<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem sűrűn nyílik manapság új bankfiók Magyarországon, viszont sokat zárnak be. Ennek fényében meglepő, hogy van pozitív példa is. De van benne logika.

„Itt hamarosan Oberbank fiók nyílik” – hirdette a papír egy kirakatban Szeged központjában a nyáron. A pókhálóból és molylepkéből ítélve akkor azt is gondolhattuk volna, hogy megrekedt a projekt, de nem, augusztusban valóban megnyílt az egység. Sőt, a bank vezetői azt nyilatkozták, hogy még további fiókok megnyitását tervezik Magyarországon.

Egyik részről őrültségnek tűnik Magyarországon a jelenlegi helyzetben bankfiókot nyitni, hiszen a bankadótól a devizahitelesek mentésére szolgáló különböző intézkedéseken keresztül a tranzakciós illetéknek nevezett sarcig számos intézkedés sújtja az intézményeket (és kisebb részben ügyfeleiket). Ráadásul az állam és a hozzá közel álló személyek minden jel szerint egy új pénzintézeti konglomerátum helyzetbe hozásán fáradoznak. A jövőbeli nyereséget pedig leginkább a „kamatplafon” kilátásba helyezése árnyékolja be.

Másrészt viszont vannak érvek a fióknyitás mellett is. A pénzintézeti szektor további sanyargatása már bankcsődöket indíthatna el, és a devizahitelek forintosítása után kevés ürügy marad a további pénzintézeti megszorításokra. Amely banknak nincs sok rossz hitele, vagy devizahitele korábbról, azt kevésbé érintik a politikai indíttatású szigorítások, az esetleg ma is tud nyereségesen működni.

Az utóbbi időben egyébként inkább megszüntettek bankfiókokat, például a K&H vagy korábban az Erste. Az MKB-t eladták a magyar államnak, a Citibank pedig megszünteti nálunk (is) a lakossági üzletágát, mindez számos munkahely megszűnését is jelenti. A kivétel, ha csak a szabályt erősíti is, minden bizonnyal üdvözlendő. Egészséges bankrendszer nélkül pedig nincsen egészséges gazdaság – tartja sok közgazdász.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A szegényeket támogatja az Erste
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 09:26
Tavaly 47 millió eurót adtak a fenntartható jólét és banki szolgáltatásokhoz való hozzáférés támogatására.
Pénzügyi szektor Fél milliárd forintos osztalékot fizet a BÉT
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 14:50
Megtartotta éves rendes közgyűlését a budapesti tőzsde üzemeltetője.
Pénzügyi szektor Nagy Márton belengette, hogy újraindul a Növekedési Hitelprogram
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 13:47
Válságkezelési menedzser akar lenni a miniszterjelölt.
Pénzügyi szektor Érdemes megint bankbetétbe tenni a forintjainkat?
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 13:41
Érdekes módon még a devizabetéteknél sem árt körülnézni.
Pénzügyi szektor Háborús következményként hízhat tovább Mészáros Lőrincék óriásbankja
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:46
A Magyar Bankholdingé lesz a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forintos hitelállománya, ő nyújtotta be ugyanis a legjobb ajánlatot a végelszámolást végző PSFN Kft.-nek
Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
Pénzügyi szektor Ezért döntenek sokan a magán egészségügyi ellátás mellett
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 10:52
A gyorsaság és a kényelem a legfontosabb szempont.
hírlevél
Ingatlantájoló