TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Nem volt ma egyelőre érdemi mozgás a közép-európai devizák között, a befektetők elsősorban a Fed elnökének kommentárjára várnak, de a régiós hangulatban inkább a gyengülés irányába hatott, hogy a lengyel gazdaság a vártnál jobban lassul és a romániai események is óvatosságra intenek.

Politikai bizonytalanságról szóló hírek mozgatják a régiós devizákat a térségben, a forint piacán ugyanakkor továbbra sincsen érdemi elmozdulás. A devizák kissé gyengültek, miután csökkentek a lengyel növekedésre vonatkozó jóslatok, illetve erősödik a politikai bizonytalanság Romániában, valamint Csehországban is bizalmi szavazás lesz Petr Necas kormánya ellen. Kétségek övezik a magyarországi IMF-tárgyalás várható eredményeit is. Lengyelországban, amit általában kiemelkedő teljesítményűnek tartanak a piacok, a múlt héten kiderült, hogy a várakozásoknál háromszor magasabb volt a folyó fizetési mérleg hiánya. A Reuters elemzői levele emlékezetet a Magyarországon kezdődő IMF-tárgyalásokra, ami az elemzők szerint akár nagyon hosszú ideig is elhúzódhat. A várakozások szerint a sikeres tárgyalás tovább erősítheti a forintot.

A nemzetközi piacokon a magyarhoz hasonlóan nagyon alacsony maradt a forgalom, a befektetők a Fed elnökének holnapi kongresszusi meghallgatását várják. Ben Bernanke várhatóan továbbra sem fog elhamarkodottan beszélni a lehetséges újabb monetáris lazításról, ugyanakkor elejthet olyan utalást, ami a következő napokban reményt adhat az újabb pénznyomdában bízóknak. A reggeli órákban az euró visszaerősödött a dollárral szemben a múlt heti nagy zakó után, azonban a lendület délutánra elfogyott, ismét 1,22 alatt van az EUR/USD árfolyam. Az euró ugyanakkor hirtelen felszúrt, amikor gyenge kiskereskedelmi adatok jöttek az Egyesült Államokból.


Az Egyesült Államokban folytatódott a gyorsjelentések közzététele a második negyedévről. Eddig a várakozásoknak nagyjából megfelelő számsorok jöttek, ráadásul a bankszektor szokatlanul erősnek mutatkozik. Ez derült ki a Citigroup mai jelentéséből, ahogy korábban a Wells Fargo és a J.P. Morgan is kedvező számokat közölt. Az európai részvénypiacok vegyesen mozognak, elsősorban a bányaipar részvényei vezetik a lejtmenetet. Ennek hátterében főleg a kínai lassulás áll. Kína múlt héten közölte, hogy a hatodik negyedévben is csökkent a gazdasága a második negyedben. Ez újabb eladói hullámot generált a nyersanyagpiacokon a kereslet várható folyamatos visszaesése miatt.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél