BUX
34 682.39
+0.18%
+62.00
OTP
10 390.00
+1.27%
+130.00
MOL
1 717.00
-0.29%
-5.00
RICHTER
6 770.00
-0.95%
-65.00
MTELEKOM
372.00
+1.36%
+5.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. augusztus 2. 09:10

A Kongresszus és a Fehér Ház tárgyalásai a koronavírus hatásait enyhíteni hivatott újabb törvényjavaslatról zsákutcában vannak. A republikánus szenátorok szerint a 600 dolláros kifizetések arra ösztönzik az embereket, hogy otthon maradjanak és ne térjenek vissza a munkába.

A kongresszus vezető demokrata politikusai és a Fehér Ház nem kerültek közelebb a megállapodáshoz, ahhoz, hogy több pénzt pumpálhassanak az Egyesült Államok gazdaságába, enyhítendő a koronavírus súlyos következményeit. Így nyilatkozott mindkét oldal, miután amerikai munkanélküliek milliói számára lejárt egy létfontosságú segély  – írta a Reuters.

“Ez volt a leghosszabb ülésünk, és eredményesebb volt, mint a többi ülés” – állította Chuck Schumer, a Szenátus demokrata kisebbségi frakciójának vezetője. Ő és Nancy Pelosi, a Képviselőház elnöke szombaton három órás találkozót tartott Steven Mnuchin pénzügyminiszterrel és Mark Meadows, a Fehér Ház stábjának főnöke a Capitoliumban.

Hati 600 dollár fixszel

Mnuchin azt mondta az újságíróknak, hogy a tárgyalások konstruktívak voltak, ám zsákutcába jutottak arról, hogy rövid távú megállapodásra vagy átfogóbb megállapodásra van-e szükség. A tisztviselők hétfőn újra találkoznak, miután szakértőik vasárnap egyeztetnek.

A Fehér Ház (Pixabay) A Fehér Ház (Pixabay)

Az elmúlt néhány hónapban a kongresszus nem tudott megállapodásra jutni a járvány hatásait enyhítendő következő gazdasági segélycsomagról. A csütörtökön tartott találkozón a a heti 600 dollár összegű rendkívüli szövetségi munkanélküli-ellátás meghosszabbítására összpontosítottak, amelyeket a járvány miatt munkahelyüket elvesztő amerikaiak az állami munkanélküliségi segély mellett kaptak. Ez most lejárt, de a demokraták a heti kifizetéseket egy szélesebb csomag részeként szeretnék a következő évig átnyúlóan meghosszabbítani.

Otthonmaradásra ösztönöz?

A republikánus szenátorok azt mondták, hogy a 600 dolláros kifizetések arra ösztönzik az embereket, hogy otthon maradjanak, és ne térjenek vissza a munkába. Javaslatuk lényegesen kevesebb, heti 200 dolláros kifizetést tartalmaz, amíg az államok létrehoznak egy rendszert, amely 70 százalékos bérpótlást biztosít az elbocsátott munkavállalók számára.

Joe Biden demokratikus elnökjelölt szerint viszont “potenciális lakhatási válsággal kell szembenéznünk az ország egész területén”.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Nyolcszorosára nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Spanyolországban
Wéber Balázs | 2020. augusztus 4. 10:07
Ismét terjed a koronavírus-járvány a dél-európai ország egyes részein a veszélyhelyzet megszüntetése óta. Igaz, pánikra nincs ok: a helyzet messze nem annyira súlyos, mint tavasszal.
Makro / Külgazdaság 25 ezerrel kevesebben keresnek állást
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 09:17
A június közepi mélypontot követően augusztus első napjaira közel 25 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ami egyértelműen jelzi, hogy kedvező fordulat megy végbe a munkaerőpiacon – mondta Bodó Sándor.
Makro / Külgazdaság Hogy áll most a koronavírus-járvány világszinten?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 4. 08:08
A világon 18 224 253 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 692 679, a gyógyultaké pedig 10 865 548 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Elnöki rendelettel zárnák az amerikai munkaerőpiacot
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 4. 07:49
Donald Trump rendeletet írt alá az amerikai munkahelyek védelméről, amely azt kívánja megakadályozni, hogy külföldi munkavállalókat, akár alkalmi munkára is, amerikai munkavállalók helyére vegyenek fel.
Makro / Külgazdaság Mint az első világháború előestéjén – elfajulhat Kína démonizálása
Káncz Csaba | 2020. augusztus 4. 07:33
Az új hidegháború keretei között Washington következetesen, folyamatosan és számos csúsztatással démonizálja Kínát. Geopolitikailag a jelenlegi amerikai-kínai szembenállás kísértetiesen hasonlít a múlt század eleji angol-német szembenállásra - amely aztán az első világháborúba torkollott. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ezzel segítene a kormány a turisztikai szektornak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 06:52
A koronavírus turizmusban mért káros hatásainak enyhítésére induló Széchenyi Turisztikai Kártya Programról érkeztek részletek a legfrissebb Magyar Közlönyben.
Makro / Külgazdaság 80 milliárdos lyukat üt az államkasszán a fesztiválok elmaradása
MTI | 2020. augusztus 3. 10:14
A magyar fesztiválipar áfacsökkentéssel, támogatással élne túl.
Makro / Külgazdaság Már több mint 18 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak globálisan
MTI | 2020. augusztus 3. 10:05
A halálos áldozatok száma átlépte a 688 ezret.
Makro / Külgazdaság 101 ezren diplomáztak le eddig a koronavírusnak köszönhetően
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:38
Ennyi beragadt diplomát adtak ki a nyelvvizsgamentesség bevezetése óta.
Makro / Külgazdaság Valami megmozdult a magyar gazdaságban
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:04
Az elmúlt hónapok erős pesszimizmusa után a júliusi Beszerzési Menedzserindex minimális élénkülést mutat. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által számolt index azt jelzi, hogy a mélyponton átlendültünk, de az érték alulmúlja az elmúlt évi számot és a korábbi három év átlagát is.
Friss
hírlevél