<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Adóoptimalizálás
Vállalat Ügyeskedés az adóparadicsomban: elképesztő összeget utalt át a Google
Privátbankár.hu | 2019. január 5. 12:11
Mintegy 19,9 milliárd eurót utalt át bermudai bejegyzésű leányvállalatának 2017-ben a Google egy holland fedőcégén keresztül, így csökkentve az Egyesült Államokban és Európában fizetendő nyereség-, illetve forrásadóját.
Személyes pénzügyek Ráfizethet, aki trükközik az adóhatósággal - nem minden kiskapu, ami annak látszik
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 16:30
A magánvagyon védelmére, a családi vagyon szétforgácsolódásának megakadályozására, illetve generációk közötti átadására is jó eszköz lehet a pár éve már Magyarországon is elérhető bizalmi vagyonkezelés. A Deloitte Private szakértői szerint azonban érdemes óvatosnak lenni az adóelőnyökkel kecsegtető konstrukciókkal kapcsolatban - a „kreatív” megoldások sokszor csak papíron működnek, ellenben az adóhatóság figyelmét is felkelthetik.
Vállalat Nincs több adótrükközés: lecsapnak a multikra
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 17:02
Elfogadták a multinacionális vállalatok adóelkerülési gyakorlatának felszámolására irányuló akciótervet a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport állam-, illetve kormányfői.
KKV Akinek ciprusi cége van, annak most könnyebb a dolga
Privátbankár.hu | 2015. január 27. 13:01
Több pénzt lehet külfüldre utalni vagy vinni különleges engedély nélkül, és ha engedély kell, azért sem kell már a központi bankhoz menni.
Befalap Közeleg az év vége - mit tegyünk, ha nem akarunk annyit adózni?
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 07:29
A befektetési alapokkal vonzó nyereséget érhetünk el, de ebben az esetben is adót kell fizetnünk megszerzett nyereségünkből. A terhek nagy részét legálisan meg lehet úszni, de legkésőbb év végéig ehhez meg kell tenni a szükséges lépéseket.
KKV Nagy dobásra készül a Burger King, spórolni fog az adókon
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 26. 16:08
A Burger King Worldwide gyorséttermi hálózat kedden hivatalosan is bejelentette, hogy mintegy 11,4 milliárd dollárért felvásárolja a kanadai Tim Hortons kávéházláncot és Kanadába teszi át a székhelyét.
Adó Itt a várva várt rendelet: így szabadulhat lakáshitelétől
Privátbankár.hu | 2014. március 19. 17:55
Már márciusban kihirdethetik az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításáról szóló nemzetgazdasági miniszteri rendeletet, ezzel a munkáltatók megkezdhetik a munkavállalók lakáscélú hiteleihez cafeteria elemként nyújtott támogatás utalását.
Adó Szeretjük, de nem értjük: így használd a cafeteriát - II. rész
Füstös Móni | 2014. január 2. 06:10
Minden lehet cafeteria, amit előre meg tudnak nevezni, így érdemes kikalkulálni, hogy mire tudjuk az adókedvezményes, vagy adómentes juttatásokat felhasználni és azokat kérni bér helyett. Havonta tízezreket lehet így spórolni. Ha lakáshitele van, nem is kell sokat számolni, biztosan az arra kért munkáltatói támogatás a legkedvezőbb.
Adó Szeretjük, de nem értjük: így használd a cafeteriát! - I. rész
Füstös Móni | 2013. december 20. 16:30
A cafeteria valójában nem béren kívüli juttatás, hanem annak szerves része. Azzal, hogy a cégek optimalizálni tudják az adójukat, többet pénzt tudnak megtartani - vagy kifizetni a dolgozóknak, ezzel növelve az elégedettségüket. Minden lehet cafeteria, csak jól kell ismerni szabályokat. Hogy érdemes csinálni? Utánajártunk.
Személyes pénzügyek Indul az adómegtakarítási hajrá: mutatjuk, hova tedd a pénzed!
Privátbankár.hu | 2013. december 20. 06:10
Az év végén hagyományosan beindul az adómegtakarítási hajrá: akinek félretett pénze van, ilyenkor igyekszik úgy elhelyezni befektetéseit, hogy a haszon minél nagyobb részét tarthassa magánál a futamidő végén. Jelentős adókedvezményt biztosítanak tulajdonosaiknak az olyan megtakarítási formák, mint a Tartós Befektetési Számla (TBSZ), vagy a Nyugdíj-előtakarékossági Számla (nyesz), de az önkéntes pénztárak is adóvisszatérítéssel várják az ügyfeleket. Van még néhány munkanap az adóhajrából.
Adó Adóparadicsomból a börtönbe - nálunk van kibúvó
Privátbankár.hu | 2013. július 4. 07:45
Az agresszív adótervezést választó hírességek a "spórolt pénz" többszörösének befizetésével kerülték csak el a börtönt.
Adó Nagy magyar offshore-körkép: tudjuk, miért utazol a Marshall-szigetekre
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 11:04
Az elmúlt 20 évben folyamatosan emelkedett azon magyar cégek száma, amelyek valamelyik offshore-paradicsomban bejegyzett tulajdonossal is rendelkeztek. A legkedveltebb célpont Ciprus, a Seychelles-szigetek és Svájc.
Adó Egy új korszak hajnala: megúszhatja egy magyar cég az adóbírságot?
Gáspár András | 2013. március 25. 06:20
A magyar adóhatóság szakemberei egyre felkészültebbek és egyre alaposabbak az adóellenőrzések során, ráadásul egyre gyakrabban működnek közre külföldi kollégáikkal is. Az adózás világban egyre nehezebb megúszni az adófizetést, erősödik az adórendszerek versenye; Magyarországot nehézkes országnak tartják, de a legnagyobb baj nem az adózási szabályokkal, hanem az állandó bizonytalansággal van.
Adó Így tűnik el egy adóparadicsom: mi történik Cipruson?
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 17:27
Hétvégén bejelentették a Ciprusi mentőcsomag részleteit, ami nem megnyugtatta, hanem aggodalommal töltötte el a befektetőket. Bár még vannak képlékeny részletek, szinte biztos, hogy Ciprus többé már nem adóparadicsom. Mi történik a Földközi-tengeren, ami megrengeti a pénzügyi világot?
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló