<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Egyes szolgáltatóknál olcsóbb volt a gázár, mint amit majd az állami közműszolgáltatónál fizet a fogyasztó. A szolgáltató ezt a Népszabadságnak azzal próbálta ellensúlyozni, hogy az ügyfelek Főgáz-hitelkártyával sokat nyerhetnek.

A Magyar Telekom közel hatvanezer, augusztustól az állami Főgázhoz kerülő lakossági gázfelhasználója valószínűleg két-három százalékos gázáremelkedést is tapasztal majd a számláján – írta meg korábban a Népszabadság. Ám a Főgáznak azok az ügyfelei, akik kiváltják a Főgáz-kártyát, bizonyos feltételek mellett akár hatszázalékos gázárkedvezményt is kaphatnak – tudatta a hírre – nem igazán sikeres – válaszként az állami gázszolgáltató tulajdonosi jogait gyakorló állami Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ). Az ENKSZ nem közölte Főgáz-kártyásai számát, de megemlítette, hogy azt csak "ügyfélkapcsolati felületein" népszerűsítette. Mivel jövő év végén már a teljes lakosság a Főgáz ügyfele lesz, a téma mindenkit érint.

Privátbankár-vélemény

A Népszabadsággal ellentétben mi jó ötletnek tartjuk a Főgáz-kártyát, amelyet még akkor vezettek be, amikor sem a Főgáz, sem a BB nem volt állami, sőt ennek gondolata is távolinak tűnt. Ugyanakkor a gond azzal van, ha a nemzeti közműszolgáltató azt hiszi, ez a plasztik mindenkinek elérhető - ehhez bizony hitelbírálat kell, a hitelkeret-megajánláshoz a banknak (mindegy, hogy állami-e, vagy sem) vizsgálnia kell, hogy az adós megfelel-e az MNB szigorodó hitelezési feltételeinek. Szóval ezzel azért nem sokan csökkentik majd a gázszámlát...

A Főgáz-kártya a közelmúltban államivá váló Budapest Bank hitelkártyája. A teljes hiteldíjmutató évi 39,93 százalék – persze, minden más hitelkártyához hasonlóan ezt is lehet kamatmentesen használni, ennek feltétele a felhasznált összeg határidőn belüli törlesztése.

A kártya alapban 3 százalékos kedvezményt ad, a 6 százalékos engedményhez ugyanakkor már folyó- vagy befektetési számlát is kell nyitni és havonta a számlánkra kell utalni legalább a nettó minimálbérnek megfelelő összeget. A számla 470 forintos havidíja alól akkor mentesülünk, ha havonta már legalább 150 ezer forintot utalunk a bankhoz - emlékeztet a lap.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Száz százalékos árrobbanás is lehet a tűzifapiacon
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 10. 05:41
Tűzifamánia látszik kibontakozni Magyarországon, az emberek megrohamozták a tüzépeket és az erdészeti vállalatokat. Sok helyen kifogyott a készlet, és duplájára emelkedett az ár. A kínálat egy jogszabály-módosítás miatt is veszélyben van. A KSH valamit nagyon nem mér jól.
Személyes pénzügyek Mindenki Ausztriába menne dolgozni? Mutatjuk az új számokat
Eidenpenz József | 2022. augusztus 9. 05:26
Minden eddigi rekord megdőlt júniusban is, egyre több magyar dolgozik Ausztriában, és az is igaz, hogy megint a magyarok száma nőtt a legjobban. Azért igyekeznek a román, horvát, német állampolgárok is, az ukránok száma pedig még alacsony ugyan, de gyorsan megkétszereződött.
Személyes pénzügyek Furcsa dolog történik a lakáshitelek kamataival - érdemes résen lenni
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:59
Annyira kellenek az ügyfelek a bankoknak, hogy az emelkedő jegybanki kamatok mellett is csökkentek a banki kamatszintek.
Személyes pénzügyek Jó hír a piaci áron tankolóknak, nagyot esnek szerdán az üzemanyagárak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 10:31
Egyre többeket érint a piaci ár változása, érdemes két napot várni a tankolással.
Személyes pénzügyek Manapság elkerülhetetlen a hitelkártyák használata
Natív tartalom | 2022. augusztus 5. 11:42
Sokaknak még mindig mumus a hitelkártya, pedig a megfelelő tudatosság mellett akár spórolásra is alkalmas lehet. De mi köze egymáshoz az áruhitelnek és a hitelkártyáknak? Mire készüljön, aki először igényel hitelkártyát? Váradi Eszterrel, a Magyar Bankholding Hitelkártya vezetőjével beszélgettünk.
Személyes pénzügyek Elsőként kínál magyar bank piaci zöld lakáshitelt - mire lehet felvenni?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 4. 08:32
A K&H elsőként a piacon, új, zöld lakáshitel termékkel jelentkezik az energiafelhasználásukat csökkenteni kívánó ügyfeleik számára. Egyedi megoldásként ugyanabban a szerződésben hitelezhető az ingatlan megvásárlása és felújítása is.
Személyes pénzügyek Jobban kezelik a pénzt a fiatalok?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 08:24
A 19-29 éves korosztály tagjainak csak a 20 százaléka nem takarékoskodik, 47 százalékuk havi rendszerességgel spórol, 18 százalék pedig azoknak az aránya, akik csak akkor tudnak félretenni, ha nagyobb összeghez jutnak.
Személyes pénzügyek Augusztusban is drágították a bankok a hiteleiket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 2. 08:41
A jegybank egy hónapon belüli három nagy kamatemelésére már a harmadik hullámban válaszoltak a bankok. Augusztus elejétől több nagy pénzintézet is drágított a hitelein, ami után a lakáskölcsönt már csak elvétve lehet kapni 8 százalékos THM alatt - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
Személyes pénzügyek Aki nem nyilatkozik a moratóriumról, az augusztustól fizethet
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 08:04
Egy munkanapjuk és egy hétvégéjük maradt a törlesztési moratóriumban lévőknek a bennmaradási nyilatkozatra. Aki ezt bármilyen okból lekési, annak augusztustól újra fizetnie kell a kölcsönét.
Személyes pénzügyek Ezekre költenek hitelből a magyarok legtöbbször
Privátbankár.hu | 2022. július 28. 15:36
A megkérdezettek 43 százaléka vett fel hitelt az elmúlt 12 hónapban, míg egy évvel korábban csak minden harmadik magyar válaszadó állította ezt – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készült kutatásból.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG