3p
A nyár végével a ruhaüzletek szinte egytől-egyig kiszórják a lenge kollekcióikat, hogy helyet csináljanak az őszieknek. Az évszakváltáskor egyébként is többen mennek ruhát vásárolni, a boltokat megtöltő tömeg és a hosszú sorban állás azonban könnyen elveheti az ember kedvét az – egyébként egészen szórakoztató – vásárlástól. Szerencsére a technológiának már erre is van egy megoldása: hamarosan az otthonunkból próbálhatunk magunkra ruhát, tűpontosan. Mutatjuk, hogyan.

Van valami remek érzés abban, amikor az ember felpróbál egy vadiúj ruhadarabot a próbafülkében – leszámítva persze azt, hogy ezeket az apró helyiségeket gyakran borzalmasan világítják meg, úgyhogy az ember vagy szuperül, vagy elképzelhetetlenül szörnyen néz ki a fehér fényben. Ráadásul az akcióhullámokkor a boltban kószáló tömeg és a hosszú sorban állás könnyen elveszi a ruhavásárlás szórakoztató részét. Egy új eszköz, a ShapeScale azonban megoldást jelenthet erre a problémára.

Igazából nem erre tervezték

Mint ahogy általában a korszakalkotó találmányokkal lenni szokott, ezt a kütyüt sem kifejezetten a divat megmentésére tervezték. A ShapeScale ugyanis egy felturbózott mérleg, amire ha ráállunk, egy körbeforgó, szenzorokkal és kamerákkal felszerelt kar ott helyben háromdimenziós képet készít a testünkről, gyakorlatilag anyajegyre és ráncra pontosan. Hogy erre miért van szükség?

Az eszköz, rendeltetését illetően, egy személyi tréner. A bescannelt háromdimenziós modellen megnézhetjük a testzsír- és az izomtömeg mennyiségünket, illetve, hogy honnan lenne érdemes leadni, és mely izmokra érdemes rágyúrni a kiegyensúlyozott testkép érdekében. Emellett az eszköz egy alkalmazásban tárolja a változást, így akár 60 napra visszamenően a kis figuránkon is szemléletesen láthatjuk, hogyan adtuk le a fölös úszógumikat, vagy, hogy bevált-e a konditeremben töltött idő.

Hogy jön ehhez a divat?

A 3D-s modellt, amit az eszköz készít, valójában számos más egyéb kereskedelmi- és tudományterület is fel tudja használni, véli Alexandre Wayenberg, a startup vezérigazgatója a Marketwatchnak adott interjújában. Meglátása szerint a 3 dimenziós modellezést ma már nem csak a számítógépes játékok és a filmipar tudja hasznosítani, ezek ugyanis forradalmasíthatják például a ruhaipart is. A modelleket integrálhatják a webshopok, így a felületen próbálhatjuk „magunkra” a ruhákat, majd ezután teljes nyugalomban megrendelhetjük: biztosan jól fog állni.

Hol használható még?

Az orvostudomány elsősorban törött végtagok rendbe hozásánál veheti hasznát a technológiának, folytatta Wayenberg. A modellt alapul véve a törés előtti állapotról készítenek egy másolatot, majd egy személyre szabott műanyag „sínt” nyomtatnak, amivel helyre lehet tenni a törött csontot. Mindezt töredék idő alatt, ráadásul a személyre szabott, nyomtatott műanyag kötések jobban lélegeznek, mint a klasszikus – és elavult – gipsz.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat A tengeri szállítási problémák visszafogták az AutoWallis nagykereskedelmi járműeladásait
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 11:17
Az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága által értékesített járművek száma elsősorban bázishatások és a tengeri szállítások nehézségei miatt csökkent az első negyedévben, így árbevétele 89 milliárd forintra csökkent, míg EBITDA-ja 4,8 milliárd forint lett.
Vállalat Nincs ok a panaszra: jól ment a Waberer's
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 16:37
Szép kis növekedést jelentett a vállalat. 
Vállalat Összeugrott az EU és a Facebook anyacége, mi lesz ebből?
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 14:28
Jogszabályt sérthetett a Meta, most vizsgálódnak.
Vállalat Hiábavaló Matolcsy György unokatestvéreinek igyekezete?
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 11:11
A Szemerey-testvérek tulajdonában lévő Pécsi Sörfőzde két évnyi veszteség után lett nyereséges, ám még így is több milliárd hiányzik a cégből.
Vállalat Szállodai szintű szolgáltatásokat és zöldenergiát is nyújt az egyik legnagyobb hazai ingatlanüzemeltető
Natív tartalom | 2024. május 15. 10:16
A BudaPart Gate irodaház kapcsán számol be innovatív szolgáltatásairól a legnagyobb magyarországi irodaportfólióval rendelkező CPI Hungary. Sajtóanyagukban kihangsúlyozzák, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra legyen szó a beépített anyagok jelentős újrahasznosítottanyag-tartalmáról vagy éppen a megújuló energiáról, ami a kiszámítható rezsiszámlához is hozzájárul.
Vállalat Figyelemre méltó versenyben lett első a Mol
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 07:48
A regionálissá nőtt hazai energetikai multié lett a funkcionális átalakítás nagydíja az SAP Quality Awards versenyen Közép- és Kelet-Európában.  
Vállalat Megrohamozták a Tesla gyárát - videó
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 10:40
A Tesla Németországban bővítene, ezt azonban sokan ellenzik.
Vállalat Trükközött a Shell, de lebukott
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 12:41
Jókora botrányba keveredett a Shell, amely sok éven át úgy adott el szén-dioxid-kibocsátási kvótákat más olajipari vállalatoknak, hogy a gáz jelentős részét nem vonta ki a levegőből.
Vállalat Űripari gyár építését kezdte el itthon a 4iG
Bózsó Péter | 2024. május 6. 16:56
Magyarország első űripari gyártóközpontjának alapkövét a 4iG csoporthoz tartozó Remred a főváros vonzáskörzetéhez tartozó Martonvásáron tette le.
Vállalat Bajban a Google és az Apple? Kiderült egy eddig titkolt részlet a megállapodásukról
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 08:41
Egy első ránézésre apró dologért annyit fizet az Apple a Google-nek, amennyiből szinte az összes magyarországi akkumulátorgyár felépíthető lenne.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG