BUX
35 281.18
+0.66%
+231.00
OTP
9 735.00
+0.15%
+15.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 875.00
+1.70%
+115.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Állampapír / Kötvény
Állampapír / Kötvény Amikor más menekülne, Soros György bevásárol
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 11:05
Soros György alapja, a Quantum Fund 2 milliárd dollárért vásárolt olasz állampapírokat. Mindez jól mutatja, hogy a piaci szereplők nem mindig a látszólag logikus utat járják be. Az olasz 10 éves állampapírok hozama veszélyesen magas, de Soros szerint a nagy kockázat nagy nyereséggel kecsegtet. A guru arra bátorítja az olasz bankokat, hogy cselekedjenek hozzá hasonlóan.
Állampapír / Kötvény Új csúcson a portugál CDS
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 14:32
Tovább nyomaszthatja az euróövezetért aggódókat, hogy egyelőre nincs nyugalom a portugál kötvénypiacon. A Portugália csődjére köthető biztosítás ára rekordszintre emelkedett. Ez azt mutatja, hogy a piac minden eddiginél nagyobb eséllyel számol azzal, hogy az ország nemfizetővé válik.
Állampapír / Kötvény Lehet harmincmilliárddal több? Nagyon veszik az új állampapírt
Eidenpenz József | 2012. január 25. 13:10
Két hét alatt elfogyott vagy közel került a végéhez az az 50 milliárd forintnyi inflációkövető kötvény, amelyet a Kincstár fiókjai január 12-től árultak, ilyen vételi érdeklődésre eddig alig volt példa a hazai lakossági állampapírok történetében. Sokan előre adták le megbízásaikat, az ÁKK pedig 30 milliárd forinttal megemelte a felkínált csomagot.
Állampapír / Kötvény Van itt pénz – 25 milliárd forintot költött az állam állampapírra
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 11:59
A szerdai visszavásárlási aukción két, júniusban és októberben lejáró kötvénysorozatból 25 milliárd forintnyit vásárolt vissza a kibocsátó állam, pedig eredetileg csak tízmilliárdnyit ajánlott fel. A 7,43 és 7,58 százalékos átlaghozammal a felajánlók jól jártak, a másodpiaci szint kedden 7,8-8,2 százalék volt.
Állampapír / Kötvény Megrohamozták a Kincstárat, újra cserélik a régi inflációkövető kötvényeket
Eidenpenz József | 2012. január 24. 14:46
A január 25-ére, szerdára meghirdetett árfolyamok szerint 100 százalékos árfolyamon vásárolja meg a Kincstár a két éve kibocsátott 2013/I jelzésű kötvényeket, amelyek csak 7,1 százalékos kamatot fizetnek a következő egy évben. Ezeket most érdemes lecserélni az új, 2015/J sorozatra, amely 9,3 százalékot fizet, a fiókokban óriási a roham.
Állampapír / Kötvény Békebeli nyugalom a három hónapos kincstárjegyek aukcióján
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 12:12
Szinte a válság előtti régi szép időket idézi, hogy a három hónapos kincstárjegyek keddi aukcióján a 45 milliárd forintnyi papírra kétszeres túljegyzés érkezett, és a hozam csak hajszállal tért el az előző napi referenciahozamtól. A forint viszont gyengült.
Állampapír / Kötvény Orbán Viktor feladta - megnyugodott az állampapír-piac
Privátbankár.hu | 2012. január 21. 12:58
Az elmúlt héten nemcsak a forint erősödött, csökkentek a magyar állampapírok hozamai is, mind az első, mind a másodpiacon. A magyar államnak tehát egyre kevesebbe kerül finanszírozni az államadósságot. A nyugalom viszonylagos helyreállása annak köszönhető, hogy megváltozott a kormány kommunikációja a nemzetközi szervezetek által kifogásolt törvényekről. Igaz a nemzetközi közösség izomból nyomta le Orbán Viktort.
Állampapír / Kötvény Nem készül magyar szamurájkötvény, az IMF-megállapodás előtt semmiképp
Eidenpenz József | 2012. január 20. 14:34
Információink szerint a hírek ellenére a magyar állam egyelőre semmilyen külföldi kötvénykibocsátást nem szervez, nem is készít elő, az IMF-tárgyalások lezárulta előtt semmiképpen sem. Utoljára 2007-ben bocsátottak ki szamurájkötvényeket, de csak akkora értékben, mint egy átlagos diszkontkincstárjegy-kibocsátás.
Állampapír / Kötvény Cséfalvay a hozamokról: mögöttünk nincs ott az EKB
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 14:57
A nemzetgazdasági tárca államtitkára szerint a magyar állampapírhozamok magasak, "de az olasz számok vajon hogy festenének, ha nem vásárolna folyamatosan kötvényeket az EKB?"- tette fel a költőinek szánt kérdést Cséfalvay Zoltán egy német rádiónak adott interjújában.
Állampapír / Kötvény Nyugis volt a 12 hónapos kincstárjegyaukció
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 12:54
A 12 hónapos kincstárjegyek csütörtöki aukcióján a 45 milliárd forintnyi felajánlott mennyiségre 71,3 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, a 8,19 százalékos átlaghozam csökkenés az előző napi 8,30 százalékos referenciahozamhoz képest.
Állampapír / Kötvény 50 éves államkötvényeket dobhat a piacra Ausztria
Zsiborás Gergő | 2012. január 19. 12:02
50 éves államkötvények kibocsátásával válaszolhat a leminősítésre Ausztria, melyet több uniós tagország is követhet ezen az úton. A sógorokat valószínűleg a magas európai kötvényhozamok sarkallták erre, de nem kapkodják el a döntés, előbb megszondázzák a piacokat.
Állampapír / Kötvény Babakötvények államosítása: cáfol az NGM
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 12:00
Cáfolja a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy az állam átvenné a babakötvény-programot a kereskedelmi bankoktól.
Állampapír / Kötvény Franciaországban jól, a spanyoloknál felemásan sikerült a kötvényaukció
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 12:00
Folytatódott az állampapírhozamok csökkenése Franciaországban, Spanyolországban viszont volt olyan időtáv, amin kismértékben emelkedtek. A szoros figyelemmel kísért és mértékadó európai állampapír-aukciókon a kereslet is nagy volt, többnyire csökkentek az államadósságok finanszírozási költségei. Az euró erősödik, miután napok óta folyamatosan csökkennek a hozamok, ami a bizalom lassú visszatérését jelzi.
Állampapír / Kötvény Az állam rátenné a kezét a babakötvényekre
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 07:15
A Magyar Nemzet értesülése szerint átvenné a kormány a bankoktól az életkezdési támogatás - úgynevezett babakötvény - számlavezetését.
Állampapír / Kötvény Mit ér a hitelminősítés? Újra nyomoznak az S&P-nél
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 07:58
A szövetségi ügyészség felújította a nyomozást a Standard & Poor's hitelminősítő intézetnek a pénzügyi válság idején a problémás jelzálog-értékpapírokkal kapcsolatban adott minősítéseivel kapcsolatban - közölte a The Wall Street Journal.
Állampapír / Kötvény Erste: az IMF-megállapodás előtt érdemes hozamot vadászni
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 14:33
Csökkenhetnek a magyar állampapírok hozamai, ha a magyar kormány megegyezik az IMF/EU párossal. Az Erste Befektetési Zrt. elemzői szerint ezért érdemes most meglovagolni a magas hozamokat. Az elemzők nagyon bíznak abban, hogy létrejön a megállapodás Magyarország és a nemzetközi szervezetek között. Az ok egyszerű: szerintük felelős kormány nem dönthet másképp.
Állampapír / Kötvény Jól sikerült az aukció, sok állampapírt bocsátanának ki tavasszal
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 11:48
Szép eredménnyel zárult a keddi kincstárjegy-aukció, a majdnem négyszeres túljegyzés nyomán az értékesített mennyiséget meg is növelték tízmilliárd forinttal úgy, hogy eközben a hozam nem emelkedett. Az ÁKK ambiciózus tervet tett közzé februártól áprilisig, három hónap alatt az egész évre tervezett nettó kibocsátás közel felét szeretnék összegyűjteni.
Állampapír / Kötvény Nem állt meg az S&P: az európai mentőövet is leminősítették
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 08:09
Megvonta az euróövezet pénzügyi stabilitását szolgáló mentőrendszer (EFSF) lehetséges legjobb, "AAA" hosszú távú osztályzatát hétfőn a Standard & Poor's, miután a múlt hét végén kilenc euróövezeti tagállam adósbesorolásait rontotta, és ennek keretében megvonta két EFSF-garanciavállaló eurótagállamtól, Franciaországtól és Ausztriától is az "AAA" szuverén minősítést.
Állampapír / Kötvény Nagy összegben vásárolt államkötvényeket az EKB
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 16:43
A múlt héten november óta a legnagyobb értékben, 3,77 milliárd euróért vásárolt államkötvényeket az Európai Központi Bank a másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának (SMP) keretében.
Állampapír / Kötvény A leminősítés ellenére csökkentek a francia hozamok
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 15:43
Sikeresen értékesítette a tervezett mennyiségű állampapírját a francia állam a mai aukción. A befektetők feszülten figyelték az aukciót, ugyanis a pénteki leminősítések egyik nagy áldozata Franciaország volt. Úgy tűnik a pánik elmaradt, megállt az euró zuhanása is.
Állampapír / Kötvény A babák is örülhetnek a magas kötvényhozamoknak
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 13:05
Tavaly már majdnem minden második újszülöttnek nyitottak Start-számlát – derül ki a Magyar Államkincstár adataiból. Az állam már 60 milliárd forintot tett félre az életkezdési támogatás bevezetése óta a gyerekeknek, a szülők egyelőre még csak 15 milliárddal egészítették ezt ki. Januárban 7,48, februárban 8,38 százalék a babakötvény hozama.
Állampapír / Kötvény Az OTP-nek már minden nyolc – idáig emelte a lakossági kötvények kamatát
Eidenpenz József | 2012. január 16. 10:49
Több papírnál fél-háromnegyed százalékponttal is emelte a lakosságnak szánt kötvényei hozamát az OTP, ezáltal a sima fix kamatozású sorozatok évi nyolc százalékot fizetnek. Új változó kamatozású kötvényt és új járadékötvényt is elindított, az utóbbi hozama csak 21 bázisponttal nőtt. Az állampapírokkal azonban most nehéz versenyezni.
Állampapír / Kötvény Egyik inflációkövető államkötvény sem ér a nyomába a legújabbnak
Eidenpenz József | 2012. január 13. 09:39
Egyre több inflációkövető államkötvény van forgalomban, közülük a 2013/I kamatát a decemberi pénzromláshoz kötötték, afelett három százalékpontnyi kamatot fizet. Így a kamata 7,7 százalékról 7,1 százalékra csökken, bár még ez is meghaladja a banki kamatok túlnyomó többségét. Az új, az infláció felett öt százalékpontot fizető papírt 9,3 százalékos kamatával várhatóan nem sok minden fogja tudni űberelni.
Állampapír / Kötvény A 33 milliárd forintnyi államkötvényből 44 milliárdnyi lett az aukción
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 12:22
Sikeres volt a csütörtöki három államkötvény-aukció, a felkínált 33 milliárd forintos mennyiségre 111 milliárdnyi ajánlat érkezett, így az eladott mennyiséget 44 milliárdra emelték. A hozamok kissé tovább süllyedtek, már közelebb vannak az évi kilenc, mint a tíz százalékhoz.
Állampapír / Kötvény Csökkentek, de még mindig magasak az olasz és spanyol kötvényhozamok
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 12:17
Folytatódott a megnyugvás a kritikus helyzetben levő európai országok kötvénypiacain. A befektetők megkülönböztetett figyelemmel kísérték az olasz és spanyol hozamok alakulását. A kulcsfontosságú, 10 éves lejáratú papírok hozamai ugyan csökkentek, de még mindig nem eléggé. Közben egyre több rossz hír jön Spanyolországról.
Állampapír / Kötvény Miattunk emelkedik az osztrák csődkockázat
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 08:02
A magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok hajtják felfelé az osztrák államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók (CDS) árazását - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett helyzetértékelésében.
Állampapír / Kötvény Kamatverseny indul – már 9,3 százalékot fizet az új államkötvény
Eidenpenz József | 2012. január 11. 16:20
Új inflációkövető államkötvény kapható a Kincstárnál, amelyik az infláció felett öt százalékpontos kamatprémiumot fizet, jóval többet, mint az eddig kínált sorozatok. Így az első évre 9,3 százalék lesz a kamat. Kérdés, mit lépnek erre a bankok, és mekkora kamatokkal próbálják majd csábítani, megtartani a befektetőket.
Állampapír / Kötvény Kihívást jelent az osztrák bankoknak a magyar helyzet
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 10:32
Kellő tőkefedezettel rendelkeznek, így nincsenek veszélyben az osztrák bankok magyarországi, mintegy 30 milliárd euróra tehető kitettségeik miatt - mondta az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) kormányzója.
Állampapír / Kötvény Tőzsdére menne nyáron az Alteo Energiaszolgáltató
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 16:52
Zárt körben bocsátott ki intézményi befektetőknek saját kötvényt az Alteo Energiaszolgáltató. A kétéves futamidejű kötvényeiből 400 millió forintért jegyeztek hazai intézményi befektetők. A zérókuponos kötvények éves hozama 12,5 százalék. Az Alteo legutóbb tavaly novemberben bocsátott ki vállalati kötvényt és most a tőzsdére készül.
Állampapír / Kötvény Hatalmas adósság, kiváló minősítés: hogyan csinálják?
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 14:28
Az államot és privát szférát együttesen nézve Nagy-Britannia Európa egyik legeladósodottabb országa, a piac mégis mindössze 2 százalékos hozam mellett hajlandó megvenni az államkötvényeket, egyes szakértők szerint pedig az sem kizárt, hogy hamarosan a szigetország gazdasága lesz az egyetlen „AAA” minősítésű a nagy európai országok közül.
Állampapír / Kötvény A Raiffeisen és az ING vették legszorgalmasabban az állampapírokat
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 12:28
Az Államadósság Kezelő Központ közzétette, melyek voltak azok az elsődleges állampapír-forgalmazók , amelyek tavaly a második félévben a magyar államkötvények, illetve diszkont kincstárjegyek aukcióin a legnagyobb részesedést érték el, azaz a legnagyobb értékben vásároltak.
Állampapír / Kötvény Nyolc százalék alá bukott a három hónapos kincstárjegyek hozama
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 12:09
Jelentős, 2,7-szeres túljegyzéssel és az utóbbi napok magas értékeihez képest csökkenő hozammal keltek el a három hónapos kincstárjegyek kedden Budapesten, az átlaghozam 7,98 százalék lett.
Állampapír / Kötvény Nem volt ok a pánikra, sikeres lett az osztrák kötvényaukció
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 11:43
Félelemmel vegyes óvatossággal várták az európai kötvénypiacok a keddi két osztrák kötvényaukciót, mivel mostanában sokat romlott az ország megítélése az ottani bankokat sújtó magyar átok miatt. Az aukción azonban elkeltek a papírok, és a hozam sem ugrott meg túlságosan, legalábbis az elmúlt napokhoz képest.
Állampapír / Kötvény Újabb negyed százalékponttal csökkentek a hozamok Budapesten
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 14:48
A pénteki ütemes süllyedés után hétfőn tovább csökkentek a hozamok az állampapírpiacon, általában 20-30 bázisponttal. A több éves kötvények hozamai így is közelebb vannak a tíz, mint a kilenc százalékhoz.
Állampapír / Kötvény Romániában bezzeg csökkennek a kamatok
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 14:17
A tervezettnél kétszer nagyobb értékben bocsátott ki kincstárjegyeket Románia, csökkenő átlagos hozam mellett hétfőn. A szakértők további csökkenésre számítanak az alapkamat mérséklődése miatt
Állampapír / Kötvény Bőven volt kereslet a hat hetes kincstárjegyekre
Privátbankár.hu | 2012. január 9. 13:01
A meghirdetett mennyiség közel négyszeresére tettek ajánlatot a hat hetes kincstárjegyek hétfői aukcióján Budapesten, a hozam azonban egyelőre jóval fölötte volt mind a jegybanki alapkamatnak, mind az előző aukció eredményének. Németország története során először adott el negatív hozammal kincstárjegyet.
Állampapír / Kötvény Már a kisbefektetők is kaphattak tíz százalékos hozamot
Eidenpenz József | 2012. január 9. 06:00
Az elmúlt napok pénzpiaci pánikjának mindenképpen van egy pozitív oldala is, mégpedig az, hogy a lakosság is tud évi kilenc-tíz százalékos hozam mellett állampapírokba fektetni, miközben a bankok csak évi 6-7, esetleg 8 százaléknál tartanak. Még euróban és dollárban is évi nyolc-tíz százalék felett vannak a magyar állampapírok. A további kamatemelkedés ellen változó kamatozású papírral lehet védekezni.
Állampapír / Kötvény Amerikai hozamesés jelzi az optimizmus erősödését
Privátbankár.hu | 2012. január 5. 17:03
Az amerikai 30 éves, fix hozamú jelzálog-papírok hozama rekord mélységbe esett, miután az elmúlt napok hírei alapján valószínűsíthető a lakáspiac és a feldolgozó szektor lassú magához térése. Az egyéves papírok hozama kissé emelkedett. Friss adatok szerint mind a használt lakások értékesítése, mind az építkezésre költött pénz mennyisége emelkedett, miközben tovább javult a munkaerő-piaci helyzet.
Állampapír / Kötvény Egy nap alatt 116 bázisponttal emelkedett a kincstárjegyhozam
Privátbankár.hu | 2012. január 5. 12:47
Volt ugyan kereslet az egy éves kincstárjegyekre a csütörtöki aukción, de csak mellbevágó hozam mellett: az előző napi másodpiaci referenciahozamnál 116 bázisponttal volt magasabb. Pedig az eladott mennyiséget a meghirdetett 45-ről 35 milliárd forintra csökkentették.
Állampapír / Kötvény Nincs olyan külföldi, akinek ne kéne óvakodnia tőlünk
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 15:58
A Morgan Stanley devizapiaci stratégája, Hans Redeker szerint „szédületes butaságot” beszélnek azok, akik feltételezik, hogy országok vagy komoly befektetői csoportok bármelyike érdekelt lehet az euróövezet széthullásában. A forint mélyrepülése folytatódni fog, amíg a kormány nem bizonyít.
Állampapír / Kötvény Cserebere, fogadom, kötvényemet nem adom
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 12:31
Annak ellenére, hogy tízmilliárd forintnyi papírra 13 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, végül egyet sem fogadtak el belőlük a szerdai csereaukción, ahol 2003-as lejáratú papírokat lehetett 2020-asakra cserélni. Az ok valószínűleg a piaci helyzetben keresendő.
Állampapír / Kötvény A csődkockázatunk rekordmagasságban
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 10:50
Meredek drágulással rekordot döntött a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása. Az 5 éves CDS-s felárunk elérte a 680 bázispontot, eddig 630 volt a rekord, de az a 2009 márciusában, a válság akkori elmélyülése után volt.
Állampapír / Kötvény Újabb hatalmas ugrás a hozamokban, évi 10,3 százalék a csúcs
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 14:34
A múlt heti és a hétfői komoly állampapírhozam-emelkedés után kedden is markánsan tovább emelkedtek a hazai állampapírok referenciahozamai. A mutatók 28-55 bázisponttal mentek fel, és az öt, tíz, tizenöt éves papírok hozama egyaránt évi tíz százalék fölé lendült. Drágultak a magyar CDS-ek és történelmi csúcsa közelében jár az euró.
Állampapír / Kötvény Elvitték a kincstárjegyeket, történelmi mélypontja közelében a forint
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 12:30
Sikeres volt az év első diszkont kincstárjegy-aukciója, az átlaghozam azonban nagyot ugrott egy hét alatt. A 45 milliárd forint értékű 3 hónapos diszkont kincstárjegy 7,67 százalékos átlaghozam mellett ment el - mindeközben a devizapiacon mélyrepülésben van a forint.
Állampapír / Kötvény Jól bevásárolt az EKB
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 18:32
Az Európai Központi Bank rendkívül magas, 462 millió euró értékben vásárolt államkötvényeket az elmúlt héten másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának keretében. Az EKB egy héttel korábban minimális értékben, 19 millió euróért vett államkötvényeket.
Állampapír / Kötvény És visszatért: újra tíz százalék fölé ugrott a tíz éves magyar kötvényhozam
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 16:44
A 2009 júniusa óta nem látott évi tíz százalékos szintet is elérte a 10 és 15 éves magyar forintállamkötvények másodpiaci hozama hétfőn. A külföldön kibocsátott eurókötvényeink hozama is az egekben, évi 8,5-10,0 százalék között mozog. A jelenség magyarázata nem ismert, a trend már régóta tart.
Állampapír / Kötvény Volt jobb a német államkötvényeknél is tavaly
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 13:59
Nem nehéz kitalálni, melyik eurozónás állam kötvényei teljesítettek a legrosszabbul tavaly, természetesen Görögországéi. A nyertes már nem annyira evidens, bár a német papírok ára is nagyon felment, igazán jól az ír papírokkal lehetett keresni. A magyar kötvények alig hoztak valamit, és a forintgyengülés miatt veszteséget hozhattak a külföldieknek.
Állampapír / Kötvény Automatikusan vezetik be jövőre is az állampapírokat
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 15:16
A Budapesti Értéktőzsde és az ÁKK között létrejött megállapodás alapján a 2012-ben nyilvánosan kibocsátandó értékpapírok többsége esetében a tőzsdei bevezetés a tőzsde vezérigazgatójának külön határozata nélkül történik.
hírlevél