TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ismét teljes erővel dübörög a tőzsdei bika, erőteljesen emelkednek a vezető tőzsdeindexek az Atlanti-óceán mindkét partján. A húzóágazat megint a technológiai szektor, de szépen teljesít az USA-ban az autóipar is. Európában jó makroadatok és néhány vállalati hír is felvitte az indexeket. A Budapesti Értéktőzsde sem maradt le, a forint viszont erőteljesen gyengült.

A délelőtti langyosabb európai hangulatra délután szép emelkedés következett, az Amerikai Egyesült Államokban ismét megdőlt a Nasdaq történelmi rekordja. Az S&P 500 0,8, a Nasdaq 100 index 1,8, a Dow Jones ipari átlag viszont mindössze 0,1 százaékkal emelkedik. A német DAX egy százalékkal, francia társa, a CAC 30 pedig 0,8 százalékkal ment fel. Európában jó hír volt a francia fogyasztói bizalom javulása.

Nagyon gyengül a forint

Itthon a BUX index 0,9 százalékkal ment fel, ami megfelel az európai átlagnak. A húzópapír a Richter 2,1 százalékos emelkedéssel, miközben az OTP 0,7, a Mol 0,8 százalékkal lett drágább. A Magyar Telekom 1,5 százalékkal süllyedt, az Opus pedig 0,8 százalékkal került kevesebbe.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A forint a tegnapi, inkább forintgyengítőnek tartott jegybanki ülés után némi késleltetéssel mintha gyengülő pályára állna. Az euró árfolyama estére 355,9 forintra ment fel, ez 3,3 forinttal több, mint a kedd esti érték. Ismét megindult az arany és az ezüst, az olaj viszont csak szolidan, 1-2 ezrelékkel drágul. Viszont a fekete arany kapaszkodása már napok óta tart.

Vírusálló papírokat keresnek

A Reuters magyarázata szerint a technológiai részvényeket az viszi fel hogy a befektetők olyan részvényeket keresnek, amelyek járvány idején is virágzanak. Ráadásul jó eredményekről számolt be a Salesforce és a HP (HPQ). Megemlítik, hogy az MSCI Worls világindex is történelmi csúcson van.

A piacok holnaptól arra figyelnek majd, hogy a Fed elnöke, Jerome Powell milyen üzeneteket küld majd a kétnapos virtuális jegybanki találkozóról. A jó hírek közé tartozott még, hogy a Moderna cég kísérleti Covid-19 oltóanyaga hasonló immunválaszt váltott ki idősebb személyek szervezetében, mint amilyet a fiataloknál kimutattak.

Bika a Wall Streeten (Pixabay.com) Bika a Wall Streeten (Pixabay.com)

Folytatódik a felpattanás két kulcságazatban?

Miközben a gyakran emlegetett Dow Jones Ipari index szenved, a Dow Jones Automobiles & Parts (autók és alkatrészek) index mindenkori legmagasabb értékét érte el ma. Aminek a magyarázata, hogy folytatódik a felpattanás az amerikai iparban.

A tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban júliusban 11,2 százalékkal nőtt hó/hó alapon az előzetes adatok szerint, ami érdemben felülmúlta a 4,8 százalékos konszenzust. A vártnál jobb számok főként az autórendeléseknek voltak köszönhetők. Ezzel harmadik egymást követő hónapja látható növekedés az adatsorban, ami mindenképpen pozitívum, még akkor is, ha egyelőre a tavalyi év szintje alatt vagyunk írta az Erste Befektetési Zrt.

Újra izgalmas a helyzet az olajpiacon is a KBC Equitas szerint.

Hónapok óta tartó oldalazás és lassú emelkedés után ismét izgalmassá váltak a grafikonok. Az olajárak az utóbbi napokban emelkedésnek indultak, emögött a koronajárvány megfékezésével kapcsolatos hírek, az amerikai-kínai enyhülés, a gyengülő dollár és a hurrikánfenyegetés is állhat. Mostani növekedésével a Brent január óta első ízben törte át időlegesen a 200 napos mozgóátlagot, és öt hónapos csúcsot is döntött írta a brókercég.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább MNB – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Részvény / Deviza / Áru A gyenge forint esete a kolbásztöltéssel, Tesla-meghallgatás Berlinben
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 11:23
Miután tegnap este szép emelkedéssel zárt Amerika, ma jó a hangulat Európában is, másfél-két százalékos pluszban vannak az indexek. A BUX index épphogy kilóg kicsit ebből a tartományból, elsősorban az OTP és a Richter viszi. A forint kissé tovább süllyedt, elemzők szerint az MNB enyhe csalódást okozott tegnap. Nagyot esett a Tesla, nem volt meggyőző a bemutatója.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
hírlevél