<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A magyar milliárdoshoz kerülhet az egykori SZOT szálló.

 

Tízmilliárdos befektetéssel tüntetné el a főváros legrondább épületmaradványát Wáberer György logisztikában érdekelt üzletember. Az egykori SZOT szálló betontorzója másfél évtizede bosszantja a hazai és külföldi közönséget, de eddig a hosszú pereskedések miatt minden értékesítési kísérlet zátonyra futott. A Napi.hu értesülései szerint az egy éve piacra dobott páratlan adottságú ingatlanra vételi ajánlatot tett egy török befektetőcsoport. - írja a Napi.hu.

 

Közbeszólhat az önkormányzat

A portál cikke szerint a 4 milliárd forintos üzlet azonban azon bukott meg, hogy az építési engedély lejárt és ezért a törökök visszaléptek. Wáberer György viszont hosszas tárgyalásokat követően megegyezhet a tulajdonos CIB Bankkal. Bár a pénzintézet az ingatlanpiaci fellendülésre építve a korábbi 16 millió euró helyett 20 millió euróban (azaz több mint 6 milliárd forintban) határozta meg az épület értékét, az üzletet ennél alacsonyabb értéken köttetne meg.

A sikeres tranzakcióhoz ugyanis még szükség lenne a II. kerületi önkormányzat elvi hozzájárulására vagy döntésére is. Ugyanakkor a Napi.hu úgy tudja, a kerület vezetője a jelenlegi betontorzó fennmaradása mellett van, ami érthetően nem tetszik a befektetőnek.

Arról azonban tájékoztatták a Privátbankár.hu-t, hogy a CIB Csoport több érdeklődővel tárgyal a rózsadombi volt SZOT üdülő kapcsán, de egyik féllel sem kötött még semmilyen megállapodást. A cél, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen.

23 éve rondítja el a városképet

A Rózsadomb alsó részét már 20 éve csúfítja az egykori szakszervezeti üdülő. A szállót 1971-ben adták át (terveit Vass Antal készítette), ívelt alakja hozzásimult az őt körülvevő dombokhoz. A szállót ezt követően szerkezetileg visszabontották, így immár 23 éve rondítja el a budai panorámát, holott az elmúlt két évtizedben kétszer is megpróbálták rendbe hozni és funkciót adni neki.

Az első balul elsült vállalkozás összekapcsolódik a rendszerváltás utáni első nagy sikkasztási botránnyal, mely hűen jellemezte a 90-es évek magyar "vadkapitalizmusát". A torzóra az 1989-ben alakult és később hihetetlen üzleti felfutást produkáló Globex-csoport tette rá a kezét. További részleteket a torzó történelméről ebben a cikkünkben olvashat >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Szokjunk hozzá: másfél-kétmillió forint egy új Balaton-parti lakás négyzetmétere
Mester Nándor | 2021. augusztus 3. 18:31
Egyre több esetben kettessel kezdődik az új balatoni társasházak árcéduláján a négyzetméterár. Vagyis kétmillió forintot kérnek a fejlesztők, akik minden költségnövekedést áthárítanak a vevőre. Az átlagár ennél pár százezerrel kisebb, de folyton növekszik és nem látszik a vége.
Ingatlan Ahogy jósoltuk, júliusban megugrottak a lakásbérleti díjak
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 3. 10:31
Korábbi cikkeinkben már jeleztük, hogy a nyáron várhatóan emelkedni fognak a lakásbérleti díjak. A friss adatok ezt igazolják.
Ingatlan Ezerrel akarnak felújítani a családok, de az árakat csak kevesen tudják követni
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 3. 06:21
A következő egy évben mintegy 700 ezer lakás felújítása várható, az ezt tervezők 40 százaléka állami támogatást is igényelne – derül ki a GKI és a Masterplast negyedéves felméréséből.
Ingatlan Totális fékezés: csak egy új irodaház lett kész a második negyedévben
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 14:04
2021 második negyedévében mindössze egy új épülettel bővült a budapesti modern irodaállomány. Nagyon sok bérlő nem költözik, inkább hosszabbít - derül ki a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyesületének (BRF) összefoglalójából.
Ingatlan A lakásépítés víz fölött tartja az építőipart
Privátbankár.hu | 2021. július 15. 10:07
Egy év alatt 18,7, az előző hónaphoz képest 2,3 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene. Az épületeken kívül minden más építménynél csökkenés volt.
Ingatlan Mutatjuk, hova kell tenni a pénzt: például irodaparkba
Privátbankár.hu | 2021. július 14. 07:13
Vannak olyan termékek, amire nem sajnálják a pénzt. Itt a friss példa: az M7 CEREF II befektető cég megvásárolta a Terrapark Next A&B irodaház-komplexumot Budaörsön.
Ingatlan Túl drága lett az új lakás, ide menekülnek a tömegek
Privátbankár.hu | 2021. július 12. 14:21
Annyira elszaladtak a lakásárak az új társasházaknál, hogy egyre többen kénytelenek a pár éve épült, korszerű, úgynevezett újszerű otthonokat választani – emelte ki munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM hétfő reggeli adásában az első féléves lakáspiaci fejleményeket összegezve.
Ingatlan Licitrendszert indított az Ingatlantájoló
Privátbankár.hu | 2021. június 24. 15:43
Nehéz ma kitűnni a sok tízezer ingatlanhirdetési ajánlat közül. Ezért az Ingatlantájoló most hirdetés-kiemelési licitrendszert indított.
Ingatlan Itt a fordulat? Megugrott a hotelbe és bérlakásba fektetők aránya
Privátbankár.hu | 2021. június 22. 10:57
Raktárhiány lehet hamarosan, ami tovább drágítja az ipari ingatlanok ezen csoportját. Pedig befektető lenne bőven. Újabban a hoteleket és a bérlakásokat is keresik, előbbinél ez fordulópont lehet azután, hogy tavaly és idén is tovább szenved a turizmus.
Ingatlan Rengeteg ötletet használhatna a kormány a fiatalok lakáshoz jutásának további segítésére
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 16:41
A demográfiai fordulatot a fiatalok lakáshoz jutásának sokkal hatékonyabb támogatásával is elérhetnénk. Rengeteg ötlet van, meg kellene hallgatnia a kormánynak - derült ki a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) szerdai online konferenciáján. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos