Hirdetés
Hirdetés

A Nap Képe: így készülnek Magyarország fogadására a tokiói olimpiára

2018. május 24., 13:45

Még két év hátra van, de már most ajándékot kapnak a résztvevő országok a japánoktól - egy ország témájú kimonót.

Különleges módon készülnek Japánban a 2020-as tokiói olimpiára, a résztvevő 196 ország mindegyikének ugyanis egy-egy ország témájú kimonóval kedveskednek a szervezők. A Kimono Projekt oldalán már most megtekinthető számos darab belőlük, köztük elkészült a magyaroknak szánt darab is, amelyet kizárólag kiotói működésű kimonókészítők és művészek alkottak.

A magyar kimonón rögtön szembeötlik a magyaros színvilág a piros-fehér-zöldekkel valamint az arany szegéllyel, amelyet tradicionális magyar hímzésminták tarkítanak. (Mi kalocsai és matyó motívumokat találtunk, de további ötleteket várunk kommentben!)

Hirdetés

A kimonó elején a Vajdahunyad-várra ismerhetünk rá, a két ujján pedig az Andrássy út, a Parlament, de még egy hagyományos alföldi kis parasztház is visszaköszön, magyar motívumként.

A kimonóhoz tartozó széles öv (obi) a Budapesti Iparművészeti Múzeum tetőmintája díszíti.

A magyaron kívül még számos szomszédos ország kimonói is megtekinthetők, köztük a Bécsi Négyes előtt tisztelgő osztrák és a német iparosodásra utaló német kimonó is. A leírások japán nyelven vannak, a Facebook saját fordítója azonban készséggel segít az országok felismerésében, a teljes képgalériát itt nézheted meg. >>>

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Tavaly nagyon rossz éve volt a tőkepiacoknak, túladottnak számítanak, de a Hold Alapkezelő pesszimista. Lehet, hogy most egy-két hónapig lesz egy medvepiaci felpattanás, de a következő évtizedben alacsony maradhat a részvénypiacokon elérhető hozam. A magyar eszközök árazása kivételesen a nyugat-európaival egyezik meg, ezért fokozatosan csökkentették azok arányát.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?