3p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A brit királyi család először engedi látogatóit az ikonikus kastélyba.

III. Károly király úgy döntött, bárki beléphet az ikonikus kastély ajtaján – adja hírül a Travel and Leisure amerikai turisztikai magazin. A Balmoral kastély 1852 óta a királyi család szentélye.

Sokan találgatják, miért pont most került sor erre a döntésre, amikor a család két tagja is küzd a rákkal, meg a nyilvánossággal. és azokkal a dilemmákkal, mit közöljenek a világgal minderről, és mit nem.

Lehet, hogy ez a döntés figyelemelterelő, de lehet, hogy egyfajta kárpótlás a kíváncsiskodók részére, vagy éppen szándék a királyi család népszerűsítésére, és megtépázott hírnevének javítására. A hír olvastán, sokan felsóhajtottak:

hát ezt II. Erzsébet nem engedte volna.

Vajon mit szólna ehhez II. Erzsébet?
Vajon mit szólna ehhez II. Erzsébet?
Fotó: Depositphotos

Még a világszerte rendkívül népszerű A korona című sorozat készítői sem voltak olyan szerencsések, hogy beengedték volna őket az ősi kastély falai közé, egy másikat kellett anno kibérelniük és berendezniük.

De ezen a nyáron, igaz, rövid időre (július 1. és augusztus 4. között) mégis beléphetnek ide a látogatók.

Történelmi események helyszíne

A magánrezidencia 1852 óta a királyi család egyfajta elvonulási menedéke, egyben privát otthona. Ekkor vásárolta meg Albert herceg a hatalmas birtokot Viktória királynő számára. Az 1855-ben épített, 167 szobás kastély egy elképesztően nagy és szépséges, 50 ezer hektáros parkban épült. II. Erzsébet királynő köztudottan személyes szentélyének tekintette Balmoralt, ahová minden nyáron visszavonult, és ahol 2022 szeptemberében hunyt el.

Ez az a hely, ahová a Windsor család tagjai elvonulnak szabadságra, ha Londontól távol akarnak lenni. Történelmi események helyszínéről beszélünk, ide vonult vissza az akkori Károly herceg és Kamilla a járvány idején, Diana hercegnő és Károly herceg itt fejezte be nászútját, és állítólag Vilmos és Harry itt értesültek édesanyjuk tragikus haláláról. A belső termek kapuit eddig csak az ott dolgozók léphették át, a királyi család tagjain kívül.

Ötórai tea is jár mellé

Az idei nyár turistacsoportjai egyszerre csak 10 főre korlátozódhatnak, és személyenként 100 angol fontot (127 USD) vagy 150 angol fontot (190 USD) kell fizetniük a háznézésért, beleértve egy elmaradhatatlan angolos délutáni teát.

Akik befizették a belépti díjat, a kastély több szobáját is meglátogathatják, bár nem mindet, a közel 170 helyiségbe valószínűleg sokan nem fognak bejutni.

A jegyek iránt óriási az érdeklődés, 24 órán belül elfogytak, akik pedig mégis be szeretnének bejutni, jó, ha folyamatosan figyelik a weboldalt a lemondások és a további időpontok miatt.

Land Roveres kirándulás az ötvenezer hektáros parkban

Azok pedig, akik nem elég szerencsések ahhoz, hogy beléphessenek a kastélyba, választhatják a  Land Roveres expedíciós túrákat,  hogy bejárják az óriási területű parkokat, valamint tanulmányozzák az itteni növény és állatvilágot. A Balmoral birodalom szabadtéri területének meglátogatására szóló jegyek 18 angol font (8 154 forint április 8-i árfolyammal számolva) alatt maradnak, és továbbra is foglalhatók. Bizonyára ezek iránt is élénk lesz a kereslet, hiszen 50 ezer hektár terület vár felfedezésre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus Egészen meghökkentő, hol támad a rezsidémon
Kollár Dóra | 2024. május 18. 17:44
A megugró energiaköltségek szokatlan helyeken is felütötték a fejüket – az apácáknak is foglalkoznia kell a kérdéssel.
Turizmus Megújult Bécs egyik különleges látványossága - érdemes megnézni
Vágó Ágnes | 2024. május 14. 11:32
A 2023-24-ben teljesen felújított és átalakított, nemrégiben ismét megnyílt bécsi Hundertwasser KunstHausba látogatott el laptársunk.
Turizmus Horrorárakat hoz az olimpia, de jön a szuperbérlet
Elek Lenke | 2024. május 11. 13:41
A francia főváros az olimpia idejére különleges közlekedési bérletet bocsátott forgalomba, amely lehetővé teszi a sportrajongók számára, hogy egy adott összeg fejében, korlátlanul utazhassanak a város minden olimpiai és paralimpiai helyszínére, a játékok egész ideje alatt.
Turizmus Az oroszok idén főleg Grúziába, Dagesztánba és Kamcsatkába utaznak
Elek Lenke | 2024. május 5. 17:54
Minden háború más és más – az Ukrajna elleni orosz támadás azért is különleges, mert közben Oroszországban fellendült a gazdaság és élénkült, elsősorban a belföldi turizmus. Főleg a különleges célpontokat célba vevő, kiscsoportos túrák kedveltek, jóllehet, ezek ára jelentősen megugrott: a belföldi nyári foglalások esetében éves szinten 46,5, a külföldi utaknál pedig 38 százalékkal. Mivel a hadiipar mellett más ágazatok is extra profitra tettek szert, milliók tehetnek félre pénzt a nyaralásra.
Turizmus Cukorka a párnáján, hogy jól aludjon – Új szállodai kényeztetések és csáberők
Elek Lenke | 2024. április 27. 15:01
Fa tetején, kastélyban, a semmibe lógó sziklaszirten, börtönben, őserdőben, kolostorban, sivatagban, könyvtárban és a sarkkörön túl – nincs a világnak olyan szeglete, ahol ne nyílt volna már szálloda. Az emberek egyre több pénzt fordítanak turistáskodásra, és a különleges helyszínek mellett az extra szolgáltatásokat is hajlandók megfizetni – legalábbis egy társadalmi réteg – és persze az üzleti utazók, akik el tudják számolni a szoba árát.
Turizmus Egzotikus utazások alulnézetből: az elefántturizmus gyakran jár kegyetlenséggel
Kormos Olga | 2024. április 20. 17:43
Él egy Suju Kali nevű 50 éves elefánt Nepálban, aki több mint 30 éve szállít turistákat, és sok elefánthoz hasonlóan ő is szorong, sőt, néha agresszív is az idegenekkel. Érzelmi traumáktól szenved a régóta tartó, kereskedelmi jellegű emberi érintkezés miatt.
Turizmus Bocsánatért esedezik a Dubajban történtek miatt az Emirates elnöke, 30 ezer bőrönddel még mindig adósak
Privátbankár.hu | 2024. április 20. 14:23
Elmosta az eső a dubaji repteret is, napok után állt csak helyre a közlekedés, de még mindig tennivaló - személyesen üzent az utasoknak a légitársaság vezetője.
Turizmus Nagy balhé kezdődik a magyar turisták egyik kedvenc célpontján - emberéletek is veszélybe kerülhetnek
Privátbankár.hu | 2024. április 20. 08:36
Több ezres tüntetések, éhségsztrájk a turizmus káros hatásai ellen.
Turizmus Elég a turistákból: hatalmas tüntetés készül a magyarok kedvenc üdülőhelyén
Privátbankár.hu | 2024. április 14. 11:33
Tenerifén április 12-től tüntetnek, április 20-án pedig még éhségsztrájkot is kilátásba helyeztek. A helyi lakosokat megfojtja a tömegturizmus. 
Turizmus Fantasztikus luxushotelekből válogathatunk Londonban
Elek Lenke | 2024. április 7. 14:21
Létezett egy olyan korszaka a turizmusnak, amikor a legjobb szállodák hosszú időre otthonául szolgáltak művészek, milliárdosok – vagy éppen Poirot mester számára. Ekkorra tehető a törzsvendégek igazi megbecsülése, amikor a recepción mindent tudtak a számon tartott, dédelgetett utazó óhajairól, mániájáról.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG