TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A fekete péntek zöld tőzsdei árfolyamokat hozott az USA-ban és ez javította a hangulatot Európában is. A BUX azonban alulteljesítő volt és ismét beesett 30 ezer pont alá. Az olaj egyre gyorsuló ütemben esik, a forint erősödött, de kissé hektikusan mozog.

A részvénypiacok a csütörtöki amerikai Hálaadás napi szünnap és a pénteki Fekete Pénteken korábban záró tőzsde miatt nagyon csendesek voltak ma, de az amerikai nyitás hozott egy kis pezsgést. Az USA-ban főleg a fogyasztással kapcsolatos, kiskereskedelmi cégek papírjai emelkedtek, az S&P 500, valamint a Dow Jones ipari átlag 0,3-0,3 százalékkal ment fel. Ezzel mindkét index új történelmi csúcsra érkezett. A Nasdaq 0,2 százalékkal erősödött. (Az USA tőzsdéi magyar idő szerint hétkor zárnak ma.)

Európában nulla körül jártak az indexek a nap nagy részében, este a főbb mutatók 0,1-0,3 százalékos pluszban zártak. A bankok és az olajcégek teljesítettek rosszul és itt is a lakossági fogyasztás, élelmiszerszektor teljesített jól.

A BUX index eléggé alulmúlta az átlagot 0,6 százalékos esésével, ami azt eredményezte, hogy 20 ponttal beesett a 30 ezer pontos lélektani határ alá is. A legjobban a Mol esett 1,3 százalékkal 18 220 forintra, az OTP 0,6 százalékkal 7986-ra ment le. A Richter 0,5 százalékkal 5895-re esett, a Magyar Telekom viszont 0,6 százalékkal 495-re drágult.

A forint viszont jól viselkedett, az előző esti 310,50 körül kezdett az euró, de 309,10-ig is lesüllyedt délután. Az esti 310,10 fillér is erősödést jelent. A dollár ezúttal gyengült egy kicsit, 1,06 fölé ment az euróval szemben és 113-ra esett az árfolyama jenben. A török líra a csütörtöki váratlan kamatemelés ellenére újabb történelmi mélypontra süllyedt.

Az arany 0,4 százalékos mínuszban, az ezüst 0,9 százalékos pluszban van. Az arany ára a Zerohedge.com szerint valószínűleg azért esik mostanában, mert Indiában az import korlátozását tervezik. Az ország az arany egyik legnagyobb felvevője, évi 700 tonnát importált eddig, kiesése nagyon nagy zuhanást okozhatna az aranypiacon. Az indiaiak éppen a nagyobb értékű bankjegyek hirtelen megszüntetésével vannak elfoglalva – egyéb unortodox lépések tehát egyáltalán nem elképzelhetetlenek.

Az olaj ára a nap elején alig változott, de már egyre nagyobb mínuszban jár, 3,1-3,3 százalékos esés után a WTI 46,40, a Brent 47,50 dollár. A zuhanást az válthatta ki, hogy a szaúdiak állítólag taktikát változtattak, és először az OPEC-en belül akarnak megegyezni, mielőtt az OPEC-en kívüli termelőkkel leülnének tárgyalni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megbízhatatlanok a Tesla-modellek?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 18:50
Alacsony forgalom mellett ugyan, de szépen emelkednek az indexek a nyugati tőzsdéken. A Mol húzta fel a BUX-ot, az OTP nem igazán tudta, merre menjen, a forint gyengült kissé. A Tesla-modellek megbízhatóságát egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet csúnyán lepontozta a tulajdonosok jelzései alapján. De a papír csak száguld.
Részvény / Deviza / Áru Mindenkit mosolyra fakaszt ez a cég – a vevőket és a részvényeseket is
MFC Equity | 2020. november 27. 18:04
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében az Align Technology nevű vállalatot járják körül a szakértők, amely forradalmi fogszabályzóinak köszönhetően nagy növekedésnek nézhet elébe. 
Részvény / Deviza / Áru Jön végre az elektromos népautó?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 12:01
Szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, itthon a Richter és a Mol tud emelkedni. A Ford és a Volkswagen is új elektromos modellt tervez, az utóbbi valóságos népautó lehet 20 ezer eurós kezdő árával. Az Apple és a Foxconn elköltözteti a gyártást Kínából, a Tesla viszont újabb gyárat kezd építeni ugyanott.
Részvény / Deviza / Áru 30 ezer autót hív vissza a Mercedes, alulteljesített a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 26. 19:03
A hálaadás-nap és a fekete péntek a szokásosnál visszafogottabb ugyan, de így is komoly következményekkel járhat a kiskereskedelemben és a vírus terjedésében. Az európai indexek és a BUX nyugodtak voltak, Pesten a Mol húzta vissza a mutatót. Károsanyag-kibocsátásuk miatt hívja vissza járműveit a Mercedes.
Részvény / Deviza / Áru Kiugró OTP-célár jött ki, a Nio az új kedvenc
Eidenpenz József | 2020. november 26. 11:54
Miközben Amerikában pulykasütögetéssel vannak elfoglalva, emelkednek a német technológiai részvények. Az online cégek profitálhatnak abból, hogy szigorítanak a járványügyi előírásokon Németországban. A német fogyasztói bizalom viszont nagyon rossz lett. Alig emelték meg az elemzők a Teslára és a Nióra vonatkozó céláraikat, az élet máris túlszaladt rajtuk, az árfolyam lehagyta az ajánlásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mit tett a járvány a Mollal? A hulladékból csinálna bombaüzletet a cég
Privátbankár.hu | 2020. november 26. 10:39
Az olajipar a leggyengébben teljesítő szektor 2020-ban a részvénypiacokon, ami a Mol árfolyamán is meglátszik, mostanra viszont a jobban teljesítők közé került a társaság. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint ez a petrolkémiának és a kiskereskedelemnek köszönhető. A jövőben jobban ráfekszenek a hulladékkezelésre.
Részvény / Deviza / Áru Musk parkolási gondja miatt jöhet a kompakt Tesla, óvakodj a bitcoin-klónoktól!
Eidenpenz József | 2020. november 25. 18:52
Nem találják az irányt ma a tőzsdék az amerikai szünnap előtt, a hagyományos szektorok részvényei inkább süllyednek, a technológiai papírok viszont emelkednek New Yorkban. Európában is vegyes képet mutatnak az indexek, a BUX is alig változott. Elon Musk az Európaiaknak szánt kompakt Teslát tervez, Buffett pedig valami nagy dobásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Extrém-e az optimizmus a tőzsdéken? Csúcsra járnak a német lakásárak
Eidenpenz József | 2020. november 25. 12:27
Ma egyelőre takaréklángon működnek a tőzsdék Európában, de a nap folyamán még fontos hírek érkeznek. Két részvényünk pluszban, kettő mínuszban, a forint pedig gyengül. A tőzsdéket annyi pozitív behatás érte az utóbbi napokban, hogy ezt nehéz lesz überelni, miközben holnap az USA-ban Hálaadás lesz. Négy éve nem ugrottak ekkorát a lakásárak Németországban.
Részvény / Deviza / Áru Felrobbantak a piacok: rekordszint körül a Bitcoin, történelmi csúcson a Dow
Király Béla | 2020. november 24. 18:47
A befektetők úgy vásárolnak, mintha nem lenne holnap, számos eszköz állított fel kedden újabb történelmi rekordot, vagy közelítette még látványosan az évekkel korábban felállított csúcsszintet. A járvány várható kezelése, a potenciális vakcinákról érkező kedvező hírek nagyot lendítettek a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Nem Trump lelépése az egyetlen dolog, aminek ma lehet örülni a piacon
Gáspár András | 2020. november 24. 11:22
Trump ujjait egyesével kell lefejteni a kormányrúdról, de lassan csak beletörődik abba, hogy át kell adnia a hatalmat - a befektetők örülnek a bizonytalanság elmúlásának, és a tömeges oltások közeledtével a gyors gazdasági fellendülésben bíznak, amit az USA-ban egy régi ismerős arc pénzügyminiszteri kinevezése is segíthet. Budapesten a CIG vezeti a tőzsdei erősödést, a BUX azonban továbbra is csak oldalazni tud - a forint pedig teljesen beállt.
Friss
hírlevél