2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Joe Biden szerint nem ő az egyetlen demokrata politikus, aki le tudja győzni Donald Trumpot - mondta az amerikai elnök újságírók előtt szerdán magyarázva keddi kijelentését, miszerint azért indul, hogy elődje újbóli elnökségét megakadályozza.

Joe Biden szerdán a Fehér Házban egy nyilvános eseményen arra a kérdésre, hogy úgy gondolja-e, ő az egyetlen demokrata, aki képes lehet a választásokon legyőzni Donald Trumpot úgy fogalmazott, hogy "nem én vagyok az egyetlen, de le fogom győzni". Joe Biden egy nappal korábban, kedden támogatói előtt, egy kampányadományokat gyűjtő eseményen úgy nyilatkozott, hogy nem biztos abban, elindulna a 2024-es választáson, ha Donald Trump nem szállt volna versenybe. "Ha Trump nem indulna, akkor nem vagyok biztos abban, hogy indulnék. Nem hagyhatjuk, hogy győzzön" - fogalmazott.

Joe Biden 2024-es választási kampányának egyik vezetője szerdán úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem döntöttek arról, hogy az újraválasztásáért induló elnök részt vesz-e a hagyományos elnökjelölti vitákban jövő ősszel. Quentin Fulks azt mondta, hogy megnézik majd a tervezett időpontokat, de egyelőre szeretnének egy versenyképes választási kampányt kiépíteni.

Donald Trump kedden egy nézők előtt felvett televíziós interjúban kommentálta Joe Biden szavait, és azt mondta, hogy véleménye szerint nem a hivatalban lévő elnök lesz a demokrata párt jelöltje, mert fizikai és szellemi állapota nem teszi alkalmassá erre. Az előző elnök arra a demokrata vádra reagálva, hogy "diktatúrát" építene az Egyesült Államokban, ha ismét a Fehér Házba választanák, úgy fogalmazott, hogy nem lenne diktátor, kivéve hivatali idejének első napját, amikor azonnal intézkedne a határ lezárásáról, és az amerikai kőolajkitermelés helyreállításáról.

Megkopott dicsőség. Joe Biden amerikai elnök a Truman Civil Rights szimpóziumon Washingtonban 2023. július 27-én. Fotó: EPA/Yuri Gripas / POOL
Megkopott dicsőség. Joe Biden amerikai elnök a Truman Civil Rights szimpóziumon Washingtonban 2023. július 27-én. Fotó: EPA/Yuri Gripas / POOL

A republikánus párt elnökjelölt-aspiránsai - Donald Trumpot kivéve - helyi idő szerint szerda este tartják negyedik televíziós vitájukat. Az Alabama államban közönség előtt tartott vitán Ron DeSantis floridai kormánytó, Nikki Haley korábbi ENSZ-nagykövet, Vivek Ramaswamy vállalkozó és Chris Christie volt New Jersey-i kormányzó vesz részt.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Záporoznak az orosz kitüntetések a hadsereg sikere után
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 11:57
Avgyijivkát a hétvégén foglalták el az orosz csapatok.
Makro / Külgazdaság Gáza és Libanon után új célpontot találtak az izraeli rakéták
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 10:48
Több rakéta csapódott Damaszkusz Kafr Szúsza nevű, biztonsági őrizettel megerősített negyedébe szerdán, két ember meghalt - jelentette a szíriai állami média, Izraelt téve felelőssé a légicsapásokért.
Makro / Külgazdaság Kijev lemerevedett – háttérbe szorulnak a Nyugat szemében
Káncz Csaba | 2024. február 21. 09:31
Kijevet megdöbbentette, hogy a világ legnagyobb biztonságpolitikai konferenciájának éves jelentése még csak külön, Ukrajnának szentelt fejezetet sem tartalmaz. Az oroszok 53 százaléka már alig tudja megengedni magának a napi betevő megvásárlását. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Brit kutatók leleplezték a globális fegyveripart, sok érdekesség derült ki
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 09:08
Az Észak-Korea által Oroszországnak szállított és Ukrajna ellen bevetett ballisztikus rakéták számos olyan alkatrészből állnak, amelyek amerikai vagy európai vállalatokhoz vezethetők vissza - jelentette kedden a brit Conflict Armament Research (CAR) intézet.
Makro / Külgazdaság Kiderült, hogy kik merték megrakétázni az amerikai teherszállítót
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 08:32
A jemeni húszi lázadók felelősek a görög zászló alatt közlekedő, amerikai tulajdonú teherszállító hajó ellen a hét elején elkövetett támadásért az amerikai hadsereg Középső Parancsnoksága (CENTCOM) szerdai bejelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin kiadta a győzelmi jelentést, lenullázták az ukrán ellentámadást
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 07:57
Teljes csőd az ukrán ellentámadás. Háborús hírek.
Makro / Külgazdaság Felcsapja a világatlaszt, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 07:11
Minimálisan mozdult el a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Makro / Külgazdaság Kiderült, hogy miért vétózott akkorát az USA, amekkorát talán még Orbán Viktor sem merne
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 06:41
Az Egyesült Államok szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé kedden került határozati javaslat elfogadása kockáztatta volna a túszok kiszabadításáról és tűzszünetről zajló tárgyalásokat - mondta a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője újságíróknak.
Makro / Külgazdaság Most akkor ki is nyert Avgyijivkánál? És ki mekkorát vesztett? És mi jön ezután?
Litván Dániel | 2024. február 21. 05:36
A város elesett, orosz zászlók lengenek a romokon. De milyen árat fizettek érte az oroszok, és milyen veszteségeket szenvedhettek a védők? Néhány nappal az ütközet vége után már világosabban látszik, mi történt, és az is körvonalazódik, mi lehet az oroszok következő célpontja.
Makro / Külgazdaság Egyre durvább a helyzet az orosz-finn határon
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 19:31
Több ezer, harmadik országokból származó migráns várakozik, hogy az orosz-finn határon át Finnországba jusson - közölte Mari Rantanen finn belügyminiszter keddi sajtóértekezletén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG