TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. első féléves adatai alapján a cég árbevétele stagnált, ám a nyereség és az EBITDA szépen növekedett.

A cégcsoport által 2020. első félévében elért értékesítés nettó árbevétel nagyrészét az ingatlanok bérbeadásából származó bérleti, parkolási és üzemeltetési díjbevételek (együttesen a bevételek közel 70%-át) adták, de jelentős, mintegy 30 százalékos arányt képviselt a tárgyidőszaki árbevételen belül a Harsánylejtő építési telkek és társasházi lakásokértékesítéséből származó bevétel is. 2020. első hat hónapjának értékesítés nettó árbevétele összesen mintegy 2,76 milliárd forintot tett ki, ami közel 4 százalékos növekedést mutat az előző év első félévi árbevétel adatához képest. Az ingatlanhasznosításból származó bevételek növekedése főként az év elején akvirált Városmajor35 Irodaházhoz köthető, ezen túl az év elején érvényesített indexált áremelések is növelték a bevételeket.

A BIF legnagyobb tulajdonosa, Schmidt Mária politikai szempontból is az egyik legbefolyásosabb magyar nő (MTI Fotó: Máthé Zoltán) A BIF legnagyobb tulajdonosa, Schmidt Mária politikai szempontból is az egyik legbefolyásosabb magyar nő (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Az eredmények javulása szempontjából nagyobb jelentőségű volt, hogy megugrott az egyéb működési bevétel, ezen a soron tavaly 139 milliót realizált a cég, míg idén 1,35 milliárdot. Mint az a beszámolóból kiderült, az egyéb működési bevétel jelentős része egy versegi ingatlan és a kapcsolódó ingóságok értékesítéséből származik, valamint itt jelenik meg az ingatlanok piaci értéknövekedése (243 millió forint) is.

A társaság konszolidált szinten 2020. első félévében mintegy 1 806 millió forint adózás előtti eredményt ért el, amely mintegy 679 millió forinttal (60 százalékkal) haladja meg a 2019. első félévében produkált eredményt.

A kiadási oldalon mind az anyagjellegű, mind a személyi jellegű ráfordításoknál minimális növekedést látható, egy olyan sor volt, ahol jelentős megugrást láthattunk, az egyéb működési ráfordításoknál. A beszámoló magyarázata szerint az egy évvel korábbi 162 millióhoz képest 557 millióra ugró kiadás a magyarázat szerint mintegy 395 millió forintos növekedés főként a Budapest III. kerületi Önkormányzat részére térítés nélkül átadott utak kivezetése és a társaság befektetési célú ingatlanjai esetében elszámolt piaci értékcsökkenés miatt következett be.

A BIF legnagyobb 64,4 százalékos részvényese továbbra is a PIÓ-21 Kft. amelyben a kormányzat kedvenc történésze, Schmidt Mária rendelkezik a legnagyobb üzletrésszel, de tulajdonos benne fia, az LMP vezetője, Ungár Péter is. A családot egyébként a társaság vezetésében nem ők, hanem Ungár Anna (Schmidt Mária lánya) képviseli, ő ugyanis az igazgatóság elnöke. A társaságot vezető grémiumban egyébként ott találjuk napjaink legbefolyásosabb kormánypárti médiavezérét, Vaszily Miklóst is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább MNB – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Részvény / Deviza / Áru A gyenge forint esete a kolbásztöltéssel, Tesla-meghallgatás Berlinben
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 11:23
Miután tegnap este szép emelkedéssel zárt Amerika, ma jó a hangulat Európában is, másfél-két százalékos pluszban vannak az indexek. A BUX index épphogy kilóg kicsit ebből a tartományból, elsősorban az OTP és a Richter viszi. A forint kissé tovább süllyedt, elemzők szerint az MNB enyhe csalódást okozott tegnap. Nagyot esett a Tesla, nem volt meggyőző a bemutatója.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
hírlevél