TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A bagdadi magyar nagykövet Budapesten várja, hogy csituljon a hangulat.

Miután az Egyesült Államok likvidálta Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokát Irak területén, felforrósodott a levegő a térségben, így az ott szolgáltatot teljesítő, dolgozó NATO-tagországbeliek biztonságának garantálása kulcskérdés lett a nemzetközi diplomáciában.

Megkerestük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy megtudjuk, a magyar kormány milyen lépéseket tervez, mennyi magyarról tudnak, akik a térségben tartózkodnak, van-e evakuálási terve a külügynek.

A külügy válasza szerint a biztonsági helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérik, felkészültek minden lehetőségre.

Az Irakban állomásozó, legfeljebb 200 fős katonai kontingensen kívül az országban jelenleg az erbíli magyar főkonzulátuson 4 fő teljesít diplomáciai szolgálatot. Azt a tájékoztatást kaptuk továbbá, hogy a Bagdadba akkreditált nagykövet jelenleg Magyarországon tartózkodik, mivel a magyar nagykövetség működésének helyet adó brit nagykövetség részéről azt a kérést kapták, hogy ne térjen vissza az állomáshelyére.

Ami az állami szférán kívüli civileket illeti, a külügy a MOL-ról tett említést. A tőzsdén forgó olajcégnek korábbi tevékenységéből maradt ott üzleti érdekeltsége, saját személyi állománnyal vagy létesítménnyel azonban nincsenek jelen Irakban. Ezt megerősítették lapunknak a MOL-nál is.

Irak egyébként az utazási célpontnak nem javasolt országok között tartja nyilván a külügy, sőt, igyekeznek lebeszélni mindenkit az oda utazásról. Mint írták: "A Konzuli Szolgálat Irakot utazás és ott tartózkodás szempontjából az országban előforduló terrorcselekmények és háborús helyzet miatt az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolja. Az Irakra vonatkozó utazási tanácsok a biztonsági helyzet romlása miatt 2019. december 15-én kiegészültek a felszólítással, hogy az Irak területére utazni szándékozók utazásukat halasszák el. A Konzuli Szolgálat utazás előtt minden esetben javasolja a tájékozódást a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ honlapról."

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
Friss
hírlevél