Hirdetés
Hirdetés

A Nap Képe: így készülnek Magyarország fogadására a tokiói olimpiára

2018. május 24., 13:45

Még két év hátra van, de már most ajándékot kapnak a résztvevő országok a japánoktól - egy ország témájú kimonót.

Különleges módon készülnek Japánban a 2020-as tokiói olimpiára, a résztvevő 196 ország mindegyikének ugyanis egy-egy ország témájú kimonóval kedveskednek a szervezők. A Kimono Projekt oldalán már most megtekinthető számos darab belőlük, köztük elkészült a magyaroknak szánt darab is, amelyet kizárólag kiotói működésű kimonókészítők és művészek alkottak.

A magyar kimonón rögtön szembeötlik a magyaros színvilág a piros-fehér-zöldekkel valamint az arany szegéllyel, amelyet tradicionális magyar hímzésminták tarkítanak. (Mi kalocsai és matyó motívumokat találtunk, de további ötleteket várunk kommentben!)

Hirdetés

A kimonó elején a Vajdahunyad-várra ismerhetünk rá, a két ujján pedig az Andrássy út, a Parlament, de még egy hagyományos alföldi kis parasztház is visszaköszön, magyar motívumként.

A kimonóhoz tartozó széles öv (obi) a Budapesti Iparművészeti Múzeum tetőmintája díszíti.

A magyaron kívül még számos szomszédos ország kimonói is megtekinthetők, köztük a Bécsi Négyes előtt tisztelgő osztrák és a német iparosodásra utaló német kimonó is. A leírások japán nyelven vannak, a Facebook saját fordítója azonban készséggel segít az országok felismerésében, a teljes képgalériát itt nézheted meg. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Pocsék a hangulat Trump miatt, 325 felett volt az euró

Pocsék a hangulat Trump miatt, 325 felett volt az euró

Az amerikai-kínai vámháború nagyon csúnyára festette a tőzsdenapot, volt idő, amikor a német index majdnem két százalékos esést mutatott. A BUX végül alulmúlta a DAX-ot, sovány vigasz, hogy Varsóban sem igazán volt jobb a helyzet. Az euró/forint délben 325 is volt, de azután visszaesett, 322-ig.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?