BUX
35 875.71
-1.28%
-465.00
OTP
10 370.00
-2.99%
-320.00
MOL
1 970.00
-0.86%
-17.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
393.00
-1.87%
-7.00
 
2020. április 13. 16:10

A pénzügyi - számviteli ügyintéző feladata sokrétű. Többek között el tudja végezni a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatokat. Feladata továbbá, hogy vezesse a vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve pénzállomány - változással összefüggő nyilvántartásait. A pénzügyi - számviteli ügyintéző közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában és az ehhez kapcsolódó iratanyagokat kezeli. 

Manapság egy nagyon keresett szakmáról van szó. Amikor valaki könyvelőt választ, nem csak azt nézi, hogy az adott könyvelő mennyire alkalmas a könyvelési feladatok ellátására, hanem azt is, hogy hol szerzett az adott szakember képesítést. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen pénzügyi számviteli ügyintéző tanfolyam az, amit az illető elvégzett, hiszen egyes iskoláknak presztízsük van a szakmában. A pénzügyi - számviteli ügyintéző tanfolyam befejezése után lehetőség van mind az állami, mind a vállalti szektorban elhelyezkedni, de akár még saját könyvelőirodát is működtethet, aki elvégez egy ilyen képzést. 

A pénzügyi - számviteli ügyintéző képzés célja

A tanfolyamot célja nem más, mint a pénzügyi - számviteli ügyintéző munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátítása. További cél még, hogy a pénzügyi - számviteli ügyintéző képes legyen közreműködni vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában. A pénzügyi - számviteli ügyintéző valamennyi pénzmozgással, illetve pénzállomány - változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek, előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában. Ezen belül kezeli a vállalkozás bankszámláit, pénz - és hitelműveletekkel kapcsolatos teendőket lát el és működteti a házipénztárt. A pénzügyi - számviteli ügyintéző képes a vállalkozás könyvelési feladatainak ellátására, az egyes gazdasági eseményekhez kapcsolódó számítások elvégzésére, valamint a könyvvezetéssel kapcsolatos további feladatok ellátására. 

A pénzügyi - számviteli ügyintéző tanfolyam elvégzése után betölthető 9 munkakör

1. Pénzügyi ügyintéző (pénzügyi asszisztens, pénzügyi koordinátor, pénzügyi referens, pénztáros, számlaellenőr, pénzügyi projektmenedzser)

2. Bérelszámoló (bérszámfejtő, bérügyi adminisztrátor)

3. Számviteli ügyintéző (főkönyvi könyvelő, főkönyvi munkatárs, számviteli előadó

4. Analitikus könyvelő (analitikus könyvelő, analitikus nyilvántartó, anyagkönyvelő, banki könyvelő, díjkönyvelő, folyószámla könyvelő, forgalmi könyvelő, gépkönyvelő, készletkönyvelő, kontírozó könyvelő, könyvelői adminisztrátor, leíró könyvelő)

5. Pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor (vállalati pénztáros, pénzügyi nyilvántartó, számlázási ügyintéző, számviteli adminisztrátor)

6. Általános irodai adminisztrátor (irodai adminisztrátor)

7. Iratkezelő, irattáros (iratkezelő)

8. Készlet - és anyagnyilvántartó (készlet - és anyagnyilvántartó)

9. Egyéb ügyintéző (pályázati asszisztens, Uniós projektek ügyintézője, projektmenedzser asszisztens)

5 érv a pénzügyi - számviteli ügyintéző szakma mellett

     1. Pénzügyi ismeretek elsajátítása

A pénzügyi - számviteli szakember minden olyan pénzügyi adminisztratív feladatot ellát az adott gazdasági szervezetnél, amely annak pénz-, adó-, vám-, egészség - és nyugdíjbiztosításával kapcsolatos. 

     2. Bérelszámolási ismeretek tanulása

A pénzügyi - számviteli szakember minden információt összegyűjt a bérekkel kapcsolatban, majd azokat ellenőrzi, feldolgozza, de a munkavállalóknak járó bérek és juttatások kiszámításával is foglalkozik. 

     3. Számviteli ismeretek kitanulása

A számviteli szakember voltaképpen az adott gazdasági szervezet, vezetés munkáját segít, könnyíti meg, hiszen előkészíti és nyilvántartja a gazdasági szervezet, gazdasági, számviteli eseményeit. 

     4. Könyvelői tudás alkalmazása

A pénzügyi - számviteli szakember magasfokú könyvelési ismeretekre is szert tesz, hiszen könyvviteli feladatokat lát el, számítási, adatbeviteli és ellenőrzési feladatokat végez. 

     5. Pénzügyi, biztosítási és statisztikai ismeretek művelése

A pénzügyi - számviteli szakember vezeti a pénzügyi nyilvántartásokat, de foglalkozik még statisztikai adatszolgáltatással, bér - és munkaerő gazdálkodással, illetve pénzkezelési, biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat is ellát. 

  Az Ön bizalma a mi tőkénk

  A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


  Címkék: Vásárló

  Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
  MTI | 2020. május 22. 07:58
  Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
  Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
  Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
  A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
  Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
  Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
  Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
  Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
  Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
  A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
  Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
  Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
  Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
  Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
  Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
  Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
  Vásárló Drágul a postai csomagküldés
  Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
  A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
  Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
  Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
  A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
  Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
  Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
  A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
  Vásárló Jövőre tényleg vége az egyszer használatos műanyagoknak Magyarországon
  Valkai Nikoletta | 2020. május 13. 13:03
  Egy éve tudni lehet, hogy 2021-től idehaza is be kell tiltani egyes egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Minderről végre egy kormányrendelet és egy törvényjavaslat is napvilágot látott. 
  hírlevél