TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az egyik amerikai brókercég javított ajánlásán az OTP-re és a Richterre, ennek nyomán az európai átlagnál jóval inkább drágultak részvényeink. A forint nagyot erősödött, a font mélyrepülésben, a nyertes a dollár is. A nemesfémek csúnyát estek, a Deutsche Bank megint tudott drágulni.

A szünnap után kinyitó német DAX indexnek nem volt sok lemaradása, amit be kellett volna hoznia, 1,1 százalékos emelkedése főleg az autógyártóknak volt köszönhető, de a bankok is emelkedtek. A Deutsche Bank körüli nyilatkozat- és prognózisáradat most a pozitív oldalra billentette a mérleget, a részvény 1,5 százalékkal drágult. A Commerzbank is majdnem ennyivel ment fel, ott felmerült a befektetési banki üzletág értékesítése. A francia index is 1,1, a brit 1,2 százalékkal emelkedett.

Itthon a BUX két százalékkal ment fel, az európai átlag mintegy kétszeresével, miután a JP Morgan az OTP-re és a Richterre is a korábbinál jóval magasabb ajánlást fogalmazott meg. Főleg az OTP-é feltűnő, 9670 forint a célár, a piaci árnál durván magasabb. A bankrészvény 3,2 százalékkal 7498 forintra, a gyógyszergyár papírja 2,5 százalékkal 5830-ra ment fel. A Mol 1,0 százalékkal 17 375-re, a Telekom egy forinttal 450-re drágult.

http://privatbankar.hu/reszveny/realis-ertekeles-vagy-manipulacio-ha-elhisszuk-rafazhatunk-298855

A forint sokat erősödött, 306,70 volt az euró, 90 fillérrel több, mint tegnap késő este. A dollár is többet ért az euróhoz, a jenhez és a fonthoz képest egyaránt, valószínűleg azért, mert újabb Fed-vezetők tették le a voksukat a mielőbbi kamatemelés mellett. Az angol font egyébként azóta zuhan, hogy kitűzték a Brexit hivatalos eljárásának megindítási idejét, és „hard Brexitről” kezdtek el beszélni. A brit deviza 31 éves mélyponton van, még mélyebben, mint július elején.

Az USA tőzsdéin kevésbé jó a hangulat, talán az említett kamatemelési várakozások miatt. Az S&P 500 0,2 százalékos mínuszban, a Nasdaq indexe 0,1 százalékos pluszban van. A Netflix tegnap is szépen drágult, ma is enyhe pluszban van 102,70-en, mivel akvizíciós pletykák terjedtek el. Felmentek a bankrészvények, az Apple, inkább felfelé tartanak például a nyersanyagcégek.

Hatalmasat esik az arany, átszakította az 1300 dolláros határt és 1274 dollárnál tart, ami majdnem három százalékos esés. Az ezüst 17,96 dolláron áll, ami 4,6 százalékos zuhanás. Az aranybánya-részvényeket ábrázoló HUI index 7,5 százalékkal zuhant.

Az olaj jól tartja magát, bár az iráni kitermelésről szóló hírek lefelé húzták a nap elején, a kereslet is élénk, ez megtartja. A WTI 0,4 százalékos pluszban van 49,0 dolláron, a Brent 0,6

százalékos emelkedéssel 51,20 körül.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Sokkolta a piacokat a katasztrofális elnökjelölti vita, Csányi OTP-t vett
Eidenpenz József | 2020. szeptember 30. 11:32
Az éjszakai amerikai elnökjelölti vita teljes káoszba torkollott, valószínűleg nem volt nyertese, csak vesztese. A részvénypiacok mára mínuszba fordultak, bár egyelőre mérsékelt a süllyedés. A BUX nulla körül jár, az OTP esését a Mol emelkedése ellensúlyozza. Jó hír alig érkezett, járvány, borúlátó prognózisok, elbocsátások, korlátozások mindenhol.
Részvény / Deviza / Áru Jönnek a robotújságírók
Márkázott tartalom | 2020. szeptember 30. 09:26
1994: Egy személyes emlék Negyedéves egyetemista koromban rövid ideig a Világgazdaságnál gyakornokoskodtam Golubeff Lóri jóvoltából, aki az értékpapírpiacok szekció vezetője volt akkoriban.  Nagy örömmel buszoztam fel a Naphegy téri szerkesztőségbe, büszkeséggel töltött el, hogy a vezető gazdasági napilap szerkesztőségét erősíthetem. Ez még az az időszak volt, amikor az újság táblázatos formában közölte valamennyi magyar bank napi devizajegyzését és kamatait.
Részvény / Deviza / Áru Pilótának ne akard küldeni a gyereked, újra lejtőn az olaj is
Eidenpenz József | 2020. szeptember 29. 19:02
A tegnapi nagy emelkedést ma részben korrigálják a tőzsdék, szomorkás a hangulat Európában és az USA-ban egyaránt. Mindenki az amerikai elnökjelöltek a kampányban első, késő esti tévévitáját várja. A Lufthansa szélnek ereszt 700 pilótakadétot, a MN gyorsítja az elbocsátásokat. Egy lengyel internetes áruház viszont hatalmas tőkebevonásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Már Musk szerint is túl drága a Tesla, éjjel vitáznak majd az elnökjelöltek
Eidenpenz József | 2020. szeptember 29. 11:47
A hétfői nagyszerű tőzsdenap után kedden sok befektető kivár az amerikai elnökjelöltek televíziós vitája előtt. Az árfolyamok stagnálnak vagy szerényen lefelé csorognak, itthon az OTP és a Richter esik, a Mol és a Telekom, valamint a forint stagnál. Már vezére szerint is drága a Tesla, orbitális pályán mozog viszont a Virgin Galactic űrvállalkozás.
Részvény / Deviza / Áru Az autóipari munkahelyeket megszüntetik, ugye?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 19:15
Sorra jönnek hírek német autógyárak és beszállítóik foglalkoztatotti létszámának csökkentéséről, gyáregységek bezárásáról. Közben azonban az iparági jövőjét sok szakember viszonylag pozitívan látja, mert erős például a kínai export. Mi az oka ennek a kettősségnek? Lehet, hogy a koronavírus csak ürügy a leépítésekre? Lehet, hogy ezek az állások eleve megszűnésre voltak ítélve?
Részvény / Deviza / Áru Felrobbant a Mol, elszállt az OTP
Király Béla | 2020. szeptember 28. 18:59
Pozitívra váltott a nemzetközi tőzsdei hangulat, amelynek a magyar tőzsde nagy nyertese lett. A hétfői kereskedésben az OTP és a Mol is jelentős emelkedéssel zárt.
Részvény / Deviza / Áru Benzin– és dízeltilalom jöhet Németországban, szárnyakat kapott a Mol
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 11:54
Remekül kezdődött a hét a tőzsdéken, ami jó kínai ipari adatoknak és a vállalatfelvásárlási hullámnak köszönhető, de az amerikai mentőcsomaggal kapcsolatos reményeknek is. Európát a német index vezeti, de a BUX sem maradt le tőle sokkal. A Molt valószínűleg a sajátrészvény-vásárlásokról szóló hír mozgatta meg. Felmerült, hogy idővel Németországban is be kéne szüntetni a hagyományos üzemanyagú autók eladását.
Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább, MNB? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
hírlevél