<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kínai óriáscég bejelentette, hogy Peking mellett építi fel elektromos autós divíziójának első üzemét, ahol évi 300 ezer autó készülhet majd.

A Xiaomi lassan már orrszőrnyírótól az acélkohóig mindent is gyártó vállalat, de ez egyelőre nem forgácsolja szét az erőforrásaikat. A cég még márciusban jelentette be, hogy 10 év alatt kerek 10 milliárd dollárt fog befektetni új elektromos autókat gyártó divíziójába.

Az alvállalat augusztusban fel is állt, most pedig a Reuters révén már azt is megtudhattuk, hol lesz az első gyártóüzeme. A két ütemben megépülő, évi 300 ezer autós kapacitásúra tervezett gyár mellett a cég EV-divíziójának központja is a pekingi gazdasági és technológiai fejlesztési zónában kap majd helyet. Arról, hogy milyen modellek is fognak pontosan készülni az üzemben, egyelőre nem árultak el semmit.

Összehasonlításképpen: a Tesla Berlin mellett felépített, a szokásos Elon Musk-i stílussal szerényen Gigafactory névre keresztelt üzeme a tervek szerint 500 ezer autó legyártására lehet képes – ha egyszer végre minden bürokratikus akadályt leküzdve beindulhat benne a termelés. A projekt most éppen a környék lakóival folytatott konzultáció újabb köre miatt áll, a legkorábban idén decemberben gördülhet leaz első autó a high-tec gyártósorokról.

A Tesla berlini Gigafactoryjának látványterve - a Xiaomi pekingi üzeme megközelítheti az éves termelésben (Fotó: Tesla)A Tesla berlini Gigafactoryjának látványterve - a Xiaomi pekingi üzeme megközelítheti az éves termelésben (Fotó: Tesla)

 

Az öntudatos polgárság ellenállásával a Xiaominak Pekingben biztosan nem kell számolnia, így a gyár megépülését legfeljebb a kínai ingatlanipar gyengélkedése lassíthatja. A kínai óriáscég egyelőre persze nem számíthat arra, hogy megszoríthatja az idei első három negyedévben is már 627 ezer autót leszállító Tesla pozícióit, de 300 ezer villanyautóval azért már rögtön komoly szereplőként jelenhet meg a piacon.

Musk és a szektor többi szereplője előtt pedig intő példa lehet, ami a mobiltelefonok piacán történt. A kezdetben lesajnált, gyenge minőségűnek tartott termékekkel a piacra belépő Xiaomi idénre 15 százalék köré tornázta fel részesedését, 2021 második negyedévében időlegesen még az Apple-t is leszorította a Samsung mögül a dobogó második fokáról. A cég egyébként azt tervezi, hogy a közelmúltban Kínában ezrével megnyitott, főleg okostelefonokat áruló boltjait is be fogja vonni a villanyautók értékesítésébe is.

Ha érdekli, mi történik egy ország költségvetésével, amikor a villanyautók tényleg elkezdik kiszorítani a hagyományosakat az utakról, olvassa el laptársunk írását a norvég helyzetről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lassan meglesz a kormány századik barátja
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:51
Ezúttal egy autóipari céggel kötöttek stratégiai együttműködési megállapodást. 
Vállalat Szakmunkások után kapkodnak a cégek
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:21
Erőteljes munkaerő-felvételbe kezdtek a vállalatok 2021-ben.
Vállalat Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 15:06
Egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lépnek be az athéni ingatlanpiacra. 
Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló