4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy ukrán katonát lefejeztek az agresszorok. Az orosz elnök Észak-Koreába érkezett segítségért. Ukrajna második békecsúcsot tartana. A háború 847. napjának reggele.

 • Egy ukrán védelmi forrás megerősítette, hogy dróntámadással robbantották fel az olajtartályokat Azov városa közelében, Dél-Oroszországban, Rosztovban. Az Agence France-Presse szerint a védelmi forrás ezt „sikeres” támadásnak nevezte, és „erőteljes tüzeket” okozott a létesítményekben. Az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) „folytatja a 'drónszankciók' alkalmazását az orosz olajfinomító komplexum ellen, és csökkenti az ellenség gazdasági potenciálját, amely erőforrásokat biztosít az agresszornak Ukrajna elleni háborújához”.
 • Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium által közzétett videó vastag füstöt és lángokat mutatott, amelyek több olajtartályból törtek ki egy nagy területen. Körülbelül 200 orosz tűzoltót és katasztrófaelhárítót küldtek a helyszínre. A Rosztov régió közvetlenül Ukrajna határán fekszik, és az orosz inváziót irányító operatív központnak ad otthont.

A frontvonal mentén az orosz bombázások folyamatosak
A frontvonal mentén az orosz bombázások folyamatosak
Fotó: MTI/EPA/Toreck

 • Az Ukrenergo, az országos hálózat üzemeltetője közölte, hogy Ukrajna szerdán folyamatos áramszünetekkel néz szembe az ukrán erőműveket ért orosz csapások után.
 • Ukrajna közölte, hogy az orosz erők harcolnak, hogy bejussanak Csasiv Jar városának peremére a Donyeck régióban. „Az ellenség továbbra is próbál előrenyomulni Csasiv Jar városának Novij mikrokörzetébe” – mondta egy ukrán katonai tisztviselő egy tájékoztatón.
 • Délebbre, a katonai erők szerint Moszkva erői Pokrovszk felé is nyomulnak, veszélyeztetve egy kulcsfontosságú utat, amely bonyolíthatja az ukrán utánpótlási vonalakat.
 • Ukrajna légierője közölte, hogy tíz Shahed támadó drónt lőttek le, amelyeket az orosz erők indítottak kedd reggelig.
 • Ukrajna főügyésze azzal vádolta az orosz erőket, hogy lefejeztek egy ukrán katonát a Donyeck régióban. „Az ukrán védő lefejezésének ténye rögzítésre került a Donyeck régióban” – mondta Andrij Kosztin. Elmondása szerint Ukrajna közel 130 ezer háborús bűncselekményt dokumentált, amelyeket Oroszország követett el.
 • Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere kijelentette, hogy Kína Oroszország védelmi iparának nyújtott támogatása meghosszabbítja az ukrajnai háborút, és „véget kell vetni ennek”. Lin Jian, a kínai külügyminisztérium szóvivője korábban arra kérte a NATO-t, hogy „hagyjon fel a hibáztatással” az ukrajnai háborúval kapcsolatban, miután Jens Stoltenberg, az szövetség vezetője azzal vádolta Pekinget, hogy Kína súlyosbítja a konfliktust Oroszország támogatásával.
 • Vlagyimir Putyin, az orosz elnök Észak-Koreába látogat. „Putyin várhatóan szorosabb biztonsági együttműködést keres Észak-Koreával, különösen a katonai ellátmányok, például a tüzérségi lövedékek tekintetében, amelyek szükségesek a győzelem esélyének megszerzéséhez” – mondta Shin Wonsik, a dél-koreai védelmi miniszter a Bloombergnek.
 • Az ukrán tisztviselők már megkezdték a második békecsúcs szervezésének előkészítését – közölte Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke, miután az első konferenciát Ukrajna vezetésével tartották a hétvégén Svájcban. Jermak szerint először közös tervet kell kidolgozni a részvevő államokkal, amelynek kidolgozása több hónapot vehet igénybe.
 • A RaHDit hackercsoport közzétette több mint 1200 ukrán drónkezelő személyes adatait, köztük a 383. önálló távirányítású repülőgép-ezredének teljes személyi állományáét, amely a Nyomozó Bizottság (SZK) szerint részt vett a Kaluga megyei Sajkovka, a Rjazany megyei Gyagilevo és a Szaratov megyei Engels repülőtere elleni támadásban. Az SZK egyébként tavaly októberben távollétében vádat emelt a 383. ezred parancsnoka, Szerhij Burdenyuk ezredes ellen az orosz repülőterek elleni dróntámadások miatt, diverzáns akció és gyilkosság, valamint gyilkossági kísérlet elkövetése címén.

(The Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Hová lett több tízezer ukrán? - Zelenszkij aláírt egy fontos dokumentumot
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 20:05
Az orosz-ukrán háború 845. napja volt a szerdai. Mi történt az elmúlt órákban?
Nemzetközi Hátborzongató kritikát kapott Orbán Viktor békemissziója
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 19:44
Nagyon súlyos történelmi példához hasonlították a „békemissziót”.
Nemzetközi Dübörög a munka: fontos bejelentést tett a magyar EU-elnökség
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 18:04
Alakul a közös költségvetési tervezet.
Nemzetközi Hogy lőhették meg Trumpot? Fejek fognak hullani
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 17:27
Elindult a belső vizsgálat a merénylet után.
Nemzetközi Rossz hírt kapott von der Leyen Strasbourgból, omladozik a többsége
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 16:37
Lehet, hogy a Zöldek mégsem szavazzák meg őt csütörtökön az európai parlamenti (EP) voksoláson.       
Nemzetközi Odapörköltek Orbán Viktor békemissziójának
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 15:54
A frissen megválasztott Európai Parlament rögtön el is ítélte a magyar miniszterelnök akcióit.
Nemzetközi Jól felbosszantották Deutsch Tamást, megvan az EP összes alelnöke
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 15:32
Kedden és szerdán megválasztották mind a 14 alelnököt és az öt quaestort – derült ki a szerkesztőségünknek megküldött közleményből.
Nemzetközi Nagyon elrúgta a labdát a magyar kormány Brüsszelnél
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 14:34
És ezt a bent ragadt uniós pénzek bánhatják.
Nemzetközi Donald Trump hajmeresztő ötlettel állt elő
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 14:14
A volt amerikai elnök Ázsiában borzolta az idegeket.
Nemzetközi A KDNP is megbántódott az Európai Parlamentben
Privátbankár.hu | 2024. július 17. 13:33
Hölvényi György szerint az identitásvesztés jele, hogy a Patrióták hoppon maradtak az eddigi szavazásokon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG