BUX
35 589.60
-0.53%
-191.00
OTP
10 760.00
-0.46%
-50.00
MOL
1 834.00
-1.66%
-31.00
RICHTER
6 700.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
381.00
-0.78%
-3.00
 
2019. február 15. 19:09

Megint a kereskedelmi tárgyalásokról érkező jó hírek vitték fel a tőzsdeindexeket, pedig állítólag még kulcsfontosságú kérdésekben hiányzik a megegyezés. Az amerikai fogyasztói bizalom is segített. Nálunk a BUX vezető papírjai mind emelkedni tudtak, a forint nem változott. Egy amerikai jegybank saját kriptodevizát tesztel JPM Coin néven.

(Három koktélkeverő és egy fantáziaérme)

Nagyon jól zártak ma az európai tőzsdék, a fontosabb indexek másfél-két százalékos pluszban vannak. Az amerikai-kínai tárgyalásokról ugyanis jó hírek jöttek. Igaz, a Bloomberg szerint a haladás nagyon lassú, és még rengeteg dolgot kéne március 1-ig tisztázni. Kulcsfontosságú kérdésekben még nem egyeztek meg.

Amerikában Trump szükséghelyzetet hirdetett a mexikói határra tervezett fallal kapcsolatban, ez azonban mérsékelt reakciókat váltott ki. Kimozdult viszont a holtpontról az amerikai fogyasztói bizalom, ez növelte az optimizmust. A főbb indexek az USA-ban is emelkednek, az S&P 500 0,9, a Nasdaq indexe 1,4 százalékkal.

Spanyolországban új választásokat írtak ki, az ország politikai helyzete instabil, ez is erősíti az európai kockázatokat. Ez azonban valószínűleg már a korábbi napokban beépült az árfolyamokba, az euró gyengülését is részben ezzel magyarázták.

Minden főbb részvényünk drágult

A BUX index 0,7 százalékkal emelkedett ma, a vezető papírok ezúttal egyöntetűen emelkedni tudtak. Az OTP 0,7 százalékkal 11 400-ra, a Mol negyed százalékkal 3288-ra, a Richter 1,2 százalékkal 5455-re ment fel. A Telekom is emelkedett másfél százalékkal, négy és fél százalékkal száguldott az AutoWallis.

További árfolyamok itt láthatók

A forint alig változott, 318,10 az euró ára este, bár nap közben súrolta a 319-et is. Az olaj két és fél százalékos pluszban van, az arany és az ezüst fél százalék körüli mértékben drágul.

Beszorult a forint árfolyama

Beszorult a forint árfolyama az Equilor Befektetési szerint. “Felülről a 30 napos mozgóátlag (318,81) szorítja lefelé a jegyzést, míg alul a 318-as támasz nem engedi a forint további erősödését. Várakozásunk szerint az utóbbi fogja megadni magát” – írják. Így az árfolyam 316 közelébe eshet, de onnét fordulatra és újabb forintgyengülésre számítanak.

Elsüllyedt a Mol profitja is? – teszi fel a kérdést a KBC Equitas hírlevele. Egy hét múlva pénteken teheti közzé negyedik negyedéves eredményét a Mol, ez várakozásaik szerint a nagyot eső olajárak ellenére sem sikerült rosszra. A nettó profit nem lesz erős, de ennek olyan nagy jelentősége nincs – írják.

Már mindenki kriptózik?

A JP Morgan a vállalati ügyfelei közötti tranzakciók meggyorsítására saját kriptodevizát tesztelt JPM Coin néven – jelentette a Bloomberg. A pénzintézet napi hatezer milliárd dollárt mozgat ezen ügyfelei között, a kritodeviza használatával ez jelentősen meggyorsítható lenne. A rendszer állítólag értékpapírok azonnali elszámolására is alkalmas lesz.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Így próbálja Trump végrehajtani a szinte lehetetlent
Privátbankár.hu | 2020. július 11. 13:17
Az USA piacainak jövőjét mérlegelő befektetőkre két egymással ellentétes erő hat: a Covid-19 által előidézett recesszió és az elnökválasztási időszak. A Covid-válság sebessége és mindent átható következményei egész marék homokot szórtak Donald Trump eredeti, a nagyon erős gazdaságra alapozott kampánystratégiájának gépezetébe. A Fidelity International szakértői szerint Trump kettős stratégiával próbálja majd felvenni a harcot a kedvezőtlen körülményekkel.
Részvény / Deviza / Áru Trump ajándékán vitáznak a szakértők
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 19:24
Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány továbbra sem enyhül, és a munkaerőpiacról vegyes hírek jönnek, így a gazdasági és társadalmi összeomlást elkerülendő az amerikai kormányzat továbbra is pénzügyi támogatással segíti a lakosságot. Ez azonban néhány közgazdász szerint kontraproduktív.
Részvény / Deviza / Áru A második hullám miatti félelem igazgatja a befektetőket
Csabai Károly | 2020. július 10. 09:45
A minden eddiginél magasabb, több mint 220 ezer új megbetegedést hozó tegnapi COVID-fertőzöttségi adat láttán minden esik. A részvények és az olaj árfolyama, de még a globális feszültségek idején menedéknek számító arany jegyzése is lejjebb ment. S a forint is gyengébben vágott neki a hét utolsó munkanapjának.
Részvény / Deviza / Áru Erősödött a forint, lejtőre került az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 9. 18:38
Reggel még úgy tűnt, mérsékelt emelkedés jöhet a piacon, ám napközben annak ellenére megváltozott a hangulat, hogy az Egyesült Államokból jó hírek érkeztek.
Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul veszi saját részvényeit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 15:51
Június közepén írtunk arról, hogy az OTP Bank milyen aktívan vásárolja a saját részvényeit. Nos, a folyamat azóta sem változott, a pénzintézet szinte minden nap vesz egy csomagot. Így már a teljes állomány 1 százalékát tartja a tulajdonában.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csomagok készülnek, válság előtti szinten a magyar lakáspiac
Eidenpenz József | 2020. július 7. 11:53
A hétfői szép emelkedés és csúcsdöntögetés után kedden korrigálnak az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek. Budapesten is egy százalék körüli az esés, három nagy részvényünk kis egy irányba tart. Újra lejtős pályán a forint. A Duna House gyorsjelentése azt állítja, hogy a válság előtti szintre javult a hazai lakáspiac. Nagy csomagok készülnek Nagy-Britanniában és az USA-ban.
hírlevél