Hirdetés
Hirdetés

A Nap Képe: így készülnek Magyarország fogadására a tokiói olimpiára

2018. május 24., 13:45

Még két év hátra van, de már most ajándékot kapnak a résztvevő országok a japánoktól - egy ország témájú kimonót.

Különleges módon készülnek Japánban a 2020-as tokiói olimpiára, a résztvevő 196 ország mindegyikének ugyanis egy-egy ország témájú kimonóval kedveskednek a szervezők. A Kimono Projekt oldalán már most megtekinthető számos darab belőlük, köztük elkészült a magyaroknak szánt darab is, amelyet kizárólag kiotói működésű kimonókészítők és művészek alkottak.

A magyar kimonón rögtön szembeötlik a magyaros színvilág a piros-fehér-zöldekkel valamint az arany szegéllyel, amelyet tradicionális magyar hímzésminták tarkítanak. (Mi kalocsai és matyó motívumokat találtunk, de további ötleteket várunk kommentben!)

Hirdetés

A kimonó elején a Vajdahunyad-várra ismerhetünk rá, a két ujján pedig az Andrássy út, a Parlament, de még egy hagyományos alföldi kis parasztház is visszaköszön, magyar motívumként.

A kimonóhoz tartozó széles öv (obi) a Budapesti Iparművészeti Múzeum tetőmintája díszíti.

A magyaron kívül még számos szomszédos ország kimonói is megtekinthetők, köztük a Bécsi Négyes előtt tisztelgő osztrák és a német iparosodásra utaló német kimonó is. A leírások japán nyelven vannak, a Facebook saját fordítója azonban készséggel segít az országok felismerésében, a teljes képgalériát itt nézheted meg. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Az amerikai gyógyszeripar kilóra vette meg a politikai osztályt, nem számít évi több tízezer ember halála sem. A túladagolásos halálesetek száma 2006 és 2016 között 400 százalékkal nőtt abban az Ohióban és Pennsylvaniában, amely két szövetségi államnak kulcsszerepe volt Trump két évvel ezelőtti győzelmében Hillary Clinton felett.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?