Hirdetés
Hirdetés

Sorozatfüggők, figyelem! Nagy bejelentés a Netflixtől

2017. augusztus 08., 12:15

Megvettek egy képregénykiadót, futószalagon jöhetnek a jobbnál-jobb produkciók.

Ted Sarandos tartalomért felelős vezető ás Reed Hastings CEO. Fotó: EPA/Miguel A. Lopes
Ted Sarandos tartalomért felelős vezető ás Reed Hastings CEO. Fotó: EPA/Miguel A. Lopes

A Reuters cikke szerint a Millarworld kiadót és két cím kivételével az összes általuk gondozott képregény licenszjogait vásárolták meg, a pontos összeget azonban nem közölték. A 20 éves videómegosztó így gyakorlatilag korlátlan forrást nyert új produkciók, így filmek és sorozatok gyártásához. A Millarworldnek köszönhetjük a Kick-Ass, a Kingsman és a Wanted című filmeket, előbbi kettő jogait nem kapta meg a Netflix. A képregényekből készült filmek összesen 913 millió dollárt hoztak be a mozikban világszerte.

A Netflix ezzel felveszi a versenyt a Walt Disneyvel, akik még 2009-ben vásárolták meg a Marvel Studiost, így azóta ők jegyzik a világhírű szuperhősfilmeket is. Az igazán nagy nyeremény a felvásárlással azonban a skót származású forgatókönyvíró, Mark Millar, aki korábban Marvel filmeken is dolgozott, így amellett, hogy ő működtette a kiadót, neki köszönhetjük a Logan-t és az Amerika kapitány: Polgárháború-t is. A Netflix a legutóbbi második negyedévben egyébként 2,79 milliárd dolláros árbevételt ért el, a nettó nyeresége pedig elérte 65,6 millió dollárt. A hírnek bár örültek, nem különösebben aktivizálta a befektetőket, a cég részvényei 0,6 százalékot erősödtek a nyitás előtti kereskedésben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Az oroszok nagy léptekkel próbálnak felzárkózni a nyugati haditechnikához, sokféle új fegyverrendszert fejlesztenek, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Putyin elnök nemsokára jóváhagyhatja az új fejlesztési tervet, kérdés, mire lesz elég. Drónvezérelt tüzérségre, új atomrakéta-tengeralattjárókra, hosszú távú bombázókra, tankokra?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38709.89+0.24%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?