4p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Németországban alacsonyak a gyorséttermi bérek, a gyakran cserélődő dolgozók többségénél alig haladják meg a minimálbért, de emelés várható. Magyarországon is megfigyelhető 10-20 százalék növekedés az utóbbi két évben, de így is elég alacsonynak tűnnek a fizetések. Ha nem vezető valaki, akkor mélyen az átlagbér alatt vannak.

Nem éppen a legjobb megítélésnek örvendenek a McDonald’s munkahelyei Németországban. Nem elsősorban azért, mert nem kell hozzájuk különösebb képesítés, nem is az olajgőz miatt, hanem, mert rosszul fizetettek – állítja a népszerű Stern magazin weboldala.

Eszerint a kezdő minimumórabér tavaly a McDonald's és a Burger King üzleteiben egyaránt 9 euró volt Németországban, csak 16 centtel magasabb, mint a törvényi minimálbér. Tehát mintegy 2900 forint.

A németek mindig bruttó béreket említenek. A nettó nagyon változó, durva becslésként azt mondhatjuk, hogy a bruttó kétharmada, hasonlóan mint nálunk. (Erről lásd bővebben itt.)

Üzletvezetőként havi egymillió

A Glassdoor portálra hivatkozva azt írják, egy műszakvezető a cégnél 1900 eurót kaphat havonta, ami átszámolva 11,87 euró (3850 forint) óránként. Az étteremvezetők évi 69 ezer eurót, órabérre kalkulálva 28,75 eurót kaptak tavaly (9300 forintot), 40 órás munkahét esetén. (Ez már eléri az egymillió forintot havonta, és jóval a német átlagbérek felett lehet.)

Az említett Glassdoor (üvegajtó) oldal az alkalmazottak önkéntes bevallása alapján dolgozik, az adatok nem hivatalosak. A McDonald’s azt mondta, a boltjai 90 százaléka franchise-rendszerben működik, más a tulajdonos, és nem feltétlenül vannak adataik a pontos fizetésekről.

Kevesen maradnak meg

A Bild szerint a McDonald’s-nél hatféle fizetési sáv van, de a dolgozók 60 százaléka a legalsó, 9 euró/órás kategóriába esik. Ennek a magas fluktuáció az oka – kevesen maradnak sokáig. A felső sávban 12,46 euró volt tavaly az órabér, de ezt korábbi bérmegállapodások miatt 2019 januárjától 13,37-re emelik. (Vannak, akik azonban kilógnak ezekből a sávokból, ezek órabérét a McDonald's állítólag 19,68 euróban maximálta.)

Itthon nettó 140-140

Mi a helyzet Magyarországon, ahol állandóan a fizetések robbanásszerű emelkedéséről, munkaerő-hiányról van szó? A McDonald’s honlapján nem ír a bérekről, de már tavaly májusban, egy fizetett interjúban (24.hu) azt írták, “akik munkaerő-piaci szempontból nehezebb helyzetben lévő éttermeinkben dolgoznak, a kezdeti tréninget követően akár havi nettó 160 ezer forintot is hazavihetnek”. A többi budapesti üzletben 140 ezer volt ez a nettó.

Átlagbér alatt keresnek

Ezen kívül napi egyszeri étkezés jár és 20 százalékos kedvezmény az étteremlánc áraiból. Az étteremvezető-helyettesek nettó “200 ezer felett” keresnek, az étteremvezetőkről pedig annyit árultak el, hogy vállalati kocsit is kapnak. Az említett 140-160 ezer forint mindenesetre mélyen a hazai nettó átlagbér alatt van, amely nemrég lépte át a 200 ezer forintot.

Emelkedés pedig volt

Összehasonlításképpen, 2016-ban azt írtuk, hogy 191 ezer forint a kezdő bruttó, ami két hónap alatt 206 ezerre emelkedik. Ez durván nettó 130-140 ezer lehetett, valamivel alacsonyabb, mint tavaly.

Az egyik diákmunka-honlapon 16 éves kortól hirdetnek mekis munkát, 4-6-8 órás műszakokat a hét bármely napján. A fizetés bruttó 1000-1400 forint/óra között “+ pótlékok + juttatások”. Ez körülbelül 11 és 20 százalékkal magasabb, mint a 2016-os (akkor 900-1170 volt).

Legalább bejelentenek

Szintén diákoknak a Kentucky Fried Chicken bruttó 850-920 forintot kínál óránként reggel hat és este hat között (“+bónusz, kedvezmények”). Este, éjszaka, hajnalban pedig 1105-1196 forint a tarifa.

A Burger King friss hirdetése “stabil, bejelentett, hosszútávú munkával” csábítja a dolgozókat. “Határozatlan idejű munkaszerződést 4-6 vagy 8 órás munkaviszonyban, cafeteria juttatást, valamint 7 féle bónuszt és jutalmat” tesz hozzá, valamint “a törvény által előírt 30%-os műszakpótlék helyett 45%-os pótlékot”.

Automatikus emelés alacsonyról

Teljes munkaidő esetén havi nettó 124 000-142 000 forint közötti bért – foglalják össze, már a juttatásokkal együtt értve. Automatikus béremelést ígérnek három hónap munkaviszony után. Itt is van napi egyszeri étkezés és 20% kedvezmény a koronás éttermekben.

Úgy tűnik ezek alapján, a németeknél körülbelül háromszor annyit lehet keresni gyorséttermi munkával, mint nálunk. Ugyanakkor az árszínvonal is hasonlóan magas, átlagosan talán csak kétszeres, de a lakhatás és az élelmezés költségei valószínűleg inkább háromszorosak.

Olvasd el ezt is: Az Aldi-pénztáros kipakol – fizetések, műhelytitkok a szakmában

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Elveszik a munkát a robotok – a járvány után nem lesz szükség több emberi munkakörre?
Kollár Dóra | 2021. június 12. 12:07
A járvány alatt több területen a robotoké lett a munka, és hogyha a kutatóknak lesz igaza, nem is fogják visszaadni azt. Bajban vannak a könnyen helyettesíthető munkavállalók?
Karrier Megszületett a budapesti bérmegállapodás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 3. 17:48
A szakszervezetek és Karácsony Gergely együtt jelentette be a megállapodást.
Karrier Mit tehetnek a vezetők azért, hogy a dolgozók igazán hatékonnyá váljanak?
Kollár Dóra | 2021. május 24. 18:04
Ugyan már lecsengőben van a harmadik hullám Magyarországon, a járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így a munkahelyi hatékonyságra is. A Harvard üzleti szaklapja egy egyetemi kórház példáján keresztül mutatta be, mennyit számíthatnak a menedzsment döntései a hatékonyság növelésében.
Karrier Optimisták és fizetésemelésre számítanak a dolgozó fiatalok
Privátbankár.hu | 2021. május 17. 09:10
A járvány ellenére is nagyon optimista a munkavállalással kapcsolatban a 19-29 éves korosztály. 
Karrier A kormány hívó szava: sok ezer embernek a mai az utolsó home office-munkanapja
Privátbankár.hu | 2021. május 7. 06:15
Ahogy visszamennek a diákok az iskolákba, a kormány visszahívja az embereket a home office-ból.
Karrier Orbán Viktor elárulta, mit vár a modellváltó egyetemektől
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 4. 17:45
A miniszterelnök szerint egy teljesen új egyetemi rendszer jött létre.
Karrier Távozik az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója
Privátbankár.hu | 2021. április 29. 07:37
Fichtinger Gyula lemondott.
Karrier Az Országgyűlés megszavazta az egyetemek alapítványi fenntartását
MTI | 2021. április 27. 14:31
Ősztől a hallgatók 70 százaléka folytathatja tanulmányait új modellben működő egyetemen.
Karrier Minden borzalmas: hogyan dobhatják fel a munkahelyi légkört a vezetők?
Kollár Dóra | 2021. április 19. 19:14
Az elmúlt több mint egy év minden szempontból megterhelő volt a világ lakossága számára, mentálisan és fizikailag is belefáradtunk a járványba, és bár egyre több jel utal arra, hogy végre valahára talán kifelé tartunk a járványból, optimistának lenni még mindig igazi kihívás. Hogyan hozhatják be a menedzserek a pozitív gondolatokat a pandémia által megviselt munkahelyekre?  
Karrier A tiszavirágzástól a halászléig: újra kinevezték a miniszteri biztost
Privátbankár.hu | 2021. április 10. 09:54
V. Németh Zsolt ismét megkapta a megbízást.
hírlevél
depositphotos