BUX
35 281.84
-0.15%
-54.00
OTP
10 840.00
-1.00%
-110.00
MOL
1 801.00
+0.39%
+7.00
RICHTER
6 525.00
+0.69%
+45.00
MTELEKOM
384.00
-0.26%
-1.00
 
2019. november 21. 19:02

Esnek a tőzsdék, köztük a BUX index is, és megint gyengébb a forint. Több cég indított streaming szolgáltatást, így online televíziót vagy játékplatformot az utóbbi hetekben, de eddig mindegyikkel van valami baj. A forradalom akadozva indul, ahogyan az animációk vagy filmek megjelenítése is.

Ma ismét pesszimisták a tőzsdék, miután a kereskedelmi háborúról az a hír jött, hogy a kínai-amerikai megállapodás csúszik, az idén már nem jön létre. Az amerikai és nyugat-európai indexek egyaránt pár ezrelékes mínuszban vannak, a BUX index 0,7 százalékkal esett. A forint is gyengült, 334,40 az euró, több mint egy forinttal magasabb az előző estinél.

A 2019-es év a streaming-szolgáltatások forradalmaként vonulhat be a történelembe. A nagy sebességű interneten közvetített televízió és játékrendszerek egymás után indulnak, ám a kezdet nehéz. Szinte mindegyikkel van valami probléma.

A nemrég indult Disney+ internetes filmszolgáltatás döcögői közül a legfontosabb, hogy egyes jelszavakat feltörtek és a dark weben árulták azokat (az internet titkosított, sokszor illegális kínálatot tartalmazó részén). A Google most bemutatott Stadia szolgáltatása pedig alacsony felbontású és akadozik a képfrissítés az első kritikák szerint – írta az Investing.com.

Érdektelen az AppleTV+?

Az AppleTV+ indult leghamarabb a hónap során, mindjárt elsején. Annak meg az a baja, hogy senki sem beszél róla – írta a Motley Fool. Már a kezdeti kritikák is vegyesek voltak. Az első saját Apple-gyártású, egész estés film bemutatását pedig (“The Banker” címmel) az utolsó pillanatban elhalasztották.

Az AppleTV+ 4,99 dollárral “agresszív árazásnak” számít, ráadásul egyes készülékek vételéhez is ingyen előfizetés jár egy évig. Ez némi stabil előfizetői bázist biztosít. Ám senki sem beszél az AppleTV sorozatairól sem, és nem sikerült a toplistákra feljutniuk – írják. (Ellentétben számos saját Netflix-produkcióval - a szerk.)

Mennyi a pinged?

A “ping” – a szerverhez való kapcsolódások időigényét jelző mutató – fontosságát taglalja a Financial Times a Google Stadia kapcsán. Az online játékipart forradalmasítani szándékozó, a játékokat is streaming rendszerben közvetítő új szolgáltatás ugyanis túl lassú, akadozik.

Alphabet (Google) árfolyam. Forrás: Tradingview.com

“A tűzharc előtt bekövetkező kapcsolódási késedelem a játékost az azonnali halálba lódítja” – írják. A gyors, sima kapcsolódás viszont nagy előny a játékban. Az Onlive nevű online játékszolgáltató korábbi kudarcának is részben a lassú kapcsolódási idő volt az oka. Másrészt nem tudtak igazán nagy neveket, nagy játékgyártókat megnyerni a platformjukra.

Hiányzó ászok

Bár a Google nagy tőkeereje miatt aligha fog olyan könnyen kudarcot vallani, mint elődje, egyelőre szintén nem sikerült a nagy ászokat megnyerni az iparágból a Stadia számára. Példaként a Blizzard és a Nintendo fájó hiányát említik.

Ezért a Google hátrányban van a Financial Times szerint a Microsofttal szemben, amely jövőre indítja xCloud játékszolgáltatását. Illetve a Sonyval szemben, amely az említett Onlive és a Gaikai cégek felvásárlása után Playstation Now és Playstation Plus néven készül hasonló játék-streaming szolgáltatást indítani.

Így a Stadia egy hosszú játéknak bizonyulhat a Google számára, és sokáig akadozhat a profitja is – teszik hozzá.

(Korábbi cikkünk a témában: Csak játszunk és szívunk – bombaüzlet a videojáték és a kannabisz?)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Megőrülnek a Tech-szektorért, alulteljesít a BUX
Eidenpenz József | 2020. július 13. 19:03
Ma is nagyon jó napjuk van a nemzetközi tőkepiacoknak, különösen ami az amerikai technológiai részvényeket illeti. Száguld az Apple, az Amazon és a Netflix, de igazából a Tesláért őrülnek meg, amely újabb tíz százalékkal ugrik. A hazai BUX index viszont szembement az árral, és esett, a Mol és a Richter együtt húzták le. A forint gyengült, a nemesfémek és a réz száguldanak.
Részvény / Deviza / Áru Trump megvámolná a francia rúzst is, mit lép most az OPEC?
Eidenpenz József | 2020. július 13. 11:39
Jó hangulatban indult ez a nap is a tőzsdéken, az európai indexek fél-egy százalék közötti pluszt mutatnak. A BUX-index viszont némileg esik, főleg a Mol húzza le. A forint is gyengül, a nemesfémeket viszont nagyon veszik. Különadót vetnének ki a francia luxuscikkekre az amerikaiak. A befektetők azt találgatják, mi lesz az OPEC következő lépése.
Részvény / Deviza / Áru Így próbálja Trump végrehajtani a szinte lehetetlent
Privátbankár.hu | 2020. július 11. 13:17
Az USA piacainak jövőjét mérlegelő befektetőkre két egymással ellentétes erő hat: a Covid-19 által előidézett recesszió és az elnökválasztási időszak. A Covid-válság sebessége és mindent átható következményei egész marék homokot szórtak Donald Trump eredeti, a nagyon erős gazdaságra alapozott kampánystratégiájának gépezetébe. A Fidelity International szakértői szerint Trump kettős stratégiával próbálja majd felvenni a harcot a kedvezőtlen körülményekkel.
Részvény / Deviza / Áru Trump ajándékán vitáznak a szakértők
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 19:24
Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány továbbra sem enyhül, és a munkaerőpiacról vegyes hírek jönnek, így a gazdasági és társadalmi összeomlást elkerülendő az amerikai kormányzat továbbra is pénzügyi támogatással segíti a lakosságot. Ez azonban néhány közgazdász szerint kontraproduktív.
Részvény / Deviza / Áru A második hullám miatti félelem igazgatja a befektetőket
Csabai Károly | 2020. július 10. 09:45
A minden eddiginél magasabb, több mint 220 ezer új megbetegedést hozó tegnapi COVID-fertőzöttségi adat láttán minden esik. A részvények és az olaj árfolyama, de még a globális feszültségek idején menedéknek számító arany jegyzése is lejjebb ment. S a forint is gyengébben vágott neki a hét utolsó munkanapjának.
Részvény / Deviza / Áru Erősödött a forint, lejtőre került az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 9. 18:38
Reggel még úgy tűnt, mérsékelt emelkedés jöhet a piacon, ám napközben annak ellenére megváltozott a hangulat, hogy az Egyesült Államokból jó hírek érkeztek.
Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
hírlevél