árfolyamrés
Pénzügyi szektor Az Alkotmánybíróság előtt támadják meg az árfolymrést is
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 07:00
Az egyoldalú kamatemelések kapcsán indult perek mellett az egyik hitelintézet az Alkotmánybírósághoz fordult az árfolyamrés tisztességtelenségének törvényi kimondása miatt - amely okból más peres eljárásra nincs is lehetőség.
Pénzügyi szektor Túl a csúcson: várakozáson felüli lehet az OTP vesztesége
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 08:19
A jegybank módszertani útmutatója dobhatja meg a hiányt. Az árfolyamrés semmissége miatti átszámítás indokolja az iránymutatást.
Pénzügyi szektor Devizahitelek: a K&H szerint a törvény egészének jogszerűségét is vizsgálni kell
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 7. 07:48
A K&H Bank 70 milliárd forintos céltartalék-képzést jelentett be a devizahiteles ügy miatt. Új elem, hogy a bank szerint a nyári törvény egészének jogszerűségét is bíróságnak kellene vizsgálni az ECB állásfoglalás fényében.
Pénzügyi szektor A módszertan után, jöttek számok is: mennyit kapnak a devizahitelesek?
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 15:08
A jegybank előzetes számításai alapján az árfolyamrés semmissége, valamint az egyoldalú kamatemelések tisztességtelensége miatti visszatérítések összege várhatóan nem fogja meghaladni a 900 milliárd forintot a jegybank által kedden közzétett módszertani iránymutatás alkalmazásával sem - mondta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az MTI-nek szerdán.
Pénzügyi szektor Devizahitelek: óriási számítgatás indul az árfolyamrés visszaírása kapcsán
Privátbankár.hu | 2014. július 30. 06:05
Az MNB az árfolyamrés visszaírása során a legkomolyabb banki költséget (és munkát) jelentő változatot támogatja: kiadott módszertana alapján az árfolyamrés visszaírást a mindenkori tőketartozás előtörlesztéseként kell értelmezni.
Pénzügyi szektor A CIB is feliratkozott a perelők sorába
Privátbankár.hu | 2014. július 22. 07:36
A CIB Bank Zrt. 20 milliárd forint céltartalék képzéséről döntött a fogyasztói devizakölcsönökkel kapcsolatos árfolyamrés korrigálására, és bíróság előtt is bizonyítani szeretné, hogy szerződésmódosításai tisztességesek voltak - közölte a bank hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Pénzügyi szektor Az MKB-nak is elege lett, perel
Privátbankár.hu | 2014. július 21. 16:41
A bank több mint 5 milliárdra teszi az ügyfeleknek fizetendő kártérítést. Az egyoldalú szerződésmódosítás miatt perel.
Pénzügyi szektor Devizamentés: mihez lesz kedve a kormánynak és mihez nem?
Privátbankár.hu | 2014. július 14. 18:33
Londoni elemzők szerint a kormány várhatóan úgy állapítja meg a devizaalapú hitelek átváltási árfolyamát, hogy a magyar tulajdonú bankok ne szoruljanak jelentősebb tőkepótlásra, mivel ez költségvetési terhekkel is járhatna.
Pénzügyi szektor Hopp, ugrik 49 milliárd forint az egyik bankunknál
Privátbankár.hu | 2014. július 8. 08:55
A KBC-csoport és a K&H Bank bejelentette, hogy egyszeri 49 milliárd forintnyi céltartalékot képez a múlt heti, július 4-én megszavazott törvény miatt, amely az árfolyamréssel és az egyoldalú kamatláb-módosításokkal foglalkozik. Ezt már a második negyedéves eredményből levonják, és a további várható intézkedések, a devizahitelek kivezetésének hatását még nem is tartalmazza.
Pénzügyi szektor 7 kérdés: aggályok és furcsaságok a devizahiteles mentőcsomag körül
Nagy László Nándor | 2014. június 28. 15:00
Egynémely kérdésben a Privátbankár is által felvetett problémákat elismerve alkotta meg a kormány a devizahitelesek megsegítését szolgáló törvényt, amely ugyanakkor számos ponton meglehetősen komoly jogi aggályokat felvető módon szabályoz. Amennyiben a jelenlegi formájában fogadják el a törvényt, lényegében nincs értelme annak, hogy a bankok bíróság előtt próbálják meg bizonyos kamatemeléseikről bebizonyítani, hogy azok jogszerűek voltak.
Pénzügyi szektor Itt a bankok reakciója a devizahiteles bejelentésre
Privátbankár.hu | 2014. június 26. 09:05
A bankok is mielőbb rendezni akarják az ügyfelekkel az árfolyamrés kérdését, így az ehhez szükséges jogszabály létrehozásában együttműködnek. Nem értenek azonban egyet az elévülésre vonatkozó kitétellel, úgy vélik ez a jogbiztonságot veszélyezteti, és ezzel túlmutat a devizahiteles ügyön.
Pénzügyi szektor Mikor tisztességtelen? Megint megszólalt a Kúria a devizahitelekről
Privátbankár.hu | 2014. június 24. 07:49
A Kúria közzétette az indoklását a döntésnek, amiben leírja, hogy mely esetekben tisztességtelen az egyoldalú szerződésmódosítás. A kérdés alapvetően az, hogy megfelelő volt-e a tájékoztatás annak idején a hitel feltételeivel kapcsolatban.
Pénzügyi szektor Mennyit jár vissza a devizahiteleseknek? Érdemes a pénzespostást várni?
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 16:27
Egy friss elemzés szerint nagyságrendileg 11 százalékkal csökkenhet az ügyfelek törlesztőrészlete - nem érdemes arra készülni, hogy a Kúria döntése miatt kézbe kapják a pénzt a devizahitelesek. Aki már nem bírja fizetni hitelét, aligha lesz ennyivel megmentve.
Pénzügyi szektor Döntött a Kúria - ettől még nem kapunk vissza pénzt a bankoktól
Privátbankár.hu | 2014. június 5. 15:16
Tömegesen indulhatnak a Kásler Árpádéhoz hasonló perek a jövőben - mondta a Privátbankár.hu-nak Istvánovics Éva ügyvéd. A bankoknak nagy valószínűséggel nem lesz kedvük pereskedni, inkább a megegyezésre törekednek. A kérdés méregfogát a kormány húzhatja ki egy jogszabálytervezettel. Videóinterjú
Pénzügyi szektor Minden deviza alapú szerződésre érvényes lesz a Kúria árfolyamrés döntése?
Nagy László Nándor | 2014. június 4. 20:15
Az boritékolható, hogy az árfolyamrés kérdésében a tegnapi ítélet lehet a Kúria jogegységi döntésének alapja. Ami új elem, hogy könnyen lehet, hogy minden fogyasztói hitelszerződésre vonatkozik majd a passzus.
Pénzügyi szektor Ítélet: most akkor a bankok nyertek vagy a devizahitelesek?
Nagy László Nándor | 2014. április 30. 12:44
Az ítéletet vélhetően ismét minden tábor saját szája íze szerint értékeli majd - de azért igyekszünk némi támpontot adni. Tisztességtelen-e az árfolyamrés? Megnézték-e a devizahitelesek, mit írnak alá, mit olvas fel a közjegyző? Meg kell-e semmisíteni az egész szerződést egy tisztességtelen pont miatt?
Makro / Külgazdaság Az MNB is játszhat az árfolyammal, ha nem lesznek devizahitelek
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 23. 12:38
Kötelező érvényű, a devizahiteleket véglegesen kivezető, a bankrendszer stabilitását nem veszélyeztető megoldást tart szükségesnek a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa Lajos csütörtök este, a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt is hozzátette: rendkívül kockázatos lenne olyan eszközökkel élni, amelyeket a végtörlesztés vagy az árfolyamgát esetében alkalmaztak.
Pénzügyi szektor Devizahitelek: mit von még maga után a Kúria döntése?
Füstös Móni | 2013. július 9. 17:15
A Kúria csütörtöki döntése nem csak az jelenti, hogy az adós visszakapja azt az összeget, ami az árfolyamrés miatt eddig pluszban kifizetett, hanem ha már végrehajtás folyik ellene, akkor annak felfüggesztését is kérheti. A konkrét esetben erről nincs szó, de általában a devizaadósok kérhetik a végrehajtás felfüggesztését, és ez nem jelent számukra többletköltséget - közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara.
hírlevél
depositphotos