Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A nemzetközi autógyártók dollármilliárdokat öntenek az elektromos autók fejlesztésébe. A gyerekcipőben járó ágazatnak jelenleg a Tesla az éllovasa, de a következő években számos versenytársat kap a cég. A változás szelét leginkább Kína erősíti, aki jelentős változást szeretne látni a károsanyag-kibocsátás terén. A legnagyobbak máris fejest ugrottak, kérdés azonban, utoléri a kereslet a túlfűtött kínálatot?

Megdöbbentő ütemben öntik az pénzt az autógyárak az elektromos autók fejlesztésébe, a Reuters számításai alapján a legnagyobb gépjárműgyártó vállalatok eddig összesen 90 milliárd dollárt fektettek a még mondhatni gyerekcipőben járó ágazatba. Az elektromos autók továbbra is igen vékony szeletét képviselik a globális eladásoknak: az évente értékesített járművek kevesebb mint 1 százaléka rendelkezik ilyen technológiával, a legjelentősebb piaci szereplő pedig továbbra is Tesla – annak ellenére, hogy három modelljéből alig fogyott 100 ezer 2017-ben.

Az e-autó őrület futótűzként terjed a cégek között, a következő években több tucat elektromos és hibrid modellt dobnak piacra, a Ford eddig 11 milliárd dollárt invesztáltak a gyártásba, a kérdés azonban: ki fogja megvenni ezt a sok új autót? A legnagyobb amerikai gépjármű-kereskedelmi lánc, az AutoNation szerint a Teslának egyre komolyabb vetélytársakkal kell felvennie a versenyt - a szakértő szerint 2030-ra az új autó eladások akár egyötödét is kitehetik az e-autók az Egyesült Államokban.

Kína a változás motorja?

A bejelentések alapján eddig az Egyesült Államokban 19 milliárd, Kínában 21 milliárd, míg Németországban kiugróan magas, 52 milliárd dollárral támogatták az ágazat fejlődését. A hatalmas összegek azonban Kína számlájára írhatók: az állam új szabályozása értelmében ugyanis a gyáraknak jelentősen növelniük kell az e-autók gyártását 2019-től.

Felkopik a Tesla álla? Csúnyán visszaeshetnek a megrendelések

További részletek >>>

A vállalatoknak továbbá eleget kell tenniük az európai és amerikai jogszabályoknak is, ami kimondja a károsanyag-kibocsátás markáns visszavetését. A piac szereplőit ráadásul a Tesla nagyszabású tervei és hangzatos sikerei is kényszerpályára sodorják, Elon Musk cége ugyanis felkeltette a közönség érdeklődését, így egyre erősödik az elvárás, hogy más cégek is elkapják a változás szelét.

Mindenki beszállna

A Daimler ambiciózus tervei szerint legalább csaknem 12 milliárd dollárt fordítanának arra, hogy piacra dobjanak 10 tisztán elektromos, valamint 40 hibrid modellt, amivel teljes repertoárjukat felfrissítenék. Az azonban kérdés, mennyire találkozik a gyártás a piac felvevő képességével, vagy küzdeni kell minden egyes vásárlóért.

A Nissan egyelőre kis lemaradással küzd: habár 7 éve piacra dobott Leaf modelljük a legkelendőbb elektromos autó világszerte, ez az egyetlen ilyen autó a cég palettáján – a versenytársak azonban könnyen kibillenthetik ebből a helyzetből a vállalatot.

Rekordot döntött a patinás autógyártó, jövőre pedig jön az új stratégia. >>>

A Toyota amerikai divíziójának elnöke pesszimistább képet fogalmazott meg, Jim Lentz szerint a vállalatnak 18 évébe került, mire hibrid autóik elérték az új autó eladások 3 százalékát – mindezt úgy, hogy a hibridek előállítása jóval költséghatékonyabb tisztán elektromos társaiknál, ráadásul nem igényelnek külön töltőállomásokat és nem korlátozza őket relatíve alacsony hatótávolságuk sem. Ahhoz, hogy ez a szektor elérje a 4-5 százalékos részesedést, még több időre lesz szükség – tette hozzá az elnök.

Nem éri meg máris számokkal dobálózni

Az amerikai General Motors 2023-ig 20 új elektromos modellt dobna piacra, legtöbbjüket pedig 2021-ig pályára állítaná. A cég elnök-vezérigazgatója azonban nem közölte, mekkora összeggel támogatnák a fejlesztéseket, a befektetések döntő része azonban Kínában összpontosulna, ahol a Cadillac márkát favorizálnák a piaci térnyerés eszközeként. A Cadillac vezére szerint a márka központi szerepet tölt be majd a GM stratégiájában, és bár nem tudni, hány ilyen modellt terveznek, a gyártás és összeszerelés is Kína felé tolódna el.

Nem minden cég ugrott azonban fejest, a Fiat Chrysler vezérigazgatója szerint nincs értelme még konkrét számokkal dobálózni a modellek terén. Elmondása alapján a cég továbbra sincs nyomás alatt, nem tartanak fegyvert a fejükhöz, ennek ellenére komolyan dolgoznak a károsanyag-kibocsátási értékek csökkentésében.

Nem is olyan zöld a zöld autó?

Bár az elektromos autó ígéretes alternatíva lehet a környezetszennyezés csökkentésére, a teljes gyártási és üzemeletetési folyamatot megvizsgálva már nem ilyen egyértelmű a kép. A legalapvetőbb probléma továbbra is az áramellátás kérdése. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) 2016-os adatai alapján a világ energiaellátásának több mint 40 százalékát a szén adja, további 35 százalékát pedig földgáz, olaj és atomenergia.

Fordulópont az e-autó gyártásban - tényleg zöld lesz a zöld autó? További részletek a weboldalon >>>

Bár az utóbbi években jelentősen növekedett a megújuló energiaforrások aránya, az elektromos autókat még mindig nagyrészt fosszilis energia működteti jelenleg. Ráadásul – mivel az vezetékben futó áram egy része természetes úton elvész – az elektromos autók árammal ellátása könnyen több szén-dioxid kibocsátással járhat, mint egy hibrid autó esetében.

A legkörnyezetkímélőbb megoldás jelenleg tehát nem a mielőbbi autócserében keresendő, környezetvédők szerint pár éves autónk ugyanis kevesebb kárt okoznak jelenleg, mintha mindenki rögtön az e-autók felé fordulna. Az egészséges átalakuláshoz a legrégebbi autókat kellene először cserélni, ez pedig egy több évtizedes folyamatot jelez. Az autógyártók azonban érthetően mihamarabb szeretnék viszontlátni befektetéseik hasznát, aminek része a új típusú járművek promotálása – évtizedes mértékben ez viszont akár komoly környezeti károkat okozhat, ami szembemegy az eredeti céllal.

Komoly bajban lesznek a jövő autói, ha ezt nem oldják meg

Az újrahasznosítással foglalkozó vállalatok új eljárásokon dolgoznak, amivel olcsóbban és hatékonyabban nyerhetik vissza az elemekben lévő értékes fémeket – írja a Reuters. A legfőbb szempont a kobalt és a lítium eredményes visszanyerése, ezek az anyagok ugyanis különösen fontosak az elektromos autók előállításának szempontjából.

A fejlesztések legnagyobb akadálya, hogy jelenleg kevés elem érkezik vissza az üzemekbe újrahasznosításra, az ipar titánjai azonban magabiztosak, hogy hamarosan a elegendő mennyiség áll majd rendelkezésükre és ezzel profitot termelhetnek. Részletek >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Nehéz helyzetben a vendéglátósok – többen a mai napig nem kapták meg a bértámogatást
Székely Sarolta - Valkai Nikoletta | 2021. január 21. 19:19
Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy a vendéglátósok közül többen vannak olyanok, akik a mai napig nem kapták meg a kérvényezett bértámogatást. Pedig a papírokkal is rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság. Az ipartestület szerint sem szórványos esetről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium viszont hallgat.
Vállalat Közel négymilliárd forinttal emelték a Leisztinger-cégbirodalom bázisának tőkéjét
Baka F. Zoltán | 2021. január 21. 16:28
A Domestore tőkéje ezzel 17,5 milliárd forintra emelkedett.
Vállalat Egyre inkább úgy tűnik, 4 százalékkal fog nőni a minimálbér
Valkai Nikoletta | 2021. január 20. 14:16
Elhúzódó egyeztetés után ma sem született végső megállapodás az idei legkisebb bérekről. Készül viszont egy megegyezéstervezet, benne 4 százalékos emeléssel. 
Vállalat A győri Audit is elérte a globális csiphiány
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 12:11
A kecskeméti Mercedesszel szemben náluk nem lesz leállás, de két héten keresztül csak egy műszakban folytatják a gyártást.
Vállalat Alig indult újra a gyártás a kecskeméti Mercedesnél, megint le kell állni
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 11:05
Őket is elérte a globális félvezető-hiány. Egy hónap szünet után vasárnap éjjel kezdődött újra a termelés, de most újabb tíz nap leállás jön.
Vállalat A miniszterelnök barátai most a Citadellát újíthatják fel
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 10:10
20 milliárd forintos megbízást jelent mindez a miniszterelnök barátai kezében lévő cégeknek.
Vállalat 19 milliárdért újítják fel a Lánchidat
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 19. 07:46
Hosszas vajúdás után lezárult a felújításra kiírt tender.
Vállalat "Megtaláltuk az utunkat a borkészítésben" – Schieber Anita borról, alkotásról és üzletről
Privátbankár.hu | 2021. január 18. 15:59
Egy szokatlanul barátságtalan időjárással megvert évben, nehéz évjáratban indult útjára tíz évvel ezelőtt a Schieber Pincészet, a kezdeti nehézségek azonban így sem tudták elvenni a kedvet a továbbiaktól. Schieber Anita és férje, Schieber Markus tudatos technológia-fejlesztési lépésekkel, elhivatottsággal, tapasztalatszerzéssel vágott neki a megmérettetésnek, amely a borbarátok kegyeiért zajlik. A tudatos beruházások, a minőségre törekvés és a küldetéstudat meghozta az eredményeket is. A Schieber borok több rangos díjat elhoztak már, Schieber Anita mégis arra a legbüszkébb, hogy a szekszárdi borvidék messze földön híres borászokból álló mezőnye tavaly a borvidék legjobbjának választotta a Tabu kékfrankost.
Vállalat Megint emelte a béreket az Aldi - ennyi most a kezdőfizetés
MTI | 2021. január 18. 11:13
4-8 százalékkal emelte idén a béreket az Aldi Magyarországon.
Vállalat Rövidített munkaidőre kényszerülnek a német autógyárak, mert a kütyüipar elvitte az alkatrészeket
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 09:25
Fennakadt az elektronikai alkatrészek szállítása. Visszapattanna a termelés, de így nem tud.
Friss
hírlevél