<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Adminisztráció
Makro / Külgazdaság Végre sokat spórolhatnak a kkv-k?
Privátbankár.hu | 2022. május 30. 07:50
Több tízmilliárd forintot spórolhatnak évente a kkv-ék a foglalkoztatás adminisztrációjának csökkentésével, amelyen jelenleg is dolgozik a Pénzügyminisztérium.
Vásárló Szeretnél egy hűtőt állami támogatással? Kösd fel a gatyád, kemény menet lesz!
Privátbankár.hu | 2014. október 22. 20:10
Látszólag sorra jönnek a jó hírek lakossági pályázatokról, mint az állami kazáncsere-támogatás, hűtőszekrénycsere-támogatás, nyílászáró-támogatás. A probléma csak az, hogy mindegyiknél van valami korlátozás és óriási a bürokrácia. Pedig állítólag jövőre „bürokrácia-lebontó” csomagot terveznek.
KKV Meg kéne fogni a kuncsaftokat, de csak sírnak a hazai cégek
Privátbankár.hu | 2014. július 9. 20:25
A magyar ipari cégek nem helyeznek kellő hangsúlyt az árajánlataikra, mint ahogyan vevőik utánkövetésére sem. Bár sok cég panaszkodik arról, hogy az egyre szorosabb piaci versenyben szinte alig tud vevőt szerezni, a probléma nem mindig kívülről érkezik. Jellemző, hogy nem tesznek meg plusz lépéseket azért, hogy az egyszerű érdeklődőből visszatérő vásárlót generáljanak. Ezzel szemben a nyugati cégek jóval előremutatóbb hozzáállásról tesznek tanúbizonyságot.
Adó Könyvelés és bérszámfejtés: minek papírozni, ha nem muszáj?
Privátbankár.hu | 2014. május 15. 11:10
A gazdasági válság minden vállalkozást a költségcsökkentés és a még hatékonyabb működés felé terelt. Különösen fontossá vált az egyszerűsítés a könyvelési és bérszámfejtési feladatokkal kapcsolatos adminisztráció területén - a felhő pedig itt is segít.
KKV Nem a legolcsóbb a legelőnyösebb - így változik a közbeszerzés
Privátbankár.hu | 2014. január 15. 17:10
Új közbeszerzési szabályokat alkotott az Európai Parlament.
Adó Katára biztat a gazdasági minisztérium
Privátbankár.hu | 2013. december 19. 15:20
Kevesen választották, pedig a tárca szerint sokan nyerhetnek vele.
KKV Bloomberg: ezért jobb bizniszelni Londonban, mint Budapesten
Privátbankár.hu | 2013. július 16. 18:17
Londonban céget gründoló magyarokról készített hosszabb riportot a Bloomberg, melyben nemcsak arra mutatnak rá, hogy a magas munkanélküliség miatt is vándorol egyre több magyar külföldre, hanem arra is, hogy mekkora a különbség a vállalkozói környezetben. Vajon Angliában vagy Magyarországon jegyeznek be egy kft.-t 2 nap alatt potom 5 ezer forintért?
Karrier Kétszáz új munkahely Nyíregyházán - hétfőtől lehet jelentkezni
Privátbankár.hu | 2013. május 9. 11:25
A Raiffeisen Bank nyíregyházi műveleti központjába keresnek új munkatársakat, ahol már most is több mint százan dolgoznak.
Ingatlan A gazdaság nem, de az árverezések és a végrehajtások pörögnek
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 14:10
Tovább növekedett a végrehajtások száma, bár már lassult a növekedés. Tavaly mégis majdnem félmillió ügy indult.
Makro / Külgazdaság Az autósok élete is egyszerűsödik
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 11:46
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javaslatai alapján legkésőbb az idei év végéig tizennyolc közlekedési hatósági, igazgatási eljárásban csökkennek az állampolgárok és vállalkozások adminisztratív terhei. Három energetikai tárgyú eljárás egyszerűsítése már a tavalyi évben megvalósult. A projekt márciusban az ügyintézők képzésével lép új szakaszba.
KKV Egyszerűbb és olcsóbb lehet februártól a cégek adminisztrációja
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 08:24
Jövő februártól nem kell minden ügy indításakor aláírási címpéldányt és cégkivonatot benyújtani, ezeket a hatóság elektronikus úton szerzi majd be.
Makro / Külgazdaság Nem szereti a hivatali ügyintézést? Jó hírünk van!
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 15:47
Anyakönyvi, valamint személyiadat- és lakcímnyilvántartással kapcsolatos ügyeket, illetve állampolgársággal összefüggő eljárásokat gyorsít és könnyít a Magyary Egyszerűsítési Programmal és a területfejlesztéssel összefüggő módosításokról szóló törvényjavaslat - mondta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár az előterjesztés szerdai általános vitájában az Országgyűlésben.
KKV Egyszerűsödhet a kisebb vendéglátóhelyek adminisztrációja
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 17:19
A vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonságáról szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet úgy módosulna, hogy a napi 29 adagnál kevesebbet előállító vendéglátóhelynek nem kell anyaghányad nyilvántartást vezetnie - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
Adó Drága a magyar munkaerő, nem vagyunk versenyképesek
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 13:57
A családi adókedvezményt nem számolva Magyarországon 100 forint nettó bért ugyanennyi közteher sújt, az adóék nálunk a legmagasabb a régióban, ami csökkenti a versenyképességünket. Hiába az egykulcsos szja, az adótanácsadók szerint csökkenteni kell a munkára rakodó terheket.
KKV Kettős szorításban: az állam is teher a vállalkozásoknak?
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 11:05
A magyar cégek felének komoly gondokat okoz a piac és a vevőkör szűkülése, további 27 százalékuk pedig a bevételnövelésre irányuló túlzott nyomásra panaszkodik a cég életét nehezítő külső tényezők körében - derül ki az RSM DTM Hungary Zrt. legújabb felméréséből.
KKV Döcög a vállalkozások tehercsökkentése?
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 12:28
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) az utóbbi időben több jelzést kapott tagvállalataitól arra vonatkozóan, hogy a 2011-ben bevezetett környezetvédelmi termékdíj, jelenlegi formájában túlzott adminisztratív terhet ró a hazai vállalatokra.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG