<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Nem változtatott a napi 30 millió hordós olajkitermelési kvótán az OPEC - jelentette be a kuvaiti olajminiszter a szervezet bécsi konferenciáját követően, csütörtökön. A hírre a kőolaj ára tovább csökkent.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) a termelési kvóta érvényességi idejét hat hónapra hosszabbította meg, azt a legközelebbi találkozón, jövő év júniusában vizsgálja felül újra - mondta el az iráni olajügyi miniszter. Az Egyesült Arab Emírségek olajminisztere ehhez hozzátette, hogy "nem pánikolunk".

Négyéves mélypontra zuhant a Brent

Az északi-tengeri Brent hordónkénti ára nyáron 115 dolláron is állt, azóta csaknem 30 százalékkal 80 dollár alá csökkent. Szerdán 77,75 dolláron zárt. Csütörtökön tovább csökkent a Brent ára, négyéves mélyponton 74,36 dolláron is állt, röviddel az OPEC-döntés bejelentése után 2,50 dollár gyengüléssel 75,25 dolláron jegyezték.

A Brent változása a bejelentés után

Várható volt, hogy az OPEC nem csökkenti olajtermelését a következő hónapokban, miután erről szóló megállapodás jött létre az olajszervezet öbölmenti tagországai között szerda este. Elemzők szerint a döntés hatására az amerikai WTI olaj hordónkénti ára 60 dolláros szintre süllyedhet a közeljövőben, és a Reuters elemzője is 63,85 dolláros olajárra számít egy hónapon belül.

A WTI olaj változása a bejelentés után

Vége az OPEC aranykorának?

Akik erre nagyon ráfáznak: az oroszok

100 dolláros olajárral, 1,2 százalékos gazdasági növekedéssel számoltak - egyikből sem lesz semmi. Részletek >>

A nyersolaj világpiaci árának jelenlegi zuhanása valószínűleg "az aranykor végét" jelenti OPEC-nek, mindenekelőtt azért, mert a csoportnak a jelek szerint már nincs olyan globális befolyása az olajárakra, mint korábban, és ezúttal Szaúd-Arábia, a legnagyobb OPEC-termelő sem siet a korrekciós lépésekkel - állapítják meg szerdai helyzetértékeléseikben londoni iparági elemzők.

A Barclays szerint egyértelműen a szaúdi válaszlépések elmaradása a fő oka annak, hogy a nyersolajárak a 90-100 dollár közötti sáv szeptemberben elért középértékéről novemberben a 80-90 dolláros sáv aljára zuhantak tovább, a piacon ugyanis régóta bevett vélekedés volt, hogy Szaúd-Arábia mindig agresszív korrekciós lépéseket tesz, ha az olajár jelentősebb mértékben 100 dollár alá csökken. A ház szakértői szerint Szaúd-Arábia azt látta be, hogy most már kisebb a befolyása a globális olajárakra, mint az elmúlt évtizedben bármikor.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG