BUX
35 253.70
+0.58%
+203.00
OTP
9 720.00
+0.00%
+0.00
MOL
2 008.00
+0.40%
+8.00
RICHTER
6 840.00
+1.18%
+80.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Állampapír / Kötvény
Állampapír / Kötvény Veszélyes magasságban a 10 éves olasz államkötvények hozama
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 13:29
A tegnapi, jól sikerült diszkontkincstárjegy aukció után ma újabb olasz állampapír-aukció volt, ahol az érdeklődés meglehetősen nagy volt. A hozamszintek csökkentek, a befektetők egyre bizakodóbbak, de a 10 éves papírok hozama még mindig a "veszélyes" 7% közelében van.
Állampapír / Kötvény Jelentős hozamemelkedés volt a magyar állampapír-aukción
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 12:09
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett állampapír-aukción keményen emelkedtek a hozamok. Ez egyértelműen jelzi a Magyarországgal szemben növekvő bizalmatlanságot. A kötvények iránti kereslet ugyan minden futamidőn meghaladta a kibocsátott mennyiséget, de a három éves kötvényekből végül egyet sem adtak el.
Állampapír / Kötvény Jelentősen növelte az államadósságot a forintgyengülés
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 09:02
A magyar állampapírok vásárlói felkészültek a hitelek kockázati rontására és jellemzően vállalják a magasabb kockázatot a nagyobb hozam reményében - mondta a Magyar Hírlapnak Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgató-helyettese. A szakember megismételte, hogy a magyar állam jövőre is a piacról kívánja finanszírozni magát.
Állampapír / Kötvény Nagyon jó hír jött Olaszországból
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 12:38
Felére csökkent az olasz kötvényhozam. Az olasz kincstár a teljes meghirdetett összeget értékesítette 6 hónapos kincstárjegy aukcióján az előző, egy hónappal korábbi aukcióhoz képest felére csökkent hozammal. A kincstár 9 milliárd euró értékben hirdetett meg 6 hónapos diszkont-kincstárjegyet.
Állampapír / Kötvény Itt az első piaci válasz a leminősítésre: 3 éves csúcson az állampapírhozamok
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 12:48
Sokkal több magyar állampapírt vettek volna a piaci szereplők, mint amennyit az Államadóság Kezelő Központ meghirdetett, a hozamok mégis meredeken nőttek. Az álmos karácsonyi kereskedésnek lassan vége, ha ez így marad, akkor kemény napok jönnek.
Állampapír / Kötvény Állampapírok: az IMF nélkül kétszámjegyű hozamok várhatóak
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 09:46
 
Állampapír / Kötvény Sláger lehetne az eurókötvény, ha lenne - mi vár ránk 2012-ben?
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 07:58
Amilyen nehezen fog rájönni Európa, hogy az integráció elkerülhetetlen, olyan nehezen szerezheti vissza Magyarország a piacok bizalmát. Mit hoz a befektetőknek 2012? Az eurókötvények, ha lesznek egyáltalán, nagyon is jó befektetést jelenthetnének - addig azonban jobb, ha kerüljük a kockázatokat.
Állampapír / Kötvény Lehetőségként beszélt a pénznyomdáról az EKB egyik vezetője
Privátbankár.hu | 2011. december 23. 11:45
Az Európai Központi Bank igazgatótanácsának tagja szerint a monetáris döntéshozóknak nem kellene ennyire félniük a mennyiségi lazító (quantitative easing) eszközétől a defláció elleni harcban. Lorenzo Bini Smaghi nem érti azt a „szinte vallásos vitát” egy lehetséges QE-programról. Az EKB megerősítette, hogy egyes országok adósságcsapdája valóban deflációhoz vezethet.
Állampapír / Kötvény Mégis maradnak a tőzsdén az állampapírok
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 17:52
Az Államadósság Kezelő Központ mégis megtartja a magyar állampapírok forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. Ettől függetlenül megmarad az új, MTS kereskedési platform is. A Privátbankár korábbi értesülése szerint a gond az lehetett, hogy az MTS nem számít elismert szabályozott értékpapírpiacnak, ez pedig problémákat okozhat egyes piaci szereplőknél.
Állampapír / Kötvény Keményen emelkedtek a magyar CDS-ek
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 13:45
Jelentősen emelkedett a magyar CDS-árazás. A magyar államcsődre köthető biztosítási ügyletek felára 600 bázispont fölött van, miután a Standard & Poor's hitelminősítő megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású szuverén adósosztályzatot. A CMA DataVision adatai szerint 612 bázispont környékén mozgott a magyar CDS-felár, az előző esti 570,8 bázispontos záróérték után.
Állampapír / Kötvény A görögkötvény-tulajdonosok nem akarnak több békát lenyelni
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 13:19
A görög állam hitelezői visszautasítják, hogy még több kárt szenvedjenek el a görög adósságpiacon. Az IMF-fel folyó privát tárgyalásokon sajtóhírek szerint a nagyobb állampapír tulajdonosok most már hasznot realizálnának a kötvényeken, a Valutaalap viszont további türelmet kér tőlük. Az IMF arra biztatja a görög adósság finanszírozóit, hogy vegyenek részt az újabb kötvénykibocsátásban is.
Állampapír / Kötvény Csökkentett mennyiség, egetverő hozam a kincstárjegy-aukción
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 12:00
Az ország leminősítése nyomán kialakult rossz hazai tőkepiaci hangulat fényében nem meglepő, de komoly, mintegy 60 bázispontos hozamemelkedés volt az egy éves kincstárjegyek csütörtöki aukcióján. A mennyiséget is csökkenteni kellett.
Állampapír / Kötvény Jövőre a rögtönzés lesz a lényeg az ország finanszírozásában
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 10:33
A kötvények aukciós naptárában nem lesznek jövőre lejáratok, az ÁKK a futamidőket és a mennyiségeket az adott piaci körülményeknek megfelelően fogja meghatározni - derült ki a szervezet év végi sajtótájékoztatóján. Várhatóan 674 milliárd forint lesz a nettó finanszírozási igény.
Állampapír / Kötvény Dupla bóvli: mekkorát csattan az S&P pofonja?
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 08:05
A magyar adósosztályzat immár két hitelminősítő által bóvli kategóriába sorolásának várható technikai következményei "negatívak lesznek, de nem hatalmas mértékben" - jósolták csütörtök hajnali helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők. Az biztos, hogy jónéhány milliárd dollárnyi magyar kötvényen kell túladni az alapoknak.
Állampapír / Kötvény Az EKB végre megnyitotta a pénzcsapot
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 12:10
Az Európai Központi Bank (EKB) 489,19 milliárd eurót helyezett ki új, hároméves banki likviditási eszközének első tenderén szerdán. Elemzők átlagosan 250 milliárd euróra számítottak. A lépés nyomán először felfelé indultak el az európai tőzsdeindexek, az euró és a forint, majd esni kezdtek.
Állampapír / Kötvény Váratlanul nagy könnyítést kaptak az európai bankok, minden megy fel
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 11:33
Az Európai Központi Bank 489,19 milliárd eurót helyezett ki új, hároméves banki likviditási eszközének első tenderén szerdán.
Állampapír / Kötvény Elképesztő összegű adósságokat kell törleszteni 2012 első negyedévében
Reuters | 2011. december 21. 08:34
A tíz éves amerikai államkötvények hozamai a hét elején elért rekordjuktól kicsit eltávolodva forogtak a szerda reggeli ázsiai kereskedésben, a piaci szereplők ugyanis várakozással tekintettek az ECB mai, először megrendezendő három éves tenderére. Itt olcsón juthatnak friss forrásokhoz az európai pénzintézetek.
Állampapír / Kötvény Végre egy kis nyugalom az állampapírpiacon
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 12:43
Stabilnak mutatkozott a hozam a három hónapos kincstárjegyek aukcióján, már második hete nem is változott az előző héthez képest. A háromszoros túljegyzés is jó átlagosnak mondható.
Állampapír / Kötvény Viva Espaňa – nagyon jól hajráztak a spanyolok az utolsó aukciókon
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 12:10
A korábbiaknál jóval alacsonyabb hozammal, a tervezettnél sokkal több papírt, többszörös túljegyzés mellett sikerült értékesítenie a spanyol államnak az ez évi utolsó állampapír-aukción. A múlt hetivel együtt a tervezett 7,75 milliárd euró helyett majdnem 11 milliárd eurót gyűjtöttek be. Az euró szárnyal.
Állampapír / Kötvény Az EKB több mint hárommilliárd euróért vásárolt államkötvényt
Privátbankár.hu | 2011. december 19. 16:15
Az Európai Központi Bank (EKB) 3,361 milliárd euró értékben vásárolt államkötvényeket az elmúlt héten másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának (SMP) keretében - jelentette be a bank hétfőn.
Állampapír / Kötvény Hosszú távon emelkedtek a hozamok a magyar állampapír-aukción
Privátbankár.hu | 2011. december 15. 12:05
Felemás eredménnyel zárult az Államadósság Kezelő Központ kötvényaukciója. A központ 3, 5, és 15 éves időtávra bocsátott ki állampapírokat. A legrövidebb lejáraton csökkentek, míg a hosszabbakon emelkedtek a hozamok az előző aukcióhoz képest. Az 5 éves papírt jelentősen túljegyezték, a 15 éveset viszont alul.
Állampapír / Kötvény Olcsóbb lenne az európai pénznyomda, mint az euróövezet bukása
Privátbankár.hu | 2011. december 15. 11:33
Az Ernst & Young szerint az euróövezet felbomlásának költségeinél sokkal olcsóbb lenne, ha az EKB közvetlen kötvénypiaci intervencióval megmentené a legnagyobb adósságterhekkel küszködő tagállamokat. Az elemzés éppen abba az irányba nyomná az Európai Központi Bankot, amit az úgy tűnik elutasít.
Állampapír / Kötvény Jön az orosz eurókötvény
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 18:18
Oroszország 2012 elején eurókötvény-kibocsátásra készül - közölte az orosz pénzügyminisztérium adósságrészlegének vezetője. Az, hogy az eurókötvényt milyen devizában bocsátják ki, egyelőre nincs eldöntve, és a kibocsátandó mennyiségről sem mondott közelebbit a nyilatkozó.
Állampapír / Kötvény Szépen vették a kincstárjegyeinket, olcsóbb az euró
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 11:47
Jó a hangulat kedden a hazai pénzpiacon, az euró is olcsóbb lett, a diszkont kincstárjegyeket is szépen vették, a hozam pedig ugyanannyi volt, mint egy héttel korábban.
Állampapír / Kötvény Európai kötvénypiac: az EKB alaposan visszafogta magát
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 17:25
Az Európai Központi Bank (EKB) mindössze 635 millió euró értékben vásárolt államkötvényeket az elmúlt héten másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának (SMP) keretében - holott eddig jóval nagyobb volumenben vásárolt be. Az uniós csúcs fordulópont?
Állampapír / Kötvény Mégis tőzsdén kellene maradniuk a hazai állampapíroknak?
Eidenpenz József | 2011. december 12. 15:58
Az új MTS kereskedési platform, amelyen a hazai állampapírok forgalma január 1-től bonyolódik, nem számít elismert szabályozott értékpapírpiacnak, ami problémákat okozhat egyes piaci szereplőknél. A jogszabályok ugyanis ellentmondanak egymásnak. Ezért egy biztosító állásfoglalást kért a PSZÁF-tól.
Állampapír / Kötvény Fénykorában szűnik meg a tőzsdei állampapír-árjegyzés
Eidenpenz József | 2011. december 12. 12:15
A hazai brókercégek a felmerülő költségek miatt inkább ellenezték az állampapírok kivezetését a tőzsdéről és átvezetését az MTS nevű rendszerbe, a külföldiek számára azonban ez utóbbi sokkal praktikusabb. A tipikus kisbefektetők semmit sem fognak észrevenni a változásból, csak azon kevesek, akik adtak már tőzsdei megbízást állampapírra.
Állampapír / Kötvény Olasz állampapír-aukció: 6% alá ment a hozam, erősödött az euró
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 11:43
 
Állampapír / Kötvény Az állampapír-aukciókat jövőre is a BÉT bonyolítja majd
Eidenpenz József | 2011. december 9. 12:25
Bár az állampapírok kereskedése január 1-től a tőzsdén megszűnik, várhatóan a BÉT bonyolítja a következő években is az állampapír-aukciókat – tudtuk meg Tóth Attilától, a BÉT vezérigazgató-helyettesétől.
Állampapír / Kötvény Tízmilliárddal visszavették az egy éves kincstárjegyek mennyiségét
Eidenpenz József | 2011. december 8. 12:21
A meghirdetett negyvenmilliárd helyett csak harmincmilliárdért bocsátottak ki egy éves diszkont kincstárjegyeket. A hozam viszont így legalább alatta maradt az egy nappal korábbi szintnek. Érdekes változó kamatozású kötvény is előkerült.
Állampapír / Kötvény Ha akarsz, félj az inflációtól, ha akarsz, a deflációtól
Eidenpenz József | 2011. december 7. 17:25
Két új ETF jelenik meg Amerikában, az egyik az infláció növekedése, a másik a defláció ellen. Csakhogy a befektetőknek szakemberek szerint nem csak a pénzromlástól vagy az árszínvonal-csökkenéstől érdemes tartaniuk, hanem néha az infláció elleni eszközöktől is. Jönnek hát az egyre szofisztikáltabb megoldások.
Állampapír / Kötvény Nem bír leállni a Standard & Poor’s
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 15:51
Az S&P negatív figyelőlistára tette az európai stabilitási mentőalap eddig kitűnő, AAA besorolását. A hitelminősítő tegnap este váratlanul meglebegtette csaknem az összes euróövezeti ország leminősítését. Az EFSF kilátásrontását az indokolja, hogy az európai országok vállaltak érte garanciát. Most viszont azok is bajba kerülhetnek.
Állampapír / Kötvény Több mint háromszoros túljegyzés a kincstárjegy-aukción
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 13:20
Csökkenő hozammal és szép túljegyzéssel zárult a három hónapos kincstárjegyek keddi aukciója. A külföldiek állampapír-állománya lassan csökken a szeptemberi csúcs óta.
Állampapír / Kötvény Leminősítések után mi számít még biztonságos menedéknek?
Handelsblatt | 2011. december 6. 12:40
Miután az S&P számos európai országot vett negatív megfigyelés alá, köztük párat a legjobbak közül is, felmerül a kérdés, hol van egyáltalán még biztonságosnak számító oázis a nagyvilágban. Akad még, de ezek egy részéhez 1-2 óceánt is át kell szelni.
Állampapír / Kötvény A németek nulla százalékos hozammal adtak el kincstárjegyeket
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 14:06
Bár nemrég volt egy rosszul sikerült kötvényaukciójuk is, a németek megint nem panaszkodhatnak: hétfőn 0,0005 százalékos éves hozammal tudtak hat hónapos kincstárjegyeket eladni. A többi európai ország kötvénypiacán is enyhülés volt.
Állampapír / Kötvény Rosszabbul állunk az eurókötvényeinkkel, mint az olaszok
Eidenpenz József | 2011. december 3. 06:01
Miután az olasz állampapír-hozamok nemrég elérték az évi hét százalékot, sok szó esett arról, hogy ez mennyire magas és alig fizethető meg. De van ország, amelynek kötvényei még magasabb hozammal forognak: Magyarország. Jelenleg a befektetők magasabb hozammal is vehetnek eurókötvényt, mint forintkötvényt - ugyanattól a kibocsátótól.
Állampapír / Kötvény Sarkozy és Merkel újraalapítaná Európát - eurókötvényekkel?
Privátbankár.hu | 2011. december 2. 07:18
A francia államfő megerősítette, hogy Franciaország egy új európai szerződést készít elő Németországgal. Nicolas Sarkozy Angela Merkellel alapítaná újra Európát. A két európai vezető a jövő heti sorsdöntő EU-csúcs előtt tesz le az asztalra egy közös javaslatcsomagot, pedig még abban sem értenek egyet, legyenek-e eurókötvények.
Állampapír / Kötvény Valósággal kapkodtak a három éves kötvényeink után
Eidenpenz József | 2011. december 1. 13:59
A világ jegybankjainak szerdai hangulatjavító beavatkozása nem maradt nyomtalan a csütörtöki hazai államkötvény-aukciókon sem, a három éves papírokra komoly túljegyzés volt, még a kibocsátott mennyiséget is megemelték. A hozamok is csökkentek szerdához képest, de még mindig évi nyolc százalék felett vannak.
Állampapír / Kötvény Végre csökken a magyar CDS!
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 11:59
Jelentősen csökkentek az elmúlt napok árfolyamrekordjairól Magyarország és több központi euróövezeti gazdaság államadósság-törlesztési kockázatbiztosítási tranzakcióinak árazásai (CDS) a londoni piacon, tükrözve a derűsebb piaci hangulatot a világ vezető jegybankjainak előző nap bejelentett összehangolt globális likviditásbővítő intézkedés nyomán.
Állampapír / Kötvény Európa lehet a világ igazán beteg embere
Eidenpenz József | 2011. november 30. 10:53
Európa nagyon beteg, Kínával vannak problémák, az USA enyhén javuló pályát mutat, de minden mindennel összefügg, lejjebb is húzhatják egymást - mondta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír vezető stratégája egy sajtóreggelin. A helyzetet súlyosbítja, hogy az európai bankrendszerben is komoly problémák vannak, a hazai részvényárakba viszont már úgy tűnik, rengeteg rossz hír beépült.
Állampapír / Kötvény Norvégia is támogathatja Magyarországot
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 16:03
Norvégia kész hatalmas vagyonából közvetlenül is államkötvényeket vásárolni egyes nehéz helyzetbe került európai országoktól, legyen szó euróövezethez tartozókról, vagy azon kívüliekről. A skandináv ország egyelőre nem tervezi bevezetni az eurót. Minderről a norvég pénzügyminiszter beszélt az alapblognak adott interjúban.
Állampapír / Kötvény Élénk kereslet mellett emelkedő hozam a kincstárjegy-aukción
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 12:44
A keresletre kevéssé lehetett panasz a három hónapos kincstárjegyek aukcióján, a meghirdetett 40 milliárd forintos mennyiségre ugyanis 103 milliárd forintnyi ajánlat érkezett.
Állampapír / Kötvény Minden hiába: botrány az olasz kötvénypiacon
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 12:03
Történelmi csúcsra emelkedett az olasz állampapírok hozama. Ez arra utal, hogy a piac továbbra is bizalmatlan az olasz államháztartási helyzet rendezésével kapcsolatban. Az EKB továbbra sem jelentett be kötvényvásárlási programot, a piac pedig egyre drágábban finanszírozza az olasz államadósságot.
Állampapír / Kötvény 30 százalék felett a görög hozamok, javult az olasz helyzet
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 15:27
Átlépte a 30 százalékot a tíz éves lejáratú görög állampapírok kamatszintje, ez brutális magasság. Közben kissé normalizálódott a helyzet az olasz kötvénypiacon. A belga kötvényhozamok ugyan nőttek, de a piac bízik az ottani helyzet rendezésében.
Állampapír / Kötvény Akciós az olasz államadósság - csak ma, csak az olaszoknak!
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 13:01
Az olasz államadósság nagy része így is belföldi kézben van és ez nagyban csökkenti az ország kiszolgáltatottságát. Ma az államadósság "nemzeti felvásárlására" hirdettek programot, eredetileg magánszemélyek - bajban vannak, de legalább kreatívak.
Állampapír / Kötvény Az első aukció a leminősítés óta: terv alatt adtunk el kincstárjegyet
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 12:48
Megvolt az első magyar diszkont kincstárjegy-aukció, amióta a Moody's a magyar államkötvényeket a befektetésre nem ajánlott, bóvli kategóriába sorolta. A holnapi kamatdöntés előtt kivárnak a befektetők: a gyenge érdeklődés mellett az ÁKK csökkentette az eredetileg kibocsátásra szánt mennyiséget. Az átlaghozam 7,24 százalék lett.
Állampapír / Kötvény Nemsokára évi tíz százalékon lehetnek a hozamok
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 16:56
Nagyon ritkán előforduló mértékű, 52-91 bázispontos hozamemelkedés volt pénteken az állampapír-piacon hazánk adósságának csütörtök esti leminősítése nyomán. A hosszabb kötvények hozama ezzel az évi 9,5 százalékot is meghaladja, gyorsan elérhető közelségbe került a kétszámjegyű tartomány.
Állampapír / Kötvény Már biztos az MNB-kamatemelés, csúcsközelben a CDS- felár
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 13:09
"Biztosra vehetőnek" nevezték a magyar jegybanki kamatemelést londoni felzárkózó piaci elemzők azután, hogy a Moody's a befektetési ajánlású szint alá rontotta a magyar állampapírok minősítését – írja az MTI. Közben csak fillérekre van a hazai CDS-ek árazása a 2009. márciusi csúcstól.
hírlevél