3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Követve számos versenytársát, például a Tescót, hűségprogramot indított a Lidl is az Egyesült Királyságban, ám aki nem szereti, hogy adatok gyűjtenek róla, az nem fog lehidalni a lehetőségtől.

A Lidl beállt azoknak az áruházláncoknak a sorába, amelyek hűségprogrammal nyújtanak árkedvezményt vásárlóik egy részének – írta a brit Which? fogyasztóvédelmi magazin. A Lidl Plus Offers az Egyesült Királyság fogyasztóinak szól. Lényege, hogy a diszkontlánc akciók keretében „a kedvezőbbnél is kedvezőbb” árat kínál egyes termékekre a hűségprogram résztvevőinek.

Lefaragják az árakat
Lefaragják az árakat
Fotó: Lidl

Mennyivel olcsóbb? 

A szigetországban a Morrisons áruházlánc More, a Tesco Clubcard, a Sainsbury’s Nectar néven kínál ilyen formában árkedvezményeket, de például a Waitrose-nak is megvan a maga rendszere. A Lidl szisztémája „spórolós” annyiban, hogy nincs fizikai formája, mint például a tescós Clubcardnak. A fogyasztó azzal válik a rendszer tagjává, hogy letölt egy okos telefonos alkalmazást.

Az akciós termékek hetente változnak. A Which? szakírói összehasonlították néhány, a brit boltokban kínált termék árát a mezei vásárlóknak kínált árral. Egy mosógél esetén a 2,4 fontos (1085 forint) árral szemben 2 fontot (904 forint) kértek a klubtagoktól. Egy kerti locsoló 8 font (3616 forint) helyett csak 6 fontba (2712 forint), egy gyerekroller LED-es világító kerekekkel 25 font (11 300 forint) helyett csak 20 fontba (9040 forint) került.

Árfolyamok és grafikonok

Számos többi Lidl Plus Offers-árajánlat esetén lényeges különbség mutatkozott az elmúlt hat hónap normál áraihoz képest, ám mások, például az említett mosógél esetén kiderült, hogy azt jó pár alkalommal amúgy is leárazták, így bárki megvehette az „olcsónál is olcsóbban”.

Érvényesült a valamit valamiért elv

A Lidl hűségprogramjának része, hogy a klubtag vásárlási szokásaihoz igazodva hetente kuponokat kaphat különböző árucikkekre. Emellett bizonyos havi költési szintek is kedvezményekkel járnak. Aki havonta 250 fontot (113 ezer forint) költ, az kap egy tízszázalékos kupont, aki 50 font (23 ezer forint) felett az a következő vásárlásnál elvihet ingyen egy terméket a pékáruk közül. A diszkontlánc új hűségprogramja a Which! cikke szerint minden bizonnyal részben azért indult, hogy behozzák némi lemaradásukat az Aldival szemben. A német versenytárs ugyanis idén minden felmérés szerint kissé olcsóbbnak bizonyult nála Nagy-Britanniában.

Persze, a Lidl Plus Offershez csatlakozásnak is "ára" van. Nevezetesen az áruházlánc adatokat gyűjt a felhasználókról. Nevük mellett meg kell adniuk születési idejüket, e-mail-címüket, mobiltelefonszámukat és kedvenc Lidl-áruházukat. Ezután számíthatnak rá, hogy reklámajánlatokkal fogják bombázni őket.

Vásárlásaik adatait felhasználják a Lidl és a boltjaiban árult márkák hirdetési akcióinak értékeléséhez. A Which? kétezer fő részvételével 2023 júliusában végzett felméréséből az derült ki, hogy a megkérdezettek 69 százalékának nincs gondja adatainak ilyen kezelésével, míg 26 százalékukat kifejezetten zavarja, hogy az áruházláncok ilyenfajta tevékenységet is végeznek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Kormányzati meghívót kaphat a Lidl és az Aldi Kanadából
Buksza blog | 2024. június 12. 09:04
Kanadában a kormány lépéseket tett arra, hogy külföldi versenytársakat, például az Aldival és/vagy a Lidlt hívja az országba, hogy versenytársat kapjon a legnagyobb helyi boltlánc. 
Vásárló Gazdasági csapás jön? Egy meglepő mutatóból is kiderülhet
Buksza blog | 2024. június 12. 08:29
Akár esik, akár fúj, a hölgyek használnak szépészeti termékeket, ám nem függetleníthetik magukat attól, hogy mennyi pénzt költhetnek ezekre. Ebből fakad egy lehetőség a recessziók előrejelzésére.
Vásárló Percenként frissülő árakkal bombázhatják a vevőket a boltok
Buksza blog | 2024. június 12. 07:55
Olyan tempóban frissülhetnek az áruházi akciók a jövőben, hogy az akcióvadászoknak lényegében folyamatosan a boltban kellene maradniuk, mert csak így lesznek képesek lecsapni a legfrissebb árengedményekre.
Vásárló Megjött a rossz hír a kormánynak a választások előtt - a boltokból érkezett a pofon
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. június 7. 05:49
A hivatalos inflációs adatok egy nappal a választások után érkeznek, a Privátbankár Árkosár friss eredményei viszont már most olvashatóak. Az előző havi komolyabb árcsökkenés után ráfagyhat a vásárlók arcára a mosoly: sokat drágult májushoz képest a nagybevásárlás júniusban, és tavaly nyárhoz képest is minimális az árcsökkenés. Ha már választások, megnéztük, hol a legolcsóbb a krumpli, a narancs és a pezsgő.
Vásárló Mindent vitt a Lidl és a barátja a szomszédban
Buksza blog | 2024. június 5. 10:55
Akárcsak Magyarországon, Romániában is a Lidl az egyik legnépszerűbb áruházlánc. Évek óta első helyen áll, most megvédte a címét. 
Vásárló Olyan vásárlók jelentek meg a diszkontokban, akikre senki sem számított
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 5. 10:11
Váratlan eredményt hoztak az Egyesült Államokban készült piackutatások. A viszonylag jól élő fogyasztóknak ugyan lenne pénzük hagyományos áruházakban vásárolni, ám sokszor a diszkontokat választják.
Vásárló Megjelenik a tévéshop utóda Európában is a kínai siker után
Buksza blog | 2024. június 5. 09:11
Az elmúlt évtizedek tévéshopjait támasztja fel új formában Európában is a Zara divatáruházlánc azt követően, hogy a kínai vásárlókat már sikerült a pénztárhoz terelnie a régi-új módszerrel.
Vásárló Ha nem vigyázunk, óriási bukás lehet a foci Eb-ből
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 15:56
A csoportmérkőzésekkel hamarosan kezdetét veszi a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokság, amely miatt jellemzően megnő az online sportfogadások száma, ezzel együtt annak kockázata is, hogy a kiberbűnözők különféle csalási módszerekkel kísérletet tesznek - elsődlegesen - pénzszerzés céljából, minél több személyes adat begyűjtésére, a sportfogadni vágyók esetleges naivitását, vagy figyelmetlenségét kihasználva. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH), a Szerencsejáték Zrt. (SZRT), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a kibertérből érkező támadások elleni hatékony védekezés és a játékosok védelme érdekében egy közös figyelemfelhívó, információbiztonsági tudatosságnövelő kampányt indít.
Vásárló Útmutató: Így válasszon partnert a költöztetéshez 2024-ben
Márkázott tartalom | 2024. június 4. 12:59
A nagyobb méretű bútorok és egyéb értéktárgyak költöztetése sok előkészületet igényel, és számos, előre nehezen látható kihívással járhat. A folyamatot nagyban megkönnyítheti, ha egy megbízható, felkészült és tapasztalt partnert választ a költöztetés lebonyolítására.
Vásárló A vevőszerzés minden vállalkozás számára létkérdés!
Márkázott tartalom | 2024. június 4. 11:33
Talán nem is szükséges alátámasztani azt, hogy mennyire lényeges, hogy minél több bevétele legyen egy vállalkozásnak, amit természetesen úgy tudnak elérni, hogy minél több terméket és/vagy szolgáltatást adnak el. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG