BUX
35 315.88
+0.76%
+265.00
OTP
9 745.00
+0.26%
+25.00
MOL
2 004.00
+0.20%
+4.00
RICHTER
6 875.00
+1.70%
+115.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Állampapír / Kötvény
Állampapír / Kötvény Ennyibe kerülne neked az IMF-megállapodás elmaradása
Eidenpenz József | 2012. április 16. 06:00
Évi nyolc százalékos kamat mellett naponta 4,6 milliárd, hat százalékos kamattal viszont csak 3,4 milliárd forintba kerül a 20 827 milliárd forintos adósságállomány kamatainak fizetése. A megtakarítás így évente 416 milliárd forint lehetne, ami fejenként több mint negyvenezer, a csecsemőket is beleértve. A külföldiek kezében levő forint kibocsátású állampapírokra 86 milliárd forinttal kevesebbet kéne kifizetni.
Állampapír / Kötvény Növelné a kötvénykibocsátások súlyát az ÁKK
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 17:10
Újabb kibocsátási tervet készített az ÁKK, a lejáró 1481 milliárd forinttal szemben csak 1319 milliárd forintnyi állampapír kibocsátásával számol a májustól júliusig tartó három hónapban.
Állampapír / Kötvény Nem sikerült olyan rosszul nálunk az állampapír-aukció, mint az olaszoknál
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 12:00
A relatíve gyenge forint miatt erős figyelem övezte a mai hazai kincstárjegy-aukciót, melynek eredménye nem volt különösebben rendellenes: ötmilliárddal kevesebb papírt adtak ugyan el, de eredetileg volt rá elég jegyző és alig változott a hozama. Ráadásul terv felett értékesítettek viszont a változó kamatozású államkötvényekből.
Állampapír / Kötvény Elszálltak a rövid hozamok is Olaszországban
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 12:38
Több mint kétszeres hozammal sikerült csak eladnia kincstárjegyeit Olaszországnak az ország magas államadósságával és növekedési kilátásával kapcsolatban felerősödött piaci aggodalmak miatt. Tegnap már jelentős emelkedés volt a hosszabb futamidőn. Főleg a spanyol és az olasz hozamok emelkedése okozta a tegnapi piaci minipánikot.
Állampapír / Kötvény Törékeny egyensúly: a bevásárlókosárért nyúl újra az EKB
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 11:40
Benoit Coeure igazgatótanácsi tag az EKB rendelkezésére álló beavatkozási eszközökre hívta fel szerdán a Spanyolországot szorongató tőkepiacok figyelmét.
Állampapír / Kötvény A befektetők nem hisznek Spanyolországnak - videó
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 17:10
Nem akar hinni a piac a spanyol kormány megszorító csomagjában, így a 10 éves spanyol kötvényhozamok a múlt heti csúcsok után tovább kúsztak felfele.
Állampapír / Kötvény Többet sikerült eladni a kincstárjegy-aukción a tervezettnél
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 15:11
Közel kétszeres túljegyzésre a meghirdetettnél magasabb összegben értékesített változatlan aukciós átlaghozamon, de a másodpiaci hozam alatt három hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ.
Állampapír / Kötvény A kötvénypiac felé fordulnak a vállalatok
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 13:18
Fordulat volt idén az európai vállalatok finanszírozásában: a cégek egyre inkább kötvénykibocsátással igyekeznek fedezni igényeiket, a bankhiteleket pedig hanyagolják. A The Wall Street Journal idéz egy adatszolgáltatót, amelynek a kimutatása szerint európai vállalatok közel 180 milliárd dollár értékben bocsátottak ki kötvényt, 38 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
Állampapír / Kötvény Ritka alkalmak egyike: hozamcsökkenés a görög aukción
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 12:19
Több mint két és félszeres túljegyzés mellett 25 bázispontos hozamcsökkenéssel értékesített 6 hónapos kincstárjegyet a PDMA görög államadósság kezelő központ keddi aukcióján.
Állampapír / Kötvény Áldott legyen a hozam neve – így fektetnek be az egyházak
Privátbankár.hu | 2012. április 8. 08:00
A svájci egyházak és német kolostorok etikusan fektetik be pénzüket, a biztonságot is nagyon fontosnak tartják, de hozamot is mindenképpen meg akarnak célozni vele. Főleg özvegyeknek és árváknak is ajánlható biztonságos kötvényeket és betéteket használnak, de a részvények vagy a hedge fund-ok sem ismeretlenek számukra. Van kolostor, amely modern portfólió-kezelésre tért át.
Állampapír / Kötvény Spanyolország köszöni, nem kér mentőcsomagot
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 15:58
Spanyolország, adósságválsága ellenére továbbra is kizárja egy uniós mentőcsomag igénybevételét. A gazdasági miniszter azt mondta: országa helyzete lehetővé teszi, hogy problémáit maga oldja meg, de azt is hozzátette, hogy a piacok jelenlegi helyzete és a spanyol államkötvények kockázati felára tartósan nem elviselhető az ország számára.
Állampapír / Kötvény Csak nem gondolják, hogy olyanok leszünk, mint a spanyolok?
Zsiborás Gergő | 2012. április 6. 14:00
"Csak nem gondolják, hogy olyanok leszünk, mint Spanyolország?" - tette fel a költőinek szánt kérdést a válságkezelés kapcsán az elnökválasztásra készülő Nicolas Sarkozy, aki már egy lapon említi a szomszédokat a kvázi államcsődbe jutott görögökkel.
Állampapír / Kötvény Állampapírt vegyenek: növelné a lakossági vásárlásokat a kormány
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 07:26
A kormány növelni kívánja a lakosság állampapír-állományát, ennek érdekében számos intézkedésről döntött, többek között a Start-számlákkal kapcsolatban változnak a számlanyitási feltételek, fejlesztik a számítástechnikai rendszert, és a MÁK értékpapír-kereskedési rendszerét az ügyfélbarátabb működés érdekében.
Állampapír / Kötvény Január óta először kilenc százalék felett a tíz éves állampapírunk
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 17:10
Mind a másodpiacon, mind az aukción évi kilenc százalék fölé emelkedett a tíz éves forint kibocsátású államkötvények hozama csütörtökön. A tervezett mennyiségnél többet adtak el az öt éves papírokból, valamivel kevesebbet a három évesekből.
Állampapír / Kötvény Megjöttek a legújabb londoni jóslatok az IMF-megállapodásról
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 16:19
Londoni elemzők kitartanak amellett, hogy Magyarország csakis rövid távon tudja magát finanszírozni a piacról a jelenlegi feltételek mellett. Az ÁKK által javasolt devizakötvény-kibocsátást továbbra is az IMF/EU megállapodáshoz és szigorú költségvetéshez kötik. A londoniak többsége továbbra is hisz a megállapodásban.
Állampapír / Kötvény Ennyit veszítesz, ha meguntad a régi kötvényeidet
Eidenpenz József | 2012. április 4. 13:12
Kis mértékben változott az inflációkövető Prémium államkötvényekre alkalmazott visszaváltási árfolyamok rendszere, az eddigi futamidő- és kamatfizetés-függő árfolyamok helyett minden papírra egységesen 98 százalékos árat alkalmaznak. Ezzel várhatóan csökken a papírjaikat csak rövidebb ideig tartó, gyakran cserélgető ügyfelek száma. Más banki- és államkötvényeknél hasonló marzsot alkalmaznak.
Állampapír / Kötvény Állampapírpiac: van egy jó hírünk meg egy rossz
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 12:33
A hathetes kincstárjegyek aukcióján a felkínált 50 milliárd forintnyi papírra mindössze 38 milliárdnyi ajánlat érkezett, amiből 30 milliárdnyit fogadtak el. Ennyire kevés jegyzés erre a fajta értékpapírra utoljára november közepén érkezett. Újabb és újabb csúcsot dönt viszont a külföldiek állampapír-állománya, a múlt héten 141 milliárddal ugrott meg egy nap alatt.
Állampapír / Kötvény Kisebb érdeklődés, magasabb hozam: újabb 45 milliárdnyi állampapírt adtunk el
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 13:20
A korábbiaknál kisebb érdeklődés mellett zajlott a csütörtöki DKJ-aukció; az átlaghozam 9 bázisponttal magasabb lett a két héttel ezelőtti 12 hónapos dkj-aukció átlaghozamánál.
Állampapír / Kötvény Jól megy a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 15:25
Magyarország államadósság-finanszírozásával nincsenek problémák, az államkötvény-aukciók összességében sikeresek - mondta Borbély László András. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese szerint a legtöbb nyugat-európai ország nagyon boldog lenne, ha ilyen kereslet lenne az aukcióin.
Állampapír / Kötvény Az elemzők szerint sem kell kapkodni a devizakötvénnyel
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 14:57
Lényegesen olcsóbb finanszírozást érhet el Magyarország az IMF/EU-megállapodás birtokában, ezért a legtöbb elemző pozitívnak tartja, hogy a nemzetgazdasági tárca a megállapodás utánra időzítené a devizakötvény-kibocsátást. Az ÁKK vezetője korábban a megállapodás előtti kibocsátás mellett érvelt.
Állampapír / Kötvény Felpörögtek a nyilatkozatok a magyar devizakötvény-kibocsátásról
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 14:40
Az Államadósság Kezelő Központ szerint az IMF-megállapodás előtt, a nemzetgazdasági tárca szerint inkább utána lenne érdemes devizában denominált magyar állampapírt kibocsátani. Úgy tűnik, a kibocsátó a piacot szondázza és addig ütné a vasat amíg meleg, azaz amíg tart a jegybanki pénzbőség. A minisztérium visszafogottabb.
Állampapír / Kötvény Mibe kerül Magyarországnak, ha nem állapodik meg az IMF-fel?
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 12:00
Vajon az IMF/EU-megállapodás elmaradása esetén képes lenne-e Magyarország a piacról finanszírozni magát? A válasz egy friss elemzés szerint igen, ugyanakkor a finanszírozás érdekében további 200-250 milliárd forintos forrásbevonás lenne szükséges, és sok múlik a sikeres ÁKK-aukciókon is. Ugyanakkor a megállapodással több mint 150 milliárd forintot takaríthatnánk meg.
Állampapír / Kötvény London már venné a magyar devizakötvényt
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 14:20
Londoni elemzők szerint nem zárható ki egy magyar devizakötvény-kibocsátás sikere még az új EU/IMF-megállapodás előtt és ez javíthatná is a magyar tárgyalási pozíciókat, ugyanakkor kockázatai is lennének. Az egyik legismertebb elemző szerint most annyira jó a hangulat, hogy akár ma indíthatná az akciót az ÁKK.
Állampapír / Kötvény A végtörlesztés finise után növekedésnek indult a lakosság állampapír-állománya
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 11:06
Februárban 27 milliárd forinttal emelkedett a lakosság állampapír-állománya, ebből az inflációkövető államkötvényekre 13,3 milliárd forint jut. A külföldiek állampapír-állománya napról napra új csúcsokra ér, amiben közre játszhat, hogy a hosszú kötvények hozamai ismét vészesen közelítenek az évi kilenc százalékhoz.
Állampapír / Kötvény Mibe fektessen, aki fél a részvényektől?
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 10:50
Miután az Európai Központi Bank két kézzel szórta a likviditást a bankok közé, az euróövezeti állampapírok és a vállalati kötvények is szépen hoztak a konyhára a befektetőknek. Úgy tűnik, az igazán nagy piaci turbulenciának (egyelőre) vége, a hullámok csillapodnak a világgazdaságban - a kötvények, kötvényalapok azonban még így is tisztességes hozamot hozhatnak.
Állampapír / Kötvény Mary néni nem érti, miért nem fizetik vissza soha az ő kötvényét
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 06:15
Száz éves, vagy soha le nem járó kötvények kibocsátásának ötlete merült fel Nagy-Britanniában, de a történelmi tapasztalatok alapján sokan óva intenek ettől. A háború utáni infláció ugyanis csúnyán megfosztotta értéküktől a korábban kibocsátott hasonló, nagyon hosszú futamidejű sorozatokat, és már most is magasabb a pénzromlás, mint az állampapírok hozama.
Állampapír / Kötvény Már három évre is van 9,5 százalékos kezdőkamat az államnál
Eidenpenz József | 2012. március 19. 14:47
Újabb papírral bővült az inflációkövető lakossági kötvények sora, a 2015/K három éves létére is tudja azt, amit öt éves társa: 9,5 százalékot fizet az első évre. Az előző három éves papír csak 9,3 százalékot nyújt jelenleg, viszont abból a szempontból kedvezőbb, hogy azután öt százalékot fizet az infláció felett, míg a most startoló társa csak négyet.
Állampapír / Kötvény Az igazi bóvli-kötvények: újabb hamis amerikai állampapírok
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 13:55
Tetten érték egy amerikai államkötvényeket hamisító nemzetközi csoport nyolc tagját Lengyelországban, a vasárnapi akcióban a korrupcióellenes hivatal (CBA) százmillió dollár értékű hamis állampapírt foglalt le.
Állampapír / Kötvény Mit tud mondani ma az IMF-nek Fellegi Tamás?
Privátbankár.hu | 2012. március 16. 11:03
Két hónap után látogat ismételten Washingtonba Fellegi Tamás, tárca nélküli miniszter, hogy találkozzon az IMF magyarországi misszióvezetőjével.
Állampapír / Kötvény Tízmilliárddal emelték a kibocsátott mennyiséget az aukción
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 11:55
Ismét sikerült tízmilliárd forinttal több kincstárjegyet értékesíteni a 12 hónapos papírok aukcióján. A hozam is rendkívül stabil volt, csak 1-2 bázisponttal tért el a korábbi aukciós és másodpiaci eredményektől.
Állampapír / Kötvény Történelmi csúcson a külföldiek állampapír-állománya
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 12:15
Sikeres volt a keddi kincstárjegy-aukció, az eredetileg felajánlott 50 milliárd forintos papírmennyiséget még meg is emelték 55 milliárd forintra, miközben a hozam megegyezett az előző havival. A külföldiek kezében levő forintban kibocsátott állampapírok állománya új történelmi csúcsot ért el, igaz, ez még csak hajszállal magasabb a szeptemberi rekordnál.
Állampapír / Kötvény Rossz szomszédság görög átok: "magyar szintre" fokozták le Ciprust
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 10:55
Megvonta Ciprustól a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot kedden a Moody's Investors Service, a ciprusi bankrendszer görögországi kitettségéből eredő költségvetési és piaci bizalmi kockázatokkal indokolva a lépést.
Állampapír / Kötvény Januárban 65 milliárd forintot tőzsdézett össze az állam, de tavaly…
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 11:45
Az MNB januári statisztikája szerint az államháztartás a tőzsdei részvények árfolyamának emelkedésén 65 milliárd forintot nyert. A külföldiek 284, a háztartások 43 milliárd forinttal lettek gazdagabbak, de ezzel a tavaly harmadik negyedévi nagy zuhanást - ami összesen 1699 milliárd forintot ért - még nem sikerült visszanyerni.
Állampapír / Kötvény Aktiválódhatnak a görög államcsődre játszó befektetési egységek
Privátbankár.hu | 2012. március 10. 09:24
Nem mindegy, hogy minek tekintik a befektetők és a hitelminősítők a görög kötvénycsere-programot. Görögország egyelőre levegőhöz jutott, de az adósságleírással felérő kötvénycsere aktiválhatja a görög CDS-eket. Ha nem is mondja ki senki, Görögország csődben van, és erre több befektető is játszott. Mi lesz az ő pénzükkel?
Állampapír / Kötvény A Fitch még mindig tudta hová leminősíteni Görögországot
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 17:54
A korlátozott nem törlesztői kategóriába minősítette vissza pénteken az euróövezeti tag Görögországot a Fitch Ratings, miután a görög kormány és az euróövezeti illetékesek is megerősítették, hogy a terveknek megfelelően lezajlik a görög államkötvények csereprogramja. A kötvénycsere után pedig majd jól újraminősítik a dél-európai országot.
Állampapír / Kötvény A görögök mégis lenyomják az ellenkezők torkán a megállapodást
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 11:48
Görögország a siker ellenére aktiválja kollektív fellépési záradékot a görög kormány, hogy az eddiginél is nagyobb legyen a részvétel a kötvénycsere-programban. Ez azt jelenti, hogy aki nem fogadta el a leírást, attól kikényszerítik. Ezzel csaknem 100 százalékos lesz a kötvénycsere sikere.
Állampapír / Kötvény Megint visszarántották Görögországot a szakadék széléről - de korai még az öröm
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 07:58
Sikeresen zárult a görög államadósságot tartó magánbefektetők számára a kötvénycsere-programban való részvételre meghirdetett jelentkezés. Ezzel várhatóan sikerül elkerülni, hogy Görögország rendezetlen államcsődbe süllyedjen, ami újabb válságba taszítaná az euróövezetet. A dolog azért nem zökkenőmentes: néhány hedge fund máris fogást talált a programon, hogy kisajtolhasson pár milliárdot az országból.
Állampapír / Kötvény Három éve nem pörgött így a vállalati kötvénykibocsátás
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 16:20
Meghaladta az 500 milliárd dollárt a globális vállalati szektor kötvénykibocsátásainak értéke első két hónapban - közölte a Standard & Poor's, megállapítva, hogy ez volt az utóbbi három év legaktívabb vállalati adósságpiaci évkezdete. A hitelminősítő kimutatása szerint tavaly összesen 2400 milliárd dollár értékben vittek új kötvényeket a piacra a világ vállalatai.
Állampapír / Kötvény Emelték a tétet: bőven volt jelentkező a magyar állampapírra
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 13:24
3, 5 és 10 éves futamidőre is tartott államkötvény-aukciót az Államadósság Kezelő Központ. Akadt bőven jelentkező, így mindhárom papírt megemelt mennyiségben értékesítette az ÁKK. 3 és 5 évre csökkent, 10 évre nőtt az átlaghozam a legutóbbi aukciókhoz képest
Állampapír / Kötvény Feszülten várják a csütörtököt az európai kötvénypiacok
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 13:34
Megállt a hozamok emelkedése az olasz és a spanyol állampapírok piacán, miután egyelőre nem jött újabb hír arról, hogy veszélybe kerül a holnapi görög kötvénycsere-akció. A befektetők szorongva várják a csütörtököt, amikor előfordulhat, hogy Görögország tényleg csődöt jelent.
Állampapír / Kötvény Brüsszeltől vagy a görög csődtől kell-e jobban félnünk?
Zsiborás Gergő | 2012. március 7. 11:06
A tegnapi csúnya bukta után ma 0,2%-os eséssel nyitott a BUX, miközben a forint is a 295-ös szint felett kezdte a napot az euróval szemben a devizapiacon. A kedélyek nem csillapodnak, a görög kötvénycsere-akció gerjeszti a piacokon a feszültséget, míg a magyar eszközökre az Európai Bizottság mai, a kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatos döntései miatt nehezedhet nyomás.
Állampapír / Kötvény Állampapírpiaci legek: a Citibank lett az Év Elsődleges forgalmazója
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 08:00
Az Államadósság Kezelő Központ ezúttal is meghirdette az "állampapírpiaci legek" versenyét. A 2011-es Év Elsődleges forgalmazója a Citibank lett, miután négy kategóriában is az első 3 között végzett a társaság.
Állampapír / Kötvény Újabb 50 milliárdnyi állampapírt vittek el a befektetők
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 12:58
A múlt hetinél valamivel magasabb érdeklődés mellett zajlott a keddi 3 hónapos diszkont kincstárjegy-aukció, a hozam minimális mértékben emelkedett.
Állampapír / Kötvény Londoni elemzők szerint a piac most a moszkvai utcát figyeli
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 16:45
Vlagyimir Putyin elnökválasztási győzelme után a piac most elsősorban a moszkvai utca reakciójára és a következő kormány összetételére figyel - vélekedtek hétfői helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó térségi elemzők. Kérdés az is, milyen gazdaságpolitikai irányt választ az új-régi orosz elnök.
Állampapír / Kötvény Csütörtökön még lehet egy csavar a görög drámában
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 13:31
A héten kezdődik és egyben le is zárul az a görög kötvénycsere-program, amiről hosszú hónapokig folyt a vita. A csütörtöki akció az euróövezeti mentőmechanizmus főpróbája és még koránt sincs zsebben. Azt ugyanis még nem tudni biztosan, hogy hány hitelező mond nemet a leírásra. A végére jöhet még némi izmozás, ami a piacokat is lenyomhatja.
Állampapír / Kötvény Volt, aki már hét százalék alatti hozammal is beérte
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 12:09
Sikeres volt a hat hetes likviditási kincstárjegyek aukciója, az ötven milliárd forintnyi papírra 79 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, akárcsak két hete, az átlaghozam pedig kissé csökkent.
Állampapír / Kötvény Putyin győzelmének örülnek a külföldi befektetők?
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 10:39
Felfelé mozdultak el az orosz részvények árfolyamai Putyin választási győzelme nyomán, elemzők szerint a külföldi üzleti körök kedvezően fogadják a politikus visszatértét. Az orosz kötvények hozama is 2010 óta nem látott mélységekre esett. Ugyanakkor fokozódó utcai megmozdulásokra készülnek.
Állampapír / Kötvény Európai államadósság: a kínai segítség nagyon drága lehet
Privátbankár.hu | 2012. március 4. 14:28
A kínai állami befektetési alap tavaly 30 milliárd dollárral gazdagodott, de ettől még nem várható el, hogy automatikusan növekednék az európai állampapírok vásárlására fordítható összeg.
hírlevél