<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
WTI
Makro / Külgazdaság Az év, amikor az olajpiac csatatérré változott
Tiszóczi Roland | 2023. január 2. 19:24
Mi volt 2022-ben, és mi várható idén az olajpiacon a háború, a szankciók, az OPEC+ döntéseinek, Kína újranyitásának és a globális gazdaság lassulásának eredőjeként.
Részvény / Deviza / Áru Csodát várnak Matolcsy Györgyéktől? Újra 400 forintnál az euró
Gáspár András | 2022. június 28. 11:35
Nehéz helyzetben van az MNB, egy nappal az újabb forintárfolyam-mélypont után kell valami olyat mondani a mai kamatdöntő ülésen (vagy az után), ami segíthet megfékezni az egyre inkább elszálló inflációt. A piacon vannak tippek arra, mit kellene tenni, és a forint egyelőre erősödéssel fut neki a délutáni bejelentésnek. A tőzsdék szép pluszban vannak, az energiaszektor egész jól húz - kérdés, hogy most kell-e kivenni a profitot?
Makro / Külgazdaság Kapzsiság hajtja fel az amerikai olaj árát – új olajnyereség-adó kivetését sürgetik az Egyesült Államokban
Tiszóczi Roland | 2022. június 13. 18:31
Az egekbe szökő árakból profitáló amerikai olajtermelők milliárdokat osztanak ki a részvényeseknek és készpénztartalékot képeznek. Egyes képviselők azzal érvelnek, hogy az iparág hozamorientáltsága csak egy szűk befektetői rétegnek kedvez, míg a fogyasztók és az egész amerikai gazdaság kárt szenvednek. A fejlesztés terhére visszaosztott pénzek napi közel félmillió hordó új olajtól fosztják meg a piacot, ezért olajadó kivetését támogatják, a hasonló brit példán felbuzdulva.
Részvény / Deviza / Áru Kína berúgta az ajtót – kisbefektetőknek már nem adnak el olajat?
Eidenpenz József | 2020. május 22. 11:41
Végleg rá akar telepedni Kína Hong Kongra, a tőzsdeindex majdnem hat százalékkal zuhant, Amerika válaszlépésekkel fenyeget. Az európai tőzsdék esése azonban mérsékelt, a BUX is az átlagot hozza, az OTP egy százalék alatti mértékben gyengül. Megint visszapattant 349 forint környékéről az euró. Egyes cégek nem akarnak olajat eladni olyan alapoknak, amelyekbe a kisbefektetők szállnak be. Drága lett bitcoinozni.
Részvény / Deviza / Áru Megint beszakadt az olaj ára
Privátbankár.hu | 2020. április 27. 16:29
Egy hete világszenzáció volt a határidős olajpiacokon kialakult negatív ár. Most még messze vagyunk ettől, de ismét nagyon látványosan zuhant az árfolyam.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi zuhanás: -11 dolláron az olaj ára
Privátbankár.hu | 2020. április 20. 20:41
Elképesztő zuhanásban van az olajár hétfőn, több mint 36 éves rekord is megdőlt. 
Makro / Külgazdaság Zuhanórepülésben a kőolaj ára
Privátbankár.hu | 2020. március 9. 08:14
Több mint 30 százalékos mínuszban a Brent és a West Texas Intermediate is.
Részvény / Deviza / Áru Felgyorsul az olajkorszak vége? Tíz éve nem esett ily nagyot az árfolyam
Eidenpenz József | 2019. június 12. 18:46
Nemrég 2008 óta nem látott egy havi esést szenvedett el a kőolaj, aminek nyomán megszaporodtak az olajkorszak végével kapcsolatos találgatások. De rövidebb távon még mindig a nagy olajtermelők megállapodásai, tehát a kínálat az úr. Eközben egyre erősebbek a környezetvédők, és gőzerővel folyik az igazán olcsó akkumulátorok fejlesztése.
Részvény / Deviza / Áru Kúszik lefele az olajár – mi lesz jövőre?
Privátbankár.hu | 2018. november 6. 16:53
Rontotta a kőolaj jövő évi átlagárára vonatkozó előrejelzését a Morgan Stanley.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, esik a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 24. 11:20
Három éves csúcsa közelébe emelkedett a Brent típusú olaj ára, az amerikai WTI kissé lemaradva követi. A tőzsdeindexek Ázsiában nagyobb, Európában kisebb mértékben esnek, nálunk a Waberer’s gyengélkedik, átmeneti volt az ár felpattanása.
Részvény / Deviza / Áru Elárasztja Európát az amerikai olaj
Fellegi Tamás | 2018. április 25. 15:12
Az OPEC és Oroszország a kitermelés csökkentéssel elérte célját: az olajár a magasba emelkedett. Ugyanakkor a magas ár az amerikai palaolaj kitermelést is felfuttatta, olyannyira, hogy csúcsra jár az amerikai kitermelés és az export. Ebből már Európának is jut bőven, az OPEC ls Oroszország így viszont piacot veszthetnek.
Részvény / Deviza / Áru Drasztikus lépésekre készül az OPEC – miért annyival drágább az európai olaj, mint az amerikai?
Eidenpenz József | 2017. október 11. 14:40
Az olajnak elég volt másfél hétig esnie, az OPEC máris rendkívüli lépésekről beszél. Csak felbeszélni próbálja az árat, vagy cselekedni is fog? Az európai Brent olaj sokkal drágább, mint az amerikai, de ennek egyrészt megvan a maga gyakorlati oka, másrészt pedig nem olyan rendkívüli esemény, mint gondolnánk.
Vállalat Rábólintott Európa – ez hajtja fel majd az olaj árát?
Privátbankár.hu | 2017. június 18. 13:11
Eladhatja a Shell az Északi-tengeri kitermelési ágazatát.
Részvény / Deviza / Áru Döntött a kartell: tovább küzdenek a drágább olajért
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 13:38
Továbbra is visszafogják magukat az olajtermelők, hogy megpróbálják feljebb tornászni a kőolaj árát.
Részvény / Deviza / Áru Megint felbeszélték az olaj árát – egyre nagyobbat kell mondani hozzá?
Eidenpenz József | 2017. május 15. 14:37
Az OPEC már jövő márciusig tartó termelés-visszafogásról beszél, de ettől még nem oldódik meg az a probléma, hogy az amerikai termelők egyre többet termelnek. A tavaly még jól működő verbális intervenciók már nem olyan hatékonyak, ezért kell egyre nagyobbat mondani? Az ár még mindig a pár hónappal ezelőtti csúcsok alatt van.
Részvény / Deviza / Áru A shortos nem mindig ellenség, lehetett nagyot szakítani még stagnáló olajárakkal is
Eidenpenz József | 2017. március 16. 06:06
Az utóbbi években azok jártak jobban, akik eső olajárakra spekuláltak, sokszor még akkor is, ha nem a legjobbkor szálltak be, nem is arra ment a piac. Az olajpiacon a shortolás hosszabb távon sokkal kifizetődőbb volt, mint emelkedő árakra játszani, és még az autósoknak is a szemébe lehet nézni. De lehet, hogy a jövőben éppen ellenkező taktikával lehet majd sokat keresni.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, miért esett nagyot az olaj – apránként sütögették a spekulánsokat
Eidenpenz József | 2017. március 13. 13:27
Olyan történt az olajpiacon a múlt héten, mint már november eleje óta nem, közel tíz százalékkal estek az árak. Pedig az OPEC kitermelés-csökkentése nyomán nagyon sokan számítottak arra, hogy az árfolyam tovább emelkedik. Mi lehet ennek az oka, csak annyi, hogy magasak az amerikai készletek, vagy valami más is van mögötte?
Részvény / Deviza / Áru Magasan az olajár, miért áll a forint?
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 22. 11:06
Az olaj ára példátlanul gyorsan szaladt fel 40-ről 50 dollárig, igaz, most egy kicsit korrigált. A forint pedig eurónként 310-en áll, mintha odatapadt volna. A tőzsdék újra vidáman emelkednek, a pesti börze viszont még csak ébredezik. Az arany ma nagyot esik, igaz, idei teljesítménye még így is nagyon szép.
Részvény / Deviza / Áru Megijedt az olaj az 50 dolláros ártól
Fellegi Tamás | 2016. május 19. 10:02
A Brent típusú olaj ára centekre volt tegnap a kerek számtól, de ahelyett, hogy elérte volna, visszaesett 48-ig. Az arany is esik, és a tőzsdék is lefordultak a tegnapi kezdeti emelkedés után. Itthon a Telekom és az OTP van lejjebb, a Mol emelkedik. A forint tartósan gyenge.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedik a forint
Privátbankár.hu | 2016. április 26. 09:37
A 310-es eurónkénti szint ismét meggátolta a további erősödést. Az olajár stabil 45 dollár alatt, a tőzsdék a magasban várják a hónap végét.
Részvény / Deviza / Áru Rohanjunk tankolni? Az autósok fele ennek nem fog örülni!
Privátbankár.hu | 2016. április 23. 19:01
A héten a benzin ára a mediterrán piacon hajszállal olcsóbb lett, a gázolaj árában viszont komoly drágulás történt. Némi vigasz, hogy a forint árfolyama ugyanezen időszak alatt erősödött a dollárhoz viszonyítva. Mit jelentenek mindezek a hazai autósokra nézve? Itt a GKI szokásos heti üzemanyagár-becslése.
Részvény / Deviza / Áru Norbi újabb mélyponton
Fellegi Tamás | 2016. április 22. 10:56
A fitneszguru cégének részvénye újabb mélypontra érkezett, de most más részvények is esnek a hazai börzén, igaz, szép ralin vagyunk túl. A többi piac lomha, pénteki pihenő jelei mutatkoznak. A forint visszatért az eurónkénti 310-es szintre, az olaj kitart a magasban.
Részvény / Deviza / Áru Majd egy évtizede nem volt ilyen a magyar tőzsdén
Fellegi Tamás | 2016. április 19. 11:15
A tőzsdéken ismét a vevők uralkodnak, a BUX 9 éves csúcson, ma a Mol a vezető részvény. Olajat sem nagyon adnak el, senkit nem izgat a dohai csúcs kudarca. A trend rövidtávon emelkedő, ilyenkor a hírek sem számítanak. A Nikkei ma nagyot szárnyalt, a DAX is emelkedik, a forint tarja erejét.
Részvény / Deviza / Áru Erős a forint és az OTP, mi történik az olajjal?
Fellegi Tamás | 2016. április 18. 11:18
A tegnapi olajtermelői csúcs nem vezetett eredményre, nem limitálják az olajkitermelést, de ettől csak átmenetileg ijedtek meg a piacok. A közel-keleti Brent olaj esett inkább, az amerikai WTI alig. A részvénypiacok közül a múlt héten száguldó Nikkei korrigált nagyot, Európa kis mínuszban. Sokéves csúcshoz közelít az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Igen magasan az olajár, idén eddig a legdrágább szinten
Fellegi Tamás | 2016. április 12. 10:39
A túlkínálat ellenére éves csúcsra emelkedett az olaj, mindkét típus 40 dollár fölött van. A forint is kapaszkodik, a dollár viszont gyengül. A részvénytőzsdéken csekély a mozgás, a BUX viszont folytatja tegnap megindult gyengülését. Az OTP-nek sok volt a 7000 forint, Norbival újra lehet kereskedni.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, zuhan az olaj
Fellegi Tamás | 2016. április 4. 11:43
A forint hirtelen magához tért a múlt heti gyengélkedésből, nem tudta tartósan megviselni a kamatemelés. Olajból pedig továbbra is rengeteg van, mi mást tehetne, újra esik. Az amerikai tőzsdék a magasban zártak, Európa próbál egy kicsit emelkedni, a BUX nem mozdul.
Részvény / Deviza / Áru Újra esik az olaj, eszement kört tett a Tesla
Fellegi Tamás | 2016. március 29. 10:11
Sok volt az olajárnak a 40 dollár fölötti magasság, legalábbis az amerikai könnyűolajnak, a Brent még tartja magát. Az arany is gyengül, a részvénytőzsdék viszont vidámak. Amerika a magasban, az európai piacok emelkednek, a hazai tőzsde is pluszban.
Részvény / Deviza / Áru Az amerikai olaj vágtat, a közel-keleti elakadt
Fellegi Tamás | 2016. március 21. 11:31
Újabb érdekesség az olajpiacon: az amerikai könnyűolaj 41 dollár körül utoléri a Brent típust. A tőzsdék közben vidáman emelkednek tovább, a DAX ismét 10 ezer pont fölött, a BUX is emelkedik, az OTP a nagy pénteki lefordulás után újra erősödik, lehet, hogy újra megpróbálkozik a 7000 forintos szinttel.
Részvény / Deviza / Áru Kitart az olajár a magasban
Fellegi Tamás | 2016. március 18. 10:30
Tegnap az olaj mindkét fő típusának ára 40 dollár fölé került, és ott sikerült ma is kitartania. Az amerikai tőzsdék is a magasban zártak tegnap, ellenben Európában ma nem mutatkozik erő, a német piac kifejezetten gyengélkedik. A hazai tőzsde továbbra is bivaly, a Mol-OTP páros viszi az égbe.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalnak a németek, mi csak nézzük
Fellegi Tamás | 2016. március 1. 11:05
Ma a DAX vezeti az európai mezőnyt, a német tőzsde igencsak magára talált. Egész Európa emelkedik, a BÉT viszont egyhelyben toporog. Tegnap Amerika esett, így most nem egy ütemre táncol a világ. Az olaj tartja egyhónapos csúcsát, sőt az amerikai könnyűolaj még érdemben emelkedett is tegnap óta.
Részvény / Deviza / Áru Elképesztő hullámzás az olaj árában
Fellegi Tamás | 2016. február 19. 10:30
Nem nyugszanak a kedélyek, napi 6-7, esetenként 10 százalékot liftezik le-föl az olajár, ma épp az amerikai könnyűolajat zsákolják. A tőzsdék is hullámzanak, különösen Amerikában. A BÉT ehhez képest békés és stabil, akárcsak a forint. A Richternek egyelőre nem sikerült az óriás kitörés a 20 éves bázisból.
Részvény / Deviza / Áru Újra zuhan az olaj, pedig már azt hittük, megvolt az alja
Fellegi Tamás | 2016. február 10. 09:59
Tegnap ismét jó alaposan megöntötték az olajat, a két típus átlagára alá is esett a 30 dolláros szintnek. Az európai börzék is tovább estek a nagy letörés után, Amerika azért küzd, nehezen esik tovább. A BÉT-ünket tegnap kivégezték, ma próbálja összeszedni magát.
Részvény / Deviza / Áru Megint az égbe ment az olajár
Fellegi Tamás | 2016. február 4. 10:00
Tegnap egy újabb kiadós ingadozás után ismét igen magasra ugrott az olaj, az eső trend megszakadására utalva. Az amerikai tőzsdék szaladtak az olaj után, a már eddig is töredékére eső GoPro kameragyártó részvény tovább zsugorodik. A forint stabil, a dollár gyengül, az arany erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Heves ingadozás az olajárban
Fellegi Tamás | 2016. február 3. 10:17
Nagyot esik ma a DAX, ugyanezt tették tegnap az amerikai tőzsdék. Az olajár hevesen ingadozik, ami az óriási eső trend után teljesen érthető, hisz sokan még a további esésre, sokan már a fordulatra számítanak, így megnövekszik a spekuláció szerepe. A forint korrigált, de tartja erősödő trendjét.
Részvény / Deviza / Áru Megfordult a trend: stabilan emelkedik az olajár
Privátbankár.hu | 2016. január 28. 11:41
Az amerikai tőzsdék nagyot estek, miután a FED ülése után. Kína is tovább gyengül, Európa és a BUX viszont nem mozdul.
Részvény / Deviza / Áru Átírta a számot a Világbank - meddig esik idén az olaj?
Privátbankár.hu | 2016. január 26. 17:55
Ami biztos, a Világban most alacsonyabb árral számol, mint korábban.
Részvény / Deviza / Áru Helyreáll a világ rendje az olajpiacon
Privátbankár.hu | 2016. január 25. 11:42
Ismét a Brent drágább, ahogy az megszokott. A tőzsdék lecsendesültek, bár eddig csúnya volt az idei év, az összeomlás nem jött el.
Részvény / Deviza / Áru Húsz dolláros olajár? Kösz, valójában éppen megvolt
Eidenpenz József | 2016. január 15. 12:55
Sorra jönnek a hírek az olajár újabb és újabb mélypontjairól, és találgatják, meddig eshet még. Ma 30 dollár alatt tartózkodik az árfolyam, ami 2003 végén fordult elő utoljára. De ez rengeteg idő, ez alatt a pénz értéke is sokat változik, mi van, ha korrigálunk az inflációval?
Részvény / Deviza / Áru 12 éve nem történt ilyen az olajjal
Privátbankár.hu | 2016. január 13. 07:54
Kedd este 30 dollár alá esett a WTI hordónkénti ára.
Részvény / Deviza / Áru Meddig zuhanhat még az olaj? Meredek jóslatok jöttek
Privátbankár.hu | 2016. január 12. 17:31
Meredeken csökkentették idei olajár-előrejelzéseiket londoni iparági elemzők, elsősorban a kereslet és a kínálat egyensúlyát meghatározó alapfolyamatok markáns romlása miatt.
Részvény / Deviza / Áru Újra 14 000 felett a Mol, január óta nem látott dolog történt az olajpiacon
Privátbankár.hu | 2015. december 23. 11:30
Szépen emelkednek ma az európai tőzsdék, kissé lemaradva a BUX index is pluszban van, főleg a Molnak köszönhetően. A forint stabil, a dollár erősödik, a WTI és a Brent hosszú idő óta először egy árban van.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz a vége? Tényleg semmit sem ér már az olaj?
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 10:50
A szakértőknek már semmi se túl olcsó: a 30 dolláros olajár-jóslatokat sem emésztettük még meg, erre már 20 dolláros hordónkénti árról beszélnek. Igaz, ha úgy vesszük, még ez is sok: ha már a kerti medence és a gyerek fürdőkádja is színültig van a fekete arannyal, akkor igazából nincs is értéke.
Részvény / Deviza / Áru Mélyben az olaj, csoda az egykori botránycégnél
Fellegi Tamás | 2015. december 8. 10:13
Heves ingadozás jellemzi a tőzsdéket: a tegnapi európai száguldást Amerikában kisebb, Ázsiában nagyobb esés követte. A BUX pluszban nyitott, nagyot emelkedik az Enefi, az egykori E-Star, miután úgy tűnik, eladja lengyel cégét. Az olaj immár 40 dollár alá került
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul esik az olaj
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 16:15
Déltől ismét erős áresés bontakozott ki az olaj piacán, közelednek az augusztusi mélypontok.
Részvény / Deviza / Áru Visszaesett az olaj, mégsem kell izgulni a benzinár miatt
Fellegi Tamás | 2015. október 13. 10:10
Az előző napokban nagy lendülettel kitört az olajár a jól megszokott 45-50 dollár közti sávból, úgy tűnt, mintha emelkedő trendbe kerülne. Most mintha mégis visszatérne 50 alá. A részvénypiacok esésnek indultak, a forint erős, de még a török líra is magához tért valamelyest.
Részvény / Deviza / Áru Ha drágul a benzin, akkor azt nekik köszönje!
Privátbankár.hu | 2015. október 12. 11:59
Felfele indulhatnak a nyersanyagárak.
Részvény / Deviza / Áru Feltört az olaj, bajban a Tesco
Fellegi Tamás | 2015. október 7. 10:30
Kitartani látszik a pénteki amerikai fordulat után indult tőzsdei rali: szakadatlanul emelkednek az indexek, el is érték az első komoly ellenállásokat. Még a Volkswagen is képes volt egy szerény korrekcióra. Az olajár kimozdult felfelé kényelmes sávjából, az arany tovább szárnyal.
Részvény / Deviza / Áru Tovább veszít fényéből az arany
Privátbankár.hu | 2015. október 2. 10:50
Az eddig erőt mutató nemesfém újra csorogni kezdett, az olaj stabil, a DAX újra szárnyalni próbál, az OTP gyengélkedik, a forint stabil.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG