4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Térségünkben egyedül a forint gyengült nagyot, a piac a keddi kamatdöntést emészti. A Richter jelentésének pozitív a fogadtatása, ez a papír és az OTP húzzák a BUX-ot. Száguld a bitcoin, már csak nyolc százalékra van a történelmi rekordoktól.

Az amerikai indexek szerdán kisebb mínuszban végeztek, európai társaik viszont ma emelkedéssel folytatják. Leginkább Németország vezető indexe, a DAX, amely csütörtökön újabb rekordokat döntöget, időnként még a 17 700 pontos határt is átlépve.

Ezt a napot az infláció fogja uralni, Németországban és az USA-ban is közzéteszik a legfrissebb számokat. Csökkenő inflációs ráták esetén az Atlanti-óceán mindkét partján az a kérdés, hogy a központi bankok mikor kezdenek lazítani a monetáris politikájukon, mikor csökkentenek kamatot – legalábbis ezzel foglalkozik leginkább a világsajtó.

A Richter-részvény és a BUX index öt éves változása. Forrás: Tradingview.com. További árfolyamok, grafikonok: Privátbankár Árfolyamkereső.
A Richter-részvény és a BUX index öt éves változása. Forrás: Tradingview.com. További árfolyamok, grafikonok: Privátbankár Árfolyamkereső.

Szép pluszban a BUX index

A BUX index is pluszban áll, 0,4 százalékkal javít, miközben az OTP és a Richter 0,6-0,6 százalékkal drágul. A Mol csak 0,3 százalékkal emelkedett.

Az euró 393,80, mintegy 50 fillérrel drágább a szerda estinél. Az olaj ára stagnál, az európai földgázé közel három százalékkal süllyed.

Árfolyamok és grafikonok

Féléves mélyponton a forint

Szerdán nem igazán volt megállás a lejtőn, 394 körül is járt az EURHUF kurzus – írta az Erste Befektetési Zrt.

Hungarikumról van szó, ugyanis a magyar deviza a lengyel zlotyval szemben napról napra dönti a negatív csúcsokat.

A piac még mindig emészti a jegybank keddi döntését az agresszívabb kamatvágást illetően. Csütörtökön eddig korrekciót látunk, 393 alatt forgott a jegyzés a délelőtti órákban – teszik hozzá.

Kellemes meglepetés a Richter-jelentés

A vártnál jobb lett a Richter negyedik negyedéve a brókerek szerint, bár nem minden soron.

  • A nettó eredmény 36,4 milliárd forint lett a negyedévben. Ez mind a piaci konszenzus medián értékénél, mind az Erste konzervatív becslésénél jobb – írta az Erste Befektetési Zrt.
  • A Richter árbevétele az elemzői konszenzus felett alakult, azonban a bruttó és az üzemi eredmény elmaradt a várakozásoktól. A nettó eredmény viszont jelentős mértékben, 27 százalékkal felülmúlta azokat – foglalta össze az Equilor Befektetési Zrt.
  • Szépen zárta a 2023-as évet a Richter, nem okozott csalódást, még ha egyes sorokon a konszenzus magasabb értékeket is várt. A főbb tényezők összességében erős fundamentumokat mutatnak, így összességében pozitívan értékeljük a jelentést – közölte a K&H Értékpapír.

59, 60, 61, 62, 63 ezer dollár a bitcoin…

Csodás napja volt szerdán a bitcoinnak, árfolyama kezdetben az 58, majd az 59, 60, ma reggelre pedig már a 63 ezer dolláros határt is átlépte, jelenleg 62 700. Az ether a 3500 dollárt súrolta, pedig egy hete még a 3000-el küzdött. A bitcoin ezzel mindössze nyolc százalékra van az eddigi, 2021 végi történelmi csúcsától (ami 69 ezernél húzódik).

A bitcoin és az ether árfolyama 2024-ben. Forrás: Tradingview.com. További árfolyamok, grafikonok: Privátbankár Árfolyamkereső.
A bitcoin és az ether árfolyama 2024-ben. Forrás: Tradingview.com. További árfolyamok, grafikonok: Privátbankár Árfolyamkereső.

A kriptovaluta-rajongók ünnepelnek, de nem mindenki. A nagy kereskedési aktivitás közepette közel 794 millió dollárnyi pozíciót likvidáltak a vezető határidős tőzsdéken 24 óra alatt. Ráadásul nemcsak a shortosokat (az esésre fogadókat), de az átmeneti ingadozások miatt az emelkedésre játszók egy nagy részét is kiütötték.

 

Kripto árfolyamok és grafikonok

 

… avagy a zöld ötven árnyalata

A zöld jellemzi mostanában a bitcoint és a többi kriptovalutát az árfolyamtáblákon, az emelkedés dominál szinte mindenütt. Régen elfeledett érméket kapnak fel, de újakból is rengeteg indul. A piac állapotát mutató “félelem és rettegés indexe” nyolcvan pont felett jár, 2021 vége óta nem látott szinten.

Sokan attól tartanak, hogy ennek is rossz vége lesz, és látványos összeomlással dől majd össze az emelkedés. Mások szerint lehet, hogy így lesz, de addig még sok-sok hónap vagy évek is eltelhetnek bikapiaci hangulatban.

A kriptovaluták “hőtérképe”, egy hetes árfolyamváltozásokkal. Forrás: Quantifycrypto.com
A kriptovaluták “hőtérképe”, egy hetes árfolyamváltozásokkal. Forrás: Quantifycrypto.com

Rekordok az AutoWallisnál

Rekordárbevételt és -nyereséget ért el az AutoWallis Csoport 2023-ban is, így a cég szerint

eddigi ötéves tőzsdei pályafutása alatt megnégyszerezte árbevételét, miközben nyeresége a tízszeresére ugrott.

A tavalyi növekedést akvizíciók is támogatták az organikus bővülés mellett, így a vállalat már döntően régiós, 366 milliárd forintos árbevételt és 20 milliárd forintos EBITDA-t ért el. Az egy részvényre jutó nyeresége 21 forint fölé emelkedett – közölte a társaság.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vétel eladás forgalom deviza dátum idő
OTP 16940 16825 17025 -0,62% 0 0 6 974 318 185 HUF 2024-04-19 17:11:47
MOL 2960 2960 3024 -1,99% 0 0 1 727 464 518 HUF 2024-04-19 17:06:03
MTELEKOM 927 920 927 +0,54% 0 0 295 619 891 HUF 2024-04-19 17:05:19
RICHTER 8855 8805 9000 -1,06% 0 0 1 916 017 780 HUF 2024-04-19 17:09:50
OPUS 395 390 400 -0,88% 0 0 89 919 659 HUF 2024-04-19 17:05:04
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Részvény / Deviza / Áru Pénzeső: váratlanul nagy osztalék juthat egyes részvényeseknek
Privátbankár.hu | 2024. április 19. 19:24
Az Alteo rendkívüli osztalékot fizet.
Részvény / Deviza / Áru Megerősödött a forint? Nézzen rá az árfolyamra!
Privátbankár.hu | 2024. április 19. 18:32
Erősödött pénteken a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest, de gyengébben fejezte be a hetet a hétfői kezdésnél.
Részvény / Deviza / Áru Nem sok oka volt az örömre a budapesti befektetőknek
Privátbankár.hu | 2024. április 19. 17:45
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 629,35 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel 65 045,06 ponton zárt pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Kulcsfontosságúvá vált az aranytartalék az elmúlt években?
Privátbankár.hu | 2024. április 19. 14:46
Az elmúlt időszakban ismét a figyelem középpontjába került az arany, mint jegybanki tartalékeszköz, a stabilitás szimbóluma. Veres István Attila a Magyar Nemzeti Bank szakcikkében mutatta be az utóbbi évek aranypiaci folyamatait, legfontosabb trendjeit, valamit az MNB aranytartalékának több lépésben történő növelését.
Részvény / Deviza / Áru Eltitkol valamit a Netflix, kamatcsökkentés helyett kamatemelés jöhet
Eidenpenz József | 2024. április 19. 12:18
Rossz a hangulat a tőzsdéken az izraeli válaszcsapás után, de volt rosszabb is a hajnali órákban. A frissebb hírek nyomán megnyugodott többek között a kőolaj, az arany, a bitcoin és az euró/forint árfolyam is, de békéről még nincsen szó. A Netflix azért esett, mert titkosítani kívánja az előfizetők számát, Kína pedig visszavág az USA-nak.
Részvény / Deviza / Áru Legyen erős, ha a forint-euró párharcra néz!
Privátbankár.hu | 2024. április 19. 07:43
A forint veszített értékéből a nemzetközi devizapiacon ma reggel, a tegnap esti árfolyamokhoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Csütörtököt mondott a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 18:33
Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon, az euró és a svájci frank ellenében 0,4 százalékkal, a dollárral szemben 0,6 százalékkal.
Részvény / Deviza / Áru Sötét felhők árnyékolták be a tőzsde egét
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 17:31
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 441,01 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 65 674,41 ponton zárt csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Visszalökték az erősödő devizánkat, vészesen emelkedik egy kulcsfontosságú fém ára
Eidenpenz József | 2024. április 18. 12:12
A tőzsdéken enyhe optimizmus látható, a Netflix gyorsjelentésére várnak. Kivéve Budapesten, ahol főleg az OTP a visszahúzó erő. Az amerikaiak lépései nyomán tovább drágult a réz, a gyengülő dollár is segít a nyersanyagoknak és a forintnak. A bitcoin 60 ezer dollár is volt, de visszapattant onnét.
Részvény / Deviza / Áru Ámulni fog, ha meglátja, hogyan alakult a forint árfolyama!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 07:51
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG