Hirdetés
Hirdetés

A Nap Képe: így készülnek Magyarország fogadására a tokiói olimpiára

2018. május 24., 13:45

Még két év hátra van, de már most ajándékot kapnak a résztvevő országok a japánoktól - egy ország témájú kimonót.

Különleges módon készülnek Japánban a 2020-as tokiói olimpiára, a résztvevő 196 ország mindegyikének ugyanis egy-egy ország témájú kimonóval kedveskednek a szervezők. A Kimono Projekt oldalán már most megtekinthető számos darab belőlük, köztük elkészült a magyaroknak szánt darab is, amelyet kizárólag kiotói működésű kimonókészítők és művészek alkottak.

A magyar kimonón rögtön szembeötlik a magyaros színvilág a piros-fehér-zöldekkel valamint az arany szegéllyel, amelyet tradicionális magyar hímzésminták tarkítanak. (Mi kalocsai és matyó motívumokat találtunk, de további ötleteket várunk kommentben!)

Hirdetés

A kimonó elején a Vajdahunyad-várra ismerhetünk rá, a két ujján pedig az Andrássy út, a Parlament, de még egy hagyományos alföldi kis parasztház is visszaköszön, magyar motívumként.

A kimonóhoz tartozó széles öv (obi) a Budapesti Iparművészeti Múzeum tetőmintája díszíti.

A magyaron kívül még számos szomszédos ország kimonói is megtekinthetők, köztük a Bécsi Négyes előtt tisztelgő osztrák és a német iparosodásra utaló német kimonó is. A leírások japán nyelven vannak, a Facebook saját fordítója azonban készséggel segít az országok felismerésében, a teljes képgalériát itt nézheted meg. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Történelmi megegyezés a tengerről – több gáz jut Európába?

Történelmi megegyezés a tengerről – több gáz jut Európába?

A Kaszpi-tenger alatt 48 milliárd hordó kőolaj és 8,2 ezermilliárd köbméter földgáz található, tehát a határok meghúzása nem tét nélküli Európa számára sem. A türkmének tervezett „Transzkaszpi Vezetéke” (TCP) komoly ellenérzéseket vált ki Moszkvában és Teheránban, hiszen az növelné a versenyt az európai piacokon.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?