Hirdetés
Hirdetés

Orbán azt kéri: mindenki imádkozzon Merkelért

2017. szeptember 22., 08:52

Ismét mikrofon mögé ült a miniszterelnök, ahol a Soros-terv mellett azt is elmondta, kinek szurkol a vasárnapi német kancellárválasztáson. Egyszámjegyű SZJA valószínűleg nem lesz még egy jó darabig, a nyugdíjasok azonban jó eséllyel ismét karácsonyi ajándékot kapnak a kormánytól.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában. Forrás: MTI/Kovács Tamás
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szokásos pénteki nyilatkozatát tette meg Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A témafelhozatal sokszínű volt, szó esett a béremelésről, adókról, a vasárnapi német választásokról és természetesen a nép ellenségéről, Soros Györgyről is.

SZJA, nyugdíj, diákhitel

Orbán Viktor szerint persze a legjobb adó az, ami nulla százalékos, ez azonban a gazdaság fenntarthatósága szempontjából nem kivitelezhető. Meglátása szerint egy munkaalapú társadalomban jobb és igazságosabb az elköltött pénzt megadóztatni, semmint a kereseteket, mivel így az emberek hitelesebben gondolhatják úgy, hogy megéri dolgozni. Ezzel együtt nem tudtuk meg, hogy ilyet tervez-e egyáltalán a kormány.

Hirdetés

A diákhitel kamatának eltörlése kapcsán a miniszterelnök ismét hangsúlyozta: Magyarországon továbbra is ingyenes az oktatás, fizetnie csak annak kell, aki „további stúdiumokat vállal”, ezzel együtt a kamatok eltörlése nagy segítség minden diák számára, függetlenül attól, hogy 1-es vagy 2-es konstrukciójú hitelt vett-e fel. A Diákhitellel kapcsolatos intézkedésről korábban itt írtunk. A nyugdíjasok kompenzációja kapcsán elmondta: novemberben látják majd az éves költségvetést, és amennyiben lehetséges, akár visszamenőlegesen is visszatérítve kisebb összegeket. Ezek bár nem nagy tételek, „a nyugdíjasoknak minden forint számít”, fűzte hozzá a miniszterelnök.

Brüsszel és Soros

Orbán Viktor szerint továbbra sincs semmilyen jogalapja annak a követelésnek, hogy az uniós támogatásokat a menekültek befogadásához kötik. A miniszterelnök elmondta: nem tart attól, hogy megvonnák a támogatásokat Magyarországtól, ugyanakkor bárki, aki ilyen lehetőségeket vet fel, az jogsértést követ el.

A Soros-terv kapcsán kiírt nemzeti konzultáció kapcsán Orbán Viktor elmondta: azért van szükség erre a konzultációra, mivel a magyar kormány jelenleg egymaga hadakozik Európával szemben és a határok megvédését illetően. A konzultációval az emberek megerősítik a kormány felhatalmazását erre, így a miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy vegyen majd részt a következő konzultáción is.

Nagyon szurkolunk Merkelnek

Vasárnap tartják a választásokat Németországban, ahol a jelenlegi várakozások szerint a jelenlegi kancellár, Angela Merkel a legesélyesebb a győzelemre. Ebben egyébként Orbán Viktor is bízik, aki arra kérte a lakosságot, hogy esténként mormoljon el egy imát a Bundeskanzlerin győzelméért. Itt egyébként nem csak párt-barátság miatt bízik Merkel győzelmében (a Fideszt és a CDU-t összeköti a kereszténydemokrata hagyomány), hanem amiatt is, mivel a szociáldemokraták jelöltje, Martin Schulz korábban kőkeményen bírálta Magyarországot és a kormány döntéseit, ami a miniszterelnök szerint elfogadhatatlan.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Tavaly konkrétan másfélszer gyorsabban nőttek a lakásárak, mint a keresetek: míg a bruttó átlagkereset egy év alatt 13 százalékkal emelkedett, addig a piacra dobott eladó ingatlanok kínálati ára 18 százalékkal növekedett csupán egy esztendő leforgása alatt, derül ki az Otthontérkép Csoport közleményéből. De akkor mi hajtja még mindig a lakásvásárlási kedvet?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?