BUX
35 901.52
+1.96%
+691.00
OTP
10 110.00
+3.85%
+375.00
MOL
2 020.00
+1.00%
+20.00
RICHTER
6 895.00
+1.10%
+75.00
MTELEKOM
391.00
+0.26%
+1.00
 
Ingatlan
Ingatlan Bécsben 300 ezer forint egy kétszobás lakás bérleti díja – és Budapesten?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 14. 09:49
Ahogy az életszínvonalban, úgy a lakásbérlés terén is hatalmas különbségek alakultak ki Európában. A legolcsóbban Ukrajnában és Fehéroroszországban érhető el egy kétszobás ingatlan, míg a kontinens pénzügyi központjaiban ennek tízszeresébe is kerülhet ugyanez. A hazai albérletárak a középmezőny alsó felébe pozícionálták Magyarországot.
Ingatlan A határ a csillagos ég – nagyon megindultak az építkezések Magyarországon
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 13. 09:00
Minden adat arra mutat, hogy hatalmasat ment júliusban az építőipar.
Ingatlan A használt lakásokra kapott csok lesz az igazi sztár?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 8. 19:12
Az OTP Bank első féléves adatai alapján, az igényelt csok támogatások 50 százalékát fordították használtlakás vásárlásra, bár a piaci tranzakciók 95 százaléka ezeket érinti.
Ingatlan Lélegző ruhában nemcsak a testnek, a háznak is jobb
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 8. 10:42
Egy rosszul megválasztott anyagú pulóver alatt a test könnyen beizzadhat, ilyenkor az ember könnyedén érezheti úgy magát, mintha megfőne a saját levében. Kellemetlen, feszítő érzés, amitől akárki szabadulni szeretne. Ugyanígy járhat a háza is, amennyiben nem lélegző felülettel fedi. De mit is jelent ez pontosan?
Ingatlan Egyre jobban odafigyelünk a lakásbiztosításunkra
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 5. 08:10
Az ügyfelek jelentős hányada köt olyan kiegészítő biztosítást, ami saját körülményeire szabja lakásbiztosítását.
Ingatlan Befagyasztanák a lakbéreket Berlinben, de átírtak pár dolgot
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 31. 11:53
A heves bírálatok hatására módosította a lakbérek befagyasztásáról szóló tervét a városfejlesztésért felelős vezető.
Ingatlan Kiadnád a lakásod? Itt van néhány tipp, hogy ráharapjanak
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 24. 08:01
Ősszel ugrásszerűen nő a kereslet a bérlakások iránt. A lakástulajdonosoknak ez kiváló időszak a bérbeadáshoz, ám kezdőként fejtörést okozhat a hirdetés feladása, az ideális bérlő megtalálása, vagy akár a bérleti szerződés megírása.
Ingatlan Nincs már feljebb? Tetőztek az albérletárak
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 23. 09:16
Úgy tűnik, hogy Budapesten és az egyetemvárosokban is elérték a felső határt az albérletárak. Ehhez hozzájárult az is, hogy nőtt a kínálat a piacon.
Ingatlan Lakást vennél 20 millióból? Mire elég? Erre!
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 17. 12:06
Salgótarjánban 89 négyzetméteres téglalakást lehet venni 20 millió forintból, Debrecenben ez az összeg csak 40 négyzetméteres lakásra elég, Budapesten pedig 29 négyzetmétert adnak érte. A 20 millió forintos kategóriában a tégla- és panellakások között minimális a különbség, sőt, van több olyan vidéki nagyváros, például Békéscsaba és Miskolc, ahol a panelek négyzetméterára magasabb.
Ingatlan Kezdő lakáskeresők: itt van néhány jó tanács az induláshoz
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 15. 20:10
Az augusztus és szeptember hónapok a budapesti albérletkeresők számára kétségkívül vízválasztónak tekinthetőek, hiszen nem csupán a frissen felvett egyetemisták, de a pályakezdők, munkahelyet váltók körében is fontos ez az időszak. Jelentős részük ráadásul az első önálló otthonát igyekszik megtalálni, így könnyen előfordulhat, hogy nem jártasak a lakásbérlésben.
Ingatlan Alábbhagyott a budapesti lakásvásárlási roham – hol lehetetlen ingatlant eladni?
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 13. 20:30
Úgyis majdnem hét százalékkal nőtt országosan a lakáseladások száma, hogy Budapesten megállt a növekedés - derült ki egy friss ingatlanpiaci körképből. A fővárosban tavaly nem nőtt a tranzakciók száma, az ingatlanpiacot azonban még így is Budapest pörgeti. A nagyvárosoktól távoli járásokban továbbra is nehéz ingatlant eladni.
Ingatlan Lakásbérleti szerződés megkötésével érdemes közjegyzőhöz fordulni
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 11. 17:05
Lakásbérleti szerződést érdemes közjegyző előtt megkötni, mert az közvetlenül végrehajtható - figyelmeztetett Böröcz Helga közjegyző az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.
Ingatlan Harc az albérletpiacon: a szobákért is több tízezret kérnek
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 10. 19:15
Ahogy arra számítani lehetett, a ponthatárok kihirdetése felélénkítette az albérletek piacát. A kínálat közel 30 százalékkal nőtt. Budapesten egy kiadó szoba átlagos bérleti díja 65 ezer forint. Ugyanez Debrecenben, Miskolcon és Pécsen egyaránt 35 ezer forint, Győrben és Szegeden pedig 45 ezret kérnek a szobákért.
Ingatlan Az áremelkedésnek nincs vége - jól fogynak a méregdrága lakások
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 10. 13:59
Több mint megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi év első félévéhez képest - derül ki a Duna House elemzéséből.
Ingatlan Hány évet kell dolgozni egy új lakásért? Kiszámolták
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 7. 17:18
Az utóbbi három évben Magyarországon növekedtek a lakásárak a leggyorsabban Európában. A norvég lakások a legdrágábbak, míg a városokat tekintve Párizsban kell a legtöbbet fizetni egy otthonért. Az átlagfizetésekhez viszonyítva legtöbbet a cseheknek, a legkevesebbet pedig a portugáloknak kell dolgozniuk ahhoz, hogy új lakást vehessenek.
Ingatlan Óriási cirkuszközpont épül a Nyugati pályaudvar mellé
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 5. 10:51
A Városligetből költözik át az intézmény, de még nem tudni, mikor adják át a Nemzeti Cirkuszművészeti Központot.
Ingatlan Az örök kérdés: bérelni vagy venni éri meg jobban egy lakást?
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 4. 14:04
Megfelelő futamidő és kondíciók választásával akár olcsóbb lehet egy átlagos lakás megvásárlása, mintha ugyanazt az ingatlant bérelnénk - derült ki egy most publikált felméréséből. A lakásvásárláshoz azonban a legtöbb esetben jelentős önrészre és hitelre van szükség. Aki néhány év távlatában tervez, annak előnyösebb a bérlés, ám az albérletárak jelentős mérséklődése nem várható.
Ingatlan Jönnek a fejlesztések a Fertő-tó körül – lesz, ami felkavarja az ingatlanpiaci állóvizet
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 1. 20:10
Egyes Balaton-parti városok helyett kínálhat majd jó alternatívát a 2020-ra elkészülő Fertő-tavi üdülőközpont, azonban kérdéses, milyen mértékben hathat ez a környék ingatlanpiacára. Egy friss elemzés most számba vette a lehetőségeket.
Ingatlan 6472 új lakás épült az első félévben
Privátbankár.hu | 2019. július 31. 09:11
Hangyányit kevesebb, mint egy éve.
Ingatlan Hány nap alatt lehet eladni egy lakást?
Privátbankár.hu | 2019. július 30. 20:30
Idén egy budapesti lakóingatlan átlagosan 43 nap alatt kelt el, de a leggyorsabban a panellakások találnak gazdára, míg a vidéki nagyvárosokban sem kell sokat várni. A községekben viszont majdnem három hónapot kell rászánni egy-egy ingatlan értékesítésére.
Ingatlan Hasít az albérletpiac, de a magyarok fele azt sem tudja, mi a kaució
Privátbankár.hu | 2019. július 27. 09:54
Egyre tudatosabbak a magyarok a lakásbérleti szerződések megkötésénél, azonban továbbra is sok tévhit él a fejekben – derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara felméréséből. A válaszadók kétharmada tisztában van azzal, hogy lakásbérleti szerződést érvényesen csak írásban lehet kötni, a problémás – nem fizető vagy kiköltözni nem akaró – bérlővel szemben pedig a legbiztosabb jogi megoldást a közjegyzői közreműködés jelenti. A felmérés arra is rámutatott, hogy a magyarok fele továbbra sem tudja, mire szolgál pontosan a kaució, és a bérleti szerződés jogszerű felmondásával kapcsolatban is sok a bizonytalanság – a válaszadók negyede gondolta tévesen, hogy szóban is fel lehet mondani a zajos bérlőnek.
Ingatlan A fák nem nőnek az égig: megtorpanhat a lakásárak emelkedése
Király Béla | 2019. július 26. 09:15
Egyre több jel mutat arra, hogy a lakáspiaci árak az utóbbi évek féktelen száguldását követően megtorpanhatnak. Ahogy az emelkedéshez nagy lendületet adtak a kormányzat intézkedései, úgy most a fékezéshez is ezek járulhatnak hozzá leginkább.
Ingatlan Jól jött a csok könnyítése – több tízezer család lélegezhet fel
Privátbankár.hu | 2019. július 25. 09:58
Július elsejétől számos változás lépett életbe a csok összegével és felhasználhatóságával kapcsolatban. Az egyik legfontosabb könnyítés, hogy júliustól már a használt lakások esetében sem kell a felső, 35 millió forintos értékhatárt szem előtt tartani.
Ingatlan Indul a harc az albérletekért – mire figyeljenek a leendő egyetemisták?
Privátbankár.hu | 2019. július 24. 20:30
Kihirdették a ponthatárokat. Mit tegyünk, ha eldőlt, albérletet kell néznie a felsőoktatásban tanuló diáknak? Ne csak az árakat nézzük, figyeljünk a részletekre is. Sok, a kiválasztáskor jelentéktelennek tűnő apróság okozhat később komoly vitákat és nehézségeket. A Duna House összegyűjtötte a legfontosabb szempontokat, amiket át kell gondolni bérlőknek és lakáskiadóknak egyaránt a megállapodás során.
Ingatlan Az EU nyomására komoly változások jönnek az Airbnb-nél
Privátbankár.hu | 2019. július 12. 14:36
Több ponton is egyértelműbb lett az online szállásfoglalás.
Ingatlan Európában a magyar lakások drágultak a legjobban – de miért?
Privátbankár.hu | 2019. július 11. 20:15
Megint első helyre került a magyar lakásdrágulás az Európai Unióban: 2015 és 2018 között 32 százalékkal emelkedtek a magyarországi lakásárak, az EU-s országok közül ez kiemelkedő érték. A lakáspiac alakulását befolyásoló mutatók például a fizetések emelkedése vagy az egy főre jutó GDP magyarázatot adhatnak a drágulásra.
Ingatlan Újlakás-piac: 1 millió forint az átlag négyzetméterár Budapesten
Privátbankár.hu | 2019. július 9. 16:45
Egy friss felmérés szerint a fővárosra 960 ezer forintos átlagos négyzetméterár jellemző, míg vidéken ennek az árnak a fele. Budapesten 471 projektben összesen 33 ezer lakás építése kezdődött meg. A megyei jogú városokban összesen 319 projektben 9 ezer lakás épül, átlag 510 ezer forintos négyzetméteráron. Még mindig nagyon futnak a befektetési céllal vett lakások.
Ingatlan Turistaházak felújítására ad pénzt a kormány
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 12:33
Folytatódnak a turistaház-fejlesztések a kormány támogatásával.
Ingatlan Végre tényleg betaláltak a csokkal - ezrével szigetelik majd a házakat?
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 07:50
Magyarországon évente alig 20-25 ezer családi házat újítanak fel és szigetelnek tulajdonosaik. Ha ebben az ütemben haladunk, akkor több mint 80 évig tart majd, amíg az energiahatékonysági szempontból elavult 1,5-2 millió magyar családi ház hőszigetelése megtörténik. A szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation szakértői szerint a falusi csok mentheti a helyzetet.
Ingatlan A félszoba már nem elég – új trend a magyar ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2019. július 6. 15:01
Egyre nagyobb ingatlanokat keresnek a vevők: a félszobás lakások helyett inkább a nagyobb szobákkal rendelkező ingatlanok iránt nőtt a kereslet. Az év első 6 hónapjában 2016-hoz képest idén 30 százalékkal nőtt az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődések száma, azonban a két-, három- és négyszobás lakások iránt 44-92 százalékkal több érdeklődés érkezett. Az új állami támogatások tovább erősíthetik a trendet.
Ingatlan Elérte a lakáspiacot a klímaváltozás - egyre vonzóbb az, amit korábban utáltunk
Privátbankár.hu | 2019. július 4. 20:10
Elvehetetlen örökpanoráma, szép kilátás - mennyi ezekből a jelzőkből a valóság és mennyivel növeli meg az ingatlan értékét? Mennyit számít a tájolás, vagy, hogy hova néz az ablak? Régen még a napsütötte déli tájolású lakás volt a menő, a klímaváltozás viszont mostanra a nyirkos, sötét lakásból kellemesen hűvös északi fekvésű ingatlant csinált - ez előbb-utóbb az árakban is meg fog jelenni.
Ingatlan Egészen új dolgot jelent a falusi csok azoknak, akik költöznének
Privátbankár.hu | 2019. június 25. 20:40
Több mint 15 ezer lakóingatlan vár gazdára a falusi csoknak megfelelő településeken, ez egy hónap alatt 2,5 százalékos kínálatbővülést jelent. A több mint 2 ezer településen elérhető falusi csokos ingatlanok árának középértéke 9 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 8 millió forinttal. A lakásvásárlók a nagyvárosoktól 40-50 kilométerrel távolabb is merészkedhetnek.
Ingatlan A nagy albérletkörkép: itt van, hogyan bérelnek lakást a magyarok
Privátbankár.hu | 2019. június 25. 14:35
Tavaly év végén magánszemélytől bérelt lakás átlagos bérleti díja 80 ezer forint volt, a budapesti bérleti díjak viszont megközelítették az országos átlag másfélszeresét – írja a Központi Statisztikai Hivatal a most közzétett országos felmérésében. Ebből kiderült még az is, hogy kik és miért bérelnek ma Magyarországon lakást, milyen a bérelt ingatlanok minőségre és mekkora hozamot lehet elérni ingatlankiadással.
Ingatlan Erősen marasztalják a kedvezményes lakásáfát az ingatlanfejlesztők
Privátbankár.hu | 2019. június 25. 07:55
Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület a kormány számára is elfogadható kompromisszumon dolgozik, melyet majd a Pénzügyminisztérium elé tárnak.
Ingatlan Kemény időszak az ingatlanpiacon – még két évig kitart a drágulás?
Privátbankár.hu | 2019. június 20. 20:25
A 2017-es ingatlanpiaci boom után 2018-ban is kétszámjegyű növekedést mutattak az ingatlanárak. Egy friss elemzés szerint tavaly 18 százalékkal drágultak országos szinten a lakóingatlanok, és feltehetőleg idén is kitart a növekvő trend.
Ingatlan 100 millió forint feletti lakások: viszik, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2019. június 20. 15:10
Tízszer annyi ingatlant értékesített az Otthon Centrum a 100 millió forint feletti árkategóriában 2018-ban, mint 4 évvel korábban. Annak ellenére, hogy a vidék részesedése is folyamatosan nő, továbbra is Budapesten értékesítik a nagy értékű ingatlanok 83 százalékát, a legnépszerűbb kerületnek a XII., V. és XIII. számít.
Ingatlan Energiafaló magyar ingatlanok – a vevők mégis a korszerű lakásokra vannak kiéhezve
Privátbankár.hu | 2019. június 19. 13:46
Sok a korszerűtlen ingatlan a kiadott energiatanúsítványok alapján: a lakások közel 80 százaléka energetikailag átlagos vagy gyenge besorolású. Ugyanakkor a korszerű lakások aránya az elmúlt 3 évben nőtt, miközben a vevők többsége is a korszerű és energiahatékony ingatlanokat keresi. A jövőben tovább növekedhet az ilyen lakások száma és aránya a piacon megjelenő új lakások, a korszerűsítések miatt.
Ingatlan Megéri nyaralót venni? Mennyibe kerül a fenntartás?
Privátbankár.hu | 2019. június 13. 20:01
Sokan gondolnak arra, milyen jó lenne egy saját nyaraló a Balatonon, a Velencei-tónál vagy a Duna-parton - főleg ilyenkor, amikor a városban kell aszalódni a hétvégén vagy kicsengetni a családi nyaralás árát. Megvenni egy dolog - de mennyibe kerül egy nyaraló fenntartása? Alacsonyabb vagy magasabb a fajlagos költsége, mint a lakásunké? Mire figyeljünk a számolásnál?
Ingatlan Töretlen a lakásépítési kedv – mire készüljön, aki most akar venni?
Privátbankár.hu | 2019. június 12. 20:14
A friss adatok azt mutatják, hogy a kedvezményes lakásépítési áfa megszűnése ellenére töretlen a lakásépítési kedv, ami az alacsony kamatoknak és az állami támogatások köszönhető. Ráadásul a lakóparkok száma is tetőzött.
Ingatlan Házi őrizetbe került az őrizetbe vett orosz oknyomozó újságíró
Privátbankár.hu | 2019. június 9. 21:34
Házi őrizetbe került szombaton Ivan Golunov orosz oknyomozó újságíró, akit kábítószer eladásának kísérletével vádoltak meg.
Ingatlan Fenekestül felfordul az ingatlanpiac – júliustól új világ jön?
Privátbankár.hu | 2019. június 8. 12:22
A Családi Otthonteremtési Kedvezmény és a kedvezményes áfakulcs hatása együttesen mutatkozik meg az új lakóparkok számában: egyedül 2019 első negyedévében 114 új lakóprojekt és ezzel együtt 3396 lakás kapott építési engedélyt. Július elsejétől azonban fellendülés várható a használt ingatlanok piacán is.
Ingatlan Az tett jó lóra, aki panelekkel kezdett üzletelni
Privátbankár.hu | 2019. június 7. 07:47
A fővárosi panelek bérleti díja öt év alatt ugyanis jóval a téglalakások szintje felett nőtt.
Ingatlan Lejárt a határidő: ennyien szeretnék visszavásárolni otthonukat
Privátbankár.hu | 2019. június 4. 13:35
Tízből kilenc korábbi devizahiteles élne a lehetőséggel.
Ingatlan Valami új dolog történik a lakáspiacon – ezzel a vevők is jól járhatnak
Privátbankár.hu | 2019. június 4. 12:51
Évek óta nem látott fordulat történt idén a lakáspiacon: január és május között idén több ingatlant hirdettek meg eladásra mint egy évvel ezelőtt. Szemben a korábbi évekkel, amikor az élénkülő kereslet mellett egyre kevesebb eladó ingatlan jelent meg a kínálatban. A kínálatbővülés egyik magyarázata, hogy sokan a csok júliusi bővítése, a babaváró támogatás bevezetése előtt már megkezdték az eladást.
Ingatlan Lakásvásárlás: miből választhat, aki finanszírozást keres?
Privátbankár.hu | 2019. június 4. 06:10
Falusi CSOK, babaváró hitel, új lakástakarékok - nagyot változott a világ fél év alatt azok körül, akik lakást akarnak venni.
Ingatlan Újabb milliárdokra startolhatnak az építőipari kkv-k
Privátbankár.hu | 2019. június 2. 14:50
Technológiai fejlesztésre lehet költeni a támogatást.
Ingatlan 20 milliós budapesti lakások: a legolcsóbb lehet a legdrágább is?
Privátbankár.hu | 2019. június 2. 12:01
Országszerte továbbra is nagyon erős a kereslet a garzonlakások iránt, ezért a négyzetméteráruk magas, de a kisebb alapterületük miatt még így is az olcsóbb lakások közé tartoznak. Viszont 20 millió alatt Budapesten alig találni valamit
Ingatlan A magyarokat nem zavarja, hogyha a szomszédságban magas a bűnözési ráta
Privátbankár.hu | 2019. június 1. 20:14
A Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár nemrégiben közölt, 2018-as bűnügyi statisztikái meglepő számokat és összefüggéseket mutatnak ingatlanpiaci szempontból is. A statisztikák a lakásvásárlónak is hasznos támpontot jelenthetnek, mielőtt meghozzák az ingatlanról szóló döntésüket.
hírlevél