Hirdetés
Hirdetés

Orbán azt kéri: mindenki imádkozzon Merkelért

2017. szeptember 22., 08:52

Ismét mikrofon mögé ült a miniszterelnök, ahol a Soros-terv mellett azt is elmondta, kinek szurkol a vasárnapi német kancellárválasztáson. Egyszámjegyű SZJA valószínűleg nem lesz még egy jó darabig, a nyugdíjasok azonban jó eséllyel ismét karácsonyi ajándékot kapnak a kormánytól.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában. Forrás: MTI/Kovács Tamás
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szokásos pénteki nyilatkozatát tette meg Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A témafelhozatal sokszínű volt, szó esett a béremelésről, adókról, a vasárnapi német választásokról és természetesen a nép ellenségéről, Soros Györgyről is.

SZJA, nyugdíj, diákhitel

Orbán Viktor szerint persze a legjobb adó az, ami nulla százalékos, ez azonban a gazdaság fenntarthatósága szempontjából nem kivitelezhető. Meglátása szerint egy munkaalapú társadalomban jobb és igazságosabb az elköltött pénzt megadóztatni, semmint a kereseteket, mivel így az emberek hitelesebben gondolhatják úgy, hogy megéri dolgozni. Ezzel együtt nem tudtuk meg, hogy ilyet tervez-e egyáltalán a kormány.

Hirdetés

A diákhitel kamatának eltörlése kapcsán a miniszterelnök ismét hangsúlyozta: Magyarországon továbbra is ingyenes az oktatás, fizetnie csak annak kell, aki „további stúdiumokat vállal”, ezzel együtt a kamatok eltörlése nagy segítség minden diák számára, függetlenül attól, hogy 1-es vagy 2-es konstrukciójú hitelt vett-e fel. A Diákhitellel kapcsolatos intézkedésről korábban itt írtunk. A nyugdíjasok kompenzációja kapcsán elmondta: novemberben látják majd az éves költségvetést, és amennyiben lehetséges, akár visszamenőlegesen is visszatérítve kisebb összegeket. Ezek bár nem nagy tételek, „a nyugdíjasoknak minden forint számít”, fűzte hozzá a miniszterelnök.

Brüsszel és Soros

Orbán Viktor szerint továbbra sincs semmilyen jogalapja annak a követelésnek, hogy az uniós támogatásokat a menekültek befogadásához kötik. A miniszterelnök elmondta: nem tart attól, hogy megvonnák a támogatásokat Magyarországtól, ugyanakkor bárki, aki ilyen lehetőségeket vet fel, az jogsértést követ el.

A Soros-terv kapcsán kiírt nemzeti konzultáció kapcsán Orbán Viktor elmondta: azért van szükség erre a konzultációra, mivel a magyar kormány jelenleg egymaga hadakozik Európával szemben és a határok megvédését illetően. A konzultációval az emberek megerősítik a kormány felhatalmazását erre, így a miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy vegyen majd részt a következő konzultáción is.

Nagyon szurkolunk Merkelnek

Vasárnap tartják a választásokat Németországban, ahol a jelenlegi várakozások szerint a jelenlegi kancellár, Angela Merkel a legesélyesebb a győzelemre. Ebben egyébként Orbán Viktor is bízik, aki arra kérte a lakosságot, hogy esténként mormoljon el egy imát a Bundeskanzlerin győzelméért. Itt egyébként nem csak párt-barátság miatt bízik Merkel győzelmében (a Fideszt és a CDU-t összeköti a kereszténydemokrata hagyomány), hanem amiatt is, mivel a szociáldemokraták jelöltje, Martin Schulz korábban kőkeményen bírálta Magyarországot és a kormány döntéseit, ami a miniszterelnök szerint elfogadhatatlan.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Apróságokon múlik, kipusztul-e tíz éven belül az emberiség vagy sem

Apróságokon múlik, kipusztul-e tíz éven belül az emberiség vagy sem

Az emberiség folyamatos növekedésével háttérbe szorulnak az érintetlen területek: az erdőket és mezőket betondzsungelek és megművelt földek váltják le. Ezt azonban még önmagában lerázná magáról a bolygó, ha mindeközben nem tűnnének el riasztó tempóban azok az apró kis lények, akik az egész rendszert egyensúlyban tartják. A méhekkel együtt a világ teljes rovarpopulációja is pusztulásra van ítélve – és ha ők mennek, mi sem maradunk sokáig.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • október 16
  Fogyasztói árindex (év/év) - szeptember
  Netflix - 2017 Q3
  október 17
  KSH: Építőipar - augusztus
  MNB: Havi fizetési mérleg -- augusztus
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - október
  ZEW index - október
  Fogyasztói árindex (végleges) - szeptember
  Morgan Stanley - 2017 Q3
  Goldman Sachs - 2017 Q3
  IBM - 2017 Q3
  október 18
  Munkanélküli segélykérelmek számának változása - szeptember
  ILO munkanélküliségi ráta - augusztus
  Fed Bézs Könyv
  eBay - 2017 Q3
  American Express - 2017 Q3
  október 19
  KSH: Keresetek - január–augusztus
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. szeptember végi helyzetéről
  GDP (év/év) - 2017 Q3
  GDP (negyedév/negyedév) - 2017 Q3
  SAP - 2017 Q3
  Philadelphiai Fed index - október
  Friss és tartós munkanélküli-segélykérelmek alakulása
  PayPal - 2017 Q3
  Philip Morris International - 2017 Q3
  Verizon Communications - 2017 Q3
  október 20
  Daimler - 2017 Q3
  General Electric - 2017 Q3

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?