<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ezzel ez lett a legdrágább a hazájában, a többiek messze lemaradtak.

Négymilliárd dollárért cserélt gazdát a Phoenix Suns, amely ezzel a legdrágább klub lett az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

Az NBA többi klubja csak pislogott. Fotó: depositphotos
Az NBA többi klubja csak pislogott. Fotó: depositphotos

A liga kedden közölte, hogy Mat Ishbia üzletember - aki az egyetemi bajnokságban maga is kosarazott - lett az új többségi tulajdonos az arizonai klubban. A vételár nemcsak a 2021-ben nagydöntős Sunsra, hanem a női bajnokságban (WNBA) háromszoros győztes Phoenix Mercuryra is vonatkozik. A decemberben bejelentett üzlethez már csak a többi egyesület jóváhagyása volt szükséges, amely hétfőn megtörtént. A 43 éves Ishbia a legnagyobb amerikai jelzáloghitelező vállalat, a United Wholesale Mortgage tulajdonosa.

Az eddigi csúcsot Joe Tsai tartotta, aki 2019-ben 3,3 milliárd dollárt fizetett a Brooklyn Netsért és annak csarnokáért, a Barclays Centerért. A rangsor harmadik helyén a Houston Rockets áll, amelyet 2,2 milliárdért vett meg Tilman Fertitta 2017-ben.

A Phoenix korábbi tulajdonosát, Robert Sarvert szeptemberben egy évre eltiltották a liga döntéshozói, emellett 10 millió dolláros bírsággal sújtották klubvezetési szabálytalanságok miatt. Sarver 2004-ben 401 millió dollárért vásárolta meg a Sunst és a Mercuryt, ami ugyancsak rekord volt akkoriban.

Elképesztő összegekért juthatnak be a szurkolók LeBron James soron következő hazai mérkőzéseire, amelyek valamelyikén a Los Angeles Lakers sztárja minden bizonnyal megdönti a pontrekordot az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban. A 38 éves klasszist már csak 36 pont választja el attól, hogy megelőzze az örökranglistát 38 387 ponttal vezető Kareem Abdul-Jabbart. Erre magyar idő szerint szerda hajnalban az Oklahoma City Thunder vagy péntek éjjel a Milwaukee Bucks ellen kerülhet sor.

A Thunder elleni meccsre a közvetlenül a pálya szélén található 161-es és 162-es számú ülőhely összesen 181 ezer dollárba kerül, azaz darabjuk átszámítva 36 millió forint. A busás összeg kifizetője ráadásul korántsem biztos, hogy tanúja lesz a történelmi pillanatnak, ha a négyszeres bajnok James 36 pontnál kevesebbet dob a Thundernak.

Még hihetetlenebb az érdeklődés a Milwaukee elleni összecsapásra, részben amiatt, hogy az 1989 áprilisában visszavonult Abdul-Jabbar a Lakersben és a Bucksban töltötte a pályafutását, részben pedig azért, mivel nagyobb az esélye, hogy ezen a mérkőzésen jön el a várva várt James-kosár. Erre a meccsre 57 millió forintba kerül egy pálya széli ülőhely. Ami a legolcsóbb bejutási lehetőségeket illeti, az Oklahoma City ellen 176, a Milwaukee ellen pedig 796 dollárról indulnak a jegyárak. Összehasonlításul: a Thunder következő, március 24-én sorra kerülő vendégjátékát már 60 dollárért is meg lehet tekinteni a Crypto.com Arenában.

(MTI)

Makro / Külgazdaság Zelenszkij állami visszavonulót fúj a gazdaságban
Mester Nándor | 2023. március 29. 14:55
Eltűnnek a szénbányák, új alapokra helyezik és folytatják a privatizációt.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: Közép-Európa mindig pórul járt a Kelet-Nyugat konfliktussal
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 14:35
Az ukrajnai háború egyik legfőbb negatív következménye, hogy a világ újra a blokkosodás útjára lépett, ami élesen ellentétes az európai és a magyar érdekekkel, ehelyett párbeszédre, konnektivitásra lenne szükség - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Genfben.
Makro / Külgazdaság Bepöccentek a svédek, mert megtorlással fenyeget az orosz nagykövet
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 13:16
A svéd külügyminisztérium bekérette Oroszország stockholmi nagykövetét az északi országok NATO-csatlakozása kapcsán tett fenyegető nyilatkozata miatt - közölte a tárca szerdán.
Makro / Külgazdaság Idős nők hozhatnak nagy bajt a svájci kormány fejére
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 12:04
A több mint kétezer idősebb nő által benyújtott bírósági keresethez orvosi leleteket is csatoltak.
Makro / Külgazdaság Biden feje is főhet Szaúd-Arábia legújabb lépésétől
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 11:39
Nagyon jóban kezd lenni Szaúd-Arábia Kínával.
Makro / Külgazdaság Nagyon szeretne már ezzel a politikussal beszélni Zelenszkij
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 09:33
Több mint egy éve nem jön ez össze, pedig fontos lenne az ukrán elnök szerint.
Makro / Külgazdaság Interkontinentális rakétákat lőnek ki az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 08:48
3000 katona és 300 eszköz gyakorlatozik.
Makro / Külgazdaság Egyre durvábbak a francia tüntetések, rengeteg rendőr sérült meg
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 08:06
A tüntetők viszont a rendőröket vádolják túlzott erőszakkal, egyre inkább elszabadulnak az indulatok Franciaországban.
Makro / Külgazdaság Szuperszonikus rakétát lőttek ki az oroszok, túl nagy a csend a nukleáris fegyverek körül
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 07:33
Megszűnt az orosz kommunikáció Amerika felé a nukleáris erőkről, a Japán-tengeren viszont egyértelmű üzenetet küldtek. Reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Balhé Barcelonában - letartóztattak egy EP-képviselőt
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 06:26
Öt év után tért haza, őrizetbe vették a katalán politikust.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG