szempontjából sem – derül ki európai lakáspiaci sorozatunk legújabb részéből.
Ingatlan Akkora a raktárhegy Budapest körül, hogy lassan nem látni a Napot 
Mester Nándor | 2023. július 27. 09:47
Az ország földrajzi fekvése és a kialakult közúthálózat miatt ideális hely hozzánk telepíteni európai kereskedő cégek regionális elosztóközpontjait. Húsz-ötvenezer négyzetméteres monstrumok ezek, amelyek tovább növelik a fővárost övező térség raktárállományát. A most kijött második negyedéves adatok is ezt bizonyítják.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Csepeli lakás vagy ház 
Mester Nándor | 2023. július 26. 18:32
Nagy szigetünk, melynek csak kisebb része tartozik Budapesthez, egyre vonzóbb, mióta zsúfolt lett a déli agglomeráció. Az árak itt is csak felfelé mentek, de nem olyan gyorsan, mint nagyon sok más kerületben. Az igazi értéknövelő infrastrukturális beruházások azonban még váratnak magukra. Most még érdemes nézelődni, a sok panel mellett élhető családi házas környékek is vannak az amúgy egyre jobban zöldülő északi szigetrészen, különösen a soroksári Duna-ág mentén – derül ki sorozatunk újabb darabjából.
Ingatlan Vesszőfutás az irodapiacon, avagy miért nincs hová költözni 
Mester Nándor | 2023. július 25. 09:36
Alig épül új irodaház, egyszerre nő az összesített kihasználatlanság és látunk sűrűsödést egyes alpiacokon. Rövid távon esély sem látszik arra, hogy ez az egészségtelen helyzet megváltozzon. Pedig költözni vágyó cég igenis lenne Budapesten és a nagyobb iparvárosokban is, de a megfelelő kínálat hiányában inkább hosszabbítanak a bérlő cégek és kivárásra játszanak.
Ingatlan Kétszázezer magyar nyögi az albérletet Németországban 
Mester Nándor | 2023. július 25. 05:35
Ott is nagyot fékeztek a beruházók, ezért nem bővül kellő ütemben az új lakások kínálata. Országosan az állománynak csak fele van magánkézben, a maradék nagy része a piaci feltételekkel kínált piacon. A német statisztikai hivatal szerint több mint 215 ezer magyar él az országban, túlnyomó részük bérli a lakását. Mivel várhatóan növekszik az ott letelepedni vágyók vagy ideiglenesen ott dolgozók száma, ezért a bérleti lehetőségeket is megmutatjuk európai lakáspiaci sorozatunk új részében.
Ingatlan Mennyivel kell mélyebbre nyúlnunk a zsebünkbe, ha medencét is akarunk a házunkhoz? 
Privátbankár.hu | 2023. július 23. 12:32
Ma már nem feltétlenül jelent luxuskiadást egy medence telepítése, hiszen rendkívül széles spektrumon mozognak a lehetőségek és ezzel együtt az árak is. Árnyékot nyújtó építményeket – teraszt vagy pergolát – is többféle megoldással lehet létesíteni egy-egy kertes háznál.
Ingatlan Mi köze van egymáshoz Kim Kardashiannek és Bob Dylannek? 
Mester Nándor | 2023. július 23. 05:50
Megmondjuk. Az, hogy mindketten részesei valamilyen ingatlanos üzletnek. Nem kis pénz forog kockán, de ehhez ők már hozzászoktak.
Ingatlan Dráguló, de még nekünk magyaroknak is megfizethető a portugáliai lakás 
Mester Nándor | 2023. július 20. 05:47
Az európai átlagnál még mindig alacsonyabb lakásárak miatt továbbra is vonzó a portugáliai befektetés. A befektetőknek érdemes lehet körülnézni a délebbi, kevésbé felkapott falvakban, de például Lisszabonban vagy Portóban is, ahol ugyan jóval drágábbak az ingatlanok, ám a nagy kereslet miatt a bérbeadók egyre jobban emelhetik az árakat – derül ki európai lakáspiaci sorozatunk mostani újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Panelek a pesti kerületekben 
Mester Nándor | 2023. július 19. 19:33
Mennyit lehet szakítani most egy pesti panel eladásával? Ezt a kérdést sokan felteszik. Főleg olyanok, akik eddig bérbe adták, de már nem nagyon tudják növelni a bérleti díjat, mert elszállt a lakásaik felett az idő és ők nem igen korszerűsítették vagy ha megtették, az is legfeljebb arra volt elég, hogy az újszerű kategóriába kerüljenek. Sorozatunk újabb darabjában a pesti oldal paneljeinek értékváltozását követjük nyomon, de a miheztartás végett közöljük pár budai kerület aktuális kínálati árát is és persze az értékeket leginkább befolyásoló szempontokat. 
Ingatlan Még több iroda áll üresen, mint eddig 
Mester Nándor | 2023. július 19. 09:47
Tovább nőtt a kihasználatlanság Budapesten, alig adtak át új területet.
Ingatlan Aranyárban az albérletek Budapesten 
Privátbankár.hu | 2023. július 18. 13:31
Jelentősen emelkedtek a fővárosban a lakásbérleti díjak az elmúlt három év során, de a drágulás nem egyformán érintette az egyes városrészeket, az új és a régebbi építésű otthonokat, illetve az egy- és a többszobás lakásokat. A pesti panelek messze infláció alatt drágultak, míg a belvárosi, új építésű stúdiók és a zöldövezeti családi otthonok jó befektetésnek bizonyultak.
Ingatlan Egyetemisták: jobban megéri lakást venni, mint bérelni 
Privátbankár.hu | 2023. július 18. 10:43
Még a mostani magas kamatok mellett is jobban jár, aki megteheti, hogy lakást vesz és nem bérel.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG