BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2020. április 22. 11:25

Ma is tart az olaj vesszőfutása, az európai szemmel fontosabb Brent ára is nagyot esett reggel. A tőzsdék viszont jobb kedvre derültek, miután az amerikai szenátus megszavazott egy újabb mentőcsomagot. Emelkedik a BUX is, de a forint lassan tovább gyengül. A Netflix meglepően jó jelentést tett közzé, mintegy 16 millió új fizető ügyfelet szerzett.

Tegnap pocsék hangulatban voltak a tőzsdék, 2-4 százalékos esést ért el a legtöbb fejlett piaci index. Ma viszont sokkal jobb napra virradtak, miután Donald Trump amerikai elnök este egy újabb vállalkozás-segítő  csomagot jelentett be és fogadtatott el a kongresszussal. Ennek mérete 320 helyett 500 milliárd dollár lett. Ezen kívül természetesen mérlegelik a befektetők a vírushíreket. Vannak jelek, hogy a régió gazdasági leállása végéhez közeledik, például Spanyolországban, Olaszországban, Németországban. Olaszország május 4-től, Spanyolország május második felében kezdheti el a szigorú kijárási korlátozások megszüntetését. (Reggeli víruskörképünk itt olvasható.)

Az olajpiac elképesztően alacsony árszintje és turbulenciája ma is tart. Reggel az északi-tengeri Brent húsz százalék körüli mínuszban is volt 16 dolláron, most már csak fele akkora az esés, és 17,5 dollár az ár. A WTI a hajnali enyhe plusz után lefelé indult, most hat százalékos esésben van 10,90 dolláron. Délután az EIA nevű szervezet közzéteszi heti olajkészlet-jelentését.

A Brent (BR1), a WTI (CL1) és az USO amerikai olajalap ([Tradingview.com](https://www.tradingview.com)) A Brent (BR1), a WTI (CL1) és az USO amerikai olajalap ([Tradingview.com](https://www.tradingview.com))

Az európai tőzsdeindexek és az amerikai határidős mutatók ma másfél százalék körüli pluszt mutatnak. Budapesten a BUX index 1,3 százalékos pluszban van, az OTP 1,0, a Mol 2,2, a Richter 0,2 százalékkal emelkedik. A Telekom 1,1 százalékkal esik. A forint kissé gyengül, 354,30 az euró.

A Netflix és a tigriskirály

Folyik a gyorsjelentési szezon, a Bloomberg a “streaming királyának” nevezte a Netflixet a Tigriskirály (Tiger King, magyarra fordítva Tigrisvilág) című új sorozat nyomán. A társaság rekord létszámú, 15,8 millió fizető ügyfelet szerzett az első negyedévben, ez majdnem kétszerese a Wall Street által várt 8,47 milliónak. A világ minden tájáról jöttek emberek a karantén miatt. A cég részvénye az idén már 34 százalékkal emelkedett, ma további drágulás várható. A tartalomgyártás szüneteltetése ideiglenesen csökkentette a költségeket is.

Netflix előtt. (Pixabay.com) Netflix előtt. (Pixabay.com)

Jó jelentést publikált a Texas Instruments és a Snap is. Európában jelentett például az Ericsson és a Heineken. Szépen növelte számait a svájci Roche gyógyszeróriás az első negyedévben. A kereskedés kezdete előtt ma az AT&T és a Delta Airlines is jelent.

Indiában és élelmiszerben utazik a Facebook

A Facebook tíz százalékot vásárol a Reliance élelmiszer-kiskereskedelmi konglomerátumban Indiában. Ennek célja, hogy a partnerek digitális fizetési megoldást dolgozzanak ki kisebb élelmiszer-üzletek számára – írta az N-Tv.de. Nemrég kiderült az is, hogy a Facebook csendben tovább dolgozik a Libra nevű digitális fizetési eszközön.

 

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Részvény / Deviza / Áru Itt az új 4iG elemzés: határ a csillagos ég?
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 10:14
Angol nyelvű elemzést készített a 4iG-ról az Edison Investment Research annak apropóján, hogy változtak a társaságban a tulajdoni viszonyok. Az elemzésben található számok alapján szép jövő elé néz a magyar informatikai vállalat.
Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Aprócska autógyár lett a világ legértékesebbje
Király Béla | 2020. július 2. 14:31
Amikor egy adott szektoron belül a részvényárak erősen eltérő értékeléssel bírnak, rendre felmerül, hogy mennyire megbízható a tőzsdék értékítélete. Nem kérdéses, hogy ez a Toyota trónfosztása kapcsán is téma lesz.
Részvény / Deviza / Áru Lezárták fél Amerikát, a tőzsdék meg mámorban úsznak
Eidenpenz József | 2020. július 2. 11:40
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvánnyal, a készülő oltásokkal kapcsolatos hírek cseppet sem megnyugtatók, nagyon szépen emelkednek az indexek Európában. Ezúttal a BUX is csatlakozott, mindegyik vezető papírunk szépen drágul. A német autóipar szereplői lassú élénkülését várnak a következő hónapokra. A McDonald’s felfüggesztette üzleteinek újranyitását.
Részvény / Deviza / Áru Fantomárak, dühös brókerek – miért omlott össze ma a pesti és frankfurti kereskedés?
Eidenpenz József | 2020. július 1. 18:43
Európában vegyes volt a tőzsdék hangulata, az USA-ban viszont pluszban nyitottak az indexek, miután nőtt a remény arra, hogy elkészül a vírus elleni oltás. Emellett néhány gazdasági adat is viszonylag jól alakult. Az olajkészletek is többet estek a vártnál. Itthon a BUX index viszont 1,1 százalékkal esett, a forint viszont végre erősödött. De mi okozhatta a délelőtti leállást?
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrincék kiszálltak a 4iG-ből
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 18:30
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és a Konzum PE Magántőkealap.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik lehetséges nyertese: innováció és digitalizáció egy 24 milliárd dolláros piacon
MFC Equity | 2020. július 1. 12:46
Indul Stock Picking rovatunk - az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. Kéthetente tesszük közzé elemzéseiket - az első ígéretes vállalat a Nasdaq-on bevezetett Five9 Inc., amely egy 24 milliárd dolláros piacon kínál újfajta, felhő alapú megoldást.
Részvény / Deviza / Áru Kereskedési hiba Frankfurtban és Budapesten, leépítések és fizetéscsökkentések a légitársaságoknál
Eidenpenz József | 2020. július 1. 10:50
Mind a német tőzsdén, mind Budapesten kereskedési hibával indult a nap, de a tőzsdei hangulat alapvetően pozitív Európában. Szerény plusszok jellemzőek több más börzén, miközben a forint kissé erősödik, a nemesfémek tovább drágulnak. Megindult az olaj is. Forrong a repülés-szektor.
hírlevél