<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Pletykák szerint Putyin több parancsnokát is elbocsáthatta.

  • A kijevi légvédelem szerint 13 drónt lőttek le az ukrán főváros elleni éjszakai támadásban, amely tüzet robbantott ki, de nincs halálos áldozat.

  • Az Institute for Study of War (ISW) azt állítja, hogy figyelemmel kísérte az orosz katonai bloggerek közötti fecsegést a harci övezetekben a csapatokat felügyelő orosz katonai parancsnokok elbocsátásáról. A pletykák szerint Ruszam Muradovot elbocsátották a keleti katonai körzet parancsnoki posztjáról, Jevgenyij Nyikiforovot pedig leváltották a nyugati katonai körzet parancsnoki posztjáról. Az ISW egyik vezetői változást sem tudta megerősíteni, de kijelentette, hogy „figyelemre méltó, hogy az orosz malombloggerek olyan hadműveleti területekkel kapcsolatos parancsnokok esetleges elbocsátásáról tárgyalnak, ahol az orosz erők nagyrészt képtelenek voltak jelentős nyereséget elérni, vagy jelentős veszteségeket szenvedtek el”.

  • Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke azt mondta a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) vezetőjének, Rafael Grosszinak, hogy a zaporizzsiai atomlétesítmény biztonságát nem lehet garantálni az orosz csapatok távozásáig. Zelenszkij hétfőn a Zaporizhzhia régióban is „haladó pozíciókat látogatott meg”. A pár találkozott, hogy megvitassák Európa legnagyobb atomerőművének irányítását, ahol Zelenszkij azt mondta neki, nem tudja garantálni a létesítmény biztonságát mindaddig, amíg a területet orosz csapatok foglalják el.

  • Egy jelentés szerint átadták az ukrán határon a Németország által Ukrajna támogatására ígért 18 Leopard 2 harckocsit. Körülbelül 40 Marder gyalogsági harcjármű Ukrajnát is elérte – írja a Der Spiegel meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

The Guardian 

Makro / Külgazdaság Wall Street Journal: Ukrajna végre ugrásra kész
Privátbankár.hu | 2023. június 3. 09:56
Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Wall Street Journal amerikai lapnak adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Meredek dolgokat állít az orosz politológus
Privátbankár.hu | 2023. június 3. 09:37
Állítólag Putyin egy szekta tagja, az irányítja őt is.
Makro / Külgazdaság Többszáz halott, gigabaleset Indiában
Privátbankár.hu | 2023. június 3. 08:36
Háromszázhoz közelít a péntek esti indiai vonatbaleset halálos áldozatainak száma; több mint 850 sérültet ápolnak, zajlanak a mentési munkálatok - közölték indiai kormányzati tisztségviselők szombaton.
Makro / Külgazdaság A csecsenek szerint Prigozsin csak egy blogger
Privátbankár.hu | 2023. június 3. 08:24
Vitalij Klicskó minden óvóhelyre odafigyel ezentúl, a csecsen uralkodó Jevgenyij Prigozsint bloggernek minősítette. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Orosz csapások érték az ukrán légvédelmet
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 19:49
Zelenszkij elrendelte az óvóhelyek átvizsgálását.
Makro / Külgazdaság A költségvetést valószínűleg újra kell tervezni az ősszel vagy legkésőbb télen – A hét videója
Csabai Károly - Dobos Zoltán - Juhász Gábor | 2023. június 2. 19:13
Orbán Viktorék ragaszkodnak a költségvetés tavaszi parlamenti ülésszak alatt történő elfogadásához, ám ez kockázatokat hordoz. A megtakarítások révén elért jövedelmek zömére a 15 százalékos személyi jövedelemadó mellett 13 százalékos szociális hozzájárulási adót is kivetnek, és ez az adóemelés már megjelenik a büdzsé bevételi oldalán is. A különadók továbbra is maradnak, a fokozatos kivezetésnek is csak kisebb jelei mutatkoznak. Ha a sarokszámok közül bármelyik nem teljesül akkor dominószerűen fog összeomlani a 2024-es költségvetés. A hét videójában Csabai Károly főszerkesztőnk Dobos Zoltán újságíróval elemzi a jövő évi büdzsét.
Makro / Külgazdaság Negatív figyelőlistán tartja Amerikát a Fitch Ratings
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 18:54
Az adósságplafon-megállapodás ellenére.
Makro / Külgazdaság Nagyon rosszul sült el egy amerikai harci MI-kísérlet - a Skynet már a spájzban van?
Litván Dániel | 2023. június 2. 17:08
Kezelőjét is megölte a mesterséges intelligencia irányította fegyverrendszer, amikor az nem engedte megtámadni a kiszemelt célpontot. Ez még egyelőre csak szimuláció volt, de az MI hatalmas távlatokat nyit a harcászatban - hatalmas kockázatok mellett.
Makro / Külgazdaság Váratlan padtársa lesz Orbán Viktornak Ankarában
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 16:58
A NATO-főtitkár is elmegy Erdogan beiktatására.
Makro / Külgazdaság Forradalom közeleg Európában - jósolják Párizsban
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 16:40
Ukrajna és a nyugat-balkáni térség európai uniós integrációja lesz ez.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG