4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Barcelona egyik leghíresebb turistanegyedében, a Las Ramblasban hajtott egy teherautó a tömegbe a korábbi európai terrortámadásokhoz hasonlóan. Spanyol sajtóhírek szerint a marokkói születésű támadó egy társát megölték a külvárosban egy lövöldözésben, a KKM egyelőre nem tud magyar áldozatokról.
EPA/David Armengou

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint legalább 13 halottja és 50 sérültje van van a Las Ramblas negyedben történt támadásnak, az esetet már most terrortámadásként kezelik, miután a szemtanúk beszámolói szerint a sofőr direkt minél több emberben kárt akart tenni – írja a BBC.

A fehér Fiatot a városban bérelte egy Driss Oubakir nevű marokkói származású huszonéves, aki miután a teherautó megállt, futva menekült a helyszínről, de spanyol médiaértesülések szerint egy külvárosi lövésváltásban a férfi egy potenciális tettestársa meghalt.

A szemtanúk arról számoltak be a Sky News riporterének, hogy a spanyol rendőrség nagyon gyorsan reagált a történtekre, szinte azonnal fegyveresek jelentek meg a téren, többen boltokon keresztül próbáltak meg menekülni a térről. Abban a helyszínen lévők egyetértettek, hogy biztosan nem véletlenül hajtottak a tömegbe, és a támadó a kormány ide-oda rángatásával akart minél nagyobb pusztítást véghezvinni.

Nincsen magyar áldozat

A barcelonai főkonzulátushoz csütörtök estig nem érkezett jelentés magyar érintettségről a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban, egy magyar jelentkezett tájékoztatásért - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A főkonzulátus folyamatosan kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, és minden szükséges konzuli segítséget megad a Barcelonában tartózkodó állampolgároknak és az érdeklődő hozzátartozóknak.

A világ vezetői elítélik

Az ország miniszterelnöke, Mariano Rajoy úton van Barcelonába, hogy személyesen felügyelje az események utáni intézkedéseket és meglátogassa az érintetteket, Twitteren pedig úgy fogalmazott, hogy Spanyolország egységesen kiáll az áldozatok és hozzátartozóik mellett, és a terroristák sosem fognak győzelmet aratni a szabadságot szeretők felett.

Emmanuel Macron, francia elnök üzenete szerint mélységesen együtt érez az érintettekkel, és kiemelte, hogy a nehéz pillanatokban is fontos, hogy egységesek maradjunk.

Theresa May angol miniszterelnök szintén kifejezte együttérzését, és kiemelte, hogy az Egyesült Királyság mindenben a spanyolok oldalán áll.

Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke felajánlotta a spanyoloknak a szervezet segítségét, egyúttal pedig úgy fogalmazott, hogy ez egy gyáva támadás azokkal szemben, akik élvezték az életet a családjukkal és a barátaikkal, és az efajta barbár támadások sosem fognak megfélemlíteni minket.

Donald Trump és felesége Melania Trump a Twitteren ítélték el a támadást, az elnök egyúttal ismételten előhozta John Pershinget és a malacvérrel beáztatott golyókkal történő kivégzést, ennek tanulmányozását ajánlva a spanyoloknak. Arról, hogy egyébként miért ostobaság Trump Pershingről szóló története, itt lehet olvasni bővebben is. >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság MBH: az év második felében várható erőteljes munkaerőpiaci javulás
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:55
A munkaerőpiac feszessége továbbra is oldódik, bár annak üteme lassul. Az inaktivitás csökken, és az év második felében a munkanélküliség is visszatérhet a 4 százalékos szint közelébe. A pénteki munkaerőpiaci adatokat értékelte Árokszállási Zoltán, az MBH Elemzési Centrum igazgatója.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elképesztőket mondott a magyar gazdaság stabilitásáról
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:30
A magyar gazdaság stabilitását a teljes foglalkoztatás, a magas beruházási ráta, az államadósság csökkentése és az erős bankrendszer adja – jelentette ki Varga Mihály az OTP Bank éves közgyűlésén.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen, de még drágábbak lehetnek a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:00
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.
Makro / Külgazdaság Vegyen részt Ön is a Klasszis Média energiakörképet bemutató konferenciáján!
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 10:29
Hogyan tároljuk a megújuló energiát? A jogi környezet mennyire felhasználóbarát? Haladunk-e a hálózatfejlesztéssel? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat.
Makro / Külgazdaság Erre az adatra sem lehet büszke az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:53
Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:31
4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
Makro / Külgazdaság Budapest helyett már a Kreml mellett lakik az amerikaiak által kiebrudalt orosz kémbank
Vég Márton | 2024. április 25. 08:58
Végleg törölték a budapesti címét az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banknak, egy év kellett hozzá.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG