BUX
35 260.49
+0.60%
+210.00
OTP
9 730.00
+0.10%
+10.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 865.00
+1.55%
+105.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Állampapír / Kötvény
Állampapír / Kötvény Pofára estek a görög CDS-tulajdonosok, nem kapnak egy vasat sem
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 15:50
Jók-e egyáltalán bármire a mostanában annyit emlegetett CDS-ek? Egyáltalán nem biztos, ugyanis megint kimondták, hogy a görög állampapírok leértékelése nem vált ki csődeseményt, így a CDS-ek után nem kell fizetni semmit. Legalábbis így döntött a bankokat tömörítő szervezet, az ISDA – legalábbis egyelőre.
Állampapír / Kötvény Érdemes régi kötvényeinket 9,5 százalékos kamatozásúra cserélni
Eidenpenz József | 2012. március 1. 14:50
Annak ellenére csökkent januárban a Prémium inflációkövető lakossági államkötvények állománya, hogy egy új, sokkal magasabb, 9,3 százalékos kamatozású sorozatot vezettek be, remek eladási adatok mellett. Ennek oka lehetett a végtörlesztés, korábbi papírok lejárata és az, hogy sokan a régi kötvényeiket cserélték újra. Az új kínálat még jobb, már 9,5 százalékos kamatozású papír is van.
Állampapír / Kötvény Jól sikerült az aukció, 15 milliárddal több kincstárjegyet adtunk el
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 12:51
Háromszorosan túljegyezték a csütörtöki aukción a 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a forgalmazók, így az eredetileg tervezettnél 15 milliárd forinttal több papírt adott el az Államadósság Kezelő Központ - a hozam még így is 23 bázisponttal alacsonyabb lett, mint a két héttel ezelőtti aukción.
Állampapír / Kötvény Magyar állampapír lehet az orvosság a végtörlesztési fájdalmakra
Gáspár András | 2012. március 1. 11:52
A Bankszövetséggel kötött megállapodás értelmében az Országgyűlés törvénybe foglalta, hogy a bankok a végtörlesztési veszteségeik 30 százalékát részben vagy egészben állampapírban kaphatják vissza. A teljes adó-visszatérítés meghaladja a 100 milliárd forintot; ha az egészet állampapírban adja vissza a költségvetés, az növelheti a belföldi államadósság-tulajdonosok arányát.
Állampapír / Kötvény Eldőlt, hogy bárkinek 9,5 százalékos kamatot fizet az állam
Eidenpenz József | 2012. február 29. 11:42
Meghirdették a következő inflációkövető, úgynevezett Prémium államkötvény feltételeit, az új papír öt éves lesz, és a mindenkori január/januári infláció felett négy százalékos kamatprémiumot fizet. A prémium alacsonyabb, mint az előző sorozatnál, a kezdő kamata viszont így 9,5 százalék, ami magasabb, mint a – csak három éves - 2015/J-nél.
Állampapír / Kötvény Így segít az OTP az önkormányzatokon: 200 forint lesz egy svájci frank
Gáspár András | 2012. február 29. 11:13
Az OTP Bank a svájci frank alapú kötvénnyel rendelkező önkormányzati ügyfelei számára árfolyamrögzítéses eljárást dolgozott ki: 3 évig 200 forinton törleszthetnek a bajban lévő, OTP-számlával is rendelkező önkormányzatok, a különbözet egy kedvező kamatozású gyűjtőszámlán halmozódik.
Állampapír / Kötvény Békebelire sikeredett a keddi kincstárjegy-aukció
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 11:39
Szolid eredmény született a három hónapos kincstárjegyek keddi aukcióján, az 50 milliárd forintnyi papírt lejegyezték, a hozam szinte semmit sem változott.
Állampapír / Kötvény Euróárfolyamtól függő kamatozású kötvényeket bocsátanak ki
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 15:55
Érdekes kötvényeket bocsát ki az MKB, amelyek attól függően fizetnek kamatot, hogy az euró árfolyama hogyan alakul a futamidő alatt. Extrém esetben, ha a forint nagyon stabilnak bizonyulna, a papír 13 százalék kamatot is kifizethet egy év után, a másik véglet azonban a nulla kamat.
Állampapír / Kötvény Nagyot estek az olasz kötvényhozamok
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 14:53
Olaszország összesen 12,25 milliárd euróért bocsátott ki kincstárjegyeket hétfőn, a 6 hónapos adósságpapírok átlagos hozama jelentősen csökkent.
Állampapír / Kötvény Görög haircut: kivételezést kérnek az egyéni befektetők
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 15:45
Az európai egyéni befektetők lobbicsoportja arra kérte a görög kormányfőt, hogy rájuk ne vonatkozzon a görög adósságok csökkentésére kidolgozott program.
Állampapír / Kötvény Elkezdett megnyugodni az olasz kötvénypiac
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 14:38
Sikeres állampapír-kibocsátást hajtott végre Olaszország 4,5 milliárd euró értékben. A kereslet csaknem 8,6 milliárd euró volt. Az elemzők üdvözölték a hozamcsökkenést.
Állampapír / Kötvény Méghogy nincs európai pénznyomda: megint pénzt önthet a piacra az EKB
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 14:27
Sajtóértesülés szerint újabb nagyszabású likviditási akciót indít jövő héten az Európai Központi Bank. A Bloomberg úgy tudja, hogy az euróövezeti kereskedelmi bankok december után újabb, ezúttal 470 milliárd eurós kedvezményes hitelre pályázhatnak, csaknem három évre. A lépés tovább hűtheti a feszültséget az európai kötvénypiacon. Az EKB nem mondja ki, de elindította pénznyomdát.
Állampapír / Kötvény Mélyponton a magyar csődkockázat
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 13:51
Idei mélypontjára süllyedt a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása a pénteki londoni kereskedésben, tükrözve a piac derűlátását a görög adósságátrendezési tervekkel és az azonnali görög államcsőd elkerülhetőségével kapcsolatban.
Állampapír / Kötvény A három éves kötvény nem fogyott, az öt éves annál inkább
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 12:19
A csütörtöki államkötvény-aukciókon vegyes eredmény született, volt olyan sorozat, amelyből nem kelt el a tervezett mennyiség, a másiknál viszont másfélszeresére emelték. Összességében hárommilliárddal több papír fogyott az előzetesen meghirdetettnél.
Állampapír / Kötvény Több papírt vásárolt vissza az ÁKK a tervezettnél
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 14:10
Júniusi és októberi lejáratú államkötvényekből 5-5 milliárd forintnyit ajánlottak fel a szerdai visszavásárlási aukcióra. Ennél sokkal több ajánlat érkezett be, de korántsem mindegyik ért célba, végül 14,5 milliárdnyi papírt vásároltak meg. A külföldiek állampapír-állománya rekordközeli szinten van.
Állampapír / Kötvény Rászámoltak a halott bokszolóra: a Fitch leminősítette Görögországot
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 13:18
Tovább rontotta Görögország adósminősítését a Fitch Ratings. Bár sok mozgástere már nem maradt a hitelminősítőnek, a privát hitelezőkkel történt megegyezés náluk is kiverte a biztosítékot. Az új minősítés CCC, ennél már csak egy fokozat van lejjebb. Görögország gyakorlatilag régóta csődben van.
Állampapír / Kötvény Kisütött a Nap a magyar állampapír-piacon is
Privátbankár.hu | 2012. február 21. 13:30
Jelentős túljegyzés és kisebb hozamcsökkenés volt a rövid futamidejű államkötvények, a diszkont-kincstárjegyek aukcióján. Az Államadósság Kezelő Központ a meghirdetettnél több papírt adott el három hónapos futamidőn, csökkenő hozammal, 12 hónapos távon pedig a tervezettnek megfelelő mennyiséget, változatlan hozammal.
Állampapír / Kötvény Megtorpant a lendület a magyar kincstárjegyek piacán
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 13:52
A meghirdetett összegben, csekély hozamcsökkenéssel értékesített likviditási kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ. Az ÁKK az év eleje óta negyedszer megrendezett hat hetes kincstárjegy aukción az előzővel megegyező összegben, 50 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre. A hozamok alig csökkentek, a kereslet viszont jelentősen.
Állampapír / Kötvény Elkelt a megemelt kincstárjegy-mennyiség, de magasabb hozammal
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 13:32
A 12 hónapos kincstárjegyek aukcióján az eredetileg felkínált, de eleve a szokásosnál több, 50 milliárd forintnyi mennyiségű papírt adták el. Az átlaghozam magasabb lett a másodpiaci referenciahozamnál, de így is alacsonyabb a két héttel ezelőtti szintnél.
Állampapír / Kötvény A felügyelet beszól az MNB-nek – lazulna a hitelezés biztonsága?
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 12:16
A jegybank fedezett forrásnyújtási és jelzálogkötvény-vásárlási programja erősítheti a hitelezést, de az aktivitás élénküléséhez a keresleti oldal bővülése is szükséges. A jelzálogpiac intézményi szerkezeti liberalizálásának nem láthatók az előnyei, a társadalmi költség viszont a piac prudenciális biztonságának lazulása volna a PSZÁF értékelése szerint.
Állampapír / Kötvény Nátrán Roland szerint is foglalkozni kell a tőkepiaci bizalomhiánnyal
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 11:44
Amíg a magyar államháztartás nettó finanszírozása igénye alacsony 2012-ben, addig a bruttó finanszírozási igénye magas, és ezen belül négymilliárd euró külső forrás bevonást tervez a kormány - mondta Nátrán Roland, az NGM helyettes államtitkára. Ennek legkedvezőbb időpontja az EU-IMF megállapodás eredményes lezárását követően érkezhet el.
Állampapír / Kötvény Több kötvényt, kevesebb kincstárjegyet bocsátana ki az ÁKK
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 17:08
Az ÁKK kibocsátási tervet készített a március-májusi hónapokra, amelyben a lejáró mennyiségnél valamivel kevesebb diszkont kincstárjegy, de a lejárónál sokkal, 174 milliárd forinttal több államkötvény kibocsátása szerepel. A kincstárjegyeken belül csökkenne az éves, növekedne a három hónapos sorozat mennyisége.
Állampapír / Kötvény Kezet csókolt a jegybanknak az állampapír-piac
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 13:30
Nagyot estek reggel a magyar állampapír hozamok, miután a jegybank bejelentette, hogy eszközvásárlással támogatja a pénzügyi szektort. A két-három éves időtávon szokatlan, 30–40 bázispontos esés volt a hozamokban. A jó nemzetközi hangulaton kívül ez is hozzájárult a forint határozott erősödéséhez.
Állampapír / Kötvény Sokkal drágább, ha a piacot választja a kormány, mintha az IMF-et
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 11:04
A Bloombergnek adott interjújában az NGM államtitkára, Cséfalvay Zoltán úgy nyilatkozott, hogy a kormány elsődleges célja, hogy 7% alá csökkentse az állampapírok hozamát (az ÁKK adatai szerint a 10 éves államkötvény referenciahozama 8,61%, míg az 5 éves papíré 8,57%). Az államtitkár egyúttal cáfolta, hogy Magyarország a tárgyalások árnyékában májusig eurókötvényeket bocsátana ki. Az IMF megállapodás létrejötte után fogja megújítani devizaadósságának egy részét Magyarország, szögezte le Cséfalvay.
Állampapír / Kötvény Az egyiptomiak is megjárták az IMF elhajtásával, most kilincselhetnek
Eidenpenz József | 2012. február 14. 14:25
Ebben az évben már 37 százalékkal emelkedett az egyiptomi tőzsde, elsősorban a sikeres választások miatt, ami a várakozások szerint stabilizálhatja az ország és az egész térség helyzetét. Közben az ország lázasan keresi az új finanszírozási forrásokat, új megállapodást készít elő az IMF-el, amellyel tavaly megszakadtak a tárgyalások, a Világbankkal, és kötvénykibocsátásról is tárgyal.
Állampapír / Kötvény Ismét tízmilliárddal több kincstárjegyet adtak el
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 11:54
Újfent jól alakult a három hónapos kincstárjegyek aukciója, a papírok viszonylag magas felkínált mennyiségére háromszoros túljegyzés volt, ezt is megemelték a finisben tízmilliárddal, és a hozam is alacsony maradt.
Állampapír / Kötvény Nagyon megosztotta az elemzőket az euróválság
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 13:30
Az európai kötvénypiaci szereplők csaknem a fele attól tart, hogy idén sem oldódik meg az európai válság, sőt egy jelentős kisebbség szerint a helyzet tovább romlik. A Fitch körkérdésére válaszoló alapkezelők 25 százaléka arra számít, hogy az euróválság idén még mélyül, 24 százalék szerint viszont enyhülni fog. A válaszadók alig 3 százaléka jósolta, hogy a válságra idén megoldás születik.
Állampapír / Kötvény Hatvanmilliárd forintért adtak el kincstárjegyet az aukción
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 12:20
Ismét sikerült terven felüli mennyiségben értékesíteni diszkont kincstárjegyeket, a tervezett 50 milliárd helyett 60 milliárd forint értékben adtak el a mintegy hat hetes, úgynevezett likviditási kincstárjegyekből. A 7,15 százalékos átlaghozam kissé alacsonyabb az előző alkalommal kialakultnál.
Állampapír / Kötvény Mégsem eszi olyan forrón Kína az európai piacokat
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 11:54
Hűteni kezdték kínai illetékesek a túlzott európai elvárásokat azzal kapcsolatban, hogy az ázsiai ország jelentős vásárlóként támaszt nyújt az európai kötvénypiacoknak és donorként részt vesz a mentőcsomagokban. Az EU és Kína közötti brüsszeli csúcs előtt egy nappal azt mondják, erre se pénzük, se kapacitásuk nincs. A legnagyobb gondjuk a hosszú távú kockázatokkal van.
Állampapír / Kötvény Ennyit buktunk az IMF elzavarásán a szakértők szerint
Privátbankár.hu | 2012. február 10. 16:16
Különböző közgazdászok szerint legalább 800 milliárd forintot veszített Magyarország azon, hogy 2010 júliusában elhajtottuk az IMF-et – írja a Figyelőnet. Mások szerint az összeg 810 és 1080 milliárd forint közé tehető. A veszteség elsősorban abból származik, hogy magasabb kamatot kell fizetni az állampapírokra és hitelekre. Rengeteg ugyanakkor a nem számszerűsíthető tényező is.
Állampapír / Kötvény Kiderült, miért kell nekünk az IMF - OTP-t vásároltak a háziasszonyok
Eidenpenz József | 2012. február 10. 15:48
Az MNB statisztikája szerint tavaly az utolsó három hónapban 6,4 százalékkal nőtt a háztartásoknál levő, pénzügyi intézmények által kibocsátott részvények mennyisége, ez nagyrészt OTP lehet. A lakosság 8,1 milliárd forintot nyert a részvények áremelkedésén, de ez csak a tizede annak, amit korábban elbukott. A külföldiek több mint 500 milliárd forintnyi állampapírt adtak el.
Állampapír / Kötvény Warren Buffet nem szereti a kötvénypiacot
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 16:01
A milliárdos befektetési guru, Warren Buffet szerint az alacsony alapkamatok és infláció eltaszítja a befektetőket a kötvénypiacról és az olyan eszközöktől, amelyek a devizákhoz vannak kötve. Buffet száz százalékig bízik a tőzsdékben és értékpapírok vételére biztatja a piaci szereplőket.
Állampapír / Kötvény Növelték is, csökkentették is a mennyiséget a kötvényaukciókon
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 12:55
Összességében hárommilliárd forinttal kevesebb kötvényt adtak el a csütörtöki aukción a tervezettnél, úgy, hogy az egyik sorozat összértékét kétmilliárddal növelték, a másikét azonban ötmilliárddal csökkentették. A hozamok így stabilak voltak.
Állampapír / Kötvény Tisztességes hozamzuhanás az éven túli kötvényeknél
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 15:23
Júniusban és októberben lejáró államkötvényekre tartott visszavásárlási aukciót szerdán az ÁKK, ahol sokszoros túljelentkezés alakult ki, tízmilliárd forintnyi papírra 52,2 milliárdnyi ajánlat érkezett. A másodpiaci referenciahozamok komolynak számító mértékben, 20-25 bázisponttal csökkentek az éven túli határidőknél.
Állampapír / Kötvény Ritka eset: tízmilliárddal több ajánlatot fogadtak el az aukción
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 13:00
Sikeres volt a három hónapos kincstárjegyek aukciója, a felajánlott 45 milliárd forintnyi papír helyett 55 milliárd forintnyit értékesítettek. A 7,32 százalékos átlaghozam kissé alacsonyabb az előző napi hozamszintnél és az egy héttel korábbi aukció eredményénél is.
Állampapír / Kötvény Visszafogta a kötvényvásárlásokat az EKB – főleg Portugáliát segíti
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 16:26
Az Európai Központi Bank igen kevés összegért, mindössze 124 millió euróért vásárolt államkötvényeket az elmúlt héten másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának keretében. Egy héttel még ennél is kisebb összegért, 63 millió euróért vett államkötvényeket. A frankfurti intézmény így már összesen 219 milliárd euró értékben vásárolt állampapírt a program 2010 májusi elindítása óta.
Állampapír / Kötvény Egyelőre bírják a versenyt a térségi kötvénypiacok (Erste-elemzés)
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 15:19
Még Magyarország esetében sem volt olyan nagymértékű államkötvény-értékesítés Kelet-Közép Európában, mint a Lehman 2008–as csődje után. Az Erste elemzése szerint Romániának, Csehországnak és Szlovákiának van a legnagyobb mozgástere, ha a hozamok megemelkednek. Az elemzők szerint Magyarországnak el kell kerülnie a 6 százalék feletti finanszírozást. A 6 közép-kelet európai ország költségvetési hiánya idén a GDP 3,6 százalékára csökken, az eurózóna átlaga a GDP 3,4 százaléka körül várható.
Állampapír / Kötvény Háromszoros tújelentkezés volt a magyar állampapírokért
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 12:20
Az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forint értékben hirdetett meg hathetes futamidejű diszkont kincstárjegyeket a hétfői likviditási aukción.
Állampapír / Kötvény Már tíz százalék feletti hozammal kínál kötvényt az FHB
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 11:20
Három napon keresztül lehet jegyezni az FHB Forte 2014 nevű, közel három éves futamidejű banki diszkontkötvényeket a névérték 75,914 százalékán, amihez 10,3 százalékos hozam tartozik. A jelzálogbank legalább százmillió forint értékben bocsát ki jelzálogleveleket is, a papírokat aukción értékesítik. Kamatozásuk évi tíz százalék, minimálárat nem szabtak meg.
Állampapír / Kötvény Három-négy hét alatt nyolcvanmilliárd forintnyi inflációs kötvény fogyott
Eidenpenz József | 2012. február 3. 11:36
Február 2-től újabb húszmilliárd forinttal megemelték a 2015/J jelzésű, évi 9,3 százalékos kamatozású inflációkövető kötvény maximális mennyiségét, vagyis kevesebb, mint négy hét alatt elfogyhatott az előző nyolcvanmilliárd. A kötvény az állampapír-hozamok csökkenése miatt vonzóbb, egyelőre a bankbetétek sem érik utol.
Állampapír / Kötvény Sikeres volt az aukció, forrósodik a külföldiek pénze
Eidenpenz József | 2012. február 2. 12:30
A 12 hónapos kincstárjegyek aukcióján a felajánlott 45 milliárd helyett 50 milliárd forintnyi papírt értékesített az ÁKK, a hozam azonban így is csökkent, évi 7,85 százalékra. A külföldiek tulajdonában levő, forintban kibocsátott állampapírok állománya hónapok óta lényegében változatlan, az átlagos futamidejük azonban folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, egyre kevésbé hosszú távra terveznek.
Állampapír / Kötvény Tízmilliárd forintnyi magyar államkötvényt cseréltek hosszabbra
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 14:02
Két, 2013-ban lejáró államkötvény-sorozatot lehetett hosszabbra cserélni a szerdai állampapír-csereaukción, végül tízmilliárd forintért cseréltek be belőlük. Pedig ajánlat ennek több mint háromszorosára érkezett, de úgy látszik, nem a legjobb árakon.
Állampapír / Kötvény Ismét előkerül a közös eurókötvények kérdése az Európai Parlamentben
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 13:45
A közös eurókötvények kibocsátásáról vitázik csütörtökön az Európai Parlament. A képviselők az Európai Bizottság illetékeseitől várják a választ arra, hogy milyen fázisban van a kötvénykibocsátás előkészítése. A közös kötvények ötletét korábban többen bírálták, ugyanis nem volt teljesen egyértelmű, hogy azokért pontosan ki vállalna garanciát. A hitelminősítők már előre leszólták az ötletet.
Állampapír / Kötvény Ezermilliárd eurót is folyósíthat az EKB a következő hitelaukción
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 11:57
A december végi első aukción felvett csaknem 500 milliárd euró kétszeresét is igénybe vehetik az euróövezeti bankok az eurójegybank (EKB) olcsó, hosszú távú bankszektor-likviditási programjának következő, februári folyósítása során. Az EKB-hiteleszközének hatására javult a perifériás eurótagállamok finanszírozási kondíciója.
Állampapír / Kötvény Esőfelhők a dán gazdaság fölött: beelőzött a német Bund
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 13:51
Egyelőre eltűnt Dánia előnye a kötvénypiacon Németországgal szemben. A 10 éves német állampapírok hozama a hasonló futamidejű dán hozamok alá került. A korona gyengülése jót tenne a gazdaságnak, az erős deviza ugyanis már határozottan nyomasztja Koppenhágát. Hasonlóan erős a svéd és a norvég kötvénypiac, ugyanakkor idén akár határozott visszaesés is lehet a skandináv országokban.
Állampapír / Kötvény B ligások versenye: tényleg jó befektetés a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 07:54
Bár a hitelminősítők reputációja igen sokat romlott a válság óta, még így is komoly hatással járt a magyar állampapírok bóvli kategóriába sorolása. Nem befektetési kategóriájú országnak lenni rosszul hangzik, azonban messze nincs itt a világ vége - a magyar kötvények pedig még úgy is jó befektetésnek tűnnek, hogy az A kategóriába való visszatérésünk még jó időbe telhet.
Állampapír / Kötvény Draghi: az összeomlást megúsztuk
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 17:07
Az Európai Központi Bank (EKB) által bevezetett hároméves likviditási eszközzel sikerült elkerülni az euróövezeti hitelpiac összeomlását, de a térség egyes részén még mindig komoly hitelszűke van - mondta Mario Draghi, az EKB elnöke a davosi Világgazdasági Fórumon.
Állampapír / Kötvény Tizenhárom milliárd forinttal több magyar kötvényt adtak el a tervezettnél
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 12:21
Sikeres volt a csütörtöki kötényaukció, a jó tőkepiaci hangulatban a tervezettnél 13 milliárd forinttal több kötvényt adtak el, ráadásul lényegesen csökkenő átlaghozamok mellett.
hírlevél