TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A pénzügyi - számviteli ügyintéző feladata sokrétű. Többek között el tudja végezni a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatokat. Feladata továbbá, hogy vezesse a vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve pénzállomány - változással összefüggő nyilvántartásait. A pénzügyi - számviteli ügyintéző közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában és az ehhez kapcsolódó iratanyagokat kezeli. 

Manapság egy nagyon keresett szakmáról van szó. Amikor valaki könyvelőt választ, nem csak azt nézi, hogy az adott könyvelő mennyire alkalmas a könyvelési feladatok ellátására, hanem azt is, hogy hol szerzett az adott szakember képesítést. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen pénzügyi számviteli ügyintéző tanfolyam az, amit az illető elvégzett, hiszen egyes iskoláknak presztízsük van a szakmában. A pénzügyi - számviteli ügyintéző tanfolyam befejezése után lehetőség van mind az állami, mind a vállalti szektorban elhelyezkedni, de akár még saját könyvelőirodát is működtethet, aki elvégez egy ilyen képzést. 

A pénzügyi - számviteli ügyintéző képzés célja

A tanfolyamot célja nem más, mint a pénzügyi - számviteli ügyintéző munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátítása. További cél még, hogy a pénzügyi - számviteli ügyintéző képes legyen közreműködni vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában. A pénzügyi - számviteli ügyintéző valamennyi pénzmozgással, illetve pénzállomány - változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek, előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában. Ezen belül kezeli a vállalkozás bankszámláit, pénz - és hitelműveletekkel kapcsolatos teendőket lát el és működteti a házipénztárt. A pénzügyi - számviteli ügyintéző képes a vállalkozás könyvelési feladatainak ellátására, az egyes gazdasági eseményekhez kapcsolódó számítások elvégzésére, valamint a könyvvezetéssel kapcsolatos további feladatok ellátására. 

A pénzügyi - számviteli ügyintéző tanfolyam elvégzése után betölthető 9 munkakör

1. Pénzügyi ügyintéző (pénzügyi asszisztens, pénzügyi koordinátor, pénzügyi referens, pénztáros, számlaellenőr, pénzügyi projektmenedzser)

2. Bérelszámoló (bérszámfejtő, bérügyi adminisztrátor)

3. Számviteli ügyintéző (főkönyvi könyvelő, főkönyvi munkatárs, számviteli előadó

4. Analitikus könyvelő (analitikus könyvelő, analitikus nyilvántartó, anyagkönyvelő, banki könyvelő, díjkönyvelő, folyószámla könyvelő, forgalmi könyvelő, gépkönyvelő, készletkönyvelő, kontírozó könyvelő, könyvelői adminisztrátor, leíró könyvelő)

5. Pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor (vállalati pénztáros, pénzügyi nyilvántartó, számlázási ügyintéző, számviteli adminisztrátor)

6. Általános irodai adminisztrátor (irodai adminisztrátor)

7. Iratkezelő, irattáros (iratkezelő)

8. Készlet - és anyagnyilvántartó (készlet - és anyagnyilvántartó)

9. Egyéb ügyintéző (pályázati asszisztens, Uniós projektek ügyintézője, projektmenedzser asszisztens)

5 érv a pénzügyi - számviteli ügyintéző szakma mellett

     1. Pénzügyi ismeretek elsajátítása

A pénzügyi - számviteli szakember minden olyan pénzügyi adminisztratív feladatot ellát az adott gazdasági szervezetnél, amely annak pénz-, adó-, vám-, egészség - és nyugdíjbiztosításával kapcsolatos. 

     2. Bérelszámolási ismeretek tanulása

A pénzügyi - számviteli szakember minden információt összegyűjt a bérekkel kapcsolatban, majd azokat ellenőrzi, feldolgozza, de a munkavállalóknak járó bérek és juttatások kiszámításával is foglalkozik. 

     3. Számviteli ismeretek kitanulása

A számviteli szakember voltaképpen az adott gazdasági szervezet, vezetés munkáját segít, könnyíti meg, hiszen előkészíti és nyilvántartja a gazdasági szervezet, gazdasági, számviteli eseményeit. 

     4. Könyvelői tudás alkalmazása

A pénzügyi - számviteli szakember magasfokú könyvelési ismeretekre is szert tesz, hiszen könyvviteli feladatokat lát el, számítási, adatbeviteli és ellenőrzési feladatokat végez. 

     5. Pénzügyi, biztosítási és statisztikai ismeretek művelése

A pénzügyi - számviteli szakember vezeti a pénzügyi nyilvántartásokat, de foglalkozik még statisztikai adatszolgáltatással, bér - és munkaerő gazdálkodással, illetve pénzkezelési, biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat is ellát. 

  Címkék: Vásárló

  Az Ön bizalma a mi tőkénk

  A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

  Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


  Jól jönne 1,5 millió forint?

  A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

  Vásárló Újra visszajöhet az idősek vásárlási idősávja
  Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:47
  Az Idősek Tanácsa javasolja.
  Vásárló Hagyományos vagy modern karikagyűrű?
  Márkázott tartalom | 2020. november 18. 10:35
  Milyen is az a hagyományos karikagyűrű? Mivel érdemli ki egy gyűrű ezt a titulust, és mitől válik modernné? Ezekre keressük ma a választ, és ezzel talán segítünk abban, hogy ki tudd választani azt is, hogy hozzád melyik stílus áll a legközelebb.
  Vásárló Ragyogó tisztaság a HORECA szektorban is!
  Márkázott tartalom | 2020. november 16. 12:22
  A vendéglátóipar egyes szegmenseiben, az éttermek, a szállodák és a kávéházak személyében, azaz a HORECA szektorban kifejezetten fontos a vendégek számára a higiénikus és egészséges környezet biztosítása. Hiszen ahol az ember alszik és ételeket vagy italokat fogyaszt, ott érzékenyebb a megfelelő higiéniára. Amennyiben ezzel nincsen megelégedve, akkor többször garantáltan nem fogja látogatni az adott helyszínt, és más lehetőség után néz.    Az ő helyzetében könnyű a váltás, míg a szektorban tevékenykedő szálloda, kávéház vagy étterem hírneve egyetlen rossz tapasztalat hatására is romolhat. Ennek tükrében érdemes beszerezni a legideálisabb ipari tisztítószereket, hiszen jó minőségű szerek segítségével képes az ember biztosítani a megfelelő higiéniát és elégedetté tenni a vendégeit. 
  Vásárló Ne féljen a budapesti költözéstől! Így néz ki a költöztetés egy profi csapattal
  Márkázott tartalom | 2020. november 15. 12:43
  Sajnos a legtöbben félnek a költözéstől. Akik nem vesznek igénybe költöztető cégtől segítséget, azoknak többféle félelmük is van. Egyrészt attól félnek, hogy hogyan fogják kilogisztikázni az egész fuvart. Gondolok itt a segítőkre, a parkolásra, a fel-le cipelésre, a sérülésmentes szállításra, stb. Ez mind-mind jogos félelem, mert nem profi költöztetők végzik a költöztetést, a pakolást, a rakodást.   Akik viszont költöztető segítségét veszik igénybe, részben másfajta félelemmel rendelkeznek. Persze ők is félnek attól, hogy valóban épségben meg fog-e minden érkezni, vagy megérkezik-e egyáltalán minden. Attól is tartanak, hogy a felpakolás pillanatában valóban meg fog-e érkezni a teherautó, és megkezdik-e a felpakolást. És természetesen ott van a végösszegtől való félelem, nehogy többe kerüljön, mint amire számítanak. Nézzük, hogy miért érdemes költöztető cég segítségét kérni, és kis körültekintéssel miért alaptalanok a félelmek!
  Vásárló Így lehet megoldani házilag a gumicserét a robogón
  Márkázott tartalom | 2020. november 14. 17:55
  Mi szükséges ahhoz, hogy a robogó gumicseréje akár önállóan, házilag is megoldható legyen? Ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni ebben a bejegyzésben. Megnézzük a műveletet indokoló tényezőket, a beavatkozás eszközigényét, illetve a leghasznosabb tudnivalókat a robogó gumicseréjére vonatkozóan. Szóval, amennyiben előszeretettel javítjuk és tartjuk karban a motorunkat önállóan, akkor a házilag történő gumicserét is sikeresen oldhatjuk meg.
  Vásárló Szigorítások - mit léptek a vidéki városok?
  Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 12. 18:18
  Több helyen is korlátozták, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak a piacokon. Van, ahol újra bevezették az idősek vásárlási idősávját.
  Vásárló A magyar GDP háromnegyedét költötték el pár nap alatt két áruházban
  MTI | 2020. november 12. 08:19
  Majdnem kéthetesre húzták el a szinglik napját, és egyébként is pörög az internetes vásárlás - el is költötték pár nap alatt a tavalyi éves magyar GDP háromnegyedét két áruházban.
  Vásárló Sehol sincs már a fekete péntek: ma van a legnagyobb vásárlási őrület
  MTI | 2020. november 11. 06:43
  Úgy tűnik, hogy nem a fekete péntek lesz idén sem a vásárlók legnagyobb ünnepe, hanem a szinglik napja: már a felvezető időszakban megdőlt a tavalyi rekord az Alibabán.
  Vásárló A jövő innovatív technológiái egy helyen: Moon Store
  Márkázott tartalom | 2020. november 10. 13:10
  Most egy olyan hazai céget fogok bemutatni neked, ahol felismerték, hogy a jövő elkezdődött. A Moon Store azért jött létre, hogy globális, vezető, innovatív márkák termékeit hozza el Magyarországra. Olyan termékeket, melyekről egyszerűen bűn lenne lemaradni.    Fókuszban az innováció és a minőség, valamint a kiváló felhasználói élmény. Ezeket az igényeket, elvárásokat, vágyakat veszik figyelembe egy-egy innovatív termék forgalmazásának megkezdésekor. Ha szeretnél betekinteni a jövőbe, jó helyen vagy, ugyanis a Moon Store elhozta számodra is a jövő innovatív technológiáit. Lássuk, hogy az Anker cégcsoport milyen innovatív termékeit érheted el immár te is Magyarországon az otthon, biztonság és szórakozás területén.
  Vásárló A szigorítások előtti utolsó nagybevásárlás: éves mélypont közelébe estek az élelmiszerárak
  Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. november 9. 17:01
  Tovább lassult az élelmiszerárak emelkedésének tempója: a Privátbankár novemberi Árkosár-felmérése alapján idei mélypontja közelébe esett egy átlagos család havi nagybevásárlásának ellenértéke - hosszú idő után először egyetlen terméknél sem mértünk kiugró éves áremelkedést. Az előző hónaphoz képest pedig 5,5 százalékkal olcsóbb lett a nagybevásárlás. Kérdés, hogy a frissen bejelentett, a kiskereskedelmet is érintő szigorítások hogyan befolyásolják majd az élelmiszerárakat az év hátralévő részében.
  Friss
  hírlevél