<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan az elmúlt órákban.

 • Tovább folynak az orosz rakétatámadások Ukrajna ellen. Szombati ukrán közlések szerint Dnyipro városa elleni támadásban minimum 13-an sérültek meg. Az orosz szeparatisták közlése az ukrán erők Donyecket lőtték. Egy ember meghalt, egy megsérült.
 • Egy héten belül háromszor hajtott végre fogolycserét Ukrajna és Oroszország. A legutolsó fogolycserénél 12 ukrán és 9 orosz fogoly térhetett vissza hazájába.
 • Kijevben és a környékén több millió ember maradt áram nélkül, miközben a hőmérséklet fagypont alá süllyed, ma pedig erős havazásra lehet számítani.
  Tűzoltók dolgoznak egy rakétatalálatot kapott lakóháznál Vishhorodban Kijev közelében 2022. november 23-án. Fotó: EPA/OLEG PETRASYUK
  Tűzoltók dolgoznak egy rakétatalálatot kapott lakóháznál Vishhorodban Kijev közelében 2022. november 23-án. Fotó: EPA/OLEG PETRASYUK

  Az Ukrenergo energetikai cég arra kérte az árammal rendelkezőket, hogy spóroljanak a fogyasztással, mert így is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy másoknak is jusson áram. Az áramszolgáltatók az igények mindössze háromnegyedét tudják fedezni, emiatt az egész országban korlátozások és áramszünetek vannak.      

  Mint ismert, az orosz rakétatámadások az ukrán energia-ellátást próbálják megbénítani.
 • Az Ukrajnának juttatott, többek között német támogatásokat tekintve egyre világosabb, hogy Oroszország nem fogja megnyerni ezt a háborút, jelentette ki Olaf Scholz szombaton a Német Szociáldemokrata Párt rendezvényén Cottbusban.

  A német kancellár megismételte korábbi ígéretét: addig támogatják Ukrajnát, amíg szükséges.
 • Európa egységes a célok tekintetében, a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára, jelentette ki Orbán Viktor szombaton. A miniszterelnök, egyben a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén.

  Az eszközök, különösen a szankciók kapcsán azonban eltérnek a vélemények, fejtette ki, hozzátéve: ezek a viták továbbra is velünk maradnak.
 • Több mint 10 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton. Az ukrán-magyar határszakaszon 5857-en léptek be szombaton Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4253-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

  (Forrás: Süddeutsche Zeitung,  Frankfurter Allgemeine Zeitung, MTI)

Makro / Külgazdaság Duplázódott a németek olajszámlája, még mindig Oroszország a legnagyobb szállító
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 17:29
Több olajat importált Németország 2022 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban, az importszámla pedig csaknem duplájára emelkedett a német szövetségi gazdasági és exportellenőrzési hivatal, a BAFA jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Az oroszok szerint nincs lőszerhiány, nagyságrendekkel növelték a gyártást
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 16:44
Nem helytállók azok az ukrán és nyugati közlések, amelyek szerint lőszerhiány lépett fel az orosz fegyveres erőknél - jelentette ki pénteken Szergej Csemezov, a fejlett technológiájú ipari termékek gyártását és exportját támogató Rosztyeh állami vállalat vezérigazgatója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva.
Makro / Külgazdaság Egy lépésre vagyunk a NATO-Oroszország háborútól
Káncz Csaba | 2023. január 27. 16:04
Biden tavaly tavasszal megígérte a nyilvánosságnak, hogy az USA nem küld „támadó felszerelést” és „tankokat” Ukrajnába, mert ez „kiválthatja a harmadik világháborút”. A tankok még meg sem érkeztek, már Kijev F-16-os vadászgépekkel való ellátásáról folyik a belső vita. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Jön a totális háború? F16-osokat kaphat Ukrajna
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 15:16
Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára pénteki Facebook-bejegyzésében utalást tett arra, hogy Ukrajna a közeljövőben nemzetközi partnereitől amerikai gyártású F-16-os vadászbombázó repülőgépeket is kaphat.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott Putyin Brüsszelből: maradnak a szankciók
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 14:31
Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket - közölte a testület pénteken.
Makro / Külgazdaság Holokauszt emléknap: a lengyel kormányfő szerint népirtás zajlik Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 13:37
A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából közzétett Facebook-bejegyzésben.
Makro / Külgazdaság Továbbra is csúcson a foglalkoztatás
Király Béla | 2023. január 27. 12:41
A péntek reggeli KSH adatok igen pozitív képet festenek a munkaerőpiacról, vélik kommentárjukban a Magyar Bankholding elemzői. Véleményük szerint a negatív belső és külső tényezők egyelőre nem gyakoroltak érdemi hatást a foglalkoztatottságra.
Makro / Külgazdaság Meglepő adat érkezett a spanyol gazdaságról
Király Béla | 2023. január 27. 11:52
A spanyol gazdaság teljesítménye 5,5 százalékkal nőtt 2022-ben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken. Ez a korábbi várakozásoknál sokkal kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság A lengyelek komoly üzleti lehetőséget látnak Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 11:10
Az Ukrajnába irányuló lengyel működőtőke-befektetések (FDI) elérhetik a 30 milliárd dollárt a következő öt évben - áll a lengyel kormányfői hivatalhoz tartozó Lengyel Gazdasági Intézet (PIE) pénteken ismertetett jelentésében.
Makro / Külgazdaság Szinte hihetetlen milyen olcsó a gáz
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 09:31
Kézzelfogható közelségbe került a lélektani 50 eurós árszint a tőzsdéken. 2021 nyarán láttunk ennél olcsóbb árakat a tőzsdén. Kár, hogy egyes kimutatások szerint az áresés ellenére Magyarország veszi az energiahordozót a legdrágábban a régióban.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG