<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Már épp ideje volt az elmúlt egy év csúnya áremelkedése után.

A Lidl délelőtt jelentette be, hogy mától "jelentős mértékben és tartósan", 21-25 százalékkal csökkenti a "legnépszerűbb vajak árát". Az üzletlánc szerint egyes 250 grammos kiszerelésű termékek ára 1199-ről 899 forintra, egyes 100 grammos temékek ára pedig 479-ről 379 forintra csökkent.

Délután egy budapesti áruházban megnéztük, hogy valóban ez történt-e. Íme, ezt láttuk:

300 forint mínusz (a leárazott vaj felül látható). Fotó: Privátbankár
300 forint mínusz (a leárazott vaj felül látható). Fotó: Privátbankár

A Pilos márkanevű, 250 grammos termék ára valóban a cég által említett mértékben zuhant, és ezt, mint a képen látszik, jelezték is. (Igaz, az árcsökkenés akcióként van feltüntetve.) Ugyanez igaz a 100 grammos Mizo vajra is.Emellett továbbra is kaphatók ennél drágább vajtermékek, ezeknél nem láttuk jelét árcsökkenésnek.

A Lidl lépése alighanem reakció a nagy vetélytárs Aldi tegnapi bejelentésére: a szintén német diszkontlánc 20 százalékkal vitte lejjebb "a két legnépszerűbb", Desira és Milfina nevű saját márkás vajtermékének az árát. Ezek 1199 forint helyett ezentúl 959 forintba kerülnek. A 100 grammos, szintén saját márkás Kokárdás vaj pedig 479 forint helyett 383 forintba kerül. Szerintük nem akciókról, hanem tartósan alacsony árakról van szó.

Az Aldi az alacsonyabb árakat "a nemzetközi tej- és beszerzési piacon az utóbbi napokban kialakult árcsökkenés"-sel indokolta. Egyrészt a nagyobb mennyiségben előállított nyerstej miatt nőtt a kínálat, és így csökkent a nyerstej ára, másrészt januárban számos beszállítói szerződés lejárt, amelyek után a cég a korábbinál alacsonyabb beszerzési árakat ért el.

Az árcsökkenés vásárlói szempontból azért is örvendetes, mert a tejtermékek ára (is) csúnyán elszállt az elmúlt egy évben. Lapunk felmérése, az Árkosár szerint az árstopon kívüli tej 125 (!) százalékkal lett drágább 2022. január és 2023. január között, míg a tejföl ára 90,5, a sajté 65,6, a margariné pedig 49,5 százalékkal emelkedett.

A február eleji felmérésünk eredményét holnap reggel ismertetjük, addig is ajánljuk olvasóink figyelmébe januári helyzetképünket: 

Vásárló Hatalmas eredményeket ért el az energiafelhasználás terén a Pólus Center!
PR | 2023. március 25. 11:24
A pláza a gazdasági kihívások közepette megőrizte a stabilitását, növelte forgalmát, illetve a látogatók számát, és az infrastruktúra-fejlesztés révén csökkentette energiafogyasztását.    
Vásárló Nyomdaipari és dekoratőri munkalehetőségek Pécsett
Márkázott tartalom | 2023. március 22. 11:20
A nyomdai vagy dekoratőri állások azért válthatja ki sokak tetszését, mert látványos eredményeket lehet elérni, ami ráadásul kézzel is fogható, bemutatható. Ki ne szeretné megmutatni ismerőseinek azt a kirakatot, amit maga rendezett be? Vagy éppen milyen jó kézbe venni azt az újságot, ami a kezünk alól kerül ki! Pécsett is lehetőség van ilyen munkára, lássuk hol vannak üres helyek!
Vásárló Újabb árcsökkenés a magyar boltokban - most a CBA tett bejelentést
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 07:06
Újabb fronton csökkentek a beszállítói árak, így a vaj, a trappista, a tészta után újabb árcímkékre lehet kisebb számot írni. Egyelőre még nem a kenyérről van szó.
Vásárló Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben?
Márkázott tartalom | 2023. március 19. 09:28
A karrierépítés egy hosszú és kihívásokkal teli út, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szükségünk van néhány jó tanácsra. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony karriertippet, amelyek segítenek elindítani és fenntartani egy sikeres karriert.
Vásárló Így ne csapjanak be minket egy fiktív munkával
Márkázott tartalom | 2023. március 16. 18:49
Sajnos az utóbbi időben nagyon elszaporodtak azok az esetek, amikor fiktív munkával csaptak be embereket. Magyarországon is egyre több ilyen esetre derül fény, mely során anyagilag is megkárosítottak munkavállalókat. Nézzünk egy konkrét példát, valamint nézzük meg azt is, hogy miként tudunk az ilyen típusú fiktív munkák ellen védekezni.
Vásárló Az autósokat kiszolgáló szervizek és szolgáltatók svájci bicskájává válhat a most induló nDRU startup
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 18:02
Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.  
Vásárló Öltözködési gyorstalpaló állásinterjúra, hölgyeknek
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 11:50
Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni.  Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.
Vásárló Ezektől az ételektől óvakodj késő este!
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 13:25
Amikor diétába kezdünk, akkor érdemes előre megtervezni és beszerezni azokat az ételeket, melyeket a nap folyamán el szeretnénk fogyasztani. Egy nem megtervezett nap során ugyanis könnyen kísértésbe eshetünk, és összevásárolhatunk mindenféle olyan ételt, ami nem illik bele az étrendükbe. Az sem helyes, ha egész nap nem eszünk rendesen, mivel ebben az esetben estére már olyan éhesek leszünk, hogy mindent felfalunk, ami a kezünk ügyébe kerül. A vacsorával egyébként is érdemes csínján bánni, mivel könnyen elcsúszhat rajta a diétánk, ezért cikkünkben összegyűjtöttük 5 ételt, amit semmiképpen ne fogyassz vacsorára.
Vásárló Munkakeresés a 21. században
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 11:38
Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.
Vásárló Melyek a videós álláspályázat előnyei?
Márkázott tartalom | 2023. március 13. 11:16
A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG