Hirdetés
Hirdetés

Megállapodtak: hatalmas felvásárlásra készül a Disney

2017. december 14., 09:36

Holnap már hivatalossá is válhat a döntés, a versenyhivatal azonban még megvétózhatja az egészet.

Ahogy arról már korábban is írtunk, Walt Disney Co. egy jelentős részt kíván bezsebelni a 21st Century Fox vállalatból, egy neve elhallgatását kérő forrás szerint a Fox vezérigazgatója és családja kisebbségi részesedést kapna a Disneyben a tranzakciót követően. A legutóbbi információk szerint a 21st. Century Fox részvényenként 40 dollárért kérne, ami összesen több mint 75 milliárd dolláros felvásárlást jelentene. Az ügyletet hivatalosan csütörtökön jelentik be - írja a Reuters.

A 86 éves Fox vezér, Rupert Murdoch több mint 50 évig építette birodalmát – édesapjától 21 éves korában megörökölt ausztrál napilapból mára a világ egyik legjelentősebb nemzetközi hírszolgáltatóját és film konglomerátumát hozta létre. A megállapodás keretében a Fox film és televíziós stúdiója részvényenként 29 dollár körül kerülhet eladásra. A vállalat sportadóját és hírcsatornáját, a Fox News-t a Fox részvényeseknek ajánlanák fel egy új cég égisze alatt, részvényenként 11 dolláros áron.

Hirdetés

Nem adja tovább a stafétabotot

Sorozatfüggők, figyelem! Nagy bejelentés a Netflixtől - Tovább a cikkhez >>>

Rupert Murdoch lépése sokak számára meglepő, sokan ugyanis azt várták, hogy a médiamogul két fiára hagyja birodalmát. A neve elhallgatását kérő forrás szerint egyik testvér sem ül majd a Disney irányító testületében. A felvásárlással a Disney a streaming szolgáltató Hulu-t is megszerzi, ezzel versenybe szállva a rivális Netflix-el.

Az ügylettel a Disney több mint 46 millió felhasználót szerez az Egyesült Államok, Európa és India piacairól. Továbbra is kérdéses a szabályozási környezet, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma korábban már megakadályozta az AT&T 85 miliárdos akvizíciójt a Time Warner felé, mivel a versenypiaci szereplők csökkenése komoly áremelkedést eredményezhetne a fogyasztók kárára.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

3987 cégalapítás került közzétételre az építőiparban, ami 28 százalékkal magasabb a 2016-os értéknél, és az elmúlt 6 év legmagasabb értéke. A tömeges cégalapítás mellé egész évben felfelé ívelő termelési adatok társultak, tehát nem túlzás azt állítani, hogy igen erős éve volt az építőiparnak 2017-ben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40021.89+0.9%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)