4p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Ezek történtek a 472. napon, estig.

 • Ukrajna déli parancsnoksága szerint szombat hajnalban az orosz erők dróntámadásában három ember meghalt, 27-en, köztük három gyerek megsebesült az ukrajnai Odessza régióban. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tüzet gyorsan eloltották, és 12 embert sikerült kimenteni az épületből.
 • Az ENSZ segélyszervezetének vezető tisztviselője, Martin Griffiths arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna humanitárius helyzete „nagyon rossz” a Nova Kahovka-i gátszakadás után.
 • Az ukrán ellentámadást végrehajtó erők 1400 métert haladtak előre a frontvonal számos szakaszán a keleti Bahmut város közelében – közölte szombaton a katonai szóvivő.
 • Volodimir Zelenszkij szombaton azt mondta, hogy Ukrajnában ellen- és védekező hadműveletek zajlanak, de újságíróknak nem volt hajlandó elárulni, hogy ezek milyen stádiumban vannak.
 • Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy az ukrán erők az elmúlt 24 órában folytatták a „sikertelen” támadásokat Donyecktől délre és a Zaporizzsja régiókban, valamint a keleti Bahmut város környékén.
 • Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke szombaton Kijevbe érkezett, ahol kijelentette, hogy Kanada részt vesz az ukrán vadászpilóták képzésére irányuló multinacionális erőfeszítésben. Bejelentett továbbá 500 millió kanadai dollár (375 millió dollár) értékű katonai segélyt Kijevnek, és azt mondta, hogy a Nova Kahovkai-gát lerombolása „az orosz háború közvetlen következménye”.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kezet fog egy ukrán katonával az orosz-ukrán háborúban elesett ukrán katonák emlékfalánál Kijevben 2023. június 10-én. Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Valentyin Ogirenyko
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kezet fog egy ukrán katonával az orosz-ukrán háborúban elesett ukrán katonák emlékfalánál Kijevben 2023. június 10-én. Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Valentyin Ogirenyko

 • Olaf Scholz német kancellár szombaton azt mondta, hogy záros határidőn belül telefonon szeretne beszélni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy megsürgesse csapatainak kivonását Ukrajnából.
 • A brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési jelentése szerint az elmúlt 48 órában „jelentős” ukrán műveletek zajlottak Kelet- és Dél-Ukrajna több szektorában. Az ukrán erők „valószínűleg jó előrehaladást értek el”, és „áthatoltak az orosz védelem első vonalán” – tette hozzá. Más területeken azonban „az ukrán előrehaladás lassabb volt”.
 • Oroszország egyik napról a másikra rakétákat és támadó drónokat lőtt ki a közép-ukrajnai Poltava régióra, és a régió kormányzója szerint "néhány kárt okozott az infrastruktúrában és a felszerelésben" a mirhorodi katonai repülőtéren.
 • Az Egyesült Királyság kormánya 150 millió font értékű alapot jelentett be az ukránok lakosok megsegítésére. Több mint 124 ezer ember érkezett az Egyesült Királyságba az Otthonok Ukrajnának program keretében azóta, hogy Oroszország tavaly februárban megtámadta Ukrajnát.
 • Az Egyesült Királyság további 16 millió font humanitárius segélyt nyújt Ukrajnának a Nova Kahovka-i gát lerombolása után.
 • Az orosz külügyminisztérium szombaton kijelentette, hogy Izland döntése, miszerint felfüggeszti moszkvai nagykövetsége működését, „megsemmisíti” a kétoldalú együttműködést, hozzátéve, hogy az akció „megfelelő” választ vált ki.

##cikkajanlo,201406###

 • Német nyomozók olyan bizonyítékokat vizsgálnak, amelyek arra utalnak, hogy egy szabotázscsapat Lengyelországot használta bázisként az Északi Áramlat csővezetékeinek megrongálására szeptemberben a Balti-tengeren – írja a Wall Street Journal.
 • Az ukrán atomenergia-ügynökség azt közölte, hogy a Nova Kahovka-i gát leomlása miatti áradások közepette biztonsági elővigyázatosságból „hidegleállás” alá helyezték Európa legnagyobb atomerőművének utolsó működő reaktorát.

 • Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök tájékoztatta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget az afrikai vezetők közelgő oroszországi és ukrajnai missziójáról, amelynek célja a béke megteremtése – közölte szombaton Pretoria.
 • A Wagner-csoportot azzal vádolják, hogy „anarchiát” szít Oroszország frontvonalain, miután a Kreml egyik katonai parancsnoka azt állította, Jevgenyij Prigozsin zsoldosai elrabolták és megkínozták katonáit a Bahmutért vívott csata során.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Háborús hatás: szétszakadt a világ, hatalmas összegek mentek át az egyik térfélről a másikra
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 11:44
Könnyen két szék közt a pad alá eshet az az ország, amely a bizonytalanná vált világgazdasági környezetben halászgatni akar a zavarosban. 
Makro / Külgazdaság Megjelent 520 forintos "mesterséges" benzinár: el is indultak a cseh benzinturisták a lengyel kutakra
Buksza blog | 2023. szeptember 24. 10:56
Benzinturizmus kezdődött a cseh-lengyel határon, miután Lengyelországban sokkal olcsóbbak az üzemanyagok. Az olaj drágulása ellenére ugyanis a lengyel kutakon csökkent a benzinár. 
Makro / Külgazdaság Újabb fronton támad a home office, kiütheti a metrózást New Yorkban
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:10
A home office lehetőségének egyik sajátos mellékhatását tapasztalják a New York-i metró üzemeltetői. A jegyárbevétel csökkenése már a működést veszélyeztetheti. 
Makro / Külgazdaság Az osztrák fővárosban jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny dobogósai
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:00
Az előző két évhez hasonlóan a verseny egyik támogatója, az Erste ezúttal is azzal díjazta a 2022-23-as tanévben megrendezett két diákverseny 1-3. helyezettjeit, hogy ellátogathattak a bank bécsi anyacégének pénzügyi edukációs központjába, ahol játékos gyakorlatokat hajthattak végre.
Makro / Külgazdaság Az orosz titkosszolgálat új szövetségesre talált
Káncz Csaba | 2023. szeptember 24. 09:36
Az Emírségek felpörgeti titkosszolgálati és pénzügyi kapcsolatait Moszkvával. Ahogy Amerika befolyása gyengül az Arab-öbölben, intenzív hatalmi lökdösődés kezdődött a régióban a szaúdiak és az Emirátusok között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Így vezethet a szakadék felé a nyugdíjasokra bazírozó politika a briteknél
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 09:03
Rishi Sunak brit miniszterelnök bejelentése, miszerint 2030 helyett 2035-ben szüntetnék meg a belső égésű motoros új autók értékesítését, csak tünete a konzervatívok múltba révedésének.
Makro / Külgazdaság Ez a válasz a kemény ukrán csapásokra - Problémák az orosz elit alakulnál?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 08:25
Az ukrán hadsereg a Krímen lévő orosz katonai bázisok elleni sikeres csapásai ellenére nem készül a félsziget megtámadására. A fő cél a Fekete-tenger nyugati medencéje feletti ellenőrzés megszerzése. 
Makro / Külgazdaság “Néha elkapják a karomat az utcán” – sokkoló eredményeket hozott egy brit tinédzserfelmérés
Wéber Balázs | 2023. szeptember 24. 05:54
A brit tinédzserlányok csaknem fele nem érzi magát biztonságban az utcán, több mint negyedüket pedig már zaklatták szexuálisan, derül ki egy friss brit felmérésből. Félelemről számolt be a tizenéves fiúk negyede is. A brit médiában évek óta téma a fiatalok közötti erőszak, a késes támadások magas száma.
Makro / Külgazdaság Sokan aggódnak a bimbódzó orosz és észak-koreai barátság miatt
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 23. 17:46
A Norvégiában menedékjogot kért volt Wagner parancsnok állítólag vissza akart térni Oroszországba, Navalnij Vilniusba tett át alapítványa központját. Háborús összefoglaló este.
Makro / Külgazdaság Új emberi fajt fedeztek fel?
Kormos Olga | 2023. szeptember 23. 17:13
Rejtély övezi azt a 300 ezer éves kövületet, amelyet Kelet-Kínában fedeztek fel. Az áll nélküli állcsont, amely modern és archaikus vonásokat is mutat, az emberi családfa új ágát képviselheti.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG