<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Alapkezelés
Pénzügyi szektor Készpénzes szendvics: te rábíznád a vagyonod egy robotra?
Czímer József | 2016. január 5. 08:29
Komoly viták zajlanak arról, hogy az új technológiákat felhasználó fintech vállalkozások mekkora veszélyt jelentenek a klasszikus bankokra és más klasszikus pénzügyi szolgáltatókra. A „Money on Toast” szolgáltatás nagyon jó példa arra, hogy a klasszikus szolgáltatók is tudnak újat alkotni a pénzügyi szolgáltatások területén.
Befalap Nem szabad telhetetlennek lenni, és vigyázni kell a befektetők pénzére – interjú
Eidenpenz József | 2015. december 2. 06:08
Nem biztos, hogy lépést tart az inflációval a megtakarításunk értéke a következő években, nagyon oda kell figyelni, mibe fektetünk. Milyen alapfajtákat érdemes választania most a kisbefektetőknek? Merre tart a magyar alapkezelői piac? Interjú az Erste Alapkezelő vezérigazgatójával, Mesterházy Györggyel.
Befalap Alapok és brókerbotrányok – itt az ideje devizában takarékoskodni?
Eidenpenz József | 2015. március 10. 18:07
A hazai befektetési alapok vagyona szerény mértékben tovább nőtt februárban: a forintos alapok vagyona stagnált, a devizás sorozatokba viszont jelentős összeget, közel százmillió eurót helyeztek el. Két kisebb alapkezelő alapjaihoz jelenleg nem lehet hozzáférni, de ettől még nem biztos, hogy kár éri a befektetőket.
Befalap A Fidelity szerint lesz itt még fellendülés – interjú
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 18. 06:10
A Fidelity alapkezelői szerint érdemes felülsúlyozni a részvényeket, mert jók a növekedési kilátások. Bár a bérek több országban már növekedhetnek, az infláció sokáig enyhe maradhat. A forintról mindenkinek megvan az elképzelése, amelyhez megkeresheti a megfelelő befektetési jegyet. Interjú Al-Hilal István értékesítési vezetővel és Eugene Philialithis vezető portfólió-menedzserrel.
Befalap A ló két oldala: Kockázatkerülésből kapzsiságba lendül át a magyar?
Eidenpenz József | 2014. március 13. 12:59
Van pénz a hazai befektetési piacon, vagy nincs? Ha van, akkor az miért nem látszik a hazai tőzsdei árfolyamokon, miközben a kamat folyamatosan csökken és a megtakarítók alternatívákat keresnek? Az értékpapír-szakértők szerint bizony komoly átrendeződés van a piacon, ami messzire vezethet.
Befalap Mi mozgatta a magyar tőzsdét az év első teljes hetében?
Privátbankár.hu | 2014. január 12. 10:16
Lassan indult a kereskedés, a hét közepére azonban úgy felpörgött, hogy ilyet még külföldön sem láttak. Mi lehet a háttérben?
Befalap Itt a kilenc legkisebb hazai befektetési alap és ezért jártak így
Eidenpenz József | 2013. február 18. 06:00
Több száz alap van Magyarországon, a legnagyobbak tőkéje egyenként is százmilliárdos nagyságrendű. De vajon mekkora lehet a legkisebbeké, és miért alakult ez így? Átmenetileg ekkorák, vagy hosszú távon, és túlélhetik-e ezt, vagy fél lábbal a sírban vannak?
Befalap Amikor a díjat mi kapjuk - egy százalékot fizet az ügyfeleknek az Aegon
Privátbankár.hu | 2013. február 1. 13:36
Az elmúlt év nagyon sikeres volt a befektetési alapok számára, vagyonuk feltehetően a jó hozamok miatt nőtt. Az Aegon Alapkezelő szerint az alapok versenyképesek lehetnek a bankbetétekkel és az állampapírokkal is. Az újonnan számlát nyitó ügyfeleknek februárban egy százalék extrahozamot ír jóvá.
Befalap Így működik a WARP – könnyebb lesz idegen pályán árulni a hazai alapokat
Eidenpenz József | 2013. január 11. 15:42
Új számítástechnikai rendszeren dolgozik a Keler, amely nemsokára sokkal könnyebbé teszi a hazai befektetési alapok elszámolását. Ennek révén az egyik alapkezelő termékét egyszerűbb és hatékonyabb lesz egy másik pénzügyi csoportnál forgalmazni, ami idővel a kínálat bővülését okozhatja. A rendszert később sokféleképpen továbbfejlesztenék, külföldi rendszerekhez kapcsolnák.
Befalap Nem tűnik túl gyengének a forint a JP Morgan szerint
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 14:40
Bár értékének 21 százalékát elveszítette a forint, ezt megelőzően, 2008-ig 25 százalékkal felértékelődött - mondta el Dan Morris, a JP Morgan globális stratégája cége és a Citibank rendezvényén. A szakértő szerint jó irányba tartunk.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG