<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Brent
Makro / Külgazdaság Zuhanórepülésben a kőolaj ára
Privátbankár.hu | 2020. március 9. 08:14
Több mint 30 százalékos mínuszban a Brent és a West Texas Intermediate is.
Makro / Külgazdaság Olajtermékeket vásárolna Szaúd-Arábia
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 14:21
A szaúd-arábiai állami olajvállalat kereskedőháza olajtermékeket keres azonnali szállításra a szaúdi olajlétesítmények ellen szombaton elkövetett támadások után.
Részvény / Deviza / Áru Felgyorsul az olajkorszak vége? Tíz éve nem esett ily nagyot az árfolyam
Eidenpenz József | 2019. június 12. 18:46
Nemrég 2008 óta nem látott egy havi esést szenvedett el a kőolaj, aminek nyomán megszaporodtak az olajkorszak végével kapcsolatos találgatások. De rövidebb távon még mindig a nagy olajtermelők megállapodásai, tehát a kínálat az úr. Eközben egyre erősebbek a környezetvédők, és gőzerővel folyik az igazán olcsó akkumulátorok fejlesztése.
Makro / Külgazdaság Amerika odacsapott, csúcsra tört a kőolaj ára
Privátbankár.hu | 2019. április 23. 10:41
A keddi drágulás azután következett be, hogy az Egyesült Államok hétfőn megerősítette: az iráni olajvásárlási tilalom alól ideiglenesen mentesített országoknak is le kell állítaniuk importjukat május elsejétől.
Részvény / Deviza / Áru Kúszik lefele az olajár – mi lesz jövőre?
Privátbankár.hu | 2018. november 6. 16:53
Rontotta a kőolaj jövő évi átlagárára vonatkozó előrejelzését a Morgan Stanley.
Makro / Külgazdaság Mi történt? Hihetetlen drágulás előtt az olaj
Privátbankár.hu | 2018. május 11. 10:05
Jövőre akár 100 dollárra is nőhet a Brent olajfajta hordónkénti ára.
Részvény / Deviza / Áru Elárasztja Európát az amerikai olaj
Fellegi Tamás | 2018. április 25. 15:12
Az OPEC és Oroszország a kitermelés csökkentéssel elérte célját: az olajár a magasba emelkedett. Ugyanakkor a magas ár az amerikai palaolaj kitermelést is felfuttatta, olyannyira, hogy csúcsra jár az amerikai kitermelés és az export. Ebből már Európának is jut bőven, az OPEC ls Oroszország így viszont piacot veszthetnek.
Részvény / Deviza / Áru Mennyiért fogunk tankolni jövőre? Gyülekeznek a viharfelhők
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 18:30
Néhány leállás az olaj– és a földgázpiacot is alaposan megkavarta az elmúlt napokban Európában és az USA-ban is. Sokan azt remélik, hogy az olaj nem drágul meg túlságosan, mert az amerikai olajtermelők bizonyos árszintnél akcióba lendülnek. Ám lehet, hogy csalódást fognak okozni, már ők sem a régiek, korlátaik vannak.
Részvény / Deviza / Áru Drasztikus lépésekre készül az OPEC – miért annyival drágább az európai olaj, mint az amerikai?
Eidenpenz József | 2017. október 11. 14:40
Az olajnak elég volt másfél hétig esnie, az OPEC máris rendkívüli lépésekről beszél. Csak felbeszélni próbálja az árat, vagy cselekedni is fog? Az európai Brent olaj sokkal drágább, mint az amerikai, de ennek egyrészt megvan a maga gyakorlati oka, másrészt pedig nem olyan rendkívüli esemény, mint gondolnánk.
Személyes pénzügyek Halvány remény: megúszunk egy adóemelést?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 07:30
Az állam úgy döntött, hogy ő semmiképp sem járhat rosszul: ha túl olcsó az olaj, megemelik az adót, nehogy kevesebb pénzt szedjenek be az autósoktól. Az utolsó negyedévre talán megússzuk a magasabb adót.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az olaj, esik a Konzum
Fellegi Tamás | 2017. július 20. 10:56
Az 50 dollárt közelíti a Brent olaj, az amerikai tőzsdék nagy ugrással ismét új történelmi csúcsokon, a hazai börzén a Konzumban zajlik az időszerűvé vált korrekció, az OTP és a Telekom kisebb mértékben gyengül. Meg sem mozdul a forint, gyenge az angol font, legalábbis az euróhoz képest.
Vállalat Rábólintott Európa – ez hajtja fel majd az olaj árát?
Privátbankár.hu | 2017. június 18. 13:11
Eladhatja a Shell az Északi-tengeri kitermelési ágazatát.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, miért esett nagyot az olaj – apránként sütögették a spekulánsokat
Eidenpenz József | 2017. március 13. 13:27
Olyan történt az olajpiacon a múlt héten, mint már november eleje óta nem, közel tíz százalékkal estek az árak. Pedig az OPEC kitermelés-csökkentése nyomán nagyon sokan számítottak arra, hogy az árfolyam tovább emelkedik. Mi lehet ennek az oka, csak annyi, hogy magasak az amerikai készletek, vagy valami más is van mögötte?
Részvény / Deviza / Áru Másfél éves csúcson az olaj, újabb rekorddal kacérkodik a BUX index
Eidenpenz József | 2017. január 3. 11:23
Pozitív hangulatban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek, a BUX kicsit lemaradó, de ezzel is újabb csúcs felé tart. Ma az OTP és a Telekom viszik a prímet, a forint kissé gyengül. Mintegy másfél éve volt ilyen drága utoljára az olaj, a Brent már az 58 dolláros határt is átszelte.
Részvény / Deviza / Áru Magasan az olajár, miért áll a forint?
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 22. 11:06
Az olaj ára példátlanul gyorsan szaladt fel 40-ről 50 dollárig, igaz, most egy kicsit korrigált. A forint pedig eurónként 310-en áll, mintha odatapadt volna. A tőzsdék újra vidáman emelkednek, a pesti börze viszont még csak ébredezik. Az arany ma nagyot esik, igaz, idei teljesítménye még így is nagyon szép.
Részvény / Deviza / Áru Megijedt az olaj az 50 dolláros ártól
Fellegi Tamás | 2016. május 19. 10:02
A Brent típusú olaj ára centekre volt tegnap a kerek számtól, de ahelyett, hogy elérte volna, visszaesett 48-ig. Az arany is esik, és a tőzsdék is lefordultak a tegnapi kezdeti emelkedés után. Itthon a Telekom és az OTP van lejjebb, a Mol emelkedik. A forint tartósan gyenge.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedik a forint
Privátbankár.hu | 2016. április 26. 09:37
A 310-es eurónkénti szint ismét meggátolta a további erősödést. Az olajár stabil 45 dollár alatt, a tőzsdék a magasban várják a hónap végét.
Részvény / Deviza / Áru Rohanjunk tankolni? Az autósok fele ennek nem fog örülni!
Privátbankár.hu | 2016. április 23. 19:01
A héten a benzin ára a mediterrán piacon hajszállal olcsóbb lett, a gázolaj árában viszont komoly drágulás történt. Némi vigasz, hogy a forint árfolyama ugyanezen időszak alatt erősödött a dollárhoz viszonyítva. Mit jelentenek mindezek a hazai autósokra nézve? Itt a GKI szokásos heti üzemanyagár-becslése.
Részvény / Deviza / Áru Norbi újabb mélyponton
Fellegi Tamás | 2016. április 22. 10:56
A fitneszguru cégének részvénye újabb mélypontra érkezett, de most más részvények is esnek a hazai börzén, igaz, szép ralin vagyunk túl. A többi piac lomha, pénteki pihenő jelei mutatkoznak. A forint visszatért az eurónkénti 310-es szintre, az olaj kitart a magasban.
Részvény / Deviza / Áru Majd egy évtizede nem volt ilyen a magyar tőzsdén
Fellegi Tamás | 2016. április 19. 11:15
A tőzsdéken ismét a vevők uralkodnak, a BUX 9 éves csúcson, ma a Mol a vezető részvény. Olajat sem nagyon adnak el, senkit nem izgat a dohai csúcs kudarca. A trend rövidtávon emelkedő, ilyenkor a hírek sem számítanak. A Nikkei ma nagyot szárnyalt, a DAX is emelkedik, a forint tarja erejét.
Részvény / Deviza / Áru Erős a forint és az OTP, mi történik az olajjal?
Fellegi Tamás | 2016. április 18. 11:18
A tegnapi olajtermelői csúcs nem vezetett eredményre, nem limitálják az olajkitermelést, de ettől csak átmenetileg ijedtek meg a piacok. A közel-keleti Brent olaj esett inkább, az amerikai WTI alig. A részvénypiacok közül a múlt héten száguldó Nikkei korrigált nagyot, Európa kis mínuszban. Sokéves csúcshoz közelít az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Mindent vesznek, amit érnek
Fellegi Tamás | 2016. április 14. 09:19
Vásárlási láz lett úrrá a részvénytőzsdéken, a leglelkesebben a japán papírokat veszik, de a német indexet is 10 ezer pont fölé húzták, Amerika pedig újabb éve csúcsokon. Az forint is erős, az olaj most megpihent egy kicsit a szokatlanul gyors emelkedés után. Az OTP ismét 7000 forint fölött.
Részvény / Deviza / Áru Tovább drágul az olaj, már a tőzsdék is követik
Fellegi Tamás | 2016. április 13. 10:54
Megállíthatatlan az olaj, újabb éves csúcson, és a részvénytőzsdék is szárnyalnak. A forint lassan, de biztosan erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Igen magasan az olajár, idén eddig a legdrágább szinten
Fellegi Tamás | 2016. április 12. 10:39
A túlkínálat ellenére éves csúcsra emelkedett az olaj, mindkét típus 40 dollár fölött van. A forint is kapaszkodik, a dollár viszont gyengül. A részvénytőzsdéken csekély a mozgás, a BUX viszont folytatja tegnap megindult gyengülését. Az OTP-nek sok volt a 7000 forint, Norbival újra lehet kereskedni.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, zuhan az olaj
Fellegi Tamás | 2016. április 4. 11:43
A forint hirtelen magához tért a múlt heti gyengélkedésből, nem tudta tartósan megviselni a kamatemelés. Olajból pedig továbbra is rengeteg van, mi mást tehetne, újra esik. Az amerikai tőzsdék a magasban zártak, Európa próbál egy kicsit emelkedni, a BUX nem mozdul.
Részvény / Deviza / Áru Újra esik az olaj, eszement kört tett a Tesla
Fellegi Tamás | 2016. március 29. 10:11
Sok volt az olajárnak a 40 dollár fölötti magasság, legalábbis az amerikai könnyűolajnak, a Brent még tartja magát. Az arany is gyengül, a részvénytőzsdék viszont vidámak. Amerika a magasban, az európai piacok emelkednek, a hazai tőzsde is pluszban.
Részvény / Deviza / Áru Az amerikai olaj vágtat, a közel-keleti elakadt
Fellegi Tamás | 2016. március 21. 11:31
Újabb érdekesség az olajpiacon: az amerikai könnyűolaj 41 dollár körül utoléri a Brent típust. A tőzsdék közben vidáman emelkednek tovább, a DAX ismét 10 ezer pont fölött, a BUX is emelkedik, az OTP a nagy pénteki lefordulás után újra erősödik, lehet, hogy újra megpróbálkozik a 7000 forintos szinttel.
Részvény / Deviza / Áru Kitart az olajár a magasban
Fellegi Tamás | 2016. március 18. 10:30
Tegnap az olaj mindkét fő típusának ára 40 dollár fölé került, és ott sikerült ma is kitartania. Az amerikai tőzsdék is a magasban zártak tegnap, ellenben Európában ma nem mutatkozik erő, a német piac kifejezetten gyengélkedik. A hazai tőzsde továbbra is bivaly, a Mol-OTP páros viszi az égbe.
Részvény / Deviza / Áru Feltört az olaj, és a fémek is száguldanak
Privátbankár.hu | 2016. március 8. 10:01
Ezúttal az árupiacok az izgalmasak, az olaj 40 dollárig robogott fel, vas, a réz egyaránt elszálltak, az arany is éves csúcson.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalnak a németek, mi csak nézzük
Fellegi Tamás | 2016. március 1. 11:05
Ma a DAX vezeti az európai mezőnyt, a német tőzsde igencsak magára talált. Egész Európa emelkedik, a BÉT viszont egyhelyben toporog. Tegnap Amerika esett, így most nem egy ütemre táncol a világ. Az olaj tartja egyhónapos csúcsát, sőt az amerikai könnyűolaj még érdemben emelkedett is tegnap óta.
Makro / Külgazdaság Leminősítették Szaúd-Arábiát az alacsony olajár miatt
Privátbankár.hu | 2016. február 18. 07:28
Leminősítette Szaúd-Arábia - a világ legnagyobb nyersolajtermelője - államadós-osztályzatait a Standard & Poor's, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy az alacsony olajárak markáns és tartós hatást gyakorolnak a szaúdi költségvetési és reálgazdasági mutatókra.
Részvény / Deviza / Áru Újra zuhan az olaj, pedig már azt hittük, megvolt az alja
Fellegi Tamás | 2016. február 10. 09:59
Tegnap ismét jó alaposan megöntötték az olajat, a két típus átlagára alá is esett a 30 dolláros szintnek. Az európai börzék is tovább estek a nagy letörés után, Amerika azért küzd, nehezen esik tovább. A BÉT-ünket tegnap kivégezték, ma próbálja összeszedni magát.
Részvény / Deviza / Áru Megint az égbe ment az olajár
Fellegi Tamás | 2016. február 4. 10:00
Tegnap egy újabb kiadós ingadozás után ismét igen magasra ugrott az olaj, az eső trend megszakadására utalva. Az amerikai tőzsdék szaladtak az olaj után, a már eddig is töredékére eső GoPro kameragyártó részvény tovább zsugorodik. A forint stabil, a dollár gyengül, az arany erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Heves ingadozás az olajárban
Fellegi Tamás | 2016. február 3. 10:17
Nagyot esik ma a DAX, ugyanezt tették tegnap az amerikai tőzsdék. Az olajár hevesen ingadozik, ami az óriási eső trend után teljesen érthető, hisz sokan még a további esésre, sokan már a fordulatra számítanak, így megnövekszik a spekuláció szerepe. A forint korrigált, de tartja erősödő trendjét.
Részvény / Deviza / Áru Megfordult a trend: stabilan emelkedik az olajár
Privátbankár.hu | 2016. január 28. 11:41
Az amerikai tőzsdék nagyot estek, miután a FED ülése után. Kína is tovább gyengül, Európa és a BUX viszont nem mozdul.
Részvény / Deviza / Áru Az Apple is az olaj hátán csúszik
Fellegi Tamás | 2016. január 27. 10:34
Közzétette negyedéves eredményét az Apple, és választ kaptunk rá, hogy miért alacsony a cég értékeltsége. Nem nő már az eladás, és ezt a cég az olajországok elszegényedésére fogja. Maga az olaj ma nyugodtabb, a tőzsdék is, szerények a mozgások. Az OTP-nek jó napja van, bő egy százalékot emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Átírta a számot a Világbank - meddig esik idén az olaj?
Privátbankár.hu | 2016. január 26. 17:55
Ami biztos, a Világban most alacsonyabb árral számol, mint korábban.
Részvény / Deviza / Áru Helyreáll a világ rendje az olajpiacon
Privátbankár.hu | 2016. január 25. 11:42
Ismét a Brent drágább, ahogy az megszokott. A tőzsdék lecsendesültek, bár eddig csúnya volt az idei év, az összeomlás nem jött el.
Részvény / Deviza / Áru Kongatják a vészharangot a zuhanó olajár miatt
Privátbankár.hu | 2016. január 22. 11:17
Venezuela az OPEC rendkívüli ülésének az összehívását javasolta.
Részvény / Deviza / Áru A Facebook és a Netflix mentette meg a világot
Fellegi Tamás | 2016. január 21. 10:30
Tegnap egész szokatlan helyzet állt elő Amerikában: a teljes összeomlásból húzták vissza a piacot főleg ezzel a két papírral. A világ egyelőre azonban nem hatódott meg, Ázsia esett egy szépet és a DAX sem tör az ég felé, nem beszélve az olajról.
Részvény / Deviza / Áru Ilyen rossz évkezdésre nem is volt még példa
Fellegi Tamás | 2016. január 18. 12:00
Az év első két hete igen gyászos lett a tőzsdéken. Ma Amerika zárva, így egy kis nyugalom van, a de BÉT váratlanul elhagyta magát, pedig eddig remekelt. A zloty szakad, megártott neki a lengyel leminősítés. Furcsaság az olajban: a Brent olcsóbb, mint a WTI.
Részvény / Deviza / Áru 12 éve nem történt ilyen az olajjal
Privátbankár.hu | 2016. január 13. 07:54
Kedd este 30 dollár alá esett a WTI hordónkénti ára.
Részvény / Deviza / Áru Meddig zuhanhat még az olaj? Meredek jóslatok jöttek
Privátbankár.hu | 2016. január 12. 17:31
Meredeken csökkentették idei olajár-előrejelzéseiket londoni iparági elemzők, elsősorban a kereslet és a kínálat egyensúlyát meghatározó alapfolyamatok markáns romlása miatt.
Részvény / Deviza / Áru Még meddig zuhan? 11 éves mélyponton az olaj ára
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 15:08
35 dollár alá esett az Európában irányadó északi-tengeri Brent könnyűolaj ára szerdán.
Részvény / Deviza / Áru Újra 14 000 felett a Mol, január óta nem látott dolog történt az olajpiacon
Privátbankár.hu | 2015. december 23. 11:30
Szépen emelkednek ma az európai tőzsdék, kissé lemaradva a BUX index is pluszban van, főleg a Molnak köszönhetően. A forint stabil, a dollár erősödik, a WTI és a Brent hosszú idő óta először egy árban van.
Részvény / Deviza / Áru Mélyben az olaj, csoda az egykori botránycégnél
Fellegi Tamás | 2015. december 8. 10:13
Heves ingadozás jellemzi a tőzsdéket: a tegnapi európai száguldást Amerikában kisebb, Ázsiában nagyobb esés követte. A BUX pluszban nyitott, nagyot emelkedik az Enefi, az egykori E-Star, miután úgy tűnik, eladja lengyel cégét. Az olaj immár 40 dollár alá került
Makro / Külgazdaság Nemsokára elkezd fogyni az orosz olaj
Privátbankár.hu | 2015. november 17. 14:08
Jövőre az idei szinten marad, de 2017-ben várhatóan 10 millió tonnával csökken Oroszország olajtermelése.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul esik az olaj
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 16:15
Déltől ismét erős áresés bontakozott ki az olaj piacán, közelednek az augusztusi mélypontok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG